Bildegalleri

Njust Nordre - Presentert av Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling

NJUST NORDRE /​ SKARNES | 1.399 daa. | 294,9 daa fulldyrka | 936,1 daa produktiv skog | Tilpasset korn og potetproduksjon

Kart med kartnålKirkevegen 108, 2100 Skarnes
Prisantydning12 600 000 kr
Totalpris
12 600 000 kr
Formuesverdi
809 198 kr
Verditakst
12 600 000 kr
Kommunale avg.
15 350 kr per år

Nøkkelinfo

Primærrom
220 m²
Bruksareal
254 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
220 m²
Byggeår
1800
Tomteareal
1 398 912 m² (eiet)

Type lokale

Gårdsbruk/Småbruk

Visning

Ønsker du å delta på visningen ber vi deg melde deg på slik at vi vet at du kommer. Da kan vi bistå alle best mulig og gi deg tiden du trenger på visningen. Visningen avholdes bare dersom det er påmeldte senest dagen før visning. Ta gjerne kontakt med megler før visning hvis du har noen spørsmål. Velkommen!
Visningspåmelding

Adresse

Kirkevegen 108
2100 Skarnes

Matrikkel

Gnr. 101 bnr. 1 i Sør-Odal kommune

NJUST NORDRE / SKARNES | 1.399 daa. | 294,9 daa fulldyrka | 936,1 daa produktiv skog | Tilpasset korn og potetproduksjon

Njust Nordre, tidligere Sør-Odal Prestegård er en middels stor landbrukseiendom rett utenfor Skarnes i Sør-Odal kommune med et totalareal på 1.399 daa. Det er 294,9 daa. fulldyrket jord, og 936,1 daa produktiv skog. Den dyrkede marken ligger i all hovedsak i og rundt gårdstunet.

Gården er pent beliggende ved Oppstadåa i et aktivt landbruksområde. Gode solforhold, og kort avstand til Skarnes.

Dyrket mark betegnes som god og svært god kulturjord. En stor del av arealet er godt egnet til intensive kulturvekster. Arealet er ellers godt egnet til kornproduksjon.

Skogen har god produksjonsevne med lette driftsforhold for maskinell hogst. Det er lite skogsbilveger i skogteigen som resulterer i noe lang terrengkjøring for maskinene. Skogen er godt oppfulgt med skogkultur. En del skogkulturarbeid må likevel påregnes siden det er en del ungskog.

På eiendommen er det også jaktmuligheter.

Bebyggelsen består av våningshus, driftsbygning, redskapshus/garasje og garasje.

Våningshuset er stort og gammelt. En del oppgradering og vedlikeholdsbehov må påregnes. Velstelt tun og hage.

Driftsbygningen er stor og gammel. En del av bygningen har bruksverdi som potetlager og korntørke. En del oppgradering og vedlikehold må påregnes. Bygningen har ellers verdi som fundament til ombygging.

Redskapshus-/garasje har enkel standard med bruksverdi som redskapshus og garasje.

Garasje har lav standard med stort vedlikeholdsbehov. Bygningen har likevel litt bruksverdi som lagerrom.

Beliggenhet, adkomst

Fra Skarnes, sving inn på Kirkevegen og kjør ca. 2,7 km. Sving til venstre inn på privat gårdsveg, og du er fremme på Njust Nordre.

Eiendommen ligger i et aktivt landbruksområde i Skarnes og grenser blant annet til Oppstadåa, Njustjernet, andre gårder og noe spredt boligbebyggelse. Gårdstunet ligger mellom Njusttjernet og Oppstadåa. Her er det gode solforhold og landlige omgivelser. Det er ca. 3,9 km til Skarnes sentrum.

Offentlig transport
Os bru 3 min
Skarnes Korsmo 5 min
Skarnes stasjon 6 min
Oslo Gardermoen 46 min

Skoler
Glommasvingen skole (1-10 kl.) 6 min
773 elever, 48 klasser 3.8 km
Skarnes videregående skole 6 min
350 elever, 23 klasser 4.2 km
Norges Toppidrettsgymnas - Kongsvinger 20 min
90 elever, 3 klasser 23.7 km

Barnehager
Korsmo barnehage (1-5 år) 6 min
79 barn 4.3 km
Tronbøl barnehage (1-5 år) 8 min
59 barn 5.3 km
Oppstad Gårds- og naturbarnehage (1-... 8 min
33 barn 5.8 km

Dagligvare
Joker Skarnes 5 min
Søndagsåpent 3.5 km
Coop Extra Skarnes 5 min
Post i butikk, PostNord 3.7 km

Sport
Sør-Odal Idrettshall 4 min
Aktivitetshall, ballspill 3.3 km
Solbakken folkehøgskole 5 min
Aktivitetshall 3.6 km
Sportica Skarnes 5 min
Family Sports Club Skarnes 8 min

Type, eierform og byggeår

Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1800

Bygninger og byggemåte

Bebyggelsen består av våningshus, driftsbygning, redskapshus-/garasje og garasje.

Våningshus
Oppført i laft og reisverk på steinmur som utvendig pusset. Utvendig kledd med tømmermannspanel. Saltak tekket med takstein 1998. Kobla vinduer fra 90-tallet og eldre. Noen gamle doble varavinduer. Bygningen er stor og gammel. Ny takstein 1998. En del kledning og flere vinduer nytt på 90-tallet. 1 etasje: Stue tilbygd 1996. Ny innredning på kjøkken på 90-tallet. Ellers stedvis noe overflateoppussing på 90-tallet og eldre. I hovedsak gammel/eldre standard. Bygningen har stort oppgraderingsbehov og en del vedlikeholdsbehov. Hovedbygningen ble påbygget veranda, og stuen ble utvidet i flukt med verandaen. Over dette ble det bygget et soveorm i 2 etasje. Antagelig utført litt før år 2000.

Driftsbygning
Oppført i reisverk på steiner og gammel betongmur. Utvendig kledd med panel. Saltak tekket med stålplater på 90-tallet. Skåle i enden. Adkomst er en slagport.
Lagerrom med tregulv. Adkomst er 2 slagporter. Lagerrom med tregulv. Adkomst er en slagport. Fjøsgang og lagerrom/bod. Gammelt grisefjøs med betonggulv og murvegger. Himling kledd med panel. Innredning er ikke fjernet. Takhøyde 2,3 m. Gammel korntørke med flere tresiloer. Elevator av nyere dato. Gammel varmluftstørke antatt fra 70-tallet. Tippesjakt med vannskade. Skrue mating fra store siloer til tippesjakt. Vannskade i tippesjakt har medført at tørka ikke har vært i bruk siste år. Elevator fra sjakt samt fordelersystem til flere siloer nytt 2018.

Gammel varmluftstørke er ikke intakt. Det er også en nyere Swegma varmluftstørke fra 1989 og fyrrom med dieselfyr. Automatisk styring på varmluftstørka er ute av drift.
Stålsiloer med utløpsluker har lekkasje og er ikke i bruk. I følge gitte opplysninger har tørka lagerkapasitet mellom 100-150 tonn korn.Potetlager (128kvm) i enden. Betonggulv. vegger kledd med panel. Himling kledd med duk. Takhøyde 6 m. Oppført omkring 1990. Oppført med stålbuer. Lufteluker i himling. Fullisolert. Adkomst er en isolert slagport i trekonstruksjon. Port er skadet. Ventilasjonsanlegget er i bruk, men automatisk styring er ikke intakt i følge gitte opplysninger.

Tilbygd skur (ca.176 kvm) på baksiden. Jordgulv. Åpne adkomster uten port. Lav standard. Lagerrom/låve med tregulv. Kjørebro har sponplategulv med tappeluker med mulighet til å lagre tørt korn. Ikke i bruk. Bygningen er stor og gammel. Fjøset er ikke egnet for husdyrdrift. Tilbygd skur på baksiden er utidsmessig, men har bruksverdi som lagerplass. Korntørka fremstår noe urasjonell og er tilbygd og utbedret i etapper. Oppgradering og vedlikehold må påregnes.

Potetlageret har vært i bruk som potetlager siste år, men en del oppgradering av klimaanlegg og annet vedlikehold/oppgradering må påregnes for videre bruk. Bygningen har generelt gammelt el-anlegg. Tak og reisverk er for det meste intakt. Bygningen har slik også verdi som fundament for ombygging.

Redskapshus-/garasje
Oppført i bindingsverk på betongmur. Utvendig kledd med tømmermannspanel. Saltak tekket med stålplater. Redskapshus (139 kvm) med støpt gulvdekke. Vegghøyde ca 3,4 m. Adkomst er 4 slagporter i trekonstruksjon. Isolert garasje (32kvm) i enden. Betongdekke. Vegger kledd med panel. Himling kledd med sponplater. Adkomst er en slagport. Lysarmatur. Bygningen har enkel standard fra byggår, og er lite påkostet av betydning. Bruksverdi som garasje og redskapshus.

Garasje
Oppført i bindingsverk på betongmur. Utvendig kledd med panel. Saltak tekket med teglstein. Adkomst er en slagport. Betongdekke. Vegger og himling kledd med panel. Lav standard. Bruksverdi som litt lagerrom.

Arealer og fordeling per etasje

Hovedbygning; ca. 278 kvm. bra(i). Byggeår: Antatt sent 1800 tallet. Tilbygd og ombygd i 1996.
Kjeller: Lagerrom og velvkjeller.
1. etasje: Entrè, wc, vaskerom, kjøkken, kontor, soverom, bad, tv-stue, stue og hovedinngang.
2. etasje: Lagerrom, 2 soverom og kott.

Driftsbygning; 928 kvm. bta. Byggeår 1922. Tilbygd-/ombygd med potetlager i 1990 og korntørke på 60- og 80 tallet.
Kjeller: Antatt kjeller under fjøs.
1. etasje: Skåle, lagerrom, fjøsgang, fjøs, korntørke, potetlager og lagerskur.
Låve: Tradisjonell låve over fjøsdel.
Kjørebro i hele lengderetningen bortsett fra over potetlager.

Redskapshus-/garasje; 173 kvm. bta. Byggeår 1978.
1. etasje: Redskapshus og garasje.

Garasje; 17 kvm. bta. Ukjent byggeår.
1. etasje: Garasje.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Oppvarming

Strøm og vedfyring. Varmekabler i noen gulv. Det er en luft til luft varmepumpe.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 398 912 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tun, jord og skog

Eiendommen er fordelt på 4 teiger. Dyrket mark leies ut på skriftlig avtale gjeldende i 10 år fra 1/1-2022. Leieinntekt er kr. 300 pr. daa for korndyrking og kr 600 pr. daa for potetdyrking. Forpaktningsavgiften blir tillagt mva. I avtalen skal leietaker holde driftsbygning i hensiktsmessig stand samt holde gårdsveier, lukkede grøfter og foreta opprenskining av åpne grøfter. Det henvises ellers til leieavtalen for ytterligere opplysninger. Det er ellers noe skogsdrift.

Tun
Eiendommen ligger idyllisk til mellom Oppstadåa og Njusttjennet. I fra tunet har du utsikt til bl.a. Njusttjennet. Bygningene skaper en fin innramming av tunet med hovedbygningen vendt mot syd. I fra Kirkevegen kjører du igjennom en Bjørkeallè ca. 60 meter inn til tunet.

Jord
Dyrket mark består av i følge gårdskart 294,9 daa fordelt på 4 jordteiger. En stor del av arealet er tilnærmet flatt eller har svake hellinger. Gode solforhold.
Jordsmonnet består av mye sandig siltjord med varierende sand og siltinnhold. Varierende mold og leirinnhold. All Jorda regnes som god dyrkningsjord og er lettdrevet. Leietaker dyrker i dag korn og potet. Jordteigen rundt gårdstunet er den største teigen og beskrives som den beste jorda egnet til de fleste kulturvekster. Jorda her er selvdrenerende.
For jordteigen øst for Njusttjernet på ca. 100 daa er halve arealet godt egnet til de fleste kulturvekster og andre halvdel godt egnet til korndyrking. Denne teigen er systemdrenert for en del år siden. Det er 3 mindre teiger som ligger tilknyttet skogteigen. Disse teigene betegnes som god jord, men best egnet for korndyrking. Det er stedvis høyt leirinnhold på disse teigene i følge gitte opplysninger. Jordteigen rundt gårdstunet ligger inntil Oppstadåa med tilgang til vann. Det er i følge gitte opplysninger en nedgravd hydrant. Tilstand er ukjent. Det er tidligere brukt traktorpumpe og utlegging av rør ved vanning.

Skog
Skogarealet er i følge Nibio gårdskart 936 daa produktiv skog og 50,6 daa uproduktiv skog. Dette avviker noe i fra arealet i skogbruksplanen som er noe mindre. Avviket kan komme av at det i skogbruksplanen ikke har medregnet kantsoner omkring dyrket mark o.l.. Produktivt areal i skogbruksplanen er 924 daa. Skogarealet er i hovedsak samlet i en teig. Det er ellers noen kantsoner mot Oppstadåa o.l. Det er gode driftsforhold for maskinell drift, men det er noe lang terrengkjøring siden det er lite skogsbilveger i teigen. Det er planlagt en stor avvirkning på totalt ca. 4000 kbm før salg. Herav er ca. 1800 kbm sluttavvirkning og 2.200 kbm tynning. Dette er hensyntatt i verdisettingen. Før denne hogsten så er alle hogstfelt tilplantet. En del rydding og tynning må påregnes i årene fremover siden det er en del ungskog i god vekst. Etter planlagt hogst vil skogen ha en sunn
hogstklassefordeling. En stor del av skogarealet er egnet for oppdyrking i følge Nibio gårdskart. I følge avtale fra 1956 benyttes Njustmyra som forsøksfelt. Feltet omfatter et areal på ca. 65 daa og forvaltes av NISK- Norsk institutt for skogforskning til 31.12.2025. Eier har i perioden ikke adgang til å disponere over forsøksfeltet, men produsert virke tilfaller eier ved avtalens utløp.
Fordeling av arealer etter hogstklasse ( i %):
Hogstklasse 1 - 2 %
Hogstklasse 2 - 0 %
Hogstklasse 3 - 55 %
Hogstklasse 4 - 24 %
Hogstklasse 5 - 19 %

Hovedtyngden av skogen står i middels og høy bonitet.
Treslagfordeling:
Gran: 49 %
Furu: 35 %
Lauv: 16 %

Skogfond:
Skogfond er en konto som har løpende bevegelser og saldo kan derfor variere. Det opplyses at innestående på skogfondkonto er kr. 218.000,-.

Jakt
I Sør-Odal kommune er elgjakten organisert gjennom elgvald. Kommunen godkjenner forvaltningsplaner med jevne mellomrom (hvert 3-5. år). Elgvaldene er igjen delt opp i jaktlag som har avtale med grunneiere i sitt geografiske område. Eiendommen har avtale med Slåstad-Odals Værk elgvald.

Vei, vann og avløp

Privat gårdsvei i fra Kirkevegen.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.

Avløp er privat med kummer og spredegrøfter. Alder og tilstand er ukjent. Tømmingen av denne er innunder GIVAS sin faste tømmeordning og blir tømt fast en gang i året etter liste-/turnus.
Kunden kan selv bestille tømming selv ved behov utenom dette, men blir det tømt mer enn 4 m³ i løpet av året så vil det bli ekstrafakturert pr m³ på første faktura året etter.

Dieselpumpe med nedgravd tank. Tilstand ukjent.

Reguleringsplan

Delareal 1.174.146 kvm. I henhold til kommuneplan avsatt til LNFR-formål, natur, landbruk, friluftsliv og reindrift.
Delareal 88.843 kvm. Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. Nåværende.
Delareal 135.491 kvm. Naturområde - grønnstruktur. Nåværende
Delareal 433 kvm. Boligbebyggelse. Nåværende.

Reguleringsplan Njusttjernet med id L12-33. Formålet med planen er å bevare en rik og sjelden fuglebiotop.
Delareal 101.511 kvm. Formål jord- og skogbruk.
Delareal 64 kvm. Frisiktsone.
Delareal 2.741 kvm. Høyspenningsanlegg.
Delareal 76 kvm. Privat vei.
Delareal 55 kvm. Naturvernområde i sjø/vassdrag.

Plan med id L12.33
Delareal 33.846 kvm. Naturvernområde.
Delareal 64.240 kvm. Naturvernområde i sjø-/vassdrag.
Delareal 58 kvm. Andre anlegg i vassdrag-/sjø.

Servitutter og heftelser i grunnbok

På eiendommen er tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Disse er knyttet til bl.annet veg, vann, avløp og kraftlinjer.
Dagboknummer 3133, registrert 24.11.1962 - Erklæring-/avtale
Dagboknummer 70, registert 14.1.1958 - Elektriske kraftlinjer
Dagboknummer 1398, registert 29.3.1993 - Bestemmelse om veg mm.
Dagboknummer 4976, registrert 16.10.1995 - Bestemmelse om veg mm.
Dagboknummer 744211, registrert 15.09.2008. Bestemmelse ifølge skjøte, bestemmelse om veg mm.
Dagboknummer 400754, registrert 16.05.2007 - Jordskifte
Dagboknummer 409300, registrert 21.5.2014 - Elektriske kraftlinjer
Dagboknummer 6776, registrert 23.12.1993 - Jordskifte

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i kommunens arkiv.

Kulturminner og fredninger

Det er pr idag ingen kjente verneplaner eller kulturminner på eiendommen bortsett fra at våningshuset er registrert som SEFRAK-minne. Njusttjernet er registrert med naturtype "Rik kulturlandskapssjø" og nasjonale arter.

Informasjon om odelsloven

Når det er odel på eiendommen, betyr det at odelsberettigede etter loven (i praksis nærmeste slektninger) kan kreve å løse eiendommen på odel innen 6 måneder etter tinglysning av skjøtet. Deretter holdes det odelstakst for å fastsette løsningssummen. Kjøper har risikoen for eventuelle odelsløsning og må akseptere den odelstakst som da fastsettes. Kjøper vil således få eventuell gevinst ved en odelsløsning, likeledes som han/hun må bære eventuelt tap.

Det er i følge selger ikke odel på eiendommen.

Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven.

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.
Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon-

Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

Prisantydning

12 600 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Ludvig Mehlum
Takstdato : 22.09.2024
Markedsverdi : 12 600 000,-
Formuesverdi : 809 198,-

Opplysninger om eiendommen

Enebolig
Utvendig
Taktekking,TG2
Tak er tekket med takstein fra eldre årstall
Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Alder tilsier at tekking må påregnes jevnlig tilsyn Mose bør fjernes før det etablerer seg ytterligere da det kan bidra til å forkorte tekkingens levetid.
Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

Nedløp og beslag,TG2
Takrenner og nedløp i stål Montert stigetrinn til begge piper.
Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Vanskelig å kontrolle funksjon og evt lekkasjer da det var oppholdsvær under befaring. Utskifting av takrenner må påregnes på kort sikt. Det er ikke beslag rundt piper over tak. Dårlig teglstein over tak. Pipe må påregnes renovering over tak. Kontroll bør utføres av piper innvendig og over tak og tiltak er å forvente.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Veggkonstruksjon,TG2
Yttervegger er oppført i laftet tømmer samt noe reisverk Vegger er utvendig kledd med panel.
Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Ikke luftet. Flere partier med mye sprekker i kledning og vridde bord. Malingsavflassing. Generelt eldre og slitte overflater med behov for vedlikehold-/utskifting.
Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Bemerker at tømmervegger som er innkledd erfaringsmessig kan ha skjulte skader, men dette er vanskelig å kontrollere uten å gjøre inngrep i konstruksjonen.

Takkonstruksjon/Loft,TG2
Mønet tretak av sperrer opplagt på langsgående rundtstokker i tømmer Himling i 2 etg er innkledd og kontrollen er derfor begrenset.
Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Påvist at det ikke er benyttet diffusjonsperre bak kledning ( mulig å se ved takvindu). Det er påvist fuktmerker i himling i loftstuen og merker etter lekkasje rundt pipe på soverom. Dette må undersøkes nærmere. Påvist muselort på kneloft. Noe nedbøyinger er å forvente på en eldre konstruksjon.
Tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres.
Det er to hovedgrunner til en lufter tak, det er for å hindre temperaturøkning på taktekkingen som kan føre til snøsmelting, og det er for å kunne tørke ut fukt i takkonstruksjonen. Ved snøsmelting på taket vil vannet renne ned langs taket, når vannet kommer ned til raften som er kald kan vannet fryse til is.

Vinduer,TG2
Koblede vinduer fra noe varierende årstall. Enkelte varavinduer. Velux takvindu på loftstuen.
Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Påvist tegn på innvendig kondensering på enkelte vinduer Avflassing i karm på enkelte vinduer Enkelte vinduer tar i karm Fuktskjolder i enkelte utforinger Utforinger på kjøkken har glippe mellom utforing og vindu.
Tiltak: Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer må justeres.

Dører - 2,TG2
Inngangsdører i heltre med glassfelt. Eldre årstall.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Slitt og skitten overflate utvendig. Vedlikehold må påregnes. Pakning er noe dårlig og bør sees over for å unngå varmetap.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2
Takoverbygd veranda utenfor stuen med impregnert terassegulv. Rekkverk med profilerte bord.
Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Påvist noe mindre skjevheter og slitasje på rekkverk. Noe vedlikehold må påregnes.
Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

Innvendig
Overflater,TG2
Gulv: Flis, tregulv, gulvbelegg, parkett og teppegulv.
Vegger: Panel, plater og strietapet.
Himling: Takessplater, panel og glatte plater.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Laminat i tilbygd del av stuen har slått seg å står i spenn. Ytterligere kontroll må utføres. Høy slitasje på tregulvene. Eldre overflater som må påregnes modernisering/oppussing.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Etasjeskille/gulv mot grunn - 2,TG3

Etg skiller mellom kjeller og 1 etg i tre
Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: Råteskadet treverk må skiftes.
Kostnadsestimat : Over 300 000

Etasjeskille/gulv mot grunn,TG3
Etasjeskiller mot 2 etasje i tre
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Radon,TG2
Det er ikke utført radonmåling som takstmann kjenner til eller er opplyst om.
Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted - 2,TG3
Teglsteinspipe mellom kjøkken og kontor tilkoblet vedovn på kontor. Pipe er innkledd mot kjøkkeninnredning og nedre del inne på soverom. Feieluke tilgjengelig på vaskerom. Sprekk i pipe i 2 etg.
Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Det må foretas lokal utbedring. Pipevanger må gjøres tilgjengelig.
Reglene sier at teglsteinspiper skal ha alle 4 sider synlig.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Pipe og ildsted,TG2
Teglsteinspipe i stuedelen med peis og vedovn. Vedovn 2 etg.
Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.

Rom Under Terreng,TG3
Kjeller under gang og kjøkken med god takhøyde Grunnmur type gråsteinsmur og sparesteinsbetong Det er fuktig gulv og avflassing på mur Kjeller har ingen ventilering og fuktig klima har gjort at det er tegn til råte på enkelte himlingsbord. Store partier med tegn til mugg og begynnende råte som følge av fuktig klima over tid Tiltak og ytterligere undersøkelser må gjøres
Vurdering av avvik: Det er registrert omfattende synlige fuktskader. Kjelleren har begrenset med ventiler . Det må sørges for bedre ventilering av kjeller samt at drenering må påregnes å skiftes ut.
Tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Krypkjeller,TG2
Det er blindkjeller under de deler av huset som ikke har kjeller. Blindkjeller er en konstruksjonsmetode som defineres som risikokonstruksjon med tanke på skjulte fukt og råteskader. Dette på bakgrunn av høy skadefrekvens generelt. Skal dette kontrolleres må det enten gjøres inngrep i konstruksjonen eller etableres inspeksjonsluke.
Vurdering av avvik: Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale.
Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader.

Innvendige trapper,TG3
Trapp til 2 etg. i heltre
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Høy slitasje på trinn.
Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendige trapper - 2,TG3
Trapp til kjeller enkel. Plassbygd type i treverk.
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Trappen har store skader. Råte på bærestolpe til trapp Ikke håndløper Trinn er ikke tilstrekkelig festet.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Trappen må påregnes skiftes ut.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendige dører,TG2
Heltredører fra eldre årstall
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noe slitasje på enkelte dørblad.
Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom
1.Etasje > Bad
Generell,TG3
Eldre ukjent årstall. Gulvbelegg. Sluk plassert delvis under badekar. Utett sveiseskjøt. Våtromsvinyl på vegger. Takessplater i himling. Badekar. Armatur på vegg over badekar. Baderomsinnredning med vask i porselen med etg. presarmatur. Gulvmontert toalett. Veggventil.
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

1.Etasje > Vaskerom
Generell,TG3
Gulv med malt betong. Støpejernsluk. Avflassing på gulv. Malte plater og noe pusset muroverflate på vegger. Takessplater i himling. Stålvask på vegg. Varmtvannsbereder på 150 liter. Synlige vannrør i kobber. Ventil
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
TG 3 satt på bakgrunn av at rommet ikke er bygget med vanntettesjikt , noe som også er et krav på vaskerom Fungerer en stund til ved forsiktig bruk, men oppussing må påregnes innen rimelig tid
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Kjøkken
1.Etasje > Kjøkken
Overflater og innredning,TG2
Kjøkkeninnredning har laminerte skrog med malte profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt stålvask med etgrepsarmatur. Glassdører på ene overskap. Plass til komfyr, oppvaskmaskin og microbølgeovn
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Svimerke på benkeplate ved komfyrplass. TG også satt på bakgrunn av alder.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Spesialrom
1.Etasje > Toalettrom
Overflater og konstruksjon,TG2
Belegg på gulv. Veggvinyl. Takessplater i himling.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Eldre overflater som må påregnes modernisering.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

1.Etasje > Toalettrom
Teknisk anlegg,TG2
Gulvmontert toalett. Vegghengt vask i porselen med etgrepsarmatur. Takventil.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ihht ns3600 skal toalettrom ha elektrisk avtrekk for å få TG 1. Eldre innredning og utstyr. TG 2 gis på bakgrunn av alder.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner
Vannledninger,TG2
Vannrør i kobber.
Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Avløpsrør,TG2
Avløpsrør i soil og plast
Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tiltak
Ventilasjon,TG2
Veggventiler i enkelte rom
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ikke alle rom har ventiler.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Det bør settes inn ventiler i alle rom.

Varmtvannstank,TG2
Varmtvannsbereder på 150 liter plassert på vaskerom. Eldre årstall. Sluk i rommet som bereder er plassert.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: TG er satt på bakgrunn av alder. Mer enn halvparten av forventet levetid er utlevd.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Elektrisk anlegg,TG3
Sikringsskap med skrusikringer. Mangler kursfortegnelse. Åpent el anlegg fra eldre årstall
21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
Kommentar:
2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ukjent
Kommentar:
3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ukjent
Kommentar:
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
Kommentar:
6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
Ukjent
Kommentar:
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei
Kommentar:
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
Kommentar:
10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Ja
Kommentar:
14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei
Kommentar:
15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Nei
Kommentar:
16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Kommentar:Løs ledning på soverom 1 etg etter lampe som er fjernet El anlegg bør sees over av fagpersoner . Oppgraderinger må påregnes i forbindelse med renovering av huset
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tomteforhold
Drenering,TG3
Ukjent eldre drenering
Vurdering av avvik: Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt.
Tiltak: Drenering må skiftes.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Grunnmur og fundamenter,TG2
Grunnmur av gråsteinsmur, sparesteinsbetong samt noe leca
Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Påvist enkelte sprekker i muren som anses å være av ufarlig karakter. Ikke påvist skjevheter som tyder på alvorlige setninger i grunnen. Misfarging på innsiden av grunnmur må sees i sammenheng med drenering som har begrenset effekt.
Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader.
Lokal utbedring må utføres.

Terrengforhold,TG2
Flatt terreng delvis med fall inn mot grunnmur
Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer.
Tilstrekkelig fall. Den beste måten å håndtere overflatevann på er å anlegge fall på minst 1 centimeter pr. halve meter fra grunnmuren og minst tre meter ut fra veggen. Dette samsvarer med kravene i byggteknisk forskrift fra 2017 § 13-11 (TEK 17). Punktet er naturlig å utbedre i sammenheng med ny drenering.

Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2
Utvendige vann og avløpsrør i ukjent utførelse fra noe eldre årstall.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Septiktank,TG2
Avløp til septik med spredegrøfter fra eldre årstall
Vurdering av avvik: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.
Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

Enebolig
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger ikke tegninger
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

Enebolig
Vedlikehold :
Bygningene er oppført etter den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å huske at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter/regler som gjaldt på oppføringstidspunktet. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er normalt strengere enn de som var gjeldene da bygningen ble oppført. Bygningsdelene er gitt TG ut fra generelle vurderinger og vurdering av levetider på bygningselement. En del bygningselement kan ha generelle levetider helt ned til 15 år (f.eks VVB og andre elektriske komponenter), mens andre bygningsdeler kan ha tilnærmet ubegrenset levetid. TG er satt ut fra en generell vurdering med ønske om å opplyse en kjøper om at det til stadighet må påregnes utbedringer og vedlikehold av en brukt eiendom. Jo eldre en bygning er, jo større tiltak må påregnes.

Forsikring

Eika
Polisenummer: 637646

Kommunale avgifter

Kr. 15 350 pr. år
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Beløpet er hva som ble fakturert for eiendommen i 2023.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Diverse

Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

Antikk og løsøre

Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

Maskiner og utstyr

Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlestog forstått.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Tidligst 01.06.2025.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.
Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er",og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."

Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Beliggenhet

Kart med kartnålKirkevegen 108, 2100 Skarnes

Annonseinformasjon

FINN-kode373214245
Sist endret04. okt. 2024 00:42
Referanse14249057

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.