Franskmenn liker å spise ute, og med millioner av turister hver dag, så er bordreservasjon en nødvendighet. Middagsreservasjon er mellom 19 og 22, det er fransk spisekultur og må respekteres om du ønsker ekte matlaging. Disse fristelsene gir deg 5 soleklare grunner til å velge Paris som ditt neste reisemål. Flere av restaurantene er anbefalt av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan i boken ‘Bonjour Paris – steder vi liker å gå’ fra 2019.
Frenchie
Med fire restauranter i samme gate, så vet du at kokken bak denne restauranten er profesjonell. Frenchie svarer aldri på telefon, så dette er et av få steder i Paris du kan prøve lykken uten bordreservasjon. Oppskriften på en vellykket kveld her er å starte stående i den tettpakkede baren med et par glass og noen lekre småretter, for så å prøve en offensiv for å få bord i den fullsatte restauranten vis-à-vis. Det er absolutt verdt det. En suveren meny med fem retter venter. Og hvis alt svikter, kan du kjøpe vin fra butikken Cave à vin og mat fra Frenchie To Go. Ingen går sultne hjem fra rue du Nil.
2. arrondissement: 5 rue du Nil
Girafe
Girafe er noe så sjelden som en oase i turistjungelen på Trocadéro-plassen. Langt inne i Palais de Chaillot og La Cité de l’Architecture, finner du denne chic restauranten i et fasjonabelt, høyt-under-taket, se-og-bli-sett rom med tropiske planter og parisisk vogue-miljø. Den delikate maten gjør hele opplevelsen enda større. Skalldyrfat, øster, dagens fisk og fangst serveres med entusiasme og omtanke. For ikke å snakke om de elegante dessertene som er på nivå med de beste i byen.
Er du på tur med kjæresten, sørg for å få med deg det klassiske Paris-bildet med Eiffeltårnet på Trocadéro-plassen.
16. arrondissement: 1 Place du Trocadéro