Bildegalleri
Bossekop: Næringseiendom over tre etasjer med sentral beliggenhet
Bossekopveien 8, 9513 AltaNøkkelinfo
- Bruttoareal
- 569 m²
- Eieform
- Eier (Selveier)
- Areal
- 569 m²
- Byggeår
- 1957
- Tomteareal
- 418 m² (eiet)
Type lokale
Oppvarming
Oppvarming med elektriske panelovner.
Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt i Bossekop sentrum.
I Alta finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet i Bukta er det bensinstasjon og gangavstand til flyplassen.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.
Adkomst
Se vedlagt nabolagsprofil for kart og oversikt over adkomst.
Parkeringsforhold
Parkering langs vegg mot Betania/Altafjorden iflg. selger.
Naboeiendom gnr/bnr 27/382 har for øvrig vært benyttet som parkering for kunder, men det er ingen skriftlig avtale på dette. Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål og eies av Alta kommune.
Adgang til utleie
Eiendommen er p.t. utleid, og følgende avtaler foreligger:
Leieavtale for 1. Etg (tannklinikken ) er på 10 år tegnet i 2023. Inntekt er på kr 628095.24 p.a.
2. Etg (proteket) er en avtale på 5 år som gikk med opsjon på fornyelse 3 år om gangen. Denne opsjonen ble benyttet i januar 2024 og løper til 2027 når opsjon på 3 nye år kan utløses. Leieinntekt her er kr 167073.36 p.a.
Regulering
Reguleringsplan for "Områderegulering for Bossekop sentrum", planid: 20130007 gjelder. Eiendommen er i felt B9 og avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Hensynssone:
Delareal: 418 kvm
RPHensynsonenavn: H810_13
Info fra regulreingsplan: "For å sikre samordnet arealbruk skal det utarbeides felles detaljregulering for områder med hensynssone H810 før det gis tillatelse til nye tiltak jfr. PBL § 20-1.
For eksisterende bebyggelse tillates følgende tiltak gjennomført uten at det utløser plankrav: nødvendig periodisk vedlikehold av bygningsmassen, fasadeendringer, oppføring av gjerder, plassering av skilt og reklameinnretninger samt mindre tilbygg under 10 kvm . Dette forutsetter at tiltakene ellers er i tråd arealformålet i områdeplanen eller gjeldende byggetillatelse og ikke bidrar til ulemper for sitt nærmiljø. Bruksendringer, fradelinger, samt etablering nye boenheter tillates ikke."
Videre info om felt B9:
"B9 og C5 tillates regulert sammen eller hver for seg. Dersom B9 og C5 reguleres hver for seg, skal det første planinitiativet drøfte/skissere hvordan det samspiller med/ivaretar utbyggingspotensialet på det andre feltet. Dette skal bidra til å sikre at det ene prosjektet ikke legger hindringer i veien for senere utbygging av nabofeltet."
Interessenter oppfordres til å selv sette seg inn i reguleringsplan som gjelder for området.
Ferdigattest
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Byggetegninger finnes ikke heller i Alta kommunes arkiv. Vedlagt er arbeidstegninger datert 04.03.2018.
Beskrivelse (type bolig)
Næringseiendom i Bossekop i Alta
Bygningsinformasjon / byggemåte
Fundamenter/såler og gulv av betong. Yttervegger av dels isolert bindingsverk og dels leca som er isolert innvendig, utvendig dels kledd med liggende tre kledning og dels malt puss. Yttertak av isolert tre konstruksjoner som flatt tak. Vindu av 2 lag glass i tre karmer, samt ytterdører i aluminium med glass.
Innvendige overflater: Gulvoverflater er av banebelegg. Vegg overflater av malt glassfiberstrie og baderomsplater på bad/wc. Himlinger er hovedsakelig av systemhimling i 1. og 2.etasje og malte dekke/plater i kjelleren Innredninger: Garderobeskap, kjøkkeninnredning på spiserom, samt innredning i laboratorium og en del reoler på lagerrom.
Teknisk anlegg: Sanitæranlegg i alminnelig god stand med klosett og servant på alle wc, veggdusj og servant i garderobe, skylle kum og varmtvannsbereder i bøttekott, samt oppvaskbenk og maskin på kjøkken og oppvaskbenker i lab og sterilt rom, samt på alle behandlingsrommene. Oppvarming med elektriske panelovner. Skjult elektrisk anlegg med hovedsikringsskap med automatsikringskurser. Nytt balansert ventilasjonsanlegg i teknisk rom i hht dagens krav og standard.
(Info fra verdivurdering utført 2019)
Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse
Bruksareal per etasje: BTA:
Kjeller: 171 kvm
1.etasje: 234 kvm
2.etasje: 164 kvm
BRA:
Kjeller: 151 kvm
1.etasje: 216 kvm
2.etasje: 152 kvm
Diverse
Eiendommen omfattes av eiendomsmeglingslovens regler om næringsmegling, jf eml § 1-4 (3). I samsvar med emf § 1-2 fravikes følgende bestemmelser eiendomsmeglingslove: § 4-4, § 6-2, § 6-4, § 6-5, § 6-7 til § 6-10 og kapittel 7 og § 8-8. Eiendomsmegler har derfor gjennomført begrensede undersøkelser om eiendommen, og Interessenter må derfor selv sette seg grundig inn i muligheter for eiendommen og reguleringsplaner samt selv innhente ytterligere informasjon ved behov.
Faste løpende utgifter
Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 29 797,-
Årstall 2024
Sentrale lover
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås i forbrukerforhold*:
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
* Med forbrukerforhold menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås av kjøper som ikke anses som forbruker selges eiendommen som den er :
Eiendommen overdras slik den fremstår ved besiktigelse. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven § 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger. Videre kan ikke kjøper gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann før bud inngis. Se også teknisk beskrivelse av boligen, som framkommer i takst/ tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
Informasjon vedr. lovendring finnes også her: https://nylander.no/informasjon-til-vare-kunder-vdr-lovendring-2022/
KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT
Kjøperen kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Kjøperen skal regnes for å kjenne til forhold som går tydelig fram av en godkjent tilstandsrapport jfr. ny forskrift, (tryggere bolighandel) eller andre salgsdokument som kjøperen er gitt anledning til å sette seg inn i.
Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en anmodning fra selgeren om å undersøke eiendommen, kan kjøperen heller ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren har vært grovt uaktsom, uærlig eller for- øvrig handlet i strid med god tro.
Kjøpers undersøkelsesplikt er utvidet i nytt lovverk av 2022. Nytt lovverk har nå reguleringer hvor kjøper er underlagt en egenandel når eiendommen har en kjøpsrettslig mangel jfr. § 3-1, fjerde ledd. Egenandelen kommer først på tale når det er påvist at eiendommen har en kjøpsrettslig mangel, (avvik fra hvordan eiendommen er beskrevet i salgsdokumentene vurdert ut fra de konkrete forholdene i saken). Er det konstatert en kjøpsrettslig mangel som nevnt ovenfor, skal det trekkes kr 10 000,- fra utbedringskostnadene ved oppgjøret.
Forbehold
Det tas forbehold om trykkfeil i salgsoppgaven.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.
Overtakelse
Etter avtale med selger.
Tinglyste heftelser
Følgende heftelser vil følge eiendommen og kopi kan fås av megler. Kjøpers bank får prioritet etter disse heftelsene:
Bestemmelse Om Bebyggelse - Tinglyst dato 28.12.73
Bestemmelse om bebyggelse
Erklæring/Avtale - Tinglyst dato 04.06.07
Bestemmelse om rett til 3 parkeringsplasser
Nyttige lenker
Beliggenhet
Advanti & Partners
Annonseinformasjon
FINN-kode | 353313738 |
---|---|
Sist endret | 14. aug. 2024 01:50 |
Referanse | 89240143 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.