Bildegalleri
Bygård med rammetillatelse til 6 nye leiligheter i Sarpsborg sentrum
St. Marie gate 113, 1706 SarpsborgEff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
- Bruksareal
- 90 m²
- Bruttoareal
- 108 m²
- Etasje
- 1.
- Eieform
- Eier (Selveier)
- Areal
- 108 m²
- Byggeår
- 1863
- Tomteareal
- 508 m² (eiet)
- Overtakelse
- Etter nærmere avtale med selger. Vær vennlig å angi ønsket overtagelsesdato i vedlagte budskjema.
Type lokale
Kort om eiendommen
Vi har gleden av å tilby St. Marie gate 113 for salg.
En bygård med sentral beliggenhet i Sarpsborg sentrum.
Eiendommen er leid ut til restaurant, 2 leiligheter og en del som ikke er leid ut. Der var det tidligere optiker og kafe.
Det er gitt en rammegodkjenning til å bygge 6 nye leiligheter i bygget.
Eiendommen er under seksjonering.
Leieinntektene er i dag kr. 69.000.- pr. mnd.
Velkommen til visning.
Beliggenhet
Eiendommen ligger meget sentralt til i gågaten i Sarpsborg sentrum med kort avstand til butikker, barnehager, skole og gode buss-/togforbindelser. Området er utbygget med en blanding av bolig- og næringseiendommer.
Innhold
Eiendommen inneholder følgende rom:
1. etasje: 2 næringslokaler og boder,
2. etasje: 2 leiligheter. Leilighet 1 inneholder gang, kjøkken, stue og soverom. Leilighet 2 inneholder gang, kjøkken, stue og 2 soverom.
De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Tomt
Tomten er flat og opparbeidet med asfalterte arealer. Det er inngang til eiendommen fra Nils Hønsvalds gate.
Bebyggelse
På eiendommen er det oppført et kombinasjonsbygg som går over 1 og 2 etasjer, samt kjeller. Eiendommen består av næring i 1. etasje og boliger i 2. etasje. Bygget er tilpasset dagens bruk som omfatter restaurant og leiligheter. Eiendommen er under seksjonering. Det vil bli bygd ut flere leiligheter, slik at når bygget er ferdigutviklet vil det totalt bli 8 leiligheter og to næringslokaler i sameiet. Det vil bli et takoppløft av loftsetasjen på denne delen av sameie og der blir det to leiligheter, av de 8 og 1 mot bakgården.
Byggemåte
Bygningen er oppført i 1863 og består av både næring og leiligheter. Bygget er oppført i mur-/betong- og trekonstruksjon. Fasadene er kledd med plater og stående kledning.
Grunn og fundamenter: Støpt plate på mark.
Ytterveggskonstruksjon: Yttervegger i trekonstruksjon med stående kledning.
Utvendige vinduer: Vinduene er i 2-lags isolerglass.
Takkonstruksjon: Taket er i trekonstruksjon tekket med takstein.
Etasjeskillere: Gulv på grunn i betong og etasjeskiller mellom 1 etg og loft er i trebjelkelag.
Innerveggskonstruksjon: Innervegger i tegl- og trekonstruksjon.
Standard
Eiendommen har normal standard med bl.a.:
Gulv: I alt vesentlig laminat og vinyl.
Vegger: Brystningspanel og malteflater.
Himling: Malte flater.
Kjøkken med plassbygd kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med innfelt servant. Toalettrom med frittstående wc og servant med underskap.
Se for øvrig vedlagte dokument fra bygningssakyndig og bilder.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming i bygget. Det elektriske anlegget ble oppgradert i 2015.
Adkomst
Eiendommen har direkte adkomst på bakkeplan fra Nils Hønsvalds gate.
Parkering
Det er ikke parkeringsmuligheter på eiendommen.
Offentlig kommunikasjon
Kort avstand til buss stasjon og til jernbanestasjonen.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger. Vær vennlig å angi ønsket overtagelsesdato i vedlagte budskjema.
Sentrale lover
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta som den er forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Til informasjon kan EiendomsMegler 1 offentliggjøre kjøpesum m.m i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.
I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se em1.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.
Hvitvaskingsregelverk
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.
Budgivning
Selger er ikke forbruker, bestemmelsen om at megler ikke kan formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12 første virkedag etter siste annonserte visning, gjelder derfor ikke
Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller interessenter. Budgiver må legitimere seg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Aksept av bud skal sendes skriftlig til budgiver og selger. Budgiver kan benytte budskjema, elektronisk budgiving, skannet budskjema sendt på mail eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform, f.eks. App er i forbindelse med budgivningen. Konferer med megler.
Megler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes teknisk feil. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere og kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler.
Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles av megler.
Regulering
Nyttige lenker
Beliggenhet
EiendomsMegler 1 Sarpsborg
Annonseinformasjon
FINN-kode | 371107498 |
---|---|
Sist endret | 17. sep. 2024 10:09 |
Referanse | 5370240028 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.