Beskrivelse
Oppgitt leiesum er kun en omtrentlig sum. Dette kan eventuelt avtales nærmere.
Vennligst les hele beskrivelsen. Spesielt det som omhandler nåværende regulering av bygningene.
Kommunale avg: 1 873 kr per år
Type lokale: Kombinasjonslokaler
Areal: 1429 m²
Bruksareal: 1429 m²
Bruttoareal: 1559 m²
Eieform: Eier (Selveier)
Tomteareal: 6 861 m² (eiet)
Byggeår: 1955
Eier: Birkelund Eiendomsutvikling as
Eiendomstype: Næringsbygg
Betegnelse: Gnr. 78 Bnr. 2 i Eidsvoll kommune
Ideell andel: 1/1
Byggeår
Hovedbygning oppført i 1955, påbygget på øst og vestside i 1985. Kilde: Eier.
Eldre rød tømmerbygning opprinnelig bygget på slutten av 1700-tallet, flyttet hit ca. 1880.
Arealer og fordeling pr. etasje
Bruksareal: 1 429 kvm, Bruttoareal: 1 559 kvm
* Arealet nevnt er for begge byggene på eiendommen samlet under ett.
Barneverninstitusjon (hovedbygning):
Byggeår 1955: Påbygget på øst og vestside i 1985.
Underetasje:
S-rom (338 kvm): Bad, Wc, Vaskerom, Tre soverom, Fire ganger, To kjøkken, Fem boder, Kjølerom, Fryserom, Fyrrom, Tre tekniske rom, To trapperom, Heissjakt, Frisørrom, Korridor.
1.Etasje:
S-rom (352 kvm): Bad, Wc, Wc 2, Bad 2, Bad 3, Kjøkken, Tre stuer, Fem soverom, To trapperom, To ganger, To boder, To kontorer, Heissjakt, 2 korridorer.
2.Etasje:
S-rom (300 kvm): Bad, Wc, Wc 2, Bad 2, Bad 3, Kjøkken, 2 korridorer, 10 soverom, Tre boder, To trapperom, Heissjakt, To ganger.
Loft:
S-rom (155 kvm): Dusj, Wc, Seks boder, To trapperom, Soverom, Korridor, Stue, Teknisk rom.
Del av sykehjem (rød eldre tømmerbygning):
Byggeår: Opprinnelig bygget på slutten av 1700-tallet, flyttet hit ca. 1880. Kilde: Eier.
Kjeller:
S-rom (55 kvm): Vaskerom, Gang, Tre boder.
1.Etasje:
S-rom (119 kvm): Wc, Entré, Gang, Kjøkken, Stue, Soverom.
2.Etasje:
S-rom (110 kvm): Bad, Wc, Kjøkken, To stuer, To ganger, Soverom, Innredet rom.
Garasje:
S-rom (71 kvm): Garasjerom, Bod.
Velkommen til Birkelundsvegen 4
Birkelundsvegen 4 er en attraktiv næringseiendom på hele 6,8 mål beliggende i landlige og naturskjønne omgivelser på Dal i Eidsvoll kommune.
Hovedbygningen fra 1955 var opprinnelig et pleiehjem/sykehjem og ligger meget skjermet, med utsyn over åpent landskap og skogsterreng. I 2005 ble bygningen godkjent bruksendret til barneverninstitusjon.
Hovedbygningen har et BRA på hele 1145 kvm og består av to fulle etasjer, underetasje og loftetasje! Totalt huser bygningen hele 19 soverom, 4 stuer, 4 kjøkken, 7 bad, dusjrom, wc-rom og mye mer.
Videre finnes en eldre bestyrerbolig fra slutten av 1700-tallet som per i dag er godkjent som del av sykehjem. Bygningen har et BRA på 284 kvm og inneholder bla. 2 soverom, 2 kjøkken, 3 stuer, bad, 2 wc-rom ++. Bygningen er SEFRAK-registrert i kommunen.
På den store eiendommen finnes det totalt ca. 25 parkeringsplasser, samt en nyere frittstående garasje med BRA på 71 kvm.
Eiendommen er uregulert og ligger i område avsatt til LNFR-område. Ved ønsket bruksendring til annet formål i strid med formålet i kommuneplanen (jf. kommuneplanen § 3), opplyser kommunen at det i utgangspunktet er krav om reguleringsplan. Dette gjelder selv om den opprinnelige bruken også har vært i strid med LNF-formålet. Planprosess er derfor i utgangspunktet det riktige sporet her, men det er anledning til å søke om dispensasjon.
Plan- og bygningsloven § 19-2 stiller to vilkår som begge må være oppfylt for at kommunen skal kunne innvilge dispensasjon. Hensynet bak plankravet og LNF-formålet, eller lovens formålsbestemmelse, må ikke bli vesentlig tilsidesatt dersom en dispensasjon innvilges. Fordelene ved å innvilge dispensasjon må videre være klart større enn ulempene. Dersom vilkårene er oppfylt, må det gjøres en konkret vurdering av om dispensasjon skal gis.
Kommunen opplyser om at søknad om dispensasjon mest sannsynlig skal behandles politisk i Hovedutvalg for næring, plan og miljø før en eventuell dispensasjon kan gis. Administrasjonen vil først vurdere om vilkårene i pbl. § 19-2 for innvilgelse av dispensasjon er oppfylt, og deretter eventuelt utarbeide en innstilling til utvalget.
Eiendommen kan fritt besiktiges. Evt. ta kontakt.
Beliggenhet
Eiendommen er beliggende i landlige og naturskjønne omgivelser på Dal i Eidsvoll kommune. Området består hovedsakelig av spredd villabebyggelse og landbrukseiendommer.
Eiendommen har umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder. I vest har Hurdalssjøen flere badeplasser, samt egen småbåthavn med båtslipp, noe som fører til et yrende båt- og badeliv om sommeren.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via både buss og tog fra Dal stasjon som ligger ca. 6 km fra eiendommen. Videre er det kun 7,6 km til Eidsvoll Verk stasjon, noe som gir gode pendlermuligheter inn mot Oslo (30 min med tog).
Eidsvoll ligger sentralt plassert i Gardermoregionen med tilgang til et stort og variert arbeidsmarked.
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres via Kiwi Dal, 7,2 km. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 9,7 km til Amfi Eidsvoll som har et godt og variert utvalg av butikker og servicefasiliteter. Det er kun 20 min med bil til Jessheim som byr på alt av bymessige fasiliteter.
Med bil tar det ca. 19 min kjøring til Gardermoen og ca. 50 min til Oslo.
Beskrivelse av hovedbygning - Barneverninstitusjon
KJØKKEN:
Industrikjøkken i underetasjen med hvite slette fronter og laminert benkeplate i kombinasjon med benkebeslag i rustfritt stål m/to kummer. Av hvitevarer medfølger frittstående stekeovn, koketopp, komfyr og industrioppvaskmaskin.
Grovkjøkken i 1.etasje med profilerte skuffefronter og laminert benkeplate. Glassfronter i overskap. Benkebeslag i rustfritt stål med kum. Av hvitevarer medfølger industrioppvaskmaskin.
Hybelkjøkken med slette fronter i ett soverom i 1.etasje med benkebeslag i rustfritt stål med nedfelt kum. Koketopp og minikjøleskap medfølger.
Kjøkken i 2. etasje med profilerte skuffe- og skapfronter. Enkelte glassfronter i overskap. Vinylbelegg på vegg over benkeskap. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Opplegg for oppvaskmaskin.
STUER:
Bygningen har totalt 4 store stuer, hvorav tre er plassert i 1. etasje og en i loftetasje. Stuene i 1. etasje har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig sollys og gir et nydelig utsyn over åpent landskap. Det er lagt parkett på gulv og malte veggflater.
SOVEROM:
Bygningen har totalt 22 soverom fordelt over tre etasjer. Soverommene har malte veggflater, god takhøyde og store vindusflater.
BAD og WC-ROM:
Bad i underetasje av eldre dato. Fliser på betong. Sluk i støpejern med hylse i plast. Våtromsplater. Dusj på gulv med dusjforheng og servant. Separat wc-rom i samme etasje.
Bad i 1. etasje av eldre dato. Flislagte overflater. Baderomsinnredning bestående av benkeskap, veggskap og høyskap med glatte fronter. Dusjkabinett og servant. 2 stk. separate wc-rom i samme etasje.
Bad nr. 2 i 1. etasje av eldre dato. Flislagte overflater. Speil og belysning over servant. Dusjkabinett, servant og klosett.
Bad nr. 3 i 1. etasje med flislagte overflater. Speil over servant. Ledningsnett for vann i rør i rør systemer med fordelerskap i bad. Overløp for vann på vegg i bad. Dusj på gulv, servant og klosett. Avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegg.
Bad i 2. etasje av eldre dato. Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Sluk i støpejern med hylse i plast.Malt glassfiberstrie. Dusjkabinett, klosett og servant. Spalteventil i vindu. Luftespalte med lufttilførsel under dør. Avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegg.
Bad nr. 2 i 2. etasje av eldre dato. Flislagte overflater. Veggskap med glatte fronter. Tre dusjnisjer med glassbyggerstein og servant. Spalteventil i vindu. Luftespalte med lufttilførsel under dør. Avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegg.
Bad nr. 3 i 2. etasje av eldre dato. Flislagte overflater. Skillevegger i metall med plater i felt mellom dusj og klosett. Dusj på gulv. Spalteventil i vindu. Luftespalte med lufttilførsel under dør. Avtrekk tilknyttet ventilasjonsanlegg.
DUSJROM:
Dusjrom i loftetasje av eldre dato. Fliser på betong. Sluk i støpejern. Våtromsplater på veggflater. Dusj på gulv med forheng. Avtrekk på vegg tilknyttet ventilasjonsanlegg. Luftespalte med lufttilførsel under dør. Separat wc-rom i samme etasje.
VASKEROM:
Vaskerom i underetasje med malt betonggulv og pusset og malte overflater. Sluk i støpejern. To skyllekummer i rustfritt stål og opplegg for tre vaskemaskiner.
OVERFLATER PÅ INNVENDIGE GULV:
Underetasje: Vinylbelegg, malt betong og laminat.
1. etasje: Betong, vinylbelegg, parkett og laminat.
2. etasje: Vinylbelegg og laminat. Loft: Gulvbord og vinylbelegg.
OVERFLATER PÅ INNVENDIGE VEGGFLATER:
Underetasje: Malt glassfiberstrie, malt betong og sparklet og malte plater.
1. etasje: Malt glassfiberstrie og malt betong.
2. etasje: Malt glassfiberstrie og malt betong. Loft: Trepanel og malt glassfiberstrie.
Beskrivelse av rød eldre tømmerbygning - Del av sykehjem
KJØKKEN:
Kjøkken i 1. etasje med slette fronter. Benkebeslag i rustfritt stål med utslagskum og kum. Belysning under overskap.
Kjøkken i 2. etasje med slette fronter og enkelte frostede glassfronter i overskap. Laminert benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Kullfilterventilator. Opplegg for oppvaskmaskin. Stekeovn og keramisk topp er integrert i innredningen.
STUER:
Bygningen har totalt 3 store stuer, hvorav 1 er plassert i 1. etasje og to i 2. etasje. Stuene har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig sollys. Det er lagt vinylbelegg/laminat på gulv og malte veggflater. I den store stuen i 2. etasje er det startet med renovering av gulv og tak.
SOVEROM:
Bygningen har totalt 2 soverom fordelt over to etasjer. Soverommene har malte veggflater, god takhøyde og store vindusflater.
VASKEROM:
Vaskerom i kjelleretasjen av eldre dato. Eksponert betong. Sluk i støpejern. Pusset og malte overflater. Flislagte overflater på deler av vegger. Servant og dusj på gulv. Ingen form for ventilasjon.
BAD og WC-ROM:
Bad i 2. etasje er av eldre dato. Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Sluk i støpejern med plasthylse. Veggplater. Dusjkabinett, servant og opplegg for vaskemaskin. Oppdriftsventilasjon med ventil i himling. Friskluftsventil på yttervegg.
OVERFLATER PÅ INNVENDIGE GULV:
Kjeller: Eksponert betong.
1. etasje: Malte gulvbord i entré. Vinylbelegg for øvrig.
2. etasje: Laminat og vinylbelegg.
*Deler av gulvet i stue i 2. etasje er åpent, etter at en innervegg er revet.
OVERFLATER PÅ INNVENDIGE VEGGFLATER:
Kjeller: Pusset og malte overflater.
1. etasje: Stående malt trepanel, malt glassfiberstrie, og sparklet og malte plater. Deler av en vegg i soverom har grovpusset betong.
2. etasje: Tapet, malt glassfiberstrie, stående malt trepanel, sparklet og malte plater.
*Trepanel mellom to boder i kjeller. Deler av veggoverflater i stue i 2. etasje er åpne, etter at en innervegg er revet.
Tomt og parkering
Eiet tomt på totalt 6.861 kvm. Tomten er lett skrånende og har normalt gode sol- og lysforhold.
Tomten er opparbeidet med et stort grøntareal rundt bygningene, div. busker og trær, samt delvis naturtomt med naturlig vegetasjon.
Det er oppført en nyere frittstående garasje med dekke i betong. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon, kledd utvendig med malt panel. Saltak i trekonstruksjon, tekket med shingel. Strøm og belysning er innlagt.
For øvrig gode parkeringsmuligheter med totalt ca. 25 parkeringsplasser på eiendommen.
Teknisk
Barneverninstitusjon (hovedbygning):
- Radiatorer tilknyttet sentralfyr med bioolje, sentralfyr med vedfyring og varmtvannsberedere med elektrisk oppvarming.
- Luft til luft varmepumpe er montert med innedel i en stue i 1. etasje.
- Reflektorovn på vegg i bad.
- Underetasje: Hovedtavle med automatsikringer og jordfeilbryter, montert i eget rom under en trapp i underetasje. Sikringstavle med automatsikringer, montert i fyrrom. 2. etasje: Sikringstavle med automatsikringer og jordfeilbryter, montert i gang. Loft: Sikringstavle med automatsikringer, montert i gang.
- Matheis er montert med luke i kjøkken i underetasje, kjøkken i 1. etasje og i gang i 2. etasje.
- Bygningen har personheis mellom underetasje og 2. etasje.
Teknisk
Del av sykehjem (rød eldre tømmerbygning):
- Bygget har elektrisk oppvarming.
- Sikringstavle med skrusikringer, montert i trappegang i 2. etasje.
Vei / Vann / Avløp
- Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.
- Vannmåler er installert.
- Eiendommen er tilknyttet privat septikanlegg.
Ferdigattest eller midl. brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for gnr 78 bnr 2, datert 04.06.2007. Følger vedlagt.
Kommunen bekrefter at hovedbygningen er godkjent som barneverninstitusjon i tråd med vedlagte tillatelse, datert 29.08.2005.
Rød eldre tømmerbygning er i henhold til tillatelse godkjent som "Del av sykehjem". Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygget. Bygget er oppført før 1965, før Plan og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest.
Reguleringsforhold
Eiendommen er ikke regulert.
I kommuneplanen er området avsatt til LNRF- areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende. Områdenavn: a_LB.
Hovedbygningen på eiendommen er i henhold til søknad om tillatelse til tiltak datert 29.08.2005, bruksendret fra opprinnelig "sykehjem" til "barnevernsenter". I forhåndskonferanse rundt endring av bruk avholdt digitalt i 2021, bekrefter kommunen at hovedbygningen er godkjent som barneverninstitusjon og at den eldre tømmerbygningen er godkjent som "del av sykehjem".
Ved ønsket bruksendring til annet formål i strid med formålet i kommuneplanen (jf. kommuneplanen § 3), opplyser kommunen at det i utgangspunktet er krav om reguleringsplan. Dette gjelder selv om den opprinnelige bruken også har vært i strid med LNF-formålet. Planprosess er derfor i utgangspunktet det riktige sporet her, men det er anledning til å søke om dispensasjon. Plan- og bygningsloven § 19-2 stiller to vilkår som begge må være oppfylt for at kommunen skal kunne innvilge dispensasjon. Hensynet bak plankravet og LNF-formålet, eller lovens formålsbestemmelse, må ikke bli vesentlig tilsidesatt dersom en dispensasjon innvilges. Fordelene ved å innvilge dispensasjon må videre være klart større enn ulempene. Dersom vilkårene er oppfylt, må det gjøres en konkret vurdering av om dispensasjon skal gis. Kommunen opplyser om at søknad om dispensasjon mest sannsynlig skal behandles politisk i Hovedutvalg for næring, plan og miljø før en eventuell dispensasjon kan gis. Administrasjonen vil først vurdere om vilkårene i pbl. § 19-2 for innvilgelse av dispensasjon er oppfylt, og deretter eventuelt utarbeide en innstilling til utvalget.
Ved ønske om en evt. bruksendring av eiendommen informerer kommunen at det må dokumenteres at man har tinglyst veirett frem til kommunal vei Døliåsvegen. Dette skal legges ved en evt. søknad om bruksendring og dispensasjon, jf. plan- og bygningsloven § 27-4.
Del av sykehjem (rød eldre tømmerbygning) er registrert i SEFRAK. Bygningen er ikke formelt vernet, men det må påregnes at myndighetene mener at eiendommen har verneverdi slik at eventuelle tiltak kun tillates i begrenset grad.
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Navnet er en forkortelse for SEkretariatet For Registrering Av faste Kulturminner, som var navnet på den institusjonen som påbegynte arbeidet med registeret. I dag ligger ansvaret for registering og vedlikehold av data hos Riksantikvaren. Alle bygninger fra før år 1900 ble registrert, foruten ruiner og en del andre kulturminner. I Finnmark ble grensa for innføring i registeret satt til året 1945. Det at et hus er registrert i SEFRAK gir det ikke automatisk vernestatus, og legger heller ikke spesifikke restriksjoner på hva som kan gjøres med det. SEFRAK-registeret sier ikke noe om objektenes verneverdi.
Sefrak ID: 0237-0702-010
Navn: BOLIGHUS, ARBEIDSSTUE, BJERKELUND, (ANNEKSET), EIDSVOLL
P25 - status: Meldepliktig i hht Kulturminnelova §25
Eiendommen er omfattet av følgende hensynssoner i kommuneplanen: Hensynssone H310 - Ras- og skredfare. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
Utdypende info:
- Risikoklasse: 3.
- Faregrad: 2.
- Konsekvens: alvorlig
- I områder med kartlagte kvikkleireforekomster må det alltid gjennomføres nærmere geotekniske utredninger jf. § 8. Nye byggverk skal plasseres, dimensjoneres eller sikres i tråd med sikkerhetsklasser som angitt i byggteknisk forskrift § 7-3.
Energimerking
Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften. Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest og kjøper må dermed legge til grunn dårligste karakter, RØD G.
Faste, løpende kostnader
Strøm, ca. kr. 110.000,- årlig for 2021.
Kommunale avgifter Kr. 1 873 pr. år
Feiing og vann
Eiendommen er tilknyttet privat septikanlegg med tilhørende serviceavtale. Det tilkommer en årlig kostnad på kr 14.000,- for pliktig serviceavtale, i tillegg kommer kostnad for kjemikalier og tømming. Dette beløpet vil kunne variere noe fra år til år, oppgitt pris er for 2021. Tømming av septikktanken gjøres etter behov fra firma.
Det er pålagt serviceavtale for brannvarslingsanlegg på eiendommen med en årlig kostnad på kr 10.000,-. Pris oppgitt for 2021.
Det er eiendomsskatt i Eidsvoll kommune. Eiendommen er unntatt fra dette da det er en næringseiendom.
Forsikring i KLP Forsikring , kr 28 325,- (polisenummer 81359253)
Adgang til utleie (boligformål)
Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut, men byggene skal benyttes i henhold til godkjent bruksendring - barneverninstitusjon/del av sykehjem.
Overtagelse
Etter nærmere avtale.
Matrikkelinformasjon
Kommunenr: 3035
Gårdsnr: 78
Bruksnr: 2