Bildegalleri
Hyttetomt i Skurdalen i LNF-område - Svært usjenert!
Sæteskarvegen, 3580 Geilo- Totalpris
- 513 730 kr
- Omkostninger
- 13 730 kr
Pris på lån: fra 2 195 kr/mnd
Lånekalkulator fra 2 195 kr/mndEff.rente 6,45 %. 300 000 o/20 år. Kostnad: 226 800 kr. Totalt 526 800 kr.
LånekalkulatorEff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
Om eiendommen
Kort om eiendommen
Eiendommen ligger sørvendt, solrikt og usjenert til i Skurdalen.
Tomten ligger helt for seg selv, uten naboer i umiddelbar nærhet. LNF-områder på alle kanter. Adkomstvei går rett forbi, og leder til én annen hytte.
Flotte langrennsmuligheter - tilkomstløype starter 300 meter fra tomta og kobler deg på Hol kommunes langrennsnett med over 500 km løyper.
Eiendommen ligger i LNF-område, men 86/19 er en av eiendommene som er nevnt i planforskriftens punkt 3.4: Fradelte, ubebygde tomter for fritidsbebyggelse. Se s.12 i planbeskrivelsen.
Kommuneplanutvalget behandlet tomtene nevnt i bestemmelse 3.4 på møtet 27.09. KPU vedtok enstemmig at tomten(e) skal legges inn som byggeområde fritidsformål i plankart.
KPU er et forberedende utvalg. Kommunestyret må endelig vedta den nye planen.
Beliggenhet
NB:
Finn.no viser i teksten under bare et utdrag av informasjonen i salgsoppgaven. Last ned salgsoppgaven for å få komplett informasjon (!).
Eiendommen ligger i Skurdalen, ca. 10 minutter unna Geilo.
Eiendommen har en usjenert, lun og solrik beliggenhet med flott utsikt. Dette er det perfekte stedet for den som måtte ønske å ha ro og fred på fjellet. Eiendommen ligger i en blindvei med bare en annen hytte innenfor. Her er du omringet av storslagen natur som gir rom for fantastiske opplevelser. Hytten ligger forbi Eivindsplass i Skurdalen, og det er et ypperlig ski og turterreng i umiddelbar nærhet, samt gode fiske- og jaktmuligheter.
Geilo - en nasjonalparklandsby
Som en naturlig innfallsport til mektige Hallingskarvet og Nord-Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda, ligger Geilo nasjonalparklandsby om lag 794 moh. Geilo er det største tettstedet i Hol kommune, og her bor omtrent halvparten av kommunens 4500 innbyggere. Geilo ble i 2008 utpekt som nasjonalparklandsby, og er et av fem tettsteder i Norge som kan smykke seg med denne tittelen.
Fjellbyen Geilo er et av Norges mest komplette reisemål og skidestinasjoner.
I Geilo sentrum finner du et bredt utvalg innen spisesteder, service og shopping. Alt ligger sentralt til med kort avstand til Geilos øvrige tilbud. Geilo sentrum har vært under stor utvikling den siste tiden og er nå blitt til et av landets flotteste sentrum.
Geilo og Hol kommune kan by på et langrennsparadis. Med over 500 km oppkjørte og velpreparerte langrennsløyper kan du velge mellom flotte høyfjellsløyper, eller koselige løyper i skjermet skogsterreng. Legg gjerne turen innom et av de hyggelige serveringsstedene som det finnes flere av, noen av disse har også åpent om sommeren.
Her er også de perfekte forhold tilrettelagt for både alpinister, jibbere, og snowboard entusiaster. Totalt tilbys 21 heiser og 45 løyper fordelt på to sider av sentrum. Bakkene passer for hele familien - enten du er nybegynner eller ekspert. Det er også mulighet for kveldskjøring to dager i uken. Geilo skiheiser har et meget godt servicetilbud med bl.a. skikafèer, skiutleier, skiskole og skishop. I Trollklubben er det mulighet for barnepass for de minste. På Geilo finner du ekte skiglede hvor også barna er i fokus.
De nye skibussene går i skytteltrafikk mellom Geiloheisen og Vestlia og sørger for en rask og enkel forflytning mellom dalsidene i løpet av dagen. Og hver morgen og etter kl. 15:15 vil skibussen gå innom Geilo sentrum og til de forskjellige overnattingsbedriftene på Geilo. Skibussen kjører deg også til og fra afterski.
Om sommeren er også mulighetene mange i vakre naturomgivelser, her er det uendelige turmuligheter enten du vil gå en kort tur med barna eller ønsker å legge ut på en ukestur i fantastisk fjellterreng. For de som liker å ta en sykkeltur, kan man velge alt fra rolig sykkeltur på en grusvei, flytstier - heisbasert sykling, en lengre tur på f.eks. Rallarvegen eller downhillsykling for de som ønsker mer fart.
Det er muligheter for å fiske i en av mange fjellvann, ridning og stallbesøk, ta sommerheis, frisbee-golf, man kan teste klatreferdighetene i Høyt og lavt klatrepark, eller ta en litt mer svevende tur med Geilo zipline.
En kort kjøretur fra Geilo finner du en av Europas beste raftingelver i Dagali. Her kan man kaste seg ut i ville stryk, eller ta en rolig tur for hele familien.
Se ellers www.geilo.no for god og utfyllende informasjon.
Tomt
Eiet tomt på ca. 1.035 m². Tomten er oppmålt og fradelt i 1990. Tinglyst målebrev ligger vedlagt salgsoppgaven.
Tomten er naturtomt.
Vei:
Privat vei. Man bidrar med sin forholdsmessige andel av brøyting og vedlikehold.
Oppsummert:
Man må betale 25.000,- for å få bruksrett på aktuelle veier.
Man må betale 20.000,- i engangsgebyr for ekstra slitasje i byggeperioden.
Årlig kostnad, ca. 4.300,- i året for drift og vedlikehold.
Adkomst til tomta går fra Fylkesvei 40 opp Eivindplassvegen og inn på Sæteskarvegen.
Eivindplassvegen:
Man må kjøpe seg inn i Eivindplassvegen, kr. 5.000,- for bruksrett.
I byggeperioden skal det betales inn et engangsgebyr for ekstra slitasje, kr. 5.000,-.
Årlig avgift til brøyting/vedlikehold: kr. 800,-.
Megler har vært i kontakt med Jan Herleiksplass for å få informasjon om Eivindplassvegen. Denne veien driftes ganske uformelt, og det er ikke noe eget veglag. Faktura sendes ut i begynnelsen av hvert år.
Sæteskarvegen:
Man må kjøpe seg inn i Sæteskarvegen, kr. 20.000,- for bruksrett. Betales til grunneier H.T.
Årlig kostnad i Sone 1 er per nå kr. 3.500,-.
I byggeperioden skal det betales inn et engangsgebyr for ekstra slitasje, for tiden kr. 15.000,-.
Sæteskarvegen er delt i to soner. 86/19 befinner seg i Sone 1.
Når man har kjøpt seg inn i veien, vil H. T. utarbeide en veiavtale som skal signeres, og som kan tinglyses. Som del av avtalen forplikter man seg til å bidra i sommer/vintervedlikehold. Samme veiavtale som de andre har på sone 1 og 2, men megler har ikke fått oversendt eller sett avtalen.
Vann og avløp
Kjøper må borre etter vann, og etablere eget avløpsanlegg.
I forbindelse med innleggelse av vann/avløp må det prosjekteres og søkes om utslippstillatelse for å bygge privat avløpsanlegg.
Tomta ligger ikke innenfor rensedistrikt og det er ikke krav om tilkobling, ref. telefonsamtale med Hol Kommune 27.06.
Les mer om privat vann- og avløp på kommunens nettsider:
https://www.hol.kommune.no/meny/bygg-og-eiendom/vann-avlop-og-tilkobling/privat-vann-og-avlop/
(Tips: Det kan være verdt en telefon for å høre med hyttenaboene i nord om de har kapasitet på sitt vann- og avløpsanlegg, for eventuelt å lage en avtale om å koble seg på dette).
Strøm:
Hallingdal Kraftnett opplyser:
Kostnad for å tilknytte med standard hovedsikring på 4x40A-400V blir ca. 80 - 100 tusen kr. Dette er estimat uten graving.
Kabel må graves fra Kabelskap 12142-3-1, ca. 350m. (se vedlegg i prospekt for trasé).
Det er ledig plass i skapet i dag, men om noen andre kommer først og ber om tilknytning, så må skapet byttes. En andel av dette vil belastes kunden.
Kjøper av tomta er selv ansvarlig for å innhente nødvendige godkjenninger av grunneier(e) i området, for å anlegge/grave ned strømkabel til tomta.
Adkomst
Fra Geilo kjør mot Kongsberg i rundkjøringen. Kjør forbi Kikut og ned til Skurdalen. Etter Fagerli leierskole tar man av til venstre mot Eivindsplass. Fortsett forbi Eivindsplass, og ta til venstre inn på Sæteskarvegen.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men fylt ut egenerklæringsskjema som kjøper må sørge for å sette seg inn i før budgivning.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger. Vær vennlig å angi ønsket overtagelsesdato i vedlagte budskjema.
Sentrale lover
Eiendommen selges etter reglene i Avhendingsloven.
Salgsoppgaven er basert på de opplysninger selger har gitt til megler og eventuell bygningssakkyndig, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens Kartverk og andre tilgjengelige kilder.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut i fra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
Eiendommen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal.
Ved beregning av eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/ kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er" og selgers ansvar er da begrenset (jf. § 3-9.1. ledd 2 pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
En forutsetning for salget er at skjøtet tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen. I tråd med eiendomsmeglings forskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år.
Se EiendomsMegler1.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.
Hvitvaskingsregelverk
I henhold til hvitvaskingsloven har meglerforetaket plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, kontroll av reelle rettighetshavere, kontroll av opplysninger mv). Kundetiltak skjer løpende og vil blant annet gjennomføres når handel inngås og ved gjennomføring av oppgjøret, samt dersom det foreligger mistanke om hvitvasking eller terrorfinansiering.
Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres, skal meglerforetaket ikke etablere kundeforholdet eller gjennomføre transaksjonen med kjøper. Ved meglerforetakets avvikling av kundeforholdet etter at bud er akseptert som følge av at kjøper ikke bidrar med nødvendig dokumentasjon, vil avtalen mellom partene være bindende, men meglerforetaket kan ikke bidra i gjennomføringen av handelen. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.
Det godtas kun inn- og utbetalinger fra norsk finansieringsinstitusjon.
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning.
Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller interessenter.
Budgiver må legitimere seg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Aksept av bud skal sendes skriftlig til budgiver og selger.
Budgiver kan benytte budskjema, elektronisk budgiving, skannet budskjema sendt på mail eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform, f.eks. App er i forbindelse med budgivningen. Konferer med megler.
Megler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes teknisk feil. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud.
Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere og kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler.
Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles av megler.
Vedlegg til salgsoppgaven
Følgende er vedlagt salgsoppgaven:
- Selgers egenerklæringsskjema
- Kommunale opplysninger inkludert:
Planbestemmelser
Planbeskrivelse: Kommuneplanens arealdel 2014-2025
Bestemmelser: Kommuneplanens arealdel 2014-2025
Matrikkelbrev
- Kopi av tinglyste dokumenter/avtaler
- Møtereferat Kommuneplanutvalget 27.09
- Dialog med Hol Kommune vedr. å søke dispensasjon
Regulering
Ved byggesøking etter dagens plan opplyser administrasjonen i Hol kommune at man må søke disp.
Kommuneplanutvalget (forberedende organ for rullering av kommuneplanen) vedtok i møte 27.09 at tomten(e) skal legges inn som byggeområde fritidsformål på plankartet. Når/hvis kommunestyret vedtar ny plan med denne endringen, vil det fjerne disp-problemet.
Se møteprotokoll vedlagt prospektet.
Eiendommen omfattes av kommunedelplanens arealdel og ligger i LNF-område.
86/19 er en av eiendommene som er nevnt i planforskriftens punkt 3.4. Punkt 3.4 sier:
3.4 FRADELTE, UBEBYGDE TOMTER FOR FRITIDSBEBYGGELSE
Følgende spredtliggende, ubebygde hyttetomter i LNF-områder i andre deler av kommunen, fradelt etter 01.01.1980, kan godkjennes bebygd i samsvar med kriterier i bestemmelsenes pkt.1.2.e og pkt. 2.1:
- Gnr. 9/71, 32/169, 32/185, 48/35, 72/115, 86/19, 95/38, 96/65, 103/25.
1.2e sier:
Eksisterende byggeområder uten plan:
På fradelte og ubebygde enkelteiendommer kan utbygging tillates etter byggesøknad, når utbyggingen:
- Ikke skjer på dyrka mark eller stølsvoll
- Ikke fører til ny avkjøring til riksveg eller fylkesveg, og tillatelse til utvida bruk av eksisterende avkjørsel er innhenta fra vegstyremakten.
- Ikke hindrer eksisterende løypetraseer eller grønnkorridorer.
- Ikke nærmere vassdrag enn 50/100 meter, jf. pkt. 1.7 nedafor.
- Ha en plassering og utforming som ikke skjemmer landskapet.
- Ikke plasseres i område med vesentlige friluftsinteresser, sårbare områder i snaufjell eller områder som er viktige for naturmangfold.
- Ikke overskrider tillatt bebygd areal (BYA), jf. pkt. 2.1 b nedenfor.
- Har tilfredsstillende vann-, avløps- og parkeringsløsning.
- Støyforhold skal tilfredsstille krav i T-1442/2012.
Punkt 2.1 inneholder bestemmelser for bebyggelse på fritidstomt. Blant annet beskrives maks BYA, mønehøgde, terrengtilpasning mm.
Oppsummering av sentrale punkter:
- Summen av fritidshus og anneks kan være på inntil 150m2 BYA.
- Det tillates maks 3 bygninger
- Mønehøgde for fritidsbolig skal ikke overstige 5,5m regna fra gjennomsnittlig ferdig planert terreng.
Interessenter bes lese planbestemmelsene i sin helhet.
Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Se kommunens hjemmesider for fremdrift i planarbeidene.
https://www.hol.kommune.no/meny/plan-bygg-og-eiendom/revidering-av-kommuneplanens-arealdel/
Nyttige lenker
EiendomsMegler 1 Fjellmegleren
Ingrid Skare-Soldal
Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig/ Avdelingsleder
Beliggenhet
Annonseinformasjon
FINN-kode | 309462016 |
---|---|
Sist endret | 05. juli 2024 07:24 |
Referanse | 1530230134 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.