Når det kommer til vegetar og vegan tilbud ligger Gøteborg godt foran de fleste byer i Skandinavia, så du trenger ikke være i tvil om at det vil finnes noe for alle i denne sjarmerende storbyen.
Koka
Koka åpnet for noen år siden og har allerede fått sin første Michelin stjerne. Stedet er avslappet og moderne, selv om glasstaket kan dateres helt tilbake til det 19.århundre så gir det restauranten i tillegg et tradisjonelt preg. Kjøkkenet fokuserer på moderne gastronomi fra Vest-Sverige, som ribbestek med rødbetpuré og Kokas helt egne, unike solbærsennep. Denne er i seg selv en uforglemmelig smak du ikke vil gå glipp av. Kokas meny gir deg valget mellom en 3- 5- eller 7-retters middag, og er et absolutt must for deg som ønsker en matopplevelse med det lille ekstra.
Adr: Viktoriagatan 12
Hoze - Bifangst
Hoze er ingen et lett sted å få bord. Saken er at om du ikke vet hvor du skal, går du nok rett forbi. Den lille restauranten har kun seks barstoler foran en stor bardisk, der kokk og eier José Cerdá står klar til å introdusere det japanerne kaller omakase, en helt ny og unik måte å spise ute på. Det betyr rett og slett at gjestene legger kvelden i kokkens hender, og blir servert hva han bestemmer for kvelden. Måltidet tar mellom 2-3 timer og har mellom 15-22 serveringer. I tillegg får du kun servert vann fra springen. Her skal det nemlig kun fokuseres på maten! Dette er med andre ord en sushiopplevelse litt utenom det vanlige, og ventelisten for å få bord på Hoze kan være opptil flere måneder. Nylig åpnet han i tillegg det som må være verdens minste restaurant, Bifangst, i bakrommet til Hoze. Bifangst drives av samboeren og har kun to sitteplasser! Menyen her er noe bredere enn på Hoze hvor hovedfokuset er sushi, og drikkevalg har du mer av også. Prøv deres hjemmelagde blomstersider og flere forskjellige typer kombucha. Mer enn dette får man ikke vite før man er der, men en ting er sikkert; her gjelder det å være tidlig ute med å bestille bord!
Adr: Stibergsliden 17
Tacos & Tequila
Denne livlige tacobaren kan aldri gå feil. Den evige party-viben og de fem forskjellige typene margaritas kan fort bli farlig, men det vil uansett bli en helaften du sent vil glemme! Ikke bare det, maten smelter i munnen. Restauranten fokuserer på to ting; ceviche (spicy tunfisk, kamskjell og laks) og selvfølgelig taco. Pulled pork, panko-fritert torsk og portobellosopp med bønner er tre av stedets mange favoritter. Chips og guacamole er et must når man først kjører på med mexicansk helaften, og her får du muligheten til å prøve klassikeren med noen uvanlige toppings: jordbær, fetaost, papaya og syltet chili er bare noen av de mange valgene, som overraskende nok er sykt digg! Her er det bare å spenne seg fast og gjøre seg klar for a night to remember.
Adr: Tredje Långgatan 9