Bildegalleri
Turufjell - Slåttelia tomter - Nye ski inn/out tomter med fantastisk utsikt og solforhold. Under to timer fra Oslo
Turufjell - Slåttelia tomter, 3539 FlåEff. rente 12.73%. Eksempel: 130 000 kr over 5 år. Kostnad 43 382 kr. Totalt 173 382 kr.
Nøkkelinfo
Om eiendommen
Om prosjektet
Nå lanserer vi endelig Slåttelia, dette er kanskje noe av det fineste området på Turufjell. Dette er tomter beliggende inntil dagens skianlegg, med fantastisk utsikt og solforhold. Feltet og terrenget er kupert og vil gi en naturlig og fin variasjon i fremtidig bebyggelse. Tomtene ligger vest i Turufjell området, skjermet og tilbaketrukket. Det vil gi en følelse av å være på Høyfjellet, samtidig som man har alle Turufjell´s fasiliteter innenfor korte avstander.
Kan nevne ekte ski inn/out, Langrennsløype ved feltet. Sykkelpark og lekeområde, samt serveringstilbud i umiddelbar nærhet. Fra tomtene kan man også gå rett ut i flott turterreng. Utsikten mot Kristnatten og Turufjellet samt fjellmassivet i sør/vest er fantastisk. Ta kontakt i dag for å sikre deg en bit av Turufjell - Norges nye helårsdestinasjon.
Beliggenhet
Velkommen til Turufjell, Norges kanskje mest spennende helårsdestinasjon. Under 2 timer fra Oslo.
Turufjell ligger i Flå (mellom Hønefoss og Geilo/Hemsedal), hvor store aktører i Olav Thon gruppen og Fredensborg fritid utvikler området. På Turufjell legges det vekt på varierte aktiviteter hele året hvor man på vinteren finner et familievennlig alpinanlegg og et fantastisk langrennsterreng innover i Vassfarfjellet.
Her er det flotte familieløyper mellom Veneli og Solheimseter. For langturen kan man komme inn på Eventyrløypa og gå milevis på snaufjellet!
Se også løypekart her: https://skisporet.no/setView/60.4686424/9.4962215/11/norges_grunnkart
I dag finnes det 2 skiheiser og 7 alpinbakker for alle nivåer, alt fra barnevennlige familiebakker til viderekommende nedfarter. Det planlegges også en lengre stolheis/fjellheis opp mot Kristnatten med flere bakker. Se også her: https://turufjell.no/aktiviteter/
På sommeren byr Turufjell på et flott turterreng med flere turmuligheter og toppturer i nærområdet, samt lengre fotturer innover i Vassfaret. Både korte og lengre turstier via idylliske fiskevann og gamle setervoller, herunder Vassfaret natur- og kultursti, Veneli fjellskog- og kultursti for å nevne noen. For toppturer er det også mange muligheter og man kan fra hytta gå til blant annet Kristnatten (1077 moh), (Blåfjell 1154 moh), Likkistefjell (990 moh), Sørbølfjell (1284 MOH) m.m.
På Turufjell finnes Hallingdals største og en av Norges største Pump Track´s samt en BMX park med løyper i ulike vanskelighetsgrader, alt fra de aller minste til de mest spenstige kan utfolde seg på sykkelen. i 2023 kommer det også en "Flytsti" for sykkel i alpinanlegget. Videre utvikles det flere sykkelstier og turstier i fjellet.
Flå sentrum ligger 15 min unna og har et kjøpesenter (Bjørneparken kjøpesenter) med et godt utvalg av det meste man trenger og like ved ligger Bjørneparken dyrepark. Bjørneparken er åpen fra tidlig vår til sen høst og er et fantastisk sted for dyreopplevelser. Alt fra typiske Norske skogsdyr til mer eksotiske skapninger kan oppleves der.
Turufjell er med andre ord en hyggelig familiedestinasjon med et bredt aktivitetstilbud for alle aldre. Alt sammen venter på deg under 2 timer fra Oslo, omtrent halvparten av tiden du bruker til de mer tradisjonelle hytteområdene lenger nord i dalen.
Turufjell, et område med utallige muligheter for storslåtte naturopplevelser for hele familien, året rundt. Her har man vidstrakt utsikt mot sydvest, meget gode solforhold og rikelig med "boltreplass". Her kan du sitte i solveggen på den nye hytta eller gå rett inn i turterreng like utenfor døren.
For mer informasjon om området se www.turufjell.no eller ta kontakt for visning og mer informasjon.
Christer B Gabrielsen 950 41 364.
ADKOMST
Følg E16 fra Sandvika mot Hønefoss. Fra Hønefoss følger du riksvei 7 nordover, forbi Sokna og Hallingporttunellen i Gulsvik mot Gol. Ta til høyre rett før Flå sentrum på fylkesvei 203 skiltet mot Turufjell. Følg denne 2 km til avkjøring opp mot Turufjell, kjør deretter ca. 3 km opp Heivegen og ta til høyre over broen. Etter broen er det ca. 5 km til baseområdet i Turufjell.
Følg E16 fra Sandvika mot Hønefoss. Fra Hønefoss følger du riksvei 7 nordover, forbi Sokna og Hallingporttunellen i Gulsvik mot Gol. Ta til høyre rett før Flå sentrum på fylkesvei 203 skiltet mot Turufjell. Følg denne 2 km til avkjøring opp mot Turufjell, kjør deretter ca. 3 km opp Heivegen og ta til høyre over broen. Etter broen er det ca. 5 km til baseområdet i Turufjell.
Velkommen til Turufjell!
Generell orientering
Tomten kan ha inntil tre bygg, dvs. et fritidshus, et anneks og et uthus/garasje. Bygg skal plasseres med omsyn til terreng, og ligge mest mulig i balanse mellom skjæring og fylling.
Utnyttingsgrad for hver av tomtene kan være maksimalt 236 m2 BYA pr. tomt. Innenfor dette arealet kan summen av fritidshus og anneks være på inntil 150 m2. .
Annekset kan ikke være større enn 50 m2. Uthus/garasje kan være på inntil 50 m2. Det er krav om to parkeringsplasser á 18 m2 pr. fritidsbolig som blir regnet med i utnyttingsgraden for tomten.
Fritidshus kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøyde ved flatt tak er 4 meter og ved pulttak 6 meter. Maksimal mønehøyde for saltak er 6 meter.
Alle mål er målt over gjennomsnittsnivå på terreng.
I fasaden på bygningene skal det brukes materiale som tre, glas og/eller stein, bortsett i fra grunnmur.
Taktekking skal være jord/torvtak, tre, skifer eller papp i svart/gråtoner.
Anneks og uthus/garasje kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøge ved flatt tak 3,5 meter og pulttak 5 meter. Maksimal mønehøgde for saltak er 5 meter. Alle mål er målt over gjennomsnittsnivå på planert terreng. Anneks og uthus/garasje skal være tilpasset hovedhytta.
Pris inkluderer tilkobling til offentlig vann og avløpsnett.
Se også punktet reguleringsbestemmelser og vedlegg.
Regulerings og arealplaner
Tomtene er inntegnet på Områdeplan Turufjell plankart - utsnittskart inntatt som vedlegg til salgsoppgave.
Tomtene er ubebyggete råtomter. Tomtepris inkluderer tilkobling til offentlig vann og avløpsnett.
Tomtene er byggeklare
Er bygge- og anleggstiltak som hjemles i plan fremmet med bakgrunn i privat reguleringsforslag etter § 12-11, ikke satt i gang senest ti år etter at planen er vedtatt, skal kommunen før avgjørelse av byggesøknad for nye utbyggingsområder etter planen, påse at planen i nødvendig grad er oppdatert. Tiltakshaver er ansvarlig for å skaffe nødvendige opplysninger og dokumentasjon for kommunens vurdering. jf. plan- og bygningslovens § 12-4 siste ledd. Dersom Kjøper innenfor nevnte frist er gitt rammetillatelse for tiltak, er det likevel fristen på tre år etter plan- og bygningslovens § 21-9 som gjelder for tiltaket. Dersom Kjøper ikke overholder overnevnte frister har Selger i 6 måneder etter fristoversittelsen rett til å kjøpe tilbake tomten for kostpris med fradrag av offentlige avgifter ved transaksjonen, som dokumentavgift og skjøtegebyr samt skyldige avgifter knyttet til tomten. Dersom tomten er beheftet med gjeld kan Selger på Kjøpers vegne nytte kjøpesum til å innfri gjelden og betale nettobeløpet til Selger.
Ved oppføring av bygg og anlegg på tomten har kjøper ansvar for at alt avfall blir samlet i container, eller løpende blir fjernet fra tomten slik at avfall verken er til sjenanse eller kommer på avveie. Det er ikke tillatt å brenne eller grave nedavfall. Dersom dette ikke overholdes skal Kjøper rette opp forholdet og betale erstatning, dog uansett en konvensjonalbot på kr 15.000.
Utnyttelsen av tomten er regulert av reguleringsføresegn områdeplan Turufjell og detaljreguleringsplanen som gjelder for området, samt av ovennevnte.
Eiendommen er underlagt regler om konsesjon, som medfører at egenerklæring om konsesjonsfrihet må utstedes. Ingen odel.
Tomtene er en del av Turufjell der det på over tid skal skilles ut og selges et stort antall tomter. Turufjell planlegges utviklet med bl.a. hyttefelter, leiligheter, alpinanlegg, løypenett med mer. Det må påregnes arbeid og anleggsvirksomhet i mange år fremover.
Gebyrer som påløper til Flå kommune etter at hytte er tatt i bruk:
- Vannavgift
- Kloakkavgift
- Renovasjonsavgift
- Feiing/tilsyn (etter behov)
- Eiendomsskatt (3 promille basert på eiendommens verditakst)
Se også "velforening" for øvrige avgifter
3.1.2 Fritidsbygg frittliggande (H)
Fellesføresegn:
Etter søknad til kommuna er det tillate å gjerde inn inntil 200 m2 av tomta, under føresetnad av at det vert nytta sauesikkert gjerde av naturmateriale, grind skal svinge utover. Elektrisk sauegjerde (sauenetting) er ikkje tillate.
Utnytting og plassering:
Se reguleringsbestemmelser.
Utforming og materialbruk:
Se reguleringsbestemmelser.
Før handsaming av byggesøknad for enkelttomter skal det lagast utomhusplan som syner tilkomst, omarbeidd terreng, plassering av tiltak og avstand frå tiltak til tomtegrense.
2. Parabolantenne skal ikkje monterast over takflata, farga skal vere lik hytta.
3. Vegfyllingar og skjeringar kan ligger innover tomtene. Ved opparbeiding av tomtene må ein ta omsyn til eventuelle fyllingar og skjeringar. Bratte skjeringar og fyllingar skal sikrast med gjerde. Fyllingar skal såast til og plantas, eventuelt lagast som støttemur.
4. Lyskjelde utvendig skal vere skjerma for å minimere lysforureining og blending.
5. Flaggstang er ikkje tillate.
6. Fyllingar og skjeringar skal revegeterast/såast, dette må skje seinast første vekstsesong . Ny botnvegetasjon skal harmonere med eksisterande vegetasjon.
7. Stikkrenner og grøfter må sikrast tilstrekkeleg dimensjon for noverande og framtidige tilhøve.
Se forøvrig vedlegg med reguleringsbestemmelser for området.
Tomtene er inntegnet på Områdeplan Turufjell plankart - utsnittskart inntatt som vedlegg til salgsoppgave.
Tomtene er ubebyggete råtomter. Tomtepris inkluderer tilkobling til offentlig vann og avløpsnett.
Tomtene i BFR15 - Slåttelia trinn 1 vil være byggeklare våren/sommeren 2025.
Er bygge- og anleggstiltak som hjemles i plan fremmet med bakgrunn i privat reguleringsforslag etter § 12-11, ikke satt i gang senest ti år etter at planen er vedtatt, skal kommunen før avgjørelse av byggesøknad for nye utbyggingsområder etter planen, påse at planen i nødvendig grad er oppdatert. Tiltakshaver er ansvarlig for å skaffe nødvendige opplysninger og dokumentasjon for kommunens vurdering. jf. plan- og bygningslovens § 12-4 siste ledd. Dersom Kjøper innenfor nevnte frist er gitt rammetillatelse for tiltak, er det likevel fristen på tre år etter plan- og bygningslovens § 21-9 som gjelder for tiltaket. Dersom Kjøper ikke overholder overnevnte frister har Selger i 6 måneder etter fristoversittelsen rett til å kjøpe tilbake tomten for kostpris med fradrag av offentlige avgifter ved transaksjonen, som dokumentavgift og skjøtegebyr samt skyldige avgifter knyttet til tomten. Dersom tomten er beheftet med gjeld kan Selger på Kjøpers vegne nytte kjøpesum til å innfri gjelden og betale nettobeløpet til Selger.
Ved oppføring av bygg og anlegg på tomten har kjøper ansvar for at alt avfall blir samlet i container, eller løpende blir fjernet fra tomten slik at avfall verken er til sjenanse eller kommer på avveie. Det er ikke tillatt å brenne eller grave nedavfall. Dersom dette ikke overholdes skal Kjøper rette opp forholdet og betale erstatning, dog uansett en konvensjonalbot på kr 15.000.
Utnyttelsen av tomten er regulert av reguleringsføresegn områdeplan Turufjell og detaljreguleringsplanen som gjelder for området, samt av ovennevnte.
Eiendommen er underlagt regler om konsesjon, som medfører at egenerklæring om konsesjonsfrihet må utstedes. Ingen odel.
Tomtene er en del av Turufjell der det på over tid skal skilles ut og selges et stort antall tomter. Turufjell planlegges utviklet med bl.a. hyttefelter, leiligheter, alpinanlegg, løypenett med mer. Det må påregnes arbeid og anleggsvirksomhet i mange år fremover.
Gebyrer som påløper til Flå kommune etter at hytte er tatt i bruk:
- Vannavgift
- Kloakkavgift
- Renovasjonsavgift
- Feiing/tilsyn (etter behov)
- Eiendomsskatt (3 promille basert på eiendommens verditakst)
Se også "velforening" for øvrige avgifter
Bestemmelser for felt BFR39 - Høgsetra trinn 1:
FØRESEGN TIL AREALFORMAåL,
3.1 Bygningar og anlegg (12-5 nr.1)
3.1.1 Felles føresegn for bygningar og anlegg
Før handsaming av byggesøknad for enkelttomter skal det lagast utomhusplan som syner tilkomst, omarbeidd terreng, plassering av tiltak og avstand fra tiltak til tomtegrense.
Parabolantenne skal ikkje monterast over takflata, farga skal vere lik hytta. Vegfyllingar og skjeringar kan ligger innover tomtene. Ved opparbeiding av tomtene må ein ta omsyn til eventuelle fyllingar og skjeringar. Bratte skjeringar og fyllingar skal sikrast med gjerde. Fyllingar skal såast til og plantas, eventuelt lagast som støttemur. Lyskjelde utvendig skal vere skjerma for å minimere lysforureining og blending. Flaggstang er ikkje tillate. Fyllingar og skjeringar skal revegeterast/såast, dette må skje seinast første vekstsesong . Ny botnvegetasjon skal harmonere med eksisterande vegetasjon. Stikkrenner og grøfter må sikrast tilstrekkeleg dimensjon for noverande og framtidige tilhøve.
3.1.2 Fritidsbygg frittliggande (H)
Fellesføresegn:
Etter søknad til kommuna er det tillate å gjerde inn inntil 200 m2 av tomta, under føresetnad av at det vert nytta sauesikkert gjerde av naturmateriale, grind skal svinge utover. Elektrisk sauegjerde (sauenetting) er ikkje tillate.
For fritidseiningar på tomtene H287 og H288 skal hytte trappast i terrenget, eller ikkje vere breiare enn 7 meter. Lengderetninga på hytta skal følgje høgdekotene.
For tomtene H279, H283, H290, H293, H295 og H296 er det lagt byggegrense i myrkant. Det er ikkje tillate å omarbeide myra på tomta.
For tomtene H275-H281, H284, H292-H295 er det lagt byggegrense mot teknisk infrastruktur. Det er ikkje lov å føre opp byggverk eller annan opparbeiding av terreng som er til hinder for å kunne grave seg ned på leidningen. Leidningseigar står ikkje ansvarleg for skader påført installasjonar innanfor byggegrensa.
Utnytting og plassering:
Det kan byggjast ei bueining pr. tomt. Kvar tomt kan ha inntil tre bygg, dvs. eit fritidshus, eit anneks og eit uthus/garasje. Bygg skal plasserast med omsyn til terreng, og ligge mest mogleg i balanse mellom skjering og fylling. Utnyttingsgrad for kvar tomt kan vere maksimalt 236 m2 BYA pr. tomt. Innanfor dette arealet kan summen av fritidshus og anneks vere på inntil 150 m2. Annekset kan ikkje vere større enn 50 m2. Uthus/garasje kan vere på inntil 50 m2. Det er krav om to parkeringsplassar a´ 18 m2 pr. fritidsbustad som vert rekna med i utnyttingsgraden for tomta.
Utforming og materialbruk:
Fritidshus kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøge ved flatt tak er 4 meter og ved pulttak 6 meter. Maksimal mønehøgde for saltak er 6 meter. Alle mål er målt over gjennomsnittsnivå på terreng.
I fasaden på bygningane skal det, i tillegg til konstruksjonsmaterialet (for eksempel betong, stål) nyttast materiale som tre, glas og/eller stein. Taktekking skal vere jord/torvtak, tre, skifer eller papp i svart/gråtonar .
Anneks og uthus/garasje kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøge ved flatt tak 3,5 meter og pulttak 5 meter. Maksimal mønehøgde for saltak er 5 meter. Alle mål er målt over gjennomsnittsnivå på terreng.
Anneks og uthus/garasje skal vere tilpassa hovudeininga.
Bestemmelser for felt BFR27 - Høgsetra trinn 2:
3. FØRESEGN TIL AREALFORMÅL
3.1 Bygningar og anlegg (12-5 nr.1)
3.1.1 Felles føresegn for bygningar og anlegg (Felt H og BFK)
Før handsaming av byggesøknad for enkelttomter skal det lagast utomhusplan som syner tilkomst, omarbeidd terreng, plassering av tiltak og avstand frå tiltak til tomtegrense.
2. Parabolantenne skal ikkje monterast over takflata, farga skal vere lik hytta.
3. Vegfyllingar og skjeringar kan ligger innover tomtene. Ved opparbeiding av tomtene må ein ta omsyn til eventuelle fyllingar og skjeringar. Bratte skjeringar og fyllingar skal sikrast med gjerde. Fyllingar skal såast til og plantas, eventuelt lagast som støttemur.
4. Lyskjelde utvendig skal vere skjerma for å minimere lysforureining og blending.
5. Flaggstang er ikkje tillate.
6. Fyllingar og skjeringar skal revegeterast/såast, dette må skje seinast første vekstsesong . Ny botnvegetasjon skal harmonere med eksisterande vegetasjon.
7. Stikkrenner og grøfter må sikrast tilstrekkeleg dimensjon for noverande og framtidige tilhøve.
3.1.2 Fritidsbygg frittliggande (H)
Fellesføresegn:
Etter søknad til kommuna er det tillate å gjerde inn inntil 200 m2 av tomta, under føresetnad av at det vert nytta sauesikkert gjerde av naturmateriale, grind skal svinge utover. Elektrisk sauegjerde (sauenetting) er ikkje tillate.
For fritidseiningar på tomten H303, H304, H305,H306, H308, H329 skal hytte trappast i terrenget, eller ikkje vere breiare enn 7 meter. Lengderetninga på hytta skal følgje høgdekotene.
Utnytting og plassering
Det kan byggjast ei bueining pr. tomt. Kvar tomt kan ha inntil tre bygg, dvs. eit fritidshus, eit anneks og eit uthus/garasje. Bygg skal plasserast med omsyn til terreng, og ligge mest mogleg
i balanse mellom skjering og fylling. Utnyttingsgrad for kvar av tomtene kan vere maksimalt 236 m2 BYA pr. tomt. Innanfor dette arealet kan summen av fritidshus og anneks vere på inntil 150 m2. Annekset kan ikkje vere større enn 50 m2. Uthus/garasje kan vere på inntil 50 m2. Det er krav om to parkeringsplassar á 18 m2 pr. fritidsbustad som vert rekna med i
utnyttingsgraden for tomta.
Utforming og materialbruk
Fritidshus kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøge ved flatt tak er 4 meter og ved pulttak 6 meter. Maksimal mønehøgde for saltak er 6 meter. Alle mål er målt over gjennomsnittsnivå på planert terreng.
I fasaden på bygningane skal det, i tillegg til konstruksjonsmaterialet (for eksempel betong, stål) nyttast materiale som tre, glas og/eller stein. Taktekking skal vere jord/torvtak, tre, skifer eller papp i svart/gråtonar. Anneks og uthus/garasje kan ha flatt tak, pulttak eller saltak. Maksimal gesimshøge ved flatt tak 3,5 meter og pulttak 5 meter. Maksimal mønehøgde for saltak er 5 meter. Alle mål er
målt over gjennomsnittsnivå på planert terreng. Anneks og uthus/garasje skal vere tilpassa hovudeininga.
3.1.3 Fritidsbygg konsentrert (BFK) 1. Utnytting og plassering
Det kan samla for BFK-føremålet byggast inntil 11 bygg med inntil 4 einingar i kvar, 44 einingar totalt. Bygg skal plasserast med omsyn til terreng, og ligge mest mogleg i balanse mellom skjering og fylling.
Samla utnyttingsgrad er 4800m2 BYA. Innanfor dette arealet kan kvart bygg vere på inntil 275 m2 BYA.
Følgande tal skal nyttast for utrekning av parkering:
- 1 p-plass for eining under 65 m2 BRA.
- 1,5 p-plass for einingar mellom 65 m2 og 85 m2 BRA.
- 2 p-plassar for einingar over 85 m2 BRA.
- Parkering kan leggast i bygg eller på terreng. For p-plassar på terreng skal det leggast til grunn eit areal på 18m2 som vert rekna med i utnyttingsgraden for tomta.
Se forøvrig vedlegg med reguleringsbestemmelser for området.
Betalingsbetingelser
Under forutsetning av at tomten er matrikulert med eget gnr/bnr overtas tomten av Kjøper etter avtale.
Ligningsverdi / formuesverdi
Det er ikke funnet formuesverdi for eiendommen. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter, og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Skatteetaten fastsetter årlige kvadratmetersatser basert på kvadratmesterprisene til SSB. Satsene utgjør hhv. 25% av kvadratmeterprisen for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).
Det er ikke funnet formuesverdi for eiendommen. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter, og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Skatteetaten fastsetter årlige kvadratmetersatser basert på kvadratmesterprisene til SSB. Satsene utgjør hhv. 25% av kvadratmeterprisen for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).
Heftelser / servitutter
Fullstendig grunnbok kan fås ved forespørsel til megler.
På selgers eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter. Eiendommen vi bli fradelt denne matrikkelen før overtagelse. Selger garanterer at boligen vil bli levert fri for øvrige pengeheftelser med unntak av de heftelsene kjøper eventuelt skal overta. Pengeheftelser som ikke overtas av kjøper, skal slettes for selgers regning.
3039/10/12:
11.05.1872 - Dokumentnr: 900041 - Utskifting
Ormerud skog
Gjelder denne registerenheten med flere
23.01.1975 - Dokumentnr: 336 - Jordskifte
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere
12.03.1975 - Dokumentnr: 1354 - Skjønn
Uste/Nes Daletappe ll
Gjelder denne registerenheten med flere
18.12.2001 - Dokumentnr: 6432 - Erklæring/avtale
Engangsinnløsning av årlig erstatningsutbetaling -
Holsreguleringen og Ustereguleringen.
Gjelder denne registerenheten med flere
15.04.2019 - Dokumentnr: 446589 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS
Org.nr: 814 449 912
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Prioritetsbestemmelse
Sidestilt med: Pantedokument 2019/445191-1/200
Sidestilt med: Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 2019/445191-2/200
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Prioritetsbestemmelse
Gjelder denne registerenheten med flere
27.01.2020 - Dokumentnr: 2030767 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:440
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
05.10.2020 - Dokumentnr: 3126018 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om avgift i forbindelse med vedlikehold av tilkomstveier
Gjelder denne registerenheten med flere
21.09.2020 - Dokumentnr: 3051358 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3039 Gnr:10 Bnr:498
Opprettet fra feil eiendom
Rettet etter tingl. § 18
14.10.2020 Arkivref. 20/53736-2
28.10.2020 - Dokumentnr: 3242811 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3039 Gnr:10 Bnr:523
Feilregistrert opprettet fra gnr. 9 bnr. 487
Rettet etter tingl. §18
05.11.2020 Arkivref. 20/60576-2
02.02.2018 - Dokumentnr: 394844 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Turufjell AS
Org.nr: 919 667 346
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:6
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:382
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:383
Veiretten gjelder for fremtidige utskilte parseller
Gjelder denne registerenheten med flere
26.08.2019 - Dokumentnr: 984376 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:417
Bestemmelse om årlig avgift/bestemmelse om årsavgift
27.09.2019 - Dokumentnr: 1136081 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:428
Bestemmelse om vedlikehold av tilkomstveier
19.12.2019 - Dokumentnr: 1526945 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3039 Gnr:10 Bnr:435
Bestemmelse om halvårig avgift
Fullstendig grunnbok kan fås ved forespørsel til megler.
Overtakelse
Oppgjør og overtagelse av tomt vil forestå 4 uker etter budaksept.
Det eksisterer ingen angrerett ved rett kjøp/salg av fast eiendom. Dersom avbestilling evt. skal avtales etter budaksept og det foreligger grunner for avbestillingen som blir akseptert av selger, skal selger ha erstattet hele sitt økonomiske tap. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse. Ved en evt. avbestilling, videresalg eller transport av kontrakt skal det betales et gebyr på 50.000,-. Dette i tillegg til andre kostnader og gebyrer som tilvalg og utlegg selger kan vise til. Kontakt gjerne megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes.
Sentrale lover
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Hvitvaskingsregelverk
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper.
Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven.
Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Budgivning
Bindende budskjema innleveres til megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere tomter til samme kjøper.
Ansvarlig megler
Christer Barman Gabrielsen
Nyttige lenker
Nordvik Majorstuen
Beliggenhet
Annonseinformasjon
FINN-kode | 357018677 |
---|---|
Sist endret | 11. nov. 2024 14:26 |
Referanse | 8-5006/24 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.