Bildegalleri
Rambekk Gård / Gjøvik sentrum | Selskapslokaler med låve og Staurhus | Privat indre tun med flott opparbeidet våningshus
Rambekkvegen 6, 2816 GjøvikEff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
- Primærrom
- 440 m²
- Bruksareal
- 397 m²
- Eieform
- Eier (Selveier)
- Areal
- 440 m²
- Byggeår
- 1919
- Tomteareal
- 9 995 m² (eiet)
Type lokale
Adresse
Rambekkvegen 6
2816 Gjøvik
Matrikkel
Gnr. 59 bnr. 42 i Gjøvik kommune
Rambekk Gård - Næringseiendom 3 km i fra sentrum av Gjøvik | Et flott bosted med moderne selskapslokaler med god kapasitet i låve og staurhus | Her kan du bo og jobbe på samme sted
Rambekk gård er registrert som gårdsbruk så langt tilbake som i 1640. Gårdens areal var på 350 daa. Med sin beliggenhet bare 3 kilometer fra Gjøvik sentrum, like ved riksvei 33, måtte gårdsbruket avgi det meste av sine arealer i forbindelse med byutvidelsen på 1970-tallet.
Etter 1972 var det kun tunet igjen og totalt 10 daa. som rammer inn tunet. Tunet består av våningshus, låve, staurhus, stabbur, grillstue og hønsehus. Gårdens eiere driver eiendommen i dag med selskapslokaler i låven og staurhuset. Det indre tunet er holdt privat og er ikke en del av driften med selskaper. Gården har vært i familien Markestads eie de siste 100 år. Jens Ivar som eier gården i dag sammen med sin Karin, er tredje generasjon Markestad på eiersiden.
Rambekk gård selskapslokaler i Gjøvik leier ut trivelige og romslige festlokaler for arrangement av bursdager, firmafester, julebord og andre arrangementer. Siden de ominnredede lokalene ble innviet i september 2006, har mange valgt å legge sine fester til lokalene til Rambekk, en av de eldste gårdene i Gjøvik. Den stilige ominnredede låven egner seg utmerket også for feiring av bryllup, konfirmasjon, jubileer og minnesamvær.
Boligen med stabbur og annen bebyggelse på det indre tunet er holdt privat og ikke del av drift med selskaper. Nåværende eiere har likevel tilbudt gjestene å benytte det indre tunet til mottagelse av gjester i brylluper og andre tilstelninger. Her føler kundene seg velkomne!
Boligen er betydelig oppgradert senere år. Låven med fjøsdel fra 1947 ble påbegynt ombygd til selskapslokaler fra 2006 til slik det framstår i dag. Arbeider med ombygging er utført i flere byggetrinn og framstår i dag som moderne lokaler med god kapasitet. Det er fortsatt noe areal i låven som ikke er innredet, så ved behov kan man fint utnytte mer av tilgjengelig areal.
Staurhuset er bygd nytt på tunet i 2014 og benyttes i sin helhet til selskapslokaler. Denne bygningen holder en god standard og har god kapasitet til selskaper.
Tomten er opparbeidet med plen, hageanlegg og en stor parkeringsplass med plass for ca. 70 biler. Det er ca. 10 min gange ned til sentrum av Gjøvik. Tunet ligger slik plassert at det har en meget flott utsikt og god solgang.
Rambekk gård består generelt av godt vedlikeholdte bygninger og er en flott eiendom.
Våningshuset ligger på det indre tunet og er holdt helt privat. Boligen er betydelig oppgradert de senere årene. Bygningen ble oppført i 1919 i bindingsverk over 2 etasjer + kjeller og loft. Yttervegger som er kledd med malt trepanel. Tilbygd inngangsparti med entrè, vaskerom-/bad og toalettrom i 1992. Tilbygd mot nord med utvidelse av spisestue i 1999. Boligen ble oppgradert mye rundt 1999-2002. Kjøkken ble renovert i 2009. 2. etasje inneholder bl.a. 6 soverom + romslig bad. Loft med god høyde som benyttes til lagring-/garderobe. Boligen holder generelt en høy standard.
Boligens 1. etasje består av overbygd veranda, entrè, wc, bad, hall, flere stuer og romslig kjøkken med spiseplass og peis. Andre etasje består av gang, 6 soverom og bad. Kjelleren består av kjellerrom, vaskerom og boder. Loft til lagring-/garderobe.
Gården har et nyere Staurhus i fra 2014 som er oppført som selskapslokaler. Bygget er på ett plan på 145 kvm. Stor åpne vinduer ut mot hageanlegg slik at gjester kan benytte disse arealer i kombinasjon. Bygningen er innvendig avdelt med et kjøkken hvor det er de fasiliteter man trenger for denne drift
inkludert kjølehjørne. Stor sal for gjester hvor det er en murt åpen peis, entrè med garderobedel og toaletter for gjester. Eget HC toalettrom. Skråhimlinger som da gir god innvendig høyde og i midtre del er det montert takvindu som gir dagslys inn. Staurhuset ligger med god og skjermet avstand i fra låven og innehar alle fasiliteter så det er ikke noe i veien for at man kan arrangere flere selskap samtidig.
Låven har en god innvendig standard med god kapasitet til store selskaper. Det er kjøkken hvor mat kan varmes og kaffe kokes, toalettanlegg på begge plan og barløsninger etter behov. Flere store rom for selskaper slik at man har mange muligheter. Egnede rom for personell slik at dem kan
trekk seg tilbake. Generelt så holder alle overflater som er oppgradert en flott stil og noe rustikk som passer for denne type bygning.
De øvrige bygningene på Rambekk Gård er et stabbur, grillhytte og hønsehus.
Rambekk Gård har en stor og velholdt bygningsmasse med mange nyttige bygg, og en privat beliggenhet med flott utsikt til Mjøsa i fra tunet. Eiendommen er et attraktivt bosted med sentral beliggenhet.
Velkommen!
Beliggenhet, adkomst
Eiendommen ligger nær Gjøvik sentrum med alle byens fasiliteter. Dette gjør Rambekk gård til et attraktivt sted for både fastboende og besøkende. Eiendommen ligger i et næringsområde bebygd med næringseiendommer og boliger i ytterkant. Det er ca 10 min gange ned til sentrum av Gjøvik. Tunet ligger slik plassert at det har en meget flott utsikt og god solgang.
Offentlig transport
Vindingstad 4 min
Gjøvik skysstasjon 6 min
Buss, tog 3.1 km
Gjøvik stasjon 6 min
Oslo Gardermoen 1 t 20 min
Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.) 7 min
283 elever, 20 klasser 0.5 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.) 22 min
89 elever, 8 klasser 1.6 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 5 min
441 elever, 30 klasser 2.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min
355 elever, 25 klasser 4.7 km
Gjøvik videregående skole 9 min
1050 elever 4.2 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 14 min
135 elever, 7 klasser 14.9 km
Barnehager
Topro Bondelia barnehage (1-5 år) 11 min
57 barn 0.9 km
Bondelia barnehage 11 min
Vindingstad barnehage (1-5 år) 15 min
44 barn 1.2 km
Dagligvare
Coop Extra Kirkeby 13 min
Post i butikk, PostNord 0.9 km
Rema 1000 Kirkeby 19 min
Sport
Vindingstad idrettsplass 11 min
Aktivitetshall, ballspill, fotball 0.8 km
Bøle nærmiljøanlegg 'Garasjebanen' 14 min
Ballspill 1 km
EVO Gjøvik 6 min
360 Grader treningsstudio 6 min
Varer/Tjenester
CC Gjøvik 6 min
Vitusapotek Sørbyen 17 min
Type, eierform og byggeår
Næringseiendom, Selveier, oppført i 1919
Bygninger og byggemåte
Våningshus
Hovedhuset på gården er et sjarmerende, velholdt bygg med romslige oppholdsrom, moderne kjøkken og flere soverom. Huset kombinerer historisk sjarm med moderne bekvemmeligheter, og gir en unik atmosfære for både hverdagsliv og representasjon. Bygningen er opprinnelig oppført i 1919 i bindingsverk over 2 etasjer + kjeller og loft. Yttervegger er kledd med malt trepanel. Tilbygd inngangsparti med entrè, vaskerom-/ bad og toalettrom i 1992. Tilbygd mot nord med utvidelse av spisestue i 1999. Boligen ble oppgradert mye rundt 1999-2002 og 2009 da kjøkken ble renovert. Boligen holder generelt en høy standard og i 2 etasje er det 6 soverom + romslig bad. Loft med god høyde som benyttes til lagring-/ garderobe. Fundamentert på antatt faste masser med natursteinsgrunnmur som er spekket - pusset og noe støpt.
Kjeller benyttes til lagring og teknisk hvor det er støpt gulv på grunn, malte murvegger. Innvendig adkomst via trapp og dør i grunnmur. Noe saltutslag og tegn til fuktvandring i grunnmur, men ikke noe som tyder på at dette er noe problem for kjeller ut fra dagens bruk. Boligen er oppført i bindingsverk over 2 fulle etasjer for opprinnelig del og tilbygd på hovedplan mot syd og nord. Opplyst at gavlvegg mot syd-øst ble oppgradert i 2015 med ny kledning og etterisolert. Opprinnelig del opplyst til å være isolert med flis, mens tilbyggene er isolert med mineralull.
Kledning er malt og fremstår i god stand etter alder. Etasjeskillere av tre for opprinnelig del som antas å være isolert med noe flis etter den tids standard som bygget er ført opp. Bad i 2 etasje er bygd nytt av eier i 1999. Flislagt gulv med varmekabler og fliser på vegger. Innredet med 2 servanter, wc, bidè og dusjhjørne. Stedvis noen løse fliser og noe ujevne overflater.
Vaskerom på hovedplan i inngangspartiet fra 2002. Flislagt gulv og malt panel på vegger. Innredet med dusjkabinett, vaskekum av metall på vegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel.
WC rom på hovedplan ved adkomst med skiferbelagt gulv og malt panel på vegger. Innredet med toalett, servant med skap under. Inngangspartiet-/ entrè med vaskerom og toalettrom ble renovert i 2002.
Kjøkken ble renovert i 2009 med heltre innredning i bondestil fra bondemøbler.
Kjølehjørne integrert sammen med andre hvitevarer. Stor åpen peis med vedovn på siden ble murt ny i forbindelse med renovering av kjøkken. Peisplate er belagt med kleberstein. Stort romslig kjøkken med god plass.
Boligen har naturlig avtrekk-/ ventilering og noen elektriske avtrekksvifter. Vann og avløpsrør av variert alder og utførelse. Det er vannrør av metall og avløpsrør av plast og metall. Anlegget er løpende vedlikeholdt etter behov. Bereder plassert i kjeller. Boligens elektriske anlegg er løpende vedlikeholdt etter behov og det er utført mye oppgraderinger senere år.
Sikringsskap plassert i kjeller med automatsikringer og noen skrusikringer.
Boligen fremstår innvendig som løpende godt vedlikeholdt og fremstår som herskapelig. Gulv har overflater med heltre, skifer og fliser. Vegger kledd med behandlet trepanel malte vegger og tapet. Biritapet i hovedstue. Himlinger kledd med malt trepanel og plater. Boligen har romslig entrè hvor det er trapp opp til 2 etasje og åpen murt peis. Flere rom har spesialbygd innredning i bondestil fra Bondemøbler som da også leverte kjøkkeninnredningen.
Takkonstruksjon av tre fra byggeår med sperretak. Tre undertak. Taket er tekt med takstein som ble lagt nytt i 1985 for hoveddelen. Tilbyggene har samme type takstein fra den tid dem er oppført. Det er montert takrenner, nedløp og beslag av metall. Boligens dører og vinduer er fra byggeår og senere utskifting.
Opplyst at alle vinduer ble montert nye i 2000. Vinduer har sprosser og isolerglass. Hovedadkomstdør er en malt profilert 2 fløyet dør av høy standard. Dør i kjeller for utgang montert ny senere tid. Innvendige dører hovedsakelig fra byggeår med malte profilerte overflater. Boligen har 2 murte piper som begge er sentrert i huset for best utnyttelse.
Begge piper er fra byggeår, med løpende nødvendig vedlikeholdt. Åpen murt peis i entrè, murt peis og vedovn på kjøkken, murt peis med innsats og stor vedovn i hovedstue. Murt peis med innsats i spiestue. Flere eldre vedovner i 2 etasje som varmekilder. Boligen varmes opp med ved og strøm.
Låve
Låven er opprinnelig oppført i mur, betong og grovt bindingsverk i 1947-1948. Eiere har etter 2006 bygd om driftsbygningen til selskapslokaler hvor del av alle plan er tatt inn som næringslokaler. Det er noen arealer på alle plan som ikke er tatt inn i drift som selskapslokaler slik at det er et godt potensiale for økt utnyttelse om man ønsker dette.
Låve i 3 plan inkludert med 1 kjørebru innvendig og 2 låvebruer utvendig som adkomstveier til de 2 øverste plan. Låven er bygd i 1947-/48 etter brann i mai 1947. Oppført fjøs, stall siloer med betong, betong
dekke og gulv ,splittblokk (tilsvarer isoler blokk i veggene). Akustikkplater i fjøs og stall himling. Pusset. Øvrig er det brukt reisverk av grove dimensjoner i tre. Over og underligger utvendig panel.
Nytt låvetak 2016. Rettet opp og framstår som et pent tak i miljøet. Dobbel krummet sort sementstein. Nye takrenner. Nytt arkitekt tegnet klokketårn med gårdsbjelle på møne, oppført 2020. Kan brukes tradisjonelt med tau eller med fjernkontroll. Brukes jevnlig under vielser oppe på låvebrua.
I forbindelse med utvidelse av selskapslokalene i plan 1 er det benyttet betong, skiferflis og isolert gulv med varmekabler. Isolerte vegger og himling. Lyd akustikkplater. Nytt inngangsparti med nye isoler vinduer og nye dører. Nye adskilte toaletter, samt HC WC. Utvidelsen ble påbegynt 2018/19 og ferdig 2022. Fjøset har også eget kjøkken med kjølerom. Det er ca. 150 m² kjeller som benyttes til lagerrom.
Garasjer med tak og lager med verksted som er restaurert i 2019. Verksted er fullt isolert med doble gipsplater og varmekabler i gulv. Bygningen er fundamentert med støpt grunnmur på antatt faste masser. Del av bygningen under opprinnelig fjøs er det en gjødselkjeller med støpt plate på mark hvor arealer benyttes til lager. Resten av hoveplan har støpt plate på mark og noe grusdekke der det er arealer for parkering-/ lagring. Bygget er oppført i bindingsverk og mur-/betong etter vanlig standard for den tid driftsbygning er oppført. Konstruksjoner som benyttes til selskaper er isolert. Yttervegger er kledd med malt trepanel som er fra byggeår og senere oppgradering i forhold til endringer i bruk av bygningen.
Bygningen har etasjeskillere av betong og tre ut fra standard for byggeår. Bygningen har høy innvendig standard med god kapasitet til store selskaper. Det er kjøkken hvor mat kan varmes og kaffe kokes, toalettanlegg på begge plan og barløsninger etter behov. Flere store rom for selskaper slik at man har menge muligheter. Egnede rom for personell slik at dem kan trekk seg tilbake. Generelt så holder alle overflater som er oppgradert en flott stil og noe rustikk som passer for denne type bygning.
Bygningen har naturlig ventilering med noe mekanisk avtrekk etter behov for de enkelte rom og ihht. opplyst fungerer godt ut fra bruk i dag. Innvendige trapper er enkle trapper av tre. Vann og avløpsrør av plast og metall som er oppgradert senere tid i forhold til den drift det er i bygningen. Flere beredere for varmtvann. Bygningens el-anlegg er oppgradert og tilpasset dagens drift og det er egen måler for denne drift. Hovedinntak på 160 amp. Sikringsskap med automatsikringer. Generelt så holder lokaler benyttet til selskaper og gjester en høy standard.
Gulv har overflater av tre, belegg og fliser-/ skifer. Vegger og himlinger med heltre og noe sliser. Eget kjølerom og kjøkken med muligheter for oppvarming av mat og enkel tilbereding.
Takkonstruksjon av tre med sperretak hvor det er undertak som er det opprinnelige taktekkingen med eternittplater. Taket er tekt over undertak med takstein som ble lagt nytt i 2016. Takrenner, nedløp og beslag er montert samtidig. Konstruksjonen er ikke isolert da loft-/ kjøring er uisolert del av bygningen. Eternitt inneholder normalt asbest og skal ved riving håndteres etter gjeldene forskrifter.
Takoverbygd inngangsparti har trebord som tekking. Bygningen dører, vinduer og porter er fra opprinnelig byggeår og senere oppgraderinger ut fra bruk i de enkelte rom og arealer. Generelt god stand ut fra dagens bruk og behov.
Staurhus
Staurhuset er oppført som selskapslokaler i 2014 og benyttes til dette formål. Stor åpne vinduer ut mot hageanlegg slik at gjester kan benytte disse arealer i kombinasjon. Bygningen er innvendig avdelt med et kjøkken hvor det er de fasiliteter man trenger for denne drift inkludert kjølehjørne. Stor sal for gjester hvor det er en murt åpen peis, entre med garderobedel og toaletter for gjester.
Eget HC toalettrom. Skråhimlinger som da gir god innvendig høyde og i midtre del er det montert takvindu som gir dagslys inn. Bygget framstår i god stand etter alder og bruk.
Fundamentert på antatt faste masser med støpt plate på mark. Bygningen er oppført i bindingsverk som er kledd med malt trepanel.
Støpt plate på mark da bygningen har 1 plan. Bindingsverkskonstruksjon utvendig kledd med malt trepanel. Store glassfelt som gir gode lysforhold inn i bygningen. Bakvegg i mellombygget er oppført i leca som er pusset grunnet pipe og ildsted. Overflater framstår som løpende godt vedlikeholdt.
Stabbur
Stabbur oppført i 1946 som er løpende vedlikeholdt og oppgradert etter behov. Bindingsverkskonstruksjon over 1 ½ etg (2 plan) som er kledd med liggende malt trepanel. Bygningen er punktfundamentert på terreng.
Oppført over 2 plan hvor det er innvendig trapp. Innvendig er stabburet kledd med trepanel. Skråhimlinger for plan 2 hvor det er noe lav høyde. Taket er tekt med takstein som bolig. Det er innlagt strøm i bygningen
Opplyst at bygningen i perioder har blitt benyttet til overnatting og at det er 5 soveplasser på plan 2 og at plan 1 blir benyttet som sosialt rom.
Grillhytte
Lysthus - Grillbua er en prefabrikert konstruksjon som er satt opp på eiendommen i 2010. Åpen ildsted innvendig hvor det er over er hette med røykrør opp på møne. Fundamentert med støpt plate på mark. Tak tekt med pappshingel. Innvendig er det åpen grue med
røykrør over tak. Fastbygde benker langs vegger.
Hønsehuset
Hønehuset fra 2021 er et minihus beregent for hobbydrift av hønsefugl for egen interesse. Bindingsverkskonstruksjon kledd med liggende malt trepanel hvor konstruksjonene er punkt fundamentert på terreng. Luftegård i front for hønsefugl. Bygningen er avdelt med 2 rom hvor gang for adkomst er lager
for mat m.m, mens det indre rom er for fugl. Taket er tekt med takstein. Det er innlagt strøm i bygningen.
Lekestue
Lekestue fra 1945 plassert på indre tun er en bindingsverkskonstruksjon hvor taket er tekt med takstein. Bygningen er løpende godt vedlikehold og er en fin kuriositet for eiendommen, men begrenset
næringsmessig verdi.
Hammock
Finsk Hammock satt opp ny i 2015 og plassert på indre tun ved siden av stabbur. Takoverbygd hvor tak er tekt med trebord. Pre-fabrikert konstruksjon utført med rundstokk. Opplyst at det er sitteplass for 6 personer.
Generelt så fremstår alle eiendommens bygninger som løpende godt vedlikeholdt og oppgradert etter behov.
Tradisjonsrik gård
Rambekk gård er registrert som gårdsbruk så langt tilbake som i 1640. Gårdens areal var på 350 dekar. Med sin beliggenhet bare 3 kilometer fra Gjøvik sentrum, like ved riksvei 33, måtte gårdsbruket avgi det meste av sine arealer i forbindelse med byutvidelsen på 1970-tallet.
Gården har vært i familien Markestads eie de siste 100 år. Jens Ivar som eier gården i dag sammen med sin Karin, er tredje generasjon Markestad på eiersiden. Rambekk gård har en rik kulturarv, og eierne tilbyr gjerne omvisninger og kåserier om gårdens historie. Dette gjør gården til et unikt sted for både private og offentlige arrangementer. Uteområdet inkluderer også et partytelt som kan romme opptil 80 gjester, ideelt for sommerarrangementer.
Eiendommens tomt er pent opparbeidet med flott skjermet hageanlegg. Stor og romslig gårdsplass hvor det er ca. 70 parkeringsplasser. Det indre tunet som er skjermet fra område benyttes privat. Klassisk gårdstun med stabbur med flere mindre bygninger. Gjerde mot vei-/hovedtun. Eiendommen har 2 avkjørsler-/ påkjøringer til Rambekkvegen slik at det er mulighet for gjennomkjøring for gjester m.m. Ved øvre innkjøring er det en melkerampe bygd i gammel stil.
Arealer og fordeling per etasje
Våningshus; 397 kvm. bra. Byggeår 1919.
Kjeller: Diverse lager, teknisk rom.
1. etasje: Entrè, hall/trapperom, vaskerom med dusj, wc-rom, flere stuer, spisestue og kjøkken.
2. etasje: Gang, 6 soverom og bad.
Loft: Lager og klesbod.
Låve; 1450 kvm. bra. Byggeår 1947/48.
Kjeller: Lager. Garasjeplass under låvebru.
Plan 1: Flere store rom for selskaper. Innredet rom for personell slik at de kan trekke seg litt tilbake ved behov. Kjøkken, bar- og toalettanlegg.
Plan 2: Oppholdsrom, bar- og toalettanlegg.
Plan 3: Kjøring-/låvebru (vielser).
Låven har også en del uutnyttede arealer.
Staurhus; 145 kvm. bra. Byggeår 2014.
Plan 1: Sanitæranlegg, entrè, garderobe, kjøkken og sal.
Stabbur; 26 kvm. bra. Byggeår 1946.
Plan 1: Lager-/sosialt rom.
Plan 2: Rom som tidvis har blitt benyttet til overnatting.
Hønsehus; 7 kvm. bra. Byggeår 2021.
Lysthus/grillstue; 12 kvm. bra. Byggeår 2010.
Grillbu.
Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Oppvarming
Våningshuset
Boligen har 2 murte piper som begge er sentrert i huset for best utnyttelse. Begge piper er fra byggeår, men løpende nødvendig vedlikeholdt. Åpen murt peis i entre, murt peis og vedovn på kjøkken, murt peis med innsats og stor vedovn i hovedstue. Murt peis med innsats i spiestue. Flere eldre vedovner i 2 etg. som varmekilder. Boligen varmes med ved og strøm.
Staurhuset
Elektrisk med for en stor del gulvvarme. Stor åpen peis for kos.
Tunet
Tun
Gårdstun fra 1916 hvor driftsbygning har fått endret bruk til selskapslokaler og det er oppført et nytt staurhus til mindre arrangementer slik at disse 2 bygningene i dag har et meget godt potensiale for drift. Eiendommen har meget god beliggenhet i Gjøvik med ca. 10 minutters gange ned til sentrum og Mjøspromenaden-/ strandområde hvor det er mange fasiliteter. Tunet med bygninger ligger åpent og fritt med utsikt til Mjøsa og omkringliggende områder. Det er felles privat innkjøringsvei frem til gårdstunet. Pent opparbeidet tun med god plass. Det er store plenarealer og uteområder. Tunet har en stor bygningsmasse. Romslig hovedbygning som er jevnlig oppgradert.
Det er en stor parkeringsplass med plass for ca. 70 biler.
Vei, vann og avløp
Eiendommen har direkte adkomst i fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og det ble lagt ny stikkledning fra kommunalt nett inn til bolig i 2014/2015 hvor det er fordeling til da andre bygningene på eiendommen. Opplyst at det er elvestadrør m. varmekabel.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett med stikkledninger ut på kommunalt rør fra alle 3 bygninger.
Reguleringsplan
Eiendommen ligger runder reguleringsplan Rambekk-Vindingstad hvor plan er datert 30.08.1976. Det framgår av reguleringskart at denne eiendom er regulert til IN-Industri. Reeguleringsplan oppgir at eiendommen skal nyttes til industri, lager, servicebedrifter o.l.
Servitutter og heftelser i grunnbok
På eiendommen er tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver.
Dagboknummer 1999/2545-1/19, tinglyst 16.04.1999 - Leie av næringslokale.
Rettighetshaver: Telenor Towers Norway AS.
Det er leid ut plasser for mobiltelefonanlegg, og leietakere har antenner over tak på gavler på låven.
Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for Staurhus, datert 02.09.2014.
Det foreligger ferdigattest for ombygging av låven til serveringsvirksomhet, datert 24.05.2022.
Det er ikke registrert ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på øvrige bygg på eiendommen. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At ferdigattest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen-/bygningen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Informasjon om odelsloven
Det er ikke odel på Rambekk Gård.
Prisantydning
23 500 000,-
Takst / tilstandsrapport
Utført av : Lie Bygg & Takst AS
Takstdato : 22.11.2023
Markedsverdi : 23 500 000,-
Forsikring
Gjensidige
Polisenummer: 89880614
Kommunale avgifter
Kr. 26 618 pr. år
Eiendomsskatt bolig/næring kr. 48.705,-
Eiendomsskatt bolig/fritid kr. 15.814,-
Eiendomsskattetakst bolig/næring kr. 9.741.000,-
Eiendomsskattetakst bolig/fritid kr. 3.953.700,-
Pliktig medlemsskap i velforening/sameie
Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.
Oppgjør
Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
Arealangivelser i salgsoppgaven
Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).
Diverse
Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.
Antikk og løsøre
Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.
Maskiner og utstyr
Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan for øvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.
Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlestog forstått.
Overtagelse
Avklares i forbindelse med budgivning.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.
Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er",og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."
Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Lov om hvitvasking
I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
Nyttige lenker
Beliggenhet
TEGNEBY & GRØNNERØD LANDBRUKSMEGLING AS
Annonseinformasjon
FINN-kode | 372020470 |
---|---|
Sist endret | 26. sep. 2024 00:48 |
Referanse | 14249052 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.