Bildegalleri
Nydelig hyttetomt på snøsikre Hallingskarvet/Hallingskarvet fjellgrend - ski in / ski out! Storslagen utsikt.
Nonsstøllie 57, 3577 Hovet- Totalpris
- 1 843 592 kr
- Omkostninger
- 53 592 kr
Pris på lån: fra 7 630 kr/mnd
Lånekalkulator fra 7 630 kr/mndEff.rente 6,06 %. 1 074 000 o/20 år. Kostnad: 757 200 kr. Totalt 1 831 200 kr.
LånekalkulatorEff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
Om eiendommen
Kort om eiendommen
Her kan man få seg en nydelig hyttetomt med svært gode sol- og lysforhold, nydelig utsikt og alpinbakken omtrent som nærmeste nabo.
Hallingskarvet Fjellgrend har rikelig tilgang til fri uberørt natur og grenser tett opp mot nasjonalparken. Området er et ettertraktet og populært utgangspunkt for naturopplevelser både sommer som vinter. Tomten er 1.068 og her kan man bygge den hytten man ønsker seg! Strøm, vann - og avløp skal opparbeides og legges helt til tomtegrensen; konferer megler for mer info. om dette.
Avstander: Oslo-Hallingskarvet - 247 km. Bergen-Hallingskarvet - 232 km.
Hva får du på Hallingskarvet:
- Snøsikkert område
- Et rikholdig løypenett både for alpint og langrennsski
- Meget hyggelige omgivelser
- Storlagen utsikt
Velkommen på visning
Beliggenhet
Nonsstøllie 57 ligger i et tur og skiparadis ca. 4 timer unna Bergen og 3,5t fra Oslo.
Tomta ligger øverst i hyttefeltet øst for Hallingskarvet Skisenter - og man får storslagen utsikt, svært gode solforhold og blir omtrent nærmeste nabo med skibakken.
Dette er et hytteområde med familier, friluftsentusiaster og skiinteresserte. Hallingskarvet skisenter er kjent for å være et av Norges beste steder å kjøre off-piste. I tillegg er løypene brede og lange, noe som gir ypperlig skikjøring for alle. Hallingskarvet er et prefekt sted å lade batteriene for den om ønsker seg vekk fra en ellers travel hverdag.
Mange vil hevde at det er Hallingskarvet som gjelder nå. Her er meget bra alpinanlegg med FIS-godkjente storslalom- og super-G traséer og enorme off-piste muligheter. Hallingskarvet er kjent for å være snøsikkert og med flotte pudderforhold. På fjellbadet / Hermoen Høyfjellsenter - er det svømmebasseng, utebasseng, svømmekanaler, barnebasseng, motstrøm, klatrevegg, vannrutsjebaner, boblebad, dampbadstue og kafé. Her er det med andre ord ikke mangel på aktiviteter for verken ung eller gammel. Man kan også kose seg og slappe av i varmestuen på Hallingskarvet Skisenter, Ingers Kro eller på Panorama skihytte.
Hallingskarvet skisenter har lange nedfarter som spenner over 510 høydemeter. Fjellheisen tar deg opp på snaufjellet, til en fantastisk utsikt, hele 1244 m.o.h. Den lengste nedfarten er på ca. 3 km. Her er det med andre ord duket for flotte ski- og snøopplevelser for hele familien enten man velger slalåm, telemark, snowboard eller langrenn.
Hallingskarvet Skisenter har felles skikort med skisentrene på Geilo, slik at man kan enkelt kan utvide "horisonten" og få med seg skieldoradoet Geilo som ligger ca. 35 min. kjøretur unna - med mange muligheter for shopping og restaurantbesøk, samt Spa og bowling.
Blant de langrennsfrelste er det en kjennsgjerning at man med utgangspunkt i Hallingskarvet står ved døra til milevis med langrennsløyper som tar deg inn i Hallingskarvet Nasjonalpark samt Hardangervidda og mot Myrland. Om vinteren er det over 100 km preparerte langrennsløyper som snirkler seg rundt i nydelig natur og utfordrer både nybegynnere og viderekomne.
Når vintersesongen er over er det fortsatt mye å ta seg til her. Fri uberørt natur og tett opp mot nasjonalparken. Nærområdet rundt Sudndalen og i fjellene i nærheten byr på flere populære turstier sommerstid. En spasertur til Halletjønn, Einsetnuten eller Hivjufossen er å anbefale om man ønsker seg en naturopplevelser. Det er flust av sykkelstier for dem som ønsker å se mye på kortere tid. Sommer som vinter kan man gå turer til noen av turisthyttene omkring eller til den velkjente Aurlandsdalen. Myrland turist- og servicesenter ligger sentralt ved riksveien på Myrland,ca. 3,5 km unna.
Ta deg opp på Norges tak, Hallingskarvet, Området har et nett av ferdselsveger og stier fra gammelt av. Disse utgjorde bindeleddet mellom grendene i kommunen og til grendene rundt om. Stedet har rik historie helt tilbake til før middelalder, og antagelig enda lenger tilbake. Her har det foregått kullbrenning og jernutvinning, jakt og fiske. Det er fortsatt rikelige muligheter til fiske og jakt i Hol kommune.
Tomt
Tomten ligger høyt og fint til i Sudndalen, i tilknytning til alpinalegget til Hallingskarvet Skisenter. Fra eiendommen er det flott utsikt utover dalen og ned mot Sudndalsfjorden.
Eiendommen er omkranset av vakre omgivelser hvor man kan nyte milevis av merkede turløyper, sommer som vinter. Her kan du gå fine turer til fots, på ski eller med sykkel Etter å ha vært ute i den friske luften er det godt å komme hjem til den høyt plasserte eiendommen, med utsikt mot vidda og nedover mot Sudndalsfjorden.
Fra tomta er det ski inn/ut vinterstid. Om sommeren kan man ta turen på en av de mange og varierte turstiene i området rundt Hols -og Aurlandsfjellene. Her er det verdt å nevne Raggsteindalen, Geiteryggen, Ynglesdalen, Vargebreen, Skorpa og Urevassnuten. Turen kan også legges innom noen av turisthyttene omkring eller den velkjente Aurlandsdalen. Området har også særs gode fiske -og jaktmuligheter.
Ski in - Ski out til Hallingskarvet skisenteret med sitt svært bra utbygde skianlegg - her er det muligheter og utfordringer for alle aldre og ferdighetsnivå.
Området er kjent som snøsikkert og mange trekker fram de gode offpist mulighetene når de omtaler Hallingskarvet.
Skulle man ønske å bruke langrennsskiene så er det bare å skli ned i bånn av alpinbakken og starte turen inn i områdets løypenett med over 100 km godt preparerte langrennsløyper.
Løypekart: http://skisporet.no/buskerud/sudndalen.
Regulerings og arealplaner
Eiendommen er regulert til fritidseiendom etter bestemmelsene i Reguleringsplan for gnr/bnr 42/1,2 og 3 mf. Sudndalen
REGULERINGSBESTEMMELSER.
Tomten er benevnt F5-2-2A i Hallingskarvet tomtefelts reguleringskart.
Det er pt. byggeforbud i området; konferer megler for mer informasjon om dette!
For mer informasjon om reguleringsforhold, se vedlagte bestemmelser eller kontakt megler. Man kan også ta direkte kontakt med Hol kommune på telefon 32 09 21 00.
Fra reguleringsplanen:
6.1.2 Terrengtilpassning
Ny bebyggelse, veier og parkeringsarealer skal tilpasses eksisterende terreng. Maksimalt tillatt fylling for hyttetomter i skrått terreng er 1,5 meter. Graden av skjæring i bakkant av bebyggelse skal være større enn graden av fylling i forkant. For leilighetsbygg og næringsområdene ved sportsanlegget, samt tun kan det gjennom detaljregulering settes andre bestemmelser for å sikre opparbeidede fellesområder.
6.1.3 Krav til utvendige materialer
Bygninger skal være kledd med materialer med god kvalitet og fremstå med avdempete farger mot jord, skog og fjell. Som en del av en helhetlig plan kan deler av sentrumsområdet ha fargevalg eller arkitektur som skiller seg tydelig ut og som avviker noe fra noe fra kravet til avdemping. Takflater skal være tekt med kvalitetsmateriale som demper fjernvirkningen av byggene. Materialet skal være naturmateriale og det er i utgangspunktet tillatt med skifer, torv og mørkt tre. For deler av sentrumsområdet kan det bli tillatt kvalitetstaktekke av andre materialer.
6.1.4 Bygningenes plassering
Bygg skal være plassert minimum 4 meter fra nabogrense. Unntak er eventuelle felles boder, anneks eller parkeringsbygg mellom to eller flere tomter, eller slike bygg ført opp nærmere grensen i forståelse mellom nabotomter og i henhold til felles illustrasjonsplan. Bygg skal som hovedregel følge lengderetningen i terrenget. Det skal oppnås en god harmonisering mellom nabohytter og innad i feltene. De viste bygg på tomtene i de detaljregulerte feltene er retningsgivende. Det skal tas særlig omsyn til eldre furutrær på tomtene og overgangsbjørkeskogen ved tregrensen.
6.1.5 Byggehøyder
Høyder skal for det enkelte hytte avpasses med hensyn på visuell dominans i feltet og utsikt for bakenforliggende bebyggelse. Byggesøknad skal inneholde snitt og plassering i terreng og forholdet til eksisterende og planlagte bygg skal vises. Maksimal tillatt mønehøyde fra gjennomsnittlig planert terreng:
Frittliggende fritidsboliger: Mønehøyde 6 meter.
Garasje/uthus/anneks. Mønehøyde 4 meter.
6.1.5 Form og arkitektur (det er to punkter med samme nummer i reguleringsbestemmelsene).
Formmessig åpnes det for varierte uttrykk, men med muligheter for bestemmelser for det enkelte felt. Det skal tilstrebes harmoni og sammenheng innenfor de enkelte delfelt og mellom tilgrensende delfelt. Hytter skal ikke stå på åpne pilarer, det skal være forblending av 4
Ligningsverdi / formuesverdi
Fomuesverdi er ikke beregnet. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Det vises til skatteetatens hjemmeside for mer informasjon.
Heftelser / servitutter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3044/42/658:
05.11.1924 - Dokumentnr: 900166 - Fredningsvedtak
ANLEGGET UNDER D.ED.
----------
Diverse påtegning
Presisering av fredningens omfang innenfor kulturminnelovens rammer.
18.07.1934 - Dokumentnr: 900321 - Utskifting vedr. sameiefeltet Guristølen.
14.12.1939 - Dokumentnr: 1327 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om vannledning. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:42
01.06.1945 - Dokumentnr: 520 - Erklæring/avtale. Besiddelsestakelsesforretning for Oslo Lysverker.
06.01.1951 - Dokumentnr: 33 - Elektriske kraftlinjer. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
17.12.1959 - Dokumentnr: 2208 - Skjønn. Holsreguleringen.
24.03.1960 - Dokumentnr: 548 - Fredningsvedtak.
DIVERSE BYGNINGER PÅ EIENDOMMEN
24.03.1960 - Dokumentnr: 549 - Erklæring/avtale vedr. rett for Hol kommune og staten v/Riksantikvaren om innløsning m.v.
10.05.1960 - Dokumentnr: 842 - Skjønn - tillegsskjønn vedr strandvann.
19.07.1960 - Dokumentnr: 1356 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:79
19.07.1960 - Dokumentnr: 1357 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:80.
19.07.1960 - Dokumentnr: 1358 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om naustplass. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:86
11.11.1960 - Dokumentnr: 2215 - Forkjøpsrett. GJELDER DEL AV DENNE EIENDOM.
11.11.1960 - Dokumentnr: 2215 - Erklæring/avtale. BESTEMMELSER OM VANNRETT .
07.01.1961 - Dokumentnr: 40 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:82
15.01.1962 - Dokumentnr: 171 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:95
31.10.1962 - Dokumentnr: 2384 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om vannledning. Med flere bestemmelser.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:97
31.10.1962 - Dokumentnr: 2385 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om vannledning. Med flere bestemmelser.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:98
31.10.1962 - Dokumentnr: 2386 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannledning. Bestemmelse om vannrett. Med flere bestemmelser.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:99
03.12.1962 - Dokumentnr: 2711 - Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:111
20.07.1963 - Dokumentnr: 1563 - Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:112
20.07.1963 - Dokumentnr: 1564 - Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:113
10.12.1964 - Dokumentnr: 3411 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om naustplass. Bestemmelse om båt/bryggeplass.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:107
11.12.1965 - Dokumentnr: 3328 - Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:129
03.03.1966 - Dokumentnr: 651 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om vannledning. Bestemmelse om båt/bryggeplass. Bestemmelse om naustplass. Bestemmelse om felles vannverk/ledning.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:133
30.07.1966 - Dokumentnr: 1971 - Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:126
01.10.1968 - Dokumentnr: 3014 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:84
05.01.1971 - Dokumentnr: 22 - Best. om adkomstrett. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:107
08.11.1971 - Dokumentnr: 4300 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:170
08.11.1971 - Dokumentnr: 4302 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:171
10.02.1972 - Dokumentnr: 625 - Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:172
15.02.1973 - Dokumentnr: 766 - Jordskifte vedr utmark. Bestemmelse om fiskerett.
10.10.1973 - Dokumentnr: 4699 - Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om båt/bryggeplass.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:182
06.03.1974 - Dokumentnr: 1216 - Erklæring/avtale. Grunnrettigheter for Televerket
30.09.1975 - Dokumentnr: 4758 - Best om garasje/parkering.Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:190
30.09.1975 - Dokumentnr: 4759 - Best om garasje/parkering. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:191
15.09.1976 - Dokumentnr: 4389 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:194
26.10.1977 - Dokumentnr: 5235 - Bestemmelse om kloakkledn. Vegvesenets betingelser vedtatt.
19.01.1979 - Dokumentnr: 373 - Skjønn. Ekspropriasjonsskjønn Aurlandsvassdraget.
22.03.1983 - Dokumentnr: 1599 - Erklæring/avtale. BESTEMMELSER OM JAKTRETT.
22.03.1983 - Dokumentnr: 1599 - Erklæring/avtale. BESTEMMELSER OM FISKERETT
26.06.1984 - Dokumentnr: 3222 - Vilkår i kjøpekontrakt.
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser.
28.01.1997 - Dokumentnr: 381 - Jordskifte - Sak nr. 2/95
19.03.2002 - Dokumentnr: 1555 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:232
10.08.2006 - Dokumentnr: 5219 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:440
04.05.2007 - Dokumentnr: 372386 - Best. om adkomstrett.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:3 Fnr:2 . Med flere bestemmelser.
20.02.2008 - Dokumentnr: 151577 - Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:80
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:191
Rettet etter tgl. §18 ved vedtak av 21.02.08 ART
09.09.2008 - Dokumentnr: 728852 - Jordskifte - 0630-2002-0010 Vestflyane sameige
26.05.2010 - Dokumentnr: 373831 - Rettighet.
Rettighetshaver: Hallingskarvet Fjellgrend AS / Org.nr: 991 223 568
Utbyggingsavtale
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Rettet iht tinglysingsl. § 18 ved at utbyggingsavtalen rubriseres som rettighet. 10.11.2014 CW.
19.08.2013 - Dokumentnr: 690340 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:1 og bnr:2
Bestemmelser vedrørende økonomisk fordeling av tomtesalg
08.04.2014 - Dokumentnr: 289065 - Jordskifte
Jordskiftesak 0630-2012-0016 Veg i Sudndalslia
14.10.2014 - Dokumentnr: 879999 - Jordskifte
Jordskiftesak 0630-2007-0014 Strandelien
11.10.2016 - Dokumentnr: 927389 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:42 Bnr:95
Gjelder i 5 år
11.06.2018 - Dokumentnr: 870121 - Jordskifte
Jordskiftesak 0630-2014-0015 Oddelien. Grensefastsetting.
Alle ovenstående dagbokføringer er overført fra:
Knr:3044 Gnr:42 Bnr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.
27.10.2021 - Dokumentnr: 1345426 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.
Rettighetshaver: Hallingskarvet Fjellgrend AS / Org.nr: 991 223 568
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
29.10.2021 Arkivref. 21/52273-1
27.10.2021 - Dokumentnr: 1345426 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel.
Rettighetshaver: Hallingskarvet Fjellgrend AS / Org.nr: 991 223 568
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler.
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
29.10.2021 Arkivref. 21/52273-1
27.10.2021 - Dokumentnr: 1345426 - Bestemmelse om vann/kloakk.
Rettighetshaver: Hallingskarvet Fjellgrend AS / Org.nr: 991 223 568
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om grøfter/kummer.
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
29.10.2021 Arkivref. 21/52273-1
27.10.2021 - Dokumentnr: 1345426 - Bestemmelse om veg
Pliktig tilknytning til veglag
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
29.10.2021 Arkivref. 21/52273-1
27.10.2021 - Dokumentnr: 1345426 - Bestemmelse om vann/kloakk
Pliktig tilknytning til anlegg for vann- og avløp
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
29.10.2021 Arkivref. 21/52273-1
03.05.2021 - Dokumentnr: 511726 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3044 Gnr:42 Bnr:3
Elektronisk innsendt
Bebyggelse
Skrånet naturtomt.
Diverse
Det er pt. byggeforbud i området; konferer megler for mer informasjon om dette!
For mer informasjon om reguleringsforhold, se vedlagte bestemmelser eller kontakt megler. Man kan også ta direkte kontakt med Hol kommune på telefon 32 09 21 00.
Adkomst
Fra Oslo:
Kjør RV7 fra Oslo mot Geilo. Ved Hagafoss kirke tar man RV 50 mot Aurland. Herfra er det ca. 18 km til Hallingskarvet/Sudndalen/Nonsstøllie 57.
Alternativt tog til Ål eller Geilo og buss videre derfra.
Fra Bergen:
Kjør RV16 mot Gudvangen. Ta av til RV50 mot Aurland og Oslo. Ved Hagafoss kirke tar man RV 50 mot Aurland. Fra Aurland er det ca. 75 km. til Hallingskarvet/Sudndalen/Nonsstøllie 57.
Alternativt tog til Geilo og buss videre derfra.
Se kart på finn.no.
Offentlig kommunikasjon
Kommer man fra Oslo eller Bergen kan man enten ta tog til Geilo og buss derfra. Evt. kan man ta buss hele veien.
Overtakelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger.
Før eiendommen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
Sentrale lover
AVTALEVILKÅR
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta som den er forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvaskingsregelverk
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.
Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen gi bud eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.
Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: b.gasvar@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 920 72 780.
Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor.
Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
For mer informasjon om budgivningsprosessen, se Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.
Ansvarlig megler
Børre Gåsvær
Nyttige lenker
Nordvik Bærum
Beliggenhet
Annonseinformasjon
FINN-kode | 275518227 |
---|---|
Sist endret | 24. juni 2024 07:51 |
Referanse | 56-0097/22 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.