Bildegalleri
Sjarmerende landbrukseiendom på 133 daa, våningshus fra 1882 og låve og bryggerhus. Idyllisk og sentralt.
Vinsvoldveien 119, 3302 HokksundNøkkelinfo
- Primærrom
- 101 m²
- Eieform
- Eier (Selveier)
- Areal
- 101 m²
- Byggeår
- 1822
- Energimerking
- G - Rød
- Tomteareal
- 133 300 m² (eiet)
Type lokale
Velkommen
Velkommen til: Vinsvold søndre
Kort fortalt
- Sjarmerende landbruk på 133,3 dekar.
- Idyllisk og fredelig, men sentralt.
- Nydelig utsikt over landlig idyll.
- Gårdsvei uten gjengangstrafikk.
- Skogteiger og fulldyrket jordareal.
- Eldre våningshus.
- Bryggerhus, og låve i god stand.
- Overbygd veranda på ca.16 kvm.
- Kjøkken med eldre Jøtulovn.
- Nyere peisovn i hovedstuen.
- Eldre bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Tre soverom i våningshuset.
- Rikelig med lagringsplass.
Beliggenhet
Eiendommen ligger i landlige og fredfulle omgivelser, ca. 4,4 km fra Vestfossen og ca. 7 km sørøst for Hokksund i Øvre Eiker kommune. Vestfossen har skoler, butikker og idrettsanlegg. Nærområdet består for det meste av landbruk med skog- og innmarksarealer. Til Vinsvoll Speedwaybane er det i underkant 1 km.
Det er kort vei til flotte turmuligheter i skogen, og Åletjern badeplass ligger en kort sykkeltur fra eiendommen. Røkebergtjern ligger like ved Åletjern, og begge er fine badevann omkranset av turstier. Førstnevnte er et yndet turmål, og det er servering på Røde Kors hytta hver søndag fra nyttår til påske.
Vestfossen idrettsforening har et bredt tilbud innen fotball, håndball, turn, tennis, ski og allidrett. Idrettsparken er et stort anlegg med blant annet kunstgressbane, tennisbane og frisbeegolf. Svømmehall og flerbrukshall ligger også i kort avstand. Legg gjerne søndagsturen til idylliske Sundhaugen, et flott friluftsområde med restaurant, badeplasser, turveier og fiskebrygge. Lysløype og et mylder av skiløyper finner du på Ormåsen. Vestfossen blir kalt Øvre Eikers kulturhovedstad og har flere etablerte, profesjonelle kunstnere og kulturvirksomheter. Vestfossen kunstlaboratorium, Arena Vestfossen og Fredfoss kulturpark er noen av virksomheten som holder stand på kulturfronten. Fossesholm Herregård er også verdt et besøk.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi og Extra. I sentrum av Vestfossen finner du blant annet bensinstasjon, restaurant og to hyggelige kafeer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eiker Senter og Hokksund sentrum, samt ALTI Buskerud og Gulskogen et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I tillegg finner du Biltema, Power, Jula, Spar Kjøp, Mega Flis og Plantasjen på Orkidehøgda. Drammen sentrum ligger ca. 17 km unna.
Fra Vestfossen går det buss og tog. Nærmeste holdeplass er Stenshorne, som ligger ca. 16 min unna. Det tar ca. 8 min med bil til Vestfossen stasjon med avganger mot både Oslo, Drammen og Kongsberg. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Hokksund, 22 min til Kongsberg, 27 min til Drammen, 60 min til Oslo S og 96 min til Oslo lufthavn.
Fra eiendommen er det ca. 4,6 km til Vestfossen barneskole og Vestfossen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Eiker videregående i Hokksund. I tillegg har kommunen mange barnehager, hvor Røkeberg kultur- og naturbarnehage er den nærmeste.
Jord, skog og tun
Omgivelsene er landlige og naturskjønne, samtidig som det er kort vei til alle fasiliteter. Vinsvold søndre er en mindre landbrukseiendom på ca. 133,3 dekar, der fulldyrket jord utgjør 93,5 daa og 36,2 daa er skog av høy bonitet. Tunet ligger i enden av en privat gårdsvei uten gjennomgangstrafikk, opparbeidet med grøntarealer, trær, busker og diverse beplantning. Fulldyrka areal ligger inntil og rundt tunet.
Skogen utgjør to kantsoner til fulldyrka areal. En teig mot nordvest og en teig mot sydøst. Takstingeniør besiktiget arealet i nordvest. Ca halve arealet utgjør eldre grov granbestand. Et mindre plantefelt med gran i Hkl 2/3 samt et areal langs jordekanten med vesentlig lauv. Eldre granbestand er hogstmodent. Teigen i sydøst utgjør for det meste lauv.
Fulldyrka areal utgjør 2 skifter. Et skifte rundt tunet og et skifte øst for gårdsveien. Arealet er flatt og lettdrevet men noe urasjonelt i nord og øst rundt en kolle inne i jordet. Det er delvis noe grundt jordsmonn med berg som ligger høyt. Kilden beskriver jordkvaliteten som enten svært god eller mindre god. Nokså jevnt fordelt mellom klassene. Siltig lettleire eller grusholdig siltig sand i overflatesjiktet. Arealet har liten til middels erosjonsrisiko. Det dyrkes korn på hele arealet. Jorda er ikke registert floghavrefri.
På tunet står det et bryggerhus, romslig låve/redskapshus i god stand, og et våningshus fra 1800-tallet.
Låve/redskapshus
Oppført 1977, BTA 192 kvm
Bygningskonstruksjon i bærende treverk. Vegger utvendig kledd med malt stående panel, saltak tekket med kondens sperre og profilerte plater. Godt dimensjonert innvendig tregulv på bjelkelag.
To skyveporter på vestvegg (b=3,3 h=3,0m). Dobbel slagdør på sydvegg (h=4,2 b=3,2m). Slagdør på sydvegg er i dårlig forfatning forøvrig er bygningen uten synlige skader eller setninger. Stolpefritt innvendig areal. Eget sikringsskap med både 16 og 25 AMPs tre fase uttak.
Bryggerhus
Oppført: ukjent BTA 84 kvm Bryggerhus i vestenden av huset er oppført i laftet tømmer i en etasje. Arealet med delvis innvendig støpt gulv og grue. Et mindre areal i sydvest er avdelt og isolert samt en uisolert bod. Arealet er fundamentert på natursteins mur. Resterende del av bygget utgjør en vedskåle samt en bilgarasje. Bygningskonstruksjon i med stolper/enkelt bindingsverk. Fundamentert på naturstiens pilarer. Garasje med tregulv på bjelkelag. Vedskåle med enkel slagdør, garasje med dobbel slagdør. Saltak tekket med eldre stein
Innhold og standard
Våningshuset er fra 1822 og har behov for oppussing, men potensialet er stort og her kan man virkelig sette sitt eget preg. Hovedstuen er romslig med nyere peisovn og utgang til en overbygd veranda, mens kjøkkenet har vedovn og egen spiseplass. På badet er det dusjkabinett, og boligen har tre soverom, egen spisestue og mye lagringsplass.
Planløsning
1. etasje: Entré, gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue, spisestue, soverom og bod.
Loft: Gang, 2 soverom og 3 kott.
Kjeller: Uinnredet kjellerrom.
Annet: Kneloft og krypkjeller i huset.
Entré
Inngangen er overbygd og utstyrt med belysning. Vel inne har entreen gulvbelegg og gråmalte panelvegger. Her passer det fint å innrede med knagger og skohyller, og entreen ligger i tilknytning til en gang med rom for skap eller andre garderobeløsninger.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger innenfor gangen, med plass til et spisebord for hyggelige frokoster og rolige morgenstunder. En vedovn sørger for ekstra varme og hygge. Innredningen har hvite, glatte fronter, dobbel oppvaskkum og mørk benkeplate av laminat.
Over benkebeslaget er det hvite fliser med noe dekor, og rommet har potensial til å bli drømmekjøkkenet. Opplegg for oppvaskmaskin er etablert, og over kokesonen er ventilator installert. Tilliggende kjøkkenet har boligen en hendig bod.
Stue og spisestue
Boligen har to tilstøtende stuer i direkte tilknytning, noe som gir ekstra fleksibilitet og god møbleringsfrihet. I begge stuene får man nydelig utsikt over den landlige idyllen. Hovedstuen er et romslig oppholdsrom for familien, med ulike soner og godt gjennomlys via vinduer på begge sider av rommet.
En glassdør fører ut til verandaen, en fin romforlengelse i sommerhalvåret. Parkettgulv kombineres med vegger holdt i en delikat gråtone, og lune kvelder sikres av en nyere peisovn. Ildstedet er plassert slik at stemningen nytes fra alle sonene i stuen. Den andre stuen passer utmerket som spisestue, og her samles venner og familie for hyggelige måltider rundt et langbord.
Bad/wc/vaskerom
Badet er innredet med vinylbelegg på både gulv og vegger. Toalett og vegghengt stellebord er montert, og badet har dusjkabinett, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av et nyere servantskap, et hvitt høyskap og et stort speil med belysning. Dagens løsning gir god plass til oppbevaring av håndklær og hygieneartikler.
Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom, fordelt med ett i første etasje og to i loftsetasjen. På hovedsoverommet oppe er det plass til dobbeltseng, og rommet har en stang for oppheng av klær. Rikelig med ekstra lagringsplass finnes i kjelleren, i låven, i bryggerhuset, i boden ved kjøkkenet og i tre kott på det øverste planet.
Fra stuen i hovedhuset er det utgang til en sørvendt og overbygd veranda på ca. 16 kvm, med landlig utsikt og trapp ned til den store hagen. Rekkverket har utskårne bord, og en levegg med glassruter gir god skjerming. Belysning og utestikk er montert, og verandaen innbyr til både stille stunder og lange, sosiale kvelder.
Vinduene i huset ble skiftet i 2014.
Sikringsskapet er montert på loftet, utstyrt med skrusikringer og automatisk måler. I 2020/21 ble det gjennomført el-kontroll uten anmerkinger. Låven har eget sikringsskap.
Bygningers arealer
Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 0 kvm
BRA-i totalt:
1. etasje: 76 kvm.
Loft: 29 kvm.
TBA totalt: 15 KVM
Informasjon om arealbegrepene
Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er:
BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet
BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.
BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.
TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.
GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal.
Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.:
BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA.
Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate).
Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.
Oppvarming, piper og ildsteder
Våningshuset oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av en nyere peisovn i hovedstuen og en eldre Jøtulovn på kjøkkenet. Ventilasjonen er naturlig, med mekanisk avtrekk fra kjøkkenet.
En ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2015 er plassert i krypkjelleren.
Det er oljetank i kjelleren av ukjent type av eldre dato. Det er forbud mot bruk av fossile brennstoffer. Forbudet er forlenget til 2025 for landbrukseiendommer.
Det fremkommer avvik fra filsynsrapport fra feierseksjonen etter tilsyn med fyringsanlegget den 02.03.2023. Avvik: Det ble avdekket at skorsteinsvange er tildekket. Avvik: Det ble avdekket at brennplater i ildstedet er defekt. Anmerkning: Det ble avdekket feil eller mangler ved røykvarsler og/eller slokkeutstyr.
Du finner tilsynsrapporten som vedlegg til denne salgsoppgaven.
Reguleringsforhold
Navn Kommuneplanens arealdel 2015-2027 Plantype Kommuneplanens arealdel Status Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 02.09.2015
Delarealer 133196 m
Arealbruk Landbruk-, natur- og frilufts formål samt reindrift (LNFR) (utgått),Nåværende
Delareal 133 196 m
KP Angitt Hensyn Hensyn landskap
KPHensynsonenavnH550_1
Odel - Konsesjon
Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.
Oppgjør
Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet
Tilbud om lånefinansiering og forsikringer
Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.
Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.
Budgivning
Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven.
Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur.
Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.
Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
Lovanvendelse og kontraktsbetingelser
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:
Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper):
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
Beliggenhet
Landkreditt Eiendom AS
Annonseinformasjon
FINN-kode | 379319311 |
---|---|
Sist endret | 18. nov. 2024 13:53 |
Referanse | 38249035 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.