Bildegalleri
Romslig og solrik boligtomt på 956 kvm med en sentral og meget barnevennlig beliggenhet - BYA 25% - Kort vei til "alt"
Båstadveien 67C, 1387 Asker- Totalpris
- 6 678 750 kr
- Omkostninger
- 178 750 kr
Pris på lån: fra 27 914 kr/mnd
Lånekalkulator fra 27 914 kr/mndEff.rente 5,63 %. 4 550 000 o/25 år. Kostnad: 3 824 200 kr. Totalt 8 374 200 kr.
LånekalkulatorNøkkelinfo
Fasiliteter
Om eiendommen
Eiendom
Båstadveien 67C, 1387 ASKER
Matrikkel
Gnr. 48 Bnr. 211 i Asker kommune
Boligtype
Boligtomt
Eierform
Selveier
Tomt
Eiet tomt 956 kvm
Prisantydning
6 500 000
Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 700,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Eier
Janne Blaasvær
Georg Hartmann
Beskrivelse
Velkommen til Båstadveien 67C, presentert av eiendomsmegler Lasse Bastrup ved EIE eiendomsmegling.
Tomten er på 956 kvm og ligger i et veletablert og barnevennlig område. Med barnehage rett borte i gaten er området ideelt for barnefamilier. Her bor man landlig og tilbaketrukket samtidig som at det er kort vei til Asker sentrum med alt man trenger av butikker, spisesteder og servicetilbud samt togstasjon.
Det er utnyttelsesgrad på 25%.
Høydepunkter om nærområdet:
Rusleavstand ned til sjøen og Hvalstrand
Kort vei til Asker sentrum
Flere barnehager i nærområdet
2,5 km til barneskole
1,4 km til ungdomsskole
Barnevennlig område
Visning på egen hånd eller etter avtale med Lasse Bastrup på lab@eie.no. Vi er også behjelpelige med verdivurdering av deres egen bolig om det er ønskelig eller behov før visning.
Link til kart over eiendommen: https://seeiendom.kartverket.no/eiendom/3203/48/211/0/0
Beliggenhet
Mellom Asker sentrum og Hvalstrand ligger dette godt etablerte og populære boligområdet. Boligen ligger i en blindvei i et meget barnevennlig, landlig og solrikt område.
Til Asker sentrum hvor man har stort sett "alle" fasiliteter og servicetilbud tar det få minutter med bil eller ca. 10-15 minutters gange fra Leangveien. Trekanten Senter med sine 70 butikker, kulturhuset med bibliotek, kino, teater og mange nye og spennende spesialbutikker, kafeer og restauranter bidrar til et blomstrende og levende sentrum. Flere treningssentre har også etablert seg i Asker sentrum.
Området har solrik beliggenhet nær sjøen og Asker sentrum. Dette er barnas eldorado med trygge oppvekstsvilkår i et hyggelig og veletablert boligområde. Like utenfor døren er det lekeområder og fotballbane, gangavstand til skoler, barnehage, Risenga, offentlig kommunikasjon og Asker sentrum med alle servicetilbud. Det er kort vei til Hvalstrand bad med sandstrand og stupetårn. Det er også kort vei til både Asker skiklubb eller Holmen idrettsforening med bredt utvalg av idrettstilbud for barn og unge i alle aldere. Området byr på et rikt utvalg av turmuligheter, med kyststi og småbåthavn innen kort avstand. Undelstadbanen- fotballøkke med lys som blir islagt om vinteren. Det er lysløype i Grønlia på Holmen og på Solvang.
Asker sentrum
Asker sentrum er administrativt senter i Asker kommune og er en aktiv kjerne med alt du trenger av servicetilbud. Her er lege og tannlege, apotek, vinmonopol, bank, Asker kommune servicetorg m.m. Asker sentrum kan også tilby rike shoppingmuligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 70 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene, hvor det er mulighet for å komme over de litt mer unike gjenstandene. De siste årene har vi vært heldige og fått et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her er mulighetene mange for smakfulle og spennende matopplevelser fra flere verdensdeler. For de kulturinteresserte kan Asker kulturhus samt noen kafeer, tilby konserter med flere kjente artister. På Asker kulturhus er også bibliotek, kino, teater sal og galleriutstilling. Radar kafé og -scene er ungdommens arena i kulturhuset. Dette er et trygt aktivitets- og kulturtilbud til ungdom i hele Asker. Galleri Trafo er også et godt alternativ for deg som setter pris på samtidskunst. Alt dette ligger samlet i hjerte av Asker.
Flere ildsjeler jobber hardt for et inkluderende, aktivt og levende sentrum. Flere ganger i året blir det arrangert forskjellige aktivitetsdager ute på torget i Asker sentrum. For å nevne noen; Bondens marked hvor bøndene stiller med hjemmelagde delikatesser og hjemmesnekret håndarbeid fra gårdene rundt om i Asker. Askerdagene hvor butikker, husmødre, bønder, kunstnere m.m danner marked midt i sentrum med konserter, taler og moteshow.
Offentlig kommunikasjon
Asker stasjon er et knutepunkt for kommunikasjon både mot Oslo og retning Drammen. Her går det buss, direkte tog og lokaltog med korte mellomrom mellom avgangene. Fra Asker til Oslo sentralstasjon tar reiseruten ca. 21 min, og til Drammen ca. 12 min.
Fra Vollen går det båt inn til Aker brygge med fem avganger på morgenen og fem avganger fra Aker brygge til Vollen på ettermiddagene. Denne tar ca. 30 minutter og går hele året. Det er parkering ved båten.
Om det ikke er ønskelig å benytte kollektiv transport, er det direkte tilknytning til E18 fra Asker sentrum eller Holmen.
Vollen
Vollen Handelssted er kjent som Askers sørlandsidyll og er et av de mest besøkte stedene langs kyststien ved Oslofjorden. Verneverdige trehus, lyden av bølgeskvulp og duften av nybakte boller 7 ganger i uka, er bare noe av det Vollen handelssted i Asker har å by på. Her kan du gå på skattejakt i små butikker, handle klær, sko og interiør selv på søndager eller nyte et bedre måltid med sjøutsikt. I tillegg er Vollen kjent for sin flotte marina med restaurant på bryggen og muligheter for leie av båtplass.
Skoler og barnehager
Boligen sogner til Bondi barneskole og Risenga ungdomsskole. Dette er gode og svært populære skoler i Asker med godt rykte, det er kort gangavstand til begge skoler. I nærområdet er det flere barnehager som kan nevnes blant annet Båstadmyra andelsbarnehage, Bleikerfaret og Morellveien barnehage. Ellers Hval Gård som er kjent for sine mange ute og friluftsavdelinger.
Asker kommune
Bare 25 minutter fra hovedstaden ligger den populære forstadskommunen Asker. På vestsiden mot Oslo, grenser Asker kommune med Bærum kommune, nabokommuner på den andre siden er Lier kommune. Asker er kjent for å være en av landets mest populære kommuner å bo i. 01.01.20 slo Asker kommune seg sammen med Røyken og Hurum kommuner. Den nye storkommunen har en befolking på rundt 94 000 innbyggere.
Asker kjent for en vakker og varierende natur, aktiv sentrumskjerne, et mangfold av fritidsaktiviteter både for barn og voksne, godt kollektivt tilbud retning Oslo og Drammen. Asker har en lang kystlinje med et florerende båt og strandliv, samt marka med mulighet for toppturer med flott utsikt, og andre markerte tur- og skiløyper. Risenga idrettspark kan tilby et rikt tilbud av idrettsaktiviteter både for barn og voksne, her har også Frisk Asker og Asker Aliens sine hjemmebaner.
Generelt om fritidstilbud i Asker
Flotte turmuligheter i marka med ski- og turløyper. Flere ridesenter, Bl.a. Blakstad gård, Løkenes gård, Steinseth m.f. Vardåsen skisenter er kun en kort kjøretur unna. Kort sykkeltur til flere badevann i nærheten. Aktivt foreningsliv i Asker, både kulturelt og sportslig. Her kan nevnes: Fotballbaner ved de fleste forretningsområder som Risenga, Føyka, Borgen skole m.m., idrettspark på Risenga med mulighet for fotball, turn, basket, tennis (ute og inne), ishockey, skøyter med mer. Stor kunstisbane på Risenga i vinterhalvåret. Flott badeland på Risenga. I Asker har man også god tilgang til sjøen med bl.a. Spirabukta badeplass på Konglungen, Hvalstrand og Holmenskjæret med fine bademuligheter, velegnet for små barn. Flere båthavner i området, Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn, Vollen Marina med flere. Flotte Hvalstrand er verdt et besøk. Holmen idrettspark med lysløype, hoppbakke og turnhall. Kystkulturstien går fra Holmenskjæret og videre til Vollen. Kort vei til Asker Golfbane. Gangavstand til Asker sentrum med kino, kulturhus, spisesteder og de fleste servicetilbud.
Bebyggelse
Området består av en miks av eneboliger og leiligheter med en god miks av folk i alle aldre.
Tomt
Eiet tomt, 956 kvm
Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Primærrom
Primærrom: kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Bruksareal
Bruksareal: kvm
Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det er ingen avgifter før bebyggelse er på plass.
Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune p.t.
Faste løpende kostnader
Dersom eiendommen bebygges må eier, etter ferdigstilt bolig på eiendommen, påregne kommunale avgifter og andre kostnader forbundet med å eie bolig. Løpende kostnader vil variere ut i fra leverandør og forbruk.
Vann-/kloakkavgift etter målt vannforbruk. Priser for 2024, inkl. mva:
Vann per m3: kr. 32,10,-
Avløp per m3: kr. 34,34,-
Vann fastledd: kr. 2.523,-
Avløp fastledd: kr. 2.625,-
Renovasjon:
Renovasjonsgebyret er delt opp i et grunnbeløp/fastledd per boenhet og et variabelt beløp basert på volumet på restavfallsbeholderen. Pris for standard renovasjon i 2024 er 4.650,- Se detaljert prisliste på Asker kommune sine nettsider her: asker.kommune.no
I tillegg må andre kostnader som bl.a. strøm, forsikring, tv/internett, evt. alarm o.l. påregnes. Strømforbruk vil være avhengig av boligen som oppføres, antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.
Formuesverdi
Formuesverdien på tomten er ikke beregnet. Ubebygde tomter skal i utgangspunktet formuesbeskattes ut fra antatt salgsverdi, men begrenset til 80 % av salgsverdien.
Diverse
På naboeiendommen, Båstadveien 67 A og B, skal det bygges en enebilig og en sekundærdel.
Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Andel i realsameie
2020/3360452-1/200 Opprettelse av realsameie
19.11.2020 21:00
Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr:3203 Gnr:48 Bnr:210 1/3
Følgende servitutter er registrert på eiendommen:
1925/990237-1/100 Bestemmelse om veg
20.11.1925
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3203-48/20
Gjelder denne registerenheten med flere
1959/2357-1/100 Bestemmelse om vannledn.
18.07.1959
Overført fra: 3203-48/20
Gjelder denne registerenheten med flere
1974/17481-1/100 Erklæring/avtale
18.11.1974
Bestemmelse om septiktank m.m.
Overført fra: 3203-48/20
Gjelder denne registerenheten med flere
1981/608-1/100 Erklæring/avtale
12.01.1981
Bestemmelse vedr felles privat vann- og kloakkledninger
Overført fra: 3203-48/20
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3203-48/20, 3203-48/21, 3203-48/22, 3203-48/100, 3203-48/181
Rettigheter i eiendomsrett
2020/3360552-1/200 Bestemmelse om vannrett
19.11.2020 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ASKER KOMMUNE
Org.nr: 920125298
rettighetshaver:Knr:3203 Gnr:48 Bnr:211
Rett til tilknytning til vannanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 3203-48/20, 3203-48/100
Rettigheter i eiendomsrett
2020/3360583-1/200 Bestemmelse om kloakkledning
19.11.2020 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:ASKER KOMMUNE
Org.nr: 920125298
rettighetshaver:Knr:3203 Gnr:48 Bnr:211
Gjelder denne registerenheten med flere
Vei/vann/kloakk
Vei: Denne eiendommen eier 1/3 av hovedveien inn på feltet ( Gnr: 48 bnr:210).
Vann og avløp ligger i tomtegrensen. Vann ligger på tomten i dag, avløp er pt ikke påkoblet.
Kjøper bærer selv ansvar og risiko for at tilkoblingspunkt for vann- og avløpsledninger o.l. tilfredsstiller krav fra kommunen, brannvesenet o.l. og for at tilkobling kan gjennomføres.
Kjøper må påregne normale tilknytningsgebyrer til Asker kommune for vann og avløp. Tilknytningsgebyrer for privatboliger er ifølge tilgjengelig prisliste på Asker kommunes nettsider følgende p.t.:
- Vann pr. kvm: kr 147,- inkl. mva.
- Avløp pr. kvm: kr 147,- inkl. mva.
Tilknytningsgebyrene blir beregnet ut i fra bruksareal (BRA) og faktureres ved igangsettingstillatelse.
For informasjon vedr. tilkobling til strømnettet, vennligst ta direkte kontakt med Elvia AS på tlf 02024 eller se elvia.no.
Elvia svarer også på spørsmål om jordkabler, transformatorkiosker, luftledninger eller skap plassert på eller ved eiendommen.
Regulering
Bestemmelser
Kommuneplanens arealdel 2023 - 2035
14.3.2 Utnyttelse( Her gjelder kommuneplanens bestemmelser om utnyttelse)
I boligområder avsatt som boligkategori GB skal BYA ikke overstige %-BYA = 25 % av tomtens nettoareal. Dersom reguleringsplan har lavere utnyttelsesgrad overstyres denne. Der reguleringsplan tillater høyere utnyttelse, gjelder reguleringsplanens utnyttelsesgrad.
Området er regulert og omfattes av følgende reguleringsplan:
Id 0220111I
Navn Båstadmyra
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 27.04.1988
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3203/dokumenter/369/111I_bestemmelser.pdf
Delarealer
Delareal 6 m2
Formål Frisiktsone
Delareal 955 m2
Formål Frittliggende småhusbebyggelse
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
REGULERINGSBESTEMMELSER FOR OMREGULERINGSPLAN FOR BÅSTADMYRA, GNR. 48, BNR 9 M. FLERE.
§ 1.
Det regulerte området er på planen vist med reguleringsgrense.
Området er regulert tilfølgende formål:
- Byggeområde for boliger - frittliggende boliger og konsentrert småhusbebyggelse.
- Byggeområde for offentlig bebyggelse - barnehage/barnepark.
- Trafikkområde - kjørevei, gang-/ sykkelvei med avkjørsler.
- Friområde.
- Fellesområde - adkomst, parkering, område for gangadkomst, lek og opphold.
§ 2.
Område for frittliggende boliger.
Husets grunnflate skal være maks. 17 % av tomtens nettoareal. Garasje inntil 36 m2 grunnflate regnes ikke med i utnyttelsesgraden. ( Her gjelder kommuneplanens bestemmelser om 25 % utnyttelsesgrad)
§ 3.
Ved byggeanmeldelse skal det innsendes kotert situasjonskart med plan som viser hvorledes tomten tenkes planert.
§ 4.
Område for konsentrert småhusbebyggelse.
Område skal planlegges og søkes bygget ut samlet på grunnlag av godkjent bebyggelsesplan. Før byggetillatelse gis skal det foreligge godkjent utomhusplan for området, utarbeidet etter kommunens retningslinjer for utomhusplaner. Utearealene skal være ferdigstilt før brukstillatelse blir gitt. På den enkelte tomt kan husets brutto grunnflate være på inntil 70 m2.
Huset kan plasseres i eller nærmere grensen til tilgrensende boligeiendom enn 4 meter, mot nord og øst, forutsatt at fasaden er uten vinduer. Huset skal ha en slik plassering på tomta at støynivået innendørs og utendørs ikke overstiger
fastsatte støygrenser. Om nødvendig skal fasaden mot støykilden støyisoleres og uteplassen avskjermes med levegg/gjerde i nødvendig høyde og lengde.
§ 5.
Planen kan fravikes av bygningsrådet, dog slik at prinsippet for utnyttelsen og funksjonsmønsteret bibeholdes.
§ 6.
Fellesbestemmelser for boligområdene.
Bygningene skal ha takvinkel mellom 22o og 38o, og kan oppføres i inntil 2 etasjer. Gesimshøyden må ikke på noe sted langs fasaden overstige 5,5 m.
§ 7.
Det skal avsettes plass for 2 biloppstillingspasser for hver boenhet i den konsentrerte småhusbebyggelsen. Innenfor området for frittliggende boliger skal det avsettes plass til 3 biler, hvorav 2 til event. dobbeltgarasje, biloppstillingsplassene skal avsettes på egen tomt. innenfor område regulert til konsentrert småhusbebyggelse skal biloppstillingsplassene
avsettes i fellesanlegg.
§ 8.
All bebyggelse skal plasseres og ha en form som etter bygningsrådets skjønn er mest mulig tilpasset terrenget. Eksisterende terreng og vegetasjon skal i størst mulig grad bevares.
§ 9.
Område for offentlig formål.
Området skal benyttes til barnepark/barnehage. De øvrige reguleringsbestemmelser gjelder for området.
§ 10.
Friområder / felles område for gangadkomst, lek og opphold.
Innenfor friområder / fellesarealer skal eksisterende terreng og vegetasjon i størst mulig grad bevares. Oppføring av mindre bygninger og anlegg, samt rydding av vegetasjon som har tilknytning til bruken av områdene, kan tillates.
§ 11.
Friområdet kan opparbeides til idrettsbaner / ballplasser, samt nødvendig parkering til disse. Trafostasjon kan anlegges innenfor regulert friområde.
3
§ 12.
Lagring, massedeponering og tilrigging på friområdene er ikke tillatt.
§ 13.
De felles lek- og parkeringsarealene innenfor område regulert til konsentrert småhusbebyggelse skal være felles for alle boenhetene innenfor dette området.
§ 14.
Fellesbestemmelser.
Etter at disse bestemmelser er trådt i kraft, er det ikke tillatt ved privat servitutt å opprette forhold som strider mot reguleringsplan eller dens bestemmelser.
§ 15.
Unntak fra disse reguleringsbestemmelser kan tillates av bygningsrådet innenfor rammen av plan- og bygningslovens bestemmelser.
Odel og konsesjon
Når tomten er ubebygget kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.
Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.
Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 700,- (Totalpris inkl omkostninger)
Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
Oppdragsnummer
85-24-0188
Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.
Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.
Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.
Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.
Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.
Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Lovanvendelse
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges som den er . Selger kan ikke ta som den er forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbrukerkjøp - definisjon:
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker - avtalevilkår:
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon:
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker - avtalevilkår:
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.
Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.
Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering
Avdeling
SEIL EIENDOMSMEGLING AS
EIE Asker
Org. nr: 918809589
Kirkeveien 212
1383 Asker
Tlf: 47 68 44 00
Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Lasse Bastrup
Saksbehandlere
Lasse Bastrup
EIE Asker
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 69 74 64 / E-post: lab@eie.no
EIE eiendomsmegling Asker
Beliggenhet
Annonseinformasjon
FINN-kode | 373227808 |
---|---|
Sist endret | 11. okt. 2024 00:42 |
Referanse | 85240188 |
Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.