Bildegalleri

Sjelden mulighet! 4 stilrene og moderne 4 og 5 roms leiligheter | Sentral beliggenhet med Ski inn/out | Familievennelig

Kart med kartnålNatten Alpin Leiligheter, 3540 Nesbyen
Prisantydning4 290 000 kr
Totalpris
4 290 000 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Bruksareal
74 m²
Tomt
Eiet
Rom
1

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Sentralt
Garasje/P-plass
Turterreng
Utsikt
Bredbåndstilknytning

Visning

Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter på beste måte. Dette er veldig verdifullt for boligkjøpere og for oss. Det er enkelt å melde seg på, og du kan like enkelt melde deg av. Kontakt også gjerne megler i forkant av visning dersom du har spørsmål.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Visningspåmelding

Om eiendommen

Eier

Natten Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 56 Bnr. 1583 i Nesbyen kommune

Arealer og fordeling per etasje

Totalt BRA 82 kvm - 93 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 74 kvm - 82 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm

TBA (terrasse-/balkongareal): 21 kvm - 26 kvm

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 74 kvm - 85 kvm
Rom som er P-rom: Teknisk rom er medregnet i P-rom

Forretningsfører

Jan Erik Jensen

Destinasjon

Natten Alpin er et større fritidsboligprosjekt som er under utvikling på Natten i Nesfjellet. Natten Alpin grenser helt inn til Nesfjellet Alpin sin tilbringerløype som og som binder sammen ny alpinbakke på hele 2450 meter og resten av Nesfjellet Alpin sine bakker. Tilbringerløypa har blitt en meget populær barnebakke for de aller minste som ønsker å stå alpint. Leilighet som boform på fjellet har vist seg å være populært, og dette er 5 byggetrinn vi går i gang med på seks år.

Det viktigste som er lagt til grunn for utviklingen av Natten Alpin er enkelheten ved bruk av leiligheten og områdene rundt. Jo enklere det er tilrettelagt, jo mer glede vil du få av leiligheten og desto mer kommer du til å bruke den. Det vi legger i enkelhet er at når du er på fjellet, så skal du slippe å bruke bil enten du skal stå alpin, langrenn, sykle eller gå turer.

Her kan du la bilen skal stå til du reiser hjem. Vi vet at der man ikke har alle aktivitetene "rett utenfor døren" så blir man fort avhengig av å bruke bilen på fjellet. For mange blir det stressfaktor nr. 1. Det tar ikke bare unødvendig mye tid, men gjør at man blir avhengig av hverandre i forhold til transport dersom noen vil gå langrenn mens andre vil stå alpint. Denne nærheten til aktivitetene har gjort Natten Alpin spesielt attraktiv for barnefamilier som kan slippe barna trygt ut i bakken på egen hånd. Enkelhet er også det å slippe å tenke på oppussing og vedlikehold. Her kjøper du nytt og vedlikehold trenger du ikke tenke på mange år. Har du el bil så skal du ha din egen lader. Derfor har vi forberedt og lagt til rette for at du kan montere lader på din egen parkeringsplass. I tillegg står bilen din under tak. Ønsker du denne enkelheten, så er dette et prosjekt du bør se nærmere på.

Beliggenhet

Nesfjellet som helårsdestinasjon har mye å tilby for den som ønsker å bruke fjellet aktivt året rundt.

Vinterstid

Nesfjellet alpin
Ble etablert på 90-tallet og har utviklet seg til å bli et bra familieanlegg med romslig varmestue som har både afterski, kafeteria/restaurant, skiutleie. Godt utbygd snøanlegg som sikrer at anlegget er oppe gjennom hele sesongen. Alpinsenteret består av: 5 heiser og 13 nedfarter (1 svarte, 4 røde, 4 blå, 3 grønne; 1 upreparert løype) 2 parker for ski og snowboard - totalt ca 1,3 km sammenhengende 3 flombelyste nedfarter med kveldskjøring tirsdager. Sum nedfarter: 14 km. Lengste nedfart er hele 2,3 km! Bunnstasjon 760 m.o.h, toppstasjon 1115 m.o.h.

For mer info: www.nesfjelletalpin.no

Vintersesongen 2021/2022 kom det 3 km med nye alpinbakker samt en 8 seters stolheis.

Langrenn
Velg blant korte og barnevennlige rundløyper eller og utfordrende og lange toppturer med fantastisk utsikt. De vakre og snille fjellområdene rundt Nesbyen er som skapt for langrennsløpere. I høysesong venter mer enn 450 km preparerte skiløyper på deg.

For deg som flytter inn i Natten Alpin så kommer du veldig enkelt ut på langrenn fra leiligheten. Du sklir bare ned den gamle Nattenvegen som nå er stengt for bilkjøring hvor du kan sette deg i stolheisen som tar deg opp til toppen av alpinanlegget. Her starter du langrennsturen innover i fjellet. En av de mest barnevennlige turene starter her og er ca 6 km. Gå løypa i retning Trommenatten. 1,5 km etter det lange Ålsvatnet tar du til høyre i Gurilikrysset, og følger skiltene ned til golfbanen. Dette er en lett og fin tur som ikke behøver å ta motet fra noen. Alle har vi vært små, og vet at lange, tunge bakker kanskje ikke står øverst på ønskelista.

Et annet alternativ, er at du går forbi alpinanlegget og du kommer rett inn på langrennsløypa som starter ved golfbanen og som tar deg innover i fjellet. Her starter også Golfrunden som er en favoritt blant barna. På golfbanen kjøres det opp en rundløype på omtrent 3 km. Løypa er tilnærmet flat og en populær tur for de minste. En bonus er muligheten til å avslutte turen med en kakaokopp eller en matbit i kafèen.

Sommerstid

Nesfjellet golf
Nesfjellet Golf ligger ca 400 meter i gangavstand fra leiligheten langs den gamle Nattenvegen som nå er bilfri. Nesbyen Golf er en fantastisk 9-hulls golfbane som ligger vakkert til i fjellandskapet ca 750 moh. Banen er meget populær, og spillere kommer langveis for å spille golf. Banen er den eneste i Hallingdal som har tre gressutslag pr. hull og greener med gjennomsnittlig størrelse på 650 kvadratmeter. Banens lengde fra bakre utslag er ca 6200 meter - par 74. For øvrig har banen driving range og øvingsgreener. I tiknytning til banen så er det kafe og proshop hvor det serves god og hjemmelaget mat. Det foreligger planer for utvidelse av banen til 18 hull.

Sykking i Nesfjellet
Det har vært storsatsning over flere år på å bygge ut familievennlige sykkelstier i Nesfjellet som er tilpasset alle aldersgrupper og ferdighetsnivå. Sykkelstiene ligger langs grusveier og tilrettelagte turstier. En av de mest populære er Nesfjellet rundt som passer for alle som kan sykle. Vi anbefaler å legge inn en vaffelpause på Nystølkroken Kafé, eller kaféen hos Nesfjellet Golf. Begge disse stedene er gode startsteder for rundturen. Man trenger ikke fulldempet sykkel på denne turen, men fremdemper er en fordel. Oversiktskartet viser en del av det utbygde sykkelveinettet i Nesbyen og Nesfjellet.

I fjor høst så åpnet Hallingspranget som er en 15 km lang familievennlig sykkelsti som går fra 1150 moh fra Synningen (ved toppen av Natten) og ned til Nesbyen som ligger 150 moh.

Sykkelstien er unik i europeisk sammenheng og gir deg en helt spesiell og unik opplevelse fra høyfjellet og ned til Nesbyen Sentrum. Når du kommer frem til sentrum så vil det være en shuttle buss som kjører deg opp igjen til fjellet med sykkelen.

Fjellturer
Nesfjellet er kjent for å ha familie vennlige turterreng for turer innover i fjellet. Det flotte terrenget i fjellet gir unike muligheter for de som ønsker seg en fjelltur. Det er mange merkede stier som gjør det enkelt å bevege seg innover i fjellet. Her vil du også finne et stort antall med fiskevann om du har interesse for det.

Byggemåte

Utvendig:

Grunnmur og carport:
Carport og boder er levert i betongelementer. Det er støpt dekke i uteboden. Det vil være synlige betongoverflater. Såle under bygget leveres med Jackon såle elementer.

Utvendig panel:
Vårt massive signaturpanel (OP01V) leveres ferdig grunnet med Jernvitrol, ett strøk. Alt panel blir behandlet før montering. Panelet består av stående glattpanel på massive tre bjelker 40x250 mm montert vertikalt som hjørnekasser og ved vinduer. 200mm mineralull. Horisontalt blir samme bjelke brukt som avslutning over grunnmur og på enkelte gavlvegger over vindu. Detaljene blir levert som vist på arkitekttegning som er vedlegg til kontrakt.

Vinduer:
Gråmalte vinduer, utenpåliggende sprosser med 3 lags energiglass. Hvilke vinduer som kan åpnes og åpningsretning er vist på arkitekttegning som er vedlagt kontrakt.

Dører:
Gråmalt inngangsdør blir levert som på tegning. Bod blir levert gråmalt. Størrelse på dører er vist på arkitekttegning.

Terrasse:
Terrasser og inngangsparti som på tegning levert med impregnerte terrassebord 28x120 mm.

Tak:
Torv på tak leveres med frøblanding. Det leveres sorte metalltakrenner med nedløp. 300 mm mineralull A, vindsperre, luftespalte 45x70mm lekter, 22 mm OSB, helsveiset membran for underlag til torvtak. Forkantbord og sort raftebeslag.

Pipe:
Det er Leca pipe forblendet med Lofoten skifer iht. arkitekt tegning

Belysning:
Det leveres LED-belysning i alle rom fra SG. En utelampe ved inngangsparti og en på terrasse.

Standard

Nesfjellet alpin storevarden (Noen ord fra utbygger):
Natten Alpin Storevarden er betegnelsen på leilighetene i Natten Alpin. Inkludert dette prosjektet har vi bygget 64 leiligheter. I utviklingen av Natten Alpin Storevarden, har vi har lagt vekt på at alle leilighetene har høy standard, er areal effektive og har store romslige terrasser som er utrolig viktig for leiligheten siden det blir uteplassen for de som kjøper leilighet.

Byggetrinn 5 består av 14 leiligheter bestående av 4 og 5-roms leiligheter. Leilighetene ligger sydvestvendt/vestvendt og er solrike. Den store forandringen i dette byggetrinnet sammenlignet med tidligere byggetrinn, er carport anlegget under bygget med en 8 kvm frostfri sportsbod i tilknytning til den enkelte leilighets parkeringsplass.

Du kan lese mer om prosjektet på: https://nattenalpin.no/storevarden-leiligheter/

Innvendig overflater:
GULV: I stue, kjøkken, korridor/gang og soverom, leveres heltre hardvokset eikegulv 20x140 mm som er børstet fra Sødra. På bad Glade Cinca Mate 60x60 cm og i dusjhjørne Glade Cinca Mate 5 x 5 cm.

VEGG: Stående furu glattpanel 14x145 mm (IP03), gulvlister med buet kant 18x70 mm (FL01) og synlige bærebjelker blir levert med ett strøk interiørbeis, farge Skumring 13. På bad Glade Zinca mate 60x60 cm.

TAK: Furu glattpanel 14x145 mm (IP03), hulkil taklist 21x21 mm og synlige bærebjelker blir levertmed ett strøk interiørbeis, farge Skumring 13.

DØRER: Profilert furu beiset farge Skumring 13.

LISTER OG FORINGER: Innvendige furulister/foringer til dør og vindu farge beiset Skumring 13.

Kjøkken:
Kjøkken med takhøye skap med mdf skrog i samme farge som frontene som er i heltre. Integrerte hvitevarer type Electrolux (kombiskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonsplate med avtrekksvifte). Skuffer med dempere. Farge S-8000.

Bad:
Badene leveres med komplett baderomsinnredning m/speil. Begge badene Blandebatteri Oras Saga, dusjtermostat Oras Nova og dusjvegger i glass, vegghengt toalett merke Alterna. Bad 2 etg. får vask og speil, blandebatteri Oras Saga, dusjtermostat Oras Nova og dusjvegger i glass, vegghengt toalett. Varmtvannsbereder på 200 liter.

Utstyr

Det er ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner fra Helios.
Det leveres ett stk TV-punkt i stuen. Ved kjøp så betaler man anlggestilskudd for å få klargjort leiligheten for fiber. Det er imidlertidig frivillig om man vil tegne abonnement på fiber.

Oppvarming

Det leveres sorte wifi styrte panelovner på alle rom som ikke har fliser.

Parkering / Garasje

Det er en parkeringsplass til hver leilighet i carportanlegget som er forberedt for montering av elbillader. Sameiet disponerer i tillegg 7 gjesteparkeringsplasser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Hjemmelshaver til eiendommen er Rukkedalskogen AS.

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Seksjonene vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av offentlige myndigheter. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter og avtale med Nesbyen Alpinsenter vedrørende fremtidig utvidelse ov løypenett i området.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2020/2830675-1/200 Registrering av grunn 05.08.2020

2022/690227-1/200 Seksjonering 24.06.2022

2021/755278-1/200 Bestemmelse om veg 22.06.2021
Rettighetshaver: Knr: 3040 Gnr: 56 Bnr: 1583 (Bestemmelse om vedlikehold)

Vei / Vann / Avløp

Eiendommene er tilknyttet privat vannforsyning og avløpsledning som føres til offentlig renseanlegg.

Eiendommen ligger til privat vei.

Prosjektet Natten Alpin er en del av reguleringsplanen "Sentrumsplanen Nord". I henhold til reguleringsplanen skal alle enheter innenfor denne planen knytte seg til ett felles vannverk. Dersom det blir realisert, plikter alle å koble seg til dette vannverk med de rettigheter og forpliktelser det medfører. Alle forpliktelser ovenfor Natten Alpin Vannverk AS blir da avsluttet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Leilighetsbyggene er byggemeldt 01.07.21
Tillatelse er gitt den 28.07.21 i sak 2021/2012

Reguleringsforhold

Nes kommune - Reguleringsbestemmelser

Detaljregulering Senterområde nord, Nesbyen alpinsenter - PlanID 01201308

1. gangs behandling: Vedtak i teknisk utvalg: 15.12.15
2. gangs behandling: Vedtak i teknisk utvalg: 26.04.16
Vedtak i kommunestyret: 21.06.16

Generelt:
Det regulerte området er på plankartet vist med reguleringsgrense (planens begrensning) og utgjor 715 dekar. Planen er framstilt som en detaljert reguleringsplan med veger og arealformal. Hensikten med planarbeidet er a tilrettelegge for utbygging av fritidsboliger (varierende tetthet) og oppgradering av alpinanlegg med nytt skitrekk og nedfarter. Gjeldende lover og forskrifter:
Plan- og bygningsloven LOV-2008-06-27-71.
Forskrift 26. mars 2010 nr. 488 om byggesak (byggesaksforskriften).
Forskrift 26. mars 2010 nr. 489 om tekniske krav til byggverk.

Vedrørende utnytting og måleregler vises det til kap. III og IV i Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven med Miljøverndepartementets veileder, H-2300 og Norsk standard, NS 3940. Denne reguleringsplan og de tilhørende bestemmelser gjelder foran tidligere vedtatte overordnede arealplaner og reguleringsplaner innenfor omradet.

Kommunen opplyser om at det ikke pågår nytt reguleringsarbeid som berører aktuelle eiendom direkte, men det gjøres oppmerksom på at området inngår i nytt igangsatt planarbeid på overordnet nivå - kommunedelplan Nesfjellet.

Plan og bygningsloven (pbl.) § 12-5 arealformål i reguleringsplannen:

Begyggelse og anlegg (pbl. § 12-5, ledd nr. 1):
Kombinert bebyggelse og anleggsformal - turistanlegg/ parkering (KTP)
Fritidsbebyggelse frittliggende (FRF)
Fritidsbebyggelse konsentrert (FRK)
Fritidsbebyggelse blokk (FRB)
Annen næring - driftsavdeling alpinanlegg (AN)
Skiløypetrase (SKT)
Skianlegg (SKI)
Energianlegg (E)
Vannforsyningsanlegg (Va)

Samferdselanlegg og teknisk infrastruktur (Pbl. § 12-5, ledd nr. 2):
Kjøreveg privat

Grønnstruktur (pbl. § 12-5, ledd nr. 3):
Friområde
Turveg (TV)

Pbl. § 12-6 Hensynssoner i reguleringsplan:

Sikrings- /faresoner
Faresone høyspentanlegg,
Frisiktsone

Infrastruktursoner
Infrastruktursone (H410)

Angitt hensynssone
Bevaring kulturminne (H570)

Bestemmelsesområde
Frigitt kulturminne (#1)
Anlegg- og riggområde, massedeponi (#11-14)
Kryssing veg og skiløype (#15-21)

§ 1.0 Fellesbestemmelser:

1.1 Plankrav
a) I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges situasjonsplan i målestokk 1: 500 som også viser plassering av framtidige bygg og hvordan den ubebygde delen av tomten skal planeres og utnyttes. På kartet skal angis evt. forstøtningsmurer, gjerder, areal for parkering, av-og pålessing/ lagerareal, lek og opphold likeså den terrengmessige behandling med høydeangivelse. Overflater på veger og plasser samt håndtering av overflatevann skal angis.

b) For områder KTP og FRB kreves detaljert utomhusplan i målestokk 1: 200 som utdyper kravene til situasjonsplanen (mer detaljert) samt viser behandling av eksisterende og ny vegetasjon som del av en parkmessig behandling av utbyggingsområdene.

c) Kommunen ønsker utredet bruk av alternative energikilder (alternativ til elektrisitet) til oppvarming. I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak for turistanlegg/parkering (KTP) og fritidsbebyggelse konsentrert (FRK) skal valgt løsning begrunnes.

d) Nødvendige massedeponi (regulerte og evt. nye) skal angis i forbindelse med byggesøknad/ rammesøknad for infrastruktur (veg og VA) for aktuelle byggetrinn.

1.2 Om kulturminner
a) Dersom det i forbindelse med tiltak i marken oppdages automatisk fredede kulturminner som tidligere ikke er kjent, skal arbeidet stanses i den utstrekning det berører kulturminnene eller deres sikringssone på 5 meter. Det er viktig at de som utfører arbeidet i marken gjøres kjent med denne bestemmelse. Melding om funn skal straks sendes Buskerud fylkeskommune v/kulturvernseksjonen, jfr. Lov om Kulturminner § 8, annet ledd.

b) Det er ikke stilt vilkår om arkeologisk undersøkelse forbundet med dispensasjonen av den berørte automatisk fredete kullgropen - id 180324, som er markert som bestemmelsesområde #1 i plankartet.

1.3 Om utførelse av ubebygde områder.
a) Det skal legges vekt på å bevare mest mulig av eksisterende vegetasjon under opparbeidelsen av planområdet.

b) Ledninger for strøm, telefon ol. skal føres via jordkabel.

c) Eksisterende vegetasjon/markdekke skal behandles skånsomt og ikke raseres unødvendig.

d) Sår etter ledningsgrøfter V/A samt kabelgrøfter som anlegges i grøntareal innenfor planområdet skal beplantes eller tilsås.

1.4 Radonsikring
a) For ny bebyggelse gjelder bestemmelser i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven med krav om radonforebyggende tiltak i bygning for varig opphold (§13-5).

1.5 Universell utforming
a) Ved utbygging og utforming av anlegg (adkomst bygg/lekeplass, utforming av gang- og sykkelveg) skal det sikres god tilgjengelighet for alle (jf. rundskriv T-5/99 fra MD). Bygninger og anlegg skal utformes slik at de kan brukes på like vilkår av så stor del av befolkningen som mulig, jf. TEK10 kap. 8 og 12.

1.6 Overvann
a) Håndtering av overvann skal angis på situasjonsplan jfr. pkt. 1.1 a, og skal fortrinnsvis skje på egen grunn, men med muligheter for kontrollert videreføring til friområde, veggrøfter og bekker i området.

b) Alle bekkegjennomføringer/ stikkrenner skal dimensjoneres for vannføringer tilsvarende 200 års nedbørintensitet og med en sikkerhetsmargin på + 20%

c) I forbindelse med søknad om tiltak skal det redegjøres for hvordan overvann er ivaretatt på tomta og evt. konsekvenser for nedenfor beliggende områder.

d) Overvann fra kjørevegarealene kan avrennes mot eksisterende friområder og bekker i området.

1.7 Parkering
For frittliggende fritidsboliger gjelder følgende krav:
a) Minimum 2 p-plasser pr. boenhet.

b) Carport/garasje regnes som biloppstillingsplass.

For arealformål fritids- og turistformål og fritidsbebyggelse konsentrert og blokk gjelder følgende normer:

Private og kommersielle senger
c) På hver tomt skal det opparbeides minst 1,5 parkeringsplass pr boenhet/ leilighet

Kontor / forretning / div service
d) Det skal opparbeides minimum 1 parkeringsplass pr. 40 m2 bruksareal (BRA)

Andre forhold
e) Parkeringsdekning kan frikjøpes med avtale (må foreligge skriftlig) om dekning på nabotomt.

Parkering inngår i total utnyttelsesgrad (unntak område KTP).

1.8 Bebyggelsen
a) Bebyggelsen skal oppføres i tre og kles med stående eller liggende panel eller utføres i tømmer. Deler av fasaden kan være naturstein. Eventuelt grunnmur over 1 m skal utføres som tørrmur eller forblendes med stein. På underetasjer skal fasader kles med tre, ev. partier med forblendet steinmur. Store ubrutte vindusflater tillates ikke.

b) Alle hovedtakflater skal kles med torvtak eller tretak i mørkbeiset overflate.

c) Bygninger på samme tomt skal males/ beises i samme farge. Det skal brukes mørke tjærefarger eller matte "jordfarger" som finnes naturlig i terrenget, og som bidrar til å gi bygningene en avdempet virkning i omgivelsene.

1.9 Gjerder, stengseler, flaggstenger, antenner, reklameskilt med mer i områder med fritidsbebyggelse.

Oppsetting av gjerde kan skje etter følgende regler:

a) Som skjerm mot tilgrensende tur-/gangveger, stier, løyper og lignende.

b) Inntil 30 % av tomta, men maksimalt 400 m2, inkl. hovedhytta kan gjerdes inn. Dersom ikke inngjerding velges kan det oppføres inntil 80 meter gjerde.

c) Ved inngjerding av tun kan, om nødvendig og i moderat grad, tillatt inngjerding økes. (Gjelder når avstanden mellom bygg i tun er mindre enn 8 meter).

d) Der avstanden mellom hovedhytte og anneks er mer enn 8 meter kan anneks inngjerdes separat og da med en gjerdeavstand på maksimalt 2 meter fra veggliv. Slik inngjerding teller ikke med i det samlede arealet.

e) Der felles grensegjerde ikke benyttes, skal avstanden mellom gjerder være minimum 4 meter.

f) Gjerder skal utføres som tradisjonell ski-/hongard, tørrmur av sprengstein eller tilsvarende og skal ha en maksimal høyde på 1,1 meter. Gjerder skal utføres slik at dyr ikke kommer til skade.Gjerder skal vedlikeholdes. Der det er mulig skal grind vende utover.

g) Midlertidige gjerder/stengsler/elektrisk tråd tillates i beitesesongen.

h) Portaler tillates ikke grunnet adkomst for utrykningskjøretøy.

i) Kommunen kan pålegge grunn-/tomteeier oppsett av gjerde som sikring.

j) Som alternativ til omfangsbestemmelsene under punkt 1.9, kan hele eller naturlige deler av hyttefelt søkes inngjerdet.

k) Flaggstenger, spir/klokketårn, antennemaster samt parabolantenner og lignende over mønet tillates ikke.

l) Oppsetting av reklameskilt er kun tillatt i områder avsatt til formålet. Midlertidige firmaskilt inntil 1,5 m2 tillates oppført på byggets fasade mot adkomstvei frem til brukstillatelse gis.

1.10 Anleggsdrift
a) Støy- og støvplager i forbindelse med anleggsdrift skal holdes innenfor kravene gitt i veileder T1442 og T-1520 (retningslinjer for støy og luftkvalitet i arealplanleggingen).

b) Tyngre anleggstrafikk/ virksomhet tillates hverdager (mandag - fredag) mellom kl. 07.00 - 19.00, men ikke i høytider (inkl. juleferie og påskeferie) og på offentlige fridager. Bestemmelsene gjelder ikke varelevering.

§ 2.0 Rekkefølgebestemmelser

2.1 Vann- og avløp

a) Plan for vann- og avløp skal foreligge og godkjennes ved søknad om rammetillatelse.

b) Det kan ikke gis brukstillatelse på bygninger i området før det foreligger godkjent tilknytning til ledningsanlegg og renseanlegg.

c) Før igangsettingstillatelse kan gis skal det være tegnet sanitærabonnement for den aktuelle tomta.

d) Det kan maksimum gis igangsettingstillatelse til 120 boenheter for kapasitetsokende tiltak er utført pa felles avløpsanlegget.

e) Ny hovedatkomstveg med krysning av alpintrase skal vare opparbeidet for tomtene FRK18-1, FRB9-3, FRF33-11, FRF 34-1 og FRF19-1 kan fradeles og bebygges.

f) Det kan maksimum gis igangsettingstillatelse til 300 nye boenheter for det må foretas ny kapasitetsvurdering og evt. nye tiltak pa vannforsyningsanlegget.

g) Det etableres min. et brannvannsuttak knyttet til V19 for det kan gis igangsettingstillatelser på tomter som har V19 som sin hovedatkomst.

h) Det skal foreligge en ROS-analyse i forhold til brannrisiko og behov for brannvannuttak innen det er gitt igangsettingstillatelse til 120 enheter.

2.2 Grontomrader, arealer for lek og opphold samt trafikkarealer

a) Grøntområder, arealer for lek og opphold samt trafikkarealer (veger og biloppstillingsplasser) som blir vist pa situasjonsplan skal anlegges og opparbeides samtidig med bygningene.

b) For igangsettingstillatelse pa tomten gis, må det foreligge brukstillatelse pa infrastruktur.

2.3 Trafikksikkerhet

a) For godkjenning av byggesøknader for nye tomter i FRF1, FRF 2, FRF3, FRF4, FRF5, FRF6 og FRF 7 kan godkjennes, ma det etableres speil i krysset mellom FRK6 og FRK9 som sikrer tilstrekkelig oversikt i forhold til biler som kommer ut fra undergang (under skiløype).

2.4 Strom/tele/data
For godkjenning av byggesøknader på tomtene FRK 14 1, FRF 34 1, FRF 54 1, FRB 8 1 og 2, FRB 9 1, 2 og 3 og FRB 1 3 skal høyspentledning legges i kabel utenfor vedtatte byggegrenser i h.h.t. inngatt avtale mellom utbygger og Hallingdal kraftnett.

For godkjenning av byggesøknader pa tomt FRF 40 skal kabelgrøft legges utenfor vedtatt byggegrense i h.h.t. inngatt avtale mellom utbygger og Hallingdal kraftnett.

2.5 Veger og vegkryss
For kryss rv. 7 x fv. 214/213 og kryss rv. 7 x Alfarvegen sør for Nesbyen sentrum skal det foretas ny trafikkanalyse når 2900 hytter (eksisterende og nye) benytter disse to kryssene som en avkjoring av og på rv. 7.
For kryss fv. 214 ved Grasdokk og privat veg (Tronrudvegen) skal det foretas ny trafikkanalyse når det er gitt igangsettingstillatelse til 1000 nye hytter som benytter dette krysset som sin hovedatkomst til hytta.
Trafikkanalysene skal inneholde en vurdering av kryssløsninger og en evt. beskrivelse av avbotende tiltak.
Det etableres støyvoll i h.h.t. plankartet mot tomt gnr. 56/419. Vollen skal ferdigstilles samtidig med bygging av ny veg.

2.6 Returpunkt
Det opparbeides nytt evt. utvide eksisterende returpunkt ved Tronrudvegen med tilstrekkelig kapasitet innen utgangen av 2017.

§ 3.0 BEBYGGELSE OG ANLEGG (PBL § 12-5 nr. 1)

3.1 Kombinert bebyggelse og anleggsformål - turistanlegg/ parkering (KTP)

a) I disse områdene tillates bygg for kolonialbutikk / forretning / kontor / aktiviteter / fritidsbolig for eie / utleie, hotell, servering, skiutleie.

b) Tillatt % -BYA = 40% ekskl. parkering til besøkende/kunder (Se Tekniske forskrifter § 5-3).

c) Maksimal mønehøyde = 15 m (Se tekniske forskrifter § 5-9 og § 6-2).

d) Parkering for boenheter for eie / utleie tillates i parkeringskjeller under bebyggelsen.

e) Tak skal være utført som pulttak, dobbelt pulttak eller saltak med en takvinkel på 22-34 grader med unntak av definerte signalbygg (Velkomstsenter, evt. kultur-/ forsamlings-bygg) og tilbygg til eksisterende bygg med en flatere takvinkel.

f) Taktekking skal være av skifer, tre, torv eller papp / shingel som gir en matt og ikke lysreflekterende overflate.

g) I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges en egen avfallshåndteringsplan for tiltaket.

3.2 Fritidsbebyggelse frittliggende (FRF)
a) I områdene FRF tillates fritidsboliger. Det tillates utleie av hytte.

b) Maksimal tillatt BYA pr. tomt = 211 m2 inklusiv utvendig parkering på 36 m2 og fortrinnsvis fordelt på flere bygg.

c) Maksimal tillatt BYA for anneks og uthus = 50 m2.

d) For mindre tomter under 700 m2: Maksimal BYA = 136 m2 inklusive utvendig parkering på 36 m2.

e) Det er kun tillatt med en hytteenhet pr. tomt. Anneks regnes ikke som egen enhet. Rom for varig opphold tillates kun i hovedhytte og anneks.

f) Tverrloft/oppstugu skal ikke utgjøre mer enn 30 % av hyttas BYA. Tverrloft tillates ikke på anneks, uthus eller garasje.

g) Synlig grunnmur over gjennomsnittlig ferdig planert terreng skal ikke overskride 0,7 meter. For grunnmur og pilarer til terrasse skal høyden ikke overskride 1,0 m. Maksimal mønehøyde for hytte med tverrloft/oppstugu er 7,0 meter. Maksimal mønehøyde på hytte uten tverrloft/oppstugu er 5,5 meter. For hytte med pulttak/ dobbelt pulttak er øvre gesimshøyde 5,5 m. For bod, garasje og anneks er maksimal mønehøyde 3,5 meter. Høyder måles i henhold til Tekniske forskrifter §6-2.

h) Områder med gjennomsnittlig bratthet større enn 1:2,5 tillates ikke bebygd. For områder med større gjennomsnittlig bratthet enn 1:4, kreves spesielt tilpassede bygg. Her kan hovedhytte oppføres med sokkel-/underetasje. Det tillates ikke da oppstugu/tverrloft. Fyllinger skal ikke overskride 2 meter og ikke strekke seg lenger enn 3,0 meter (målt fra topp fylling) fra byggets veggliv. Forholdet mellom skjæring / fylling skal holdes i innenfor 60/40 %.

i) Hyttas lengderetning skal følge høydekotene. Hovedmøne-/gesimsretningen på alle bygg skal følge byggets lengderetning. Taktekking kan være torv, bord, skifer/stein eller shingel som gir en matt og ikke lysreflekterende overflate.

j) Nye bygg skal ha saltak, pulttak eller dobbelt pulttak med vinkel mellom 22 og 35 grader.

k) Det tillates sammenslått inntil 2 tomter med rammer i hht. § 3.2 punkter a - j. Sammenslåing av tomter behandles som en mindre endring av reguleringsplan i forbindelse med byggesøknad.

l) Tomt 4 på felt FRK 32 tillates kun bebygd med hytte uten tverrloft/ oppstugu og med maks mønehøyde / øvre gesimshøyde for hytte med pulttak = 5,5 m.

3.3 Fritidsbebyggelse konsentrert (FRK)

a) I områdene FRK tillates etablert selveier fritidsboliger i form av enkelthytter og flerleilighetsbygg. Det tillates utleie av fritidsbolig.

b) Tillatt % -BYA = 40 %

c) Maksimal mønehøyde og øvre gesimshøyde for bygg med pulttak/ dobbeltpulttak = 10 m (Se tekniske forskrifter § 6-2).

d) Tak skal være utført som pulttak, dobbelt pulttak eller saltak med en takvinkel på 22-35 grader.

e) Taktekking skal være av skifer, tre, torv eller papp / shingel som gir en matt og ikke lysreflekterende overflate.

f) Områder med gjennomsnittlig bratthet større enn 1:2,5 tillates ikke bebygd. For områder med større gjennomsnittlig bratthet enn 1:4, kreves spesielt tilpassede bygg. Fyllinger skal ikke overskride 2 meter (høyde målt loddrett mellom eksisterende og nytt terreng) og ikke strekke seg lenger enn 3,0 meter fra byggets veggliv. Ved bygging av hytte skal forholdet mellom skjæring / fylling holdes i forholdet skjæring/fylling 60/40 %.

m) Det tillates sammenslått inntil 3 tomter med rammer i h.h.t. § 3.3 punkt a - f. Sammenslåing av tomter behandles som en mindre endring av reguleringsplan i forbindelse med byggesøknad.

g) I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges en egen avfallshåndteringsplan for tiltaket.

3.4 Fritidsbebyggelse blokk (FRB 1-3)

a) I områdene FRB 1-3 tillates etablert selveier fritidsboliger i form av blokkbebyggelse. Det tillates utleie av fritidsbolig.

b) Tillatt % -BYA = 40 %

c) Maksimal mønehøyde og øvre gesimshøyde for bygg med pulttak/dobbeltpulttak = 11 m (Se tekniske forskrifter § 6-2).

d) Tak skal være utført som pulttak, dobbelt pulttak eller saltak med en takvinkel på 22-35 grader.

e) Taktekking skal være av skifer, tre, torv eller papp / shingel som gir en matt og ikke lysreflekterende overflate.

f) Det tillates sammenslått inntil 2 tomter med rammer i h.h.t. § 3.4 punkt a - e. Sammenslåing av tomter behandles som en mindre endring av reguleringsplan i forbindelse med byggesøknad.

g) I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges en egen avfallshåndteringsplan for tiltaket.

h) For områder med gjennomsnittlig bratthet mellom 1:3,5 og 1:5 kreves spesielt tilpassede bygg (bygningskropp plassert langs terrengkotene, trappet bygningskropp eller underetasje).

3.5 Fritidsbebyggelse blokk (FRB 4-11)
a) I områdene FRB 4 - 11 tillates etablert selveier fritidsboliger i form av blokkbebyggelse. Det tillates utleie av fritidsbolig.

b) Tillatt % -BYA = 40 %

c) Maksimal mønehøyde og øvre gesimshøyde for bygg med pulttak/dobbelt pulttak = 10 m (Se tekniske forskrifter § 6-2).

d) Tak skal være utført som pulttak, dobbelt pulttak eller saltak med en takvinkel på 22-35 grader.

e) Taktekking skal være av skifer, tre, torv eller papp / shingel som gir en matt og ikke lysreflekterende overflate.

f) For områder med gjennomsnittlig bratthet mellom 1:3,5 og 1:5, kreves spesielt tilpassede bygg (bygningskropp plassert langs terrengkotene, trappet bygningskropp eller underetasje).

g) Det tillates sammenslått inntil 2 tomter med rammer i h.h.t. § 3.4 punkt a - f. Sammenslåing av tomter behandles som en mindre endring av reguleringsplan i forbindelse med byggesøknad.

h) I forbindelse med søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges en egen avfallshåndteringsplan for tiltaket.


3.6 Annen næring - driftsavdeling alpinanlegg (AN)

a) I område AND tillates etablert driftsavdeling for skianlegg med tilhørende garasjeanlegg, kontor, verksted og hvilerom for ansatte.

b) Bebyggelsen tillates med mer enn 1 etasje med muligheter for utnyttelse av loft pluss u.etg der terrenget tillater det. Den samlede tomteutnyttelse skal ikke overstige % -BYA =15%.

c) Maksimal mønehøyde og øvre gesimshøyde for bygg med pulttak/dobbelt pulttak = 9 m (Se tekniske forskrifter § 6-2).

d) Område skal skjermes mot skjemmende innsyn fra fritidsbebyggelsen rundt med voll / gjerde.

3.7 Skiløypetrase (SKT)

a) Innenfor dette arealet tillates skiløyper og nedfarter inkl. nødvendig terrengbearbeiding.

3.8 Skianlegg (SKI)

a) Innenfor dette arealet tillates etablert skitrekk.

3.9 Energianlegg - trafo (E)

a) Område E tillates benyttet til høyspenningsanlegg - trafo.

b) Områdene skal i nødvendig grad sikres i forhold til barns ferdsel i området.

3.10 Vannforsyningsanlegg (Va)

a) Innenfor dette arealet er det tillatt med anlegg for uttak av brannvann.

§ 4.0 SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR (PBL § 12-5 nr. 2)

4.1 Privat kjøreveg

a) Innenfor dette arealet tillates opparbeidet privat veg.

b) Frisiktsoner for private veger skal ha en frisikt i kryssområder på minimum 10 x 60 m. For mindre kryss mellom adkomstveger aksepteres 10 x 45.

c) Frisikt for avkjørsler til/fra byggetomter skal være minimum 4 x 60 m

d) Skjæringer og fyllinger skal tilsås med grasfrøblanding tilpasset vekstområde.

e) Adkomstpiler angir kun på hvilken side av tomta som skal ha adkomst.

§ 5.0 GRØNNSTRUKTUR (PBL § 12-5 nr. 3)

a) Området skal i hovedsak nyttes som en parkmessig buffer rundt fritids-bebyggelsen. Det tillates opparbeidet stier / skiløyper og anlegg som naturlig hører hjemme i et friluftsområde.

b) En generell gjennomhogst og tynning tillates før utbygging. Etter utbygging tillates kun skogsdrift som en forsiktig tynning. Flatehogst tillates ikke.

5.2 Turveg (TV)

a) Innenfor dette arealet tillates opparbeidet turveg.

§ 6.0 HENSYNSSONER (PBL § 12-6)

6.1 Sikringssone- frisikt

a) Frisiktsone skal være fri for sikthindringer høyere enn 50 cm over tilstøtende vegnivå.

6.2 Faresone- høyspentanlegg

a) Arealer innenfor fareområde tillates ikke benyttet til bebyggelse beregnet for varig opphold eller uteoppholdsarealer.

6.3 Infrastruktursone (H410)

a) Innenfor dette arealet tillates ikke bygg og konstruksjoner som kan vanskeliggjøre nødvendig vedlikehold av ledningsanlegg.

6.4 Angitt hensynssone bevaring (H570)

a) Hensynssone for et verneverdig kulturminne - en kullmile Id-180335 fra 1600-1800-tallet. Innenfor denne hensynssonen er det ikke lov å kjøre med tunge kjøretøy, lagre anleggsutstyr eller byggematerialer, eller gjøre inngrep i grunnen. Skogsdrift skal utføres skånsomt, slik at marksjiktet og grunnen ikke tar skade.

6.5 Bestemmelsesområde (# 11-14)

a) Område for massedeponi kan i anleggsperioden benyttes til virksomhet som er nødvendig for anleggsdriften. Midlertidig område for massedeponi opphører når utbyggingen er ferdigstilt, og arealet går tilbake til underliggende formål.

b) Berørt område for massedeponi inkl. adkomstveg (angitt i byggesøknad for infrastruktur jf § 1.1 punkt d)) skal ryddes, tilbakeføres til opprinnelig terreng og settes i stand ved utlegging av tynt lag (5-10cm) skrinn matjord og tilsås/ beplantes med stedegen vegetasjon (som naturlig finnes i
området) senest 1 år etter at omsøkt byggetrinn er ferdig utbygd.

6.6 Bestemmelsesområde (#1).

a) Område for automatisk fredet kulturminne ID 180324 (kullgrop). Tiltak i h.h.t. planen er tillatt.

6.7 Bestemmelsesområde (#16, 17, 18, 19, 20)

a) Her skal det legges til rette for planfri kryssing mellom veg og skiløype.

b) Lysåpning for skiløype som krysser under veg med framkommelig for tråkkemaskin, må være minimum 7 m bred og 4 m høy.

6.8 Bestemmelsesområde (#15, 21)

a) Her er det ikke krav om planfri kryssing mellom veg og skiløype, men det tillates som et ledd i et
best mulig skiprodukt.

Andre faste løpende kostnader



Kommunale utgifter:
Fastsettelse av eiendomsskatt skjer av kommunen etter overtagelse.

Kr. 3.225,- (Renovasjon pr. snr.)
Kr. 3.402,- (Kloakkavgift, abonnementsgebyr pr. snr.)
Kr. 1.415,625,- (Kloakkavgift, forbruksgebyr pr. snr.)
Kr. 6.520,- (Eiendomsskatt for leilighetene 508A, 508C, 509D)
Kr.7.595,- (Eiendomsskatt for leiligheten 508E)

Etter forskrift omfattes også fritidsboliger av feie- og tilsynsordningen. Dette administreres av Hallingdal brann- og redningstjeneste IKS, men faktureres av kommunen det året tjenesten er utført. Feiegebyr pipe nr. 1 kr. 560,- og feiegebyr pipe nr. 2 kr. 280,-. Tilsyn fyringsanlegg utgjør kr. 1.592,-.

Det foreligger pr. i dag ingen restanser.

Fellesutgifter:
Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fordeling av fellesutgifter er regulert i vedtektene. Fellesugifter er stipulert til å dekke bygningsforsikring, vedlikehold av torvtak og brøyting av fellesarealer og parkeringsplassene på tomten.

Nåværende fellesutgifter for leilighetene pr. 2024:
Kvartsvegen 9C: 3774 (629 pr mnd)
Kvartsvegen 13A: 3390 (565 pr mnd)
Kvartsvegen 9F: 3390 (565 pr mnd)
Kvartsvegen 9A: 3390 (565 pr mnd)


Andre utgifter:
Kr. 3.400,- (Vannavgift til Natten Alpin vannverk AS)
Kr. 400,- (Pliktig medlemsskap i Natten Velforening)
Kr. 3.000,- (Årlig avgift til nattenvegen)
Kr. 9500,- (Årlig avgift til Trondrudvegen)
Kr. 1.000,- (Valgfritt, som går til løypekjøring)
Kr. 5.000,- (Anleggstilskudd fiber)

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Sameiets navn er Natten Alpin X. Sameiet er opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst den 18.02.2023.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eiendommen er delt opp i 14 bruksenheter fordelt på to bygg. Bygg 1 innehar seksjon 1-6 og bygg 2 innehar seksjon 7-14. Alle er seksjoner for fritidsboliger. Til hver seksjon er knyttet enerett til bruk av en bruksenhet som består av både en hoveddel og eventuell(e) tilleggsdel(er).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.


Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Konsesjon / Odel

Ervervet må godkjennes ved "Egenerklæring om konsesjonsfrihet", da Nesbyen kommune har konsesjonsgrense 0.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If. Produktet inneholder boligkjøperforsikring, hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag er avtalt til en fastpris på kr 37.500 ,- inkl mva + utlegg og tillegg pr. enhet. Om handelen ikke kommer i stand har megler krav på et rimelig honorar stort kr 9.900,- + påløpte utlegg og tillegg pr. enhet.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for PrivatMegleren Hallingdal.

Førstegangsselgeren

Når livet skjer, tar vi oss av detaljene. Om du skal selge for første, andre eller siste gang.

Les mer

Boligsalg med Presisjon

Ingen boligkjøpere er like, derfor bør ingen boligannonser være det heller. For vi forelsker oss i den samme boligen av ulike grunner.

Selg bolig med Presisjon

Annonseinformasjon

FINN-kode337299141
Sist endret26. mars 2024 01:45
Referanse96249000

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.