Bildegalleri
Skarvens kokebok fra det arktiske kjøkken. En ganegyrisk reise.
Beskrivelse av varen
Boken "Skarvens kokebok fra det arktiske kjøkken. En ganegyrisk reise Mat av hav, av vind, av vidde." av Arnt Ryvold med fotografier av Arvid Sveen og Bengt Wilson. Utgitt i 2003. 192 sider. Navnetrekk.
Selges for 150,- kroner
Porto: 69,- kroner (Postnord)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Siden 1986 har det Arktiske Kjøkken og lokal mat vært i fokus på VertsHuset Skarven i Tromsø. Det er fortsatt grunnpilaren i vårt kjøkken. Blant annet er Tang- og skalldyrsuppe fortsatt på menyen, som den har vært siden 1986. Likeså Skarvenskaal, som garneres med tang.
Vår Teaterchef Kjell Kristian Nilsen er stadig ute og plukker tang. Grisetang, blæretang, bladtang og fingertang sorteres ut, og granskes nøye før det legges i sekken.
Tilbake på kjøkken vaskes, forvelles og konserveres tangen. Gjestene finner den som garnityr i suppe, i Skarvenskaal som pynt, og i annen mat tørket og malt som smaksforsterker.
I tillegg så eksperimenteres det hele tiden for å finne nye muligheter til anvendelse. Du finner den i Det Arktiske Kjøkken på Skarven.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det er ingen tvil om at fersk fisk smaker best! Bestiller du dagens fangst på en fiskerestaurant i Nord-Norge er du garantert høy kvalitet. For et mer budsjettvennlig alternativ, prøv husets fiskesuppe eller bacalao, en tomatbasert gryte med klippfisk og grønnsaker – nam! Eller gå for nordlendingenes egne favoritter, som skreimøjle med lever og rogn, boknafisk (halvtørket fisk) eller rødsei/gammelsalta sei (sei fermentert i blod og traminnhold, som smaker MYE bedre enn det høres ut!).
Det er også veldig populært å reise til Nord-Norge for å fiske selv. Lei en båt eller bli med erfarne fiskere ute på åpent hav, eller se etter gode fiskeplasser langs kysten. Du finner også mange supre fiskeelver og innsjøer i nord som gjør området til et eldorado for laksefiskere og ferskvannsentusiaster. Her kan du kan fiske laks, ørret, røye, sik, gjedde og abbor under midnattssolen.
Prøv også løvtynn hvalcarpaccio, kråkeboller, muslinger, blåskjell, kamskjell, reker, hummer – havet er fullt av mange flere kulinariske skatter som kan havne på din tallerken. Hos Lofoten Seaweed kan du også smake på bærekraftig supermat fra de arktiske farvannene i Lofoten, som trøffeltang, butare og sukkertang.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 21.12.2024, 15:00 ・ FINN-kode: 292263304