Bildegalleri
Inn i nettbutikken for priser, les annonseteksten
(1/20)
Eldre og antikke smykker - Samleobjekter - Flere godbiter
Til salgs
Beskrivelse
Henrik Møller domkirkehode, smykker med agater, rav, came, jugendstil smykker, bysølje, osv..
Besøk gjerne vår nettbutikk, ved å trykke "Kjøp i nettbutikk"!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Henrik Møller domkirkehode, smykker med agater, rav, came, jugendstil smykker, bysølje, osv..
Dette er det vi har i denne annonsen;
1. Fantastisk vakkert kors med store (antatt) Madeira citrin
2. Nydelig viktoriansk sten mosaikk nål, med gull forgylt fortryllende ramme
3. Nydelig norrøn sølje med forgylte skåler, fra DA ca 1940
4. Nydelig halssmykke, brosje, nål i sølv med stor rav stein
5. Norrøn draktsølje fra Henrik Møller, fra historien om Sigurd Fåvnesbane
6. Jugendstil halsknapp, bysølje, med nydelige, gule emalje-dråper
7. Domkirkehode fra Nidarosdomen, av Henrik Møller
8. Antikk gull forgylt sølvbrosje med mørk lilla ametyst
9. Nydelig, eksotisk og ekte kame i gull forgylt sølv, anheng og nål
10. Georg Albert Halling, Jugend stil brosje i 830 sølv
11. Staselig stangnål i forgylt sølv med tre vakre ametyster
12. Jugend Skønvirke nål med en stor, mørk ametyst, eller en lapis lazuli stein
13. Eksklusiv jugend skønvirke nål, med klar, grønn agat eller en ametrine
14. Utsøkt Jugendstil stangnål i sølv, med perlemor og 3 grønne agater
15. Vakker forgylt halsnål, rund og avlang på samme tid, med tre ametyster
16. Nydelig antikk bysølje av Clemet Berg før 1892, i turkis og hvit emalje, L ca 7,3 cm
17. Nydelig kors i sølv, antikk fra J. Tostrup med ekte topas
18. Herlig anheng og nål, kame i sølv med noen markasitter i 800 sølv
19. Nydelig hals- sølvsmykke med markasitter, i 800 sølv
Så litt mer om de forskjellige objektene, for dem som ønsker det;
Nr 1. Helt vidunderlig vakkert kors, i gullfarget metall, holder 6 relativt store gyllengule steiner, som vi mistenker kan være madeira citrin. Korset er meget flott laget hvor steinene er det hovedsakelige i smykket. Men vi er ikke helt sikre på hva steinene er, kan faktisk også bare være meget raffinert slipt glass i nydelig oransje farge. Her kan man bare spekulere. Smykket kommer med et gullfarget halskjede, også ustemplet, så det er nok ikke noe edelt metall det heller. Vi selger smykket som det er.
Smykket, anhenget, korset har en høyde på ca 7 cm, med øsken. Ca 4,8 cm i bredden og steinene har en dybde på opptil 0,5 cm. Halskjedet måler ca 53 cm fra den ene til den andre enden. Hele smykket veier 15,84 gram.
Nr 2. Nydelig mosaikk motiv, med vakker gull forgylt ramme. Vi har ikke funnet stempler på dette vakre smykket, så vi tror ikke at rammen er i rent gull, selv om det faktisk kan se slik ut.
Vi har funnet disse fra tid til annen, både i gull, eller kun forgylt, og vi har ikke sjekket akkurat denne.
Motivet er steiner i forskjellige farger, satt i mønster på en svart stein-plate, et smykke som noen har brukt svært god tid på å få laget. En helt utsøkt ramme, men utrolig flotte detaljer, hvor det bla er gjennombrutt design i de fire ytterpunktene. Rammen har også tvunnet tråd-design, og en god del vidunderlige detaljer rundt midtpartiet.
Smykket er antatt fra Viktoriatiden. Høy, detaljrik ramme og innsatte steiner. Fra tiden mellom 1837 og 1901, og absolutt antikt.
Smykket er godt velholdt, meget flott!
Smykket har en god nål på baksiden, med godt spenn, sitter godt i eldre c- lås. Smykket måler ca 4,4 cm på det lengste, og ca 3,7 cm andre veien.
Nr 3. Nydelig sølje med solid, norrøn ramme og flotte 8 forgylte skåler. Godt stemplet på baksiden med "830S" og vekten til David-Andersen. Dette stempelet ble brukt fra 1939 hos DA.
Søljen har en diameter i rammen på ca 4 cm og henger ca 4,5 cm ned. Vekt 11,20 gram
Nr 4. Herlig antikt smykke, en rund sølv brosje med relativt stor rav stein. Godt stemplet på baksiden med "830" for sølv og mesterstempel "VCL" eller "VCE". Uansett en ukjent mester for oss. Rav steinen er nydelig slipt, rund og står litt ut av smykket.
Vakker hånd-formet ramme rundt. Smykket har en diameter på ca 3,7 cm og veier 10,42 gram.
Nr 5. Antikk herresølje, drakt sølje, brosje i 830 sølv, inspirert av Norrøn, gotisk stil og vikingtiden. Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Herre sølje. Vikingsølv, dragesølv, drakt sølv. Monster i sølv, drake sølv, dragen overvinnes! Vikingbrosje. Viking nål, sølv brosje. Inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden og sagalitteraturen. Godt stemplet på baksiden; "H. MØLLER 830 TRONDHJEM".
Helt spesiell, etter stempelet å dømme, så er dette smykket fra før 1892, da det etter den tid, ble veldig strengt å få med "S" stemplet etter gehalten, finhetsgraden i sølv. Her står kun "830", og ingen "S" for sølv.
Brosjen er laget av Henrik Møller, altså mellom 1890 og 1892.
Låner informasjon fra: http://nmf.nu/museum/funn/gjenstander/knapper/portrettknapp-2/
"Henrik Bertram Møller (1858-1937) er blant dragestilens fremste representanter i norsk gullsmedkunst. Hans arbeider var svært populære så vel i Trondheim, som blant rike kunder og kongelige rundt om i verden. Møller var fjerde generasjon av en gullsmedfamilie, som slo rot i Trondheim 1770.
Etter 1 ½ år til sjøs i 14-årsalderen begynte han som gullsmedlærling på morens verksted (Jacob A. Møllers Enke). Svenneprøven tok han i København 1879. I slutten av 1870-årene lærte Møller korpusarbeid og siselering hos Bernhard Hertz i København; om kveldene studerte han modellering, tegning osv. på kunstakademiet. Fra København drog han til Wien for å lære mer, og han var også i New York i 1 ½ år før han 1884 slo seg ned for godt i Trondheim. 1890 tok han borgerskap som sølvarbeider, siselør og modellør.
Helt frem til 1930-årene var Møllers arbeider preget av den romantiske fortidsbegeistringen i dragestilen fra slutten av 1800-tallet. På grunnlag av egne tegninger skapte han fantasifulle arbeider med drager og andre fabeldyr, kompakt ranke- og dyreornamentikk, motiver inspirert av norrøn mytologi og sagalitteratur, stavkirkene og Nidarosdomen. Ifølge Møller symboliserte dragene kampen mot det onde. Motivrikdommen ble fulgt opp av en fremragende håndverksmessig utførelse.
De første årene hadde Møller egne montre i morens butikk i Dronningens gate 28. Fra 1892 holdt han til i nr. 16 i samme gate. Butikkfasaden ble prydet med fantastiske friser og stolper skåret av Anders Lie etter Møllers tegninger; gården med den romantiske fasaden ble revet 1954. Familien Møller har under ulike navn og eierforhold drevet denne forretningen og fra 1911 også gullsmedbutikken med ny rokokko fasade i Munkegata 3, like nedenfor Nidarosdomen. Fra Møllers verksted gikk en lang rekke arbeider til velstående turister og andre kunder i storhetstiden før den første verdenskrig. I kundekretsen fantes bl.a. hertugen av Hamilton, Andrew Carnegie, dronning Wilhelmina av Nederland, og kong Chulalongkorn av Siam. Blant de største arbeidene var en 1 m høy og 20 kg tung bordoppsats med drager og motiver fra Hyllestadportalen, kjøpt av Carl Neufeldt i Wien 1897. Henrik B. Møller hadde også en rekke verv i håndverksorganisasjonene og var medlem av flere offentlige kommisjoner. Han mottok Kongens fortjenstmedalje i gull 1922 og ble æresmedlem av Norges Gullsmedforbund 1932".
-Viking brosje, klassisk eldre antikk norsk brosje i sølv, om Sigurd Fåvnesbane. Sølv brosje med drage motiv etter sagnet, sagaen om Sigurd Fåvnesbane. Samleobjekt, samlerobjekt.
Historien hentet fra NRK.no;
"Sigurd (eller Siegfried som han også er kjent som) Volsung fikk høre av dvergen Regin at han skulle vinne berømmelse og makt ved å drepe en fryktelig drage som het Fåvne som passet på en veldig skatt. Sigurd begynte å interessere seg for denne dragen og arvet faren Sigmunds gamle, brukne sverd, Gram. Regin smidde det om slik at det ble helt igjen, og så red han sammen med Sigurd for å finne den fryktløse dragen. Det Sigurd ikke visste, var at Regins bror, som het Fåvne, hadde drept deres felles far for å skaffe seg tilgang til landets rikdom. På grunn av sin store griskhet etter sølv og gull, skapte Fåvne seg om til en kjempestor drage for bedre å kunne passe på skattene sine. Sigurd hadde lært at dragene var usårbar mot et hvert våpen fordi de hadde et tykt panser over kroppen. Sverdet måtte derfor slåes inn i magen og ikke overkroppen. Regin foreslo at de skulle lage en grop som Sigurd kunne gjemme seg i. De grov så et gjemmested rett utenfor dragens hule, Sigurd hoppet oppi og Regin la grener over åpningen. Sigurd ventet i timevis på at dragen skulle komme tilbake fra sin daglige tur til kilden hvor den drakk vann. Til slutt kom det en stor skygge over gropen der Sigurd satt, og han tok det store sverdet Gram og støtte det så hardt han kunne oppover og inn i den myke magen til dragen som sto over gropen. Dragen døde, og Sigurd kunne klatre ut av gjemmestedet sitt. Regin tok ut dragens hjerte for å steke det. Da Sigurd fikk sin bit av hjertet, brente han hånden sin og stakk den i munnen. På hånden var det noen dråper drageblod, og med ett hørte han at noen snakket. Han oppdaget at det var fuglene i trærne han hørte. De snakket om hvordan Regin planla å drepe Sigurd for å ta over skatten selv. Sigurd så i dvergens øyne at det var sant, grep sverdet og kappet hodet av Regin. Han gikk så inn i hulen for å ta vare på skatten. Etter det fikk Sigurd tilnavnet Fåvnesbane".
Fantastisk detaljert brosje av både Sigurd Fåvnesbane, dragen og sverdet "Gram".
Søljen, brosjen er godt stemplet på baksiden.
Herre søljen måler ca 6 cm på det lengste, og ca 5,5 cm på det korteste. Veier 19,66 gram. Flott og gjennombrutt design, noe som gir den en lettere og luftigere følelse.
Nr 6. Fantastisk vakkert sølv emalje smykke i Jugend stil. By søljen er laget med en flott halsknapp med to filigran kupler. Under et ertekjede heng med 3 prydelige filigran flate kløverheng, og med fire hengende pendler i gule emalje dråper. Dette smykket er antikk, kun stemplet 830S, så vi vet ikke hvem som har laget denne. Men vi antar at smykket er laget en gang på slutten av 1800-tallet.
Smykket har en bredde ved knappene på ca 3,8 cm og har en høyde på ca 6,7 cm. Veier 6,62 gram.
Nr 7. Fabelaktig flott antikk domkirke smykke, inspirert av Nidaros domkirke i Dragestilen, Norrøn, gotisk og viking inspirert.
Denne er godt stemplet fra Henrik Møller på baksiden.
Helt spesiell etter stempelet å dømme. Dette er smykket fra før 1892, for etter den tid, ble veldig strengt å få med "S" stemplet etter gehalten, finhetsgraden i sølv. Her står kun "830", og ingen "S" for sølv.
Disse typer brosjene er svært sjeldne og ettertraktet.
Fantastisk flotte detaljer i denne sølv brosjen. Ingen skader, solid god stand!
Fra Øystein Ekroll sin skildring, nettsted https://issuu.com/bk.no/docs/ndr_rbok_2021_150dpi/s/14168900
står det følgende om en skulptur på Trondheims domkirke;
"Utvendig på oktogonen, under vindauget på søndre oktogonkapell, står ein liten skulptur av ein biskop med krokstav i venstre hand og høgre handa løfta til velsigning. Før 1872 mangla både hodet og høgre handa, som Ole Laulo gjenskapte".
Og Henrik Møller har gjenskapt denne figuren i denne brosjen, i tiden mellom 1890 til 1892.
Les om Henrik Bertram Møller (1858-1937) i objekt nr 5.
Fantastisk flott og detaljert brosje, hvor biskopen står ut av brosjen!
Brosjen har en diameter på ca 3,8 cm og veier ca 16,35 gram.
Nr 8. Antikt smykke, nål, brosje, flott som skjerf nål, skjorte nål, bunads nål.
Antatt å være fra siste halvdel av 1800-tallet, eller tidlig 1900.
Flott antikk brosje. Vi antar at det er en ametyst i midten. Brosjen er nok veldig gammel, den har to stempler, klarer ikke helt å tyde disse, men skal komme frem på noen av bildene. Kan være mesterstempel "E.F."
Stenen er har noen bruksriper, som kommer bedre frem på våre klare bilder, enn det gjør med det blotte øyet. Nydelig slipt ametyst, som passer godt inn i dette smykket. Flott lilla farge!
Smykket har en bredde på ca 3 cm, en høyde på ca 3,3 cm. Nålen sitter godt, har en fin spenn, og går lett inn og ut av enkel, gammel c- lås.
Nr 9. Vidunderlig og eksotisk kame av romersk mann i gull forgylt 800 sølv ramme. Dette er både et anheng og en nål, brosje. Bruker man den som en nål, kan øsken brettes tilbake og behøver ikke være synlig. Og smykket har en fantastisk ramme med 3 håndlagde tvinnede tråder, samt bølget ramme som holder cameen fast. Nydelig satt sammen! Stemplet på baksiden 800 for sølv, og tydelig forgylt. Vakkert og verdig smykke.
Anhenget har en bredde på ca 3,5 cm og en høyde med øsken på ca 4,7 cm. Vekt på smykket er akkurat 15 gram.
Nr 10. Flott og typisk jugendstil smykke, denne kun i 830 sølv, uten stein. Nydelige svulmende blomster formet for hånd, og med en hengende pendel med blomst. Vi antar at blomstene kan være roser, eller kanskje pioner, som ikke har åpnet seg helt.
Godt stemplet på baksiden 830S for sølv og med mesterstempel G.A.H. som tilhører Georg Albert Halling, som var virksom i København i tiden 1914 til 1937. DA står her for Dansk Arbeide.
Sølvbrosjen er stor og flott, i åpent / gjennombrutt design, noe som gir den en lettere og luftigere følelse. Kan absolutt brukes som sølje, bunadssølv, draktspenne, bunad sølv.
Dette smykket har en god størrelse, måler ca 6,3 cm i bredden, og ca 7,3 cm i høyden. Vekt ca 14,64 gram.
Nr 11. Elegant og flott stangnål med tre nydelig og rikt slipte ametyster. Her skulle det nok sitte en liten perle i midten, som har falt av. Men det bør være enkelt å få satt inn hos en gullsmed, og vi overlater det til ny eier. Smykket virker å være ustemplet, men kan ha blitt satt på ny nål, eller satt på en forsterkning, hvor stempelet har blitt borte bak.
Stang nålen måler ca 4,6 cm på det lengste ca 2,5 cm andre veien. Smykket veier 6,35 gram.
Nr 12. Noe særegent smykke i sølv, med en mystisk stein. Vi antar at steinen er en lapis lazuli stein eller en mørk, lilla ametyst. Nesten så mørk at den grenser til sort. Men steinen har dybde, og har sikkert flere hemmeligheter i seg.. Bla kan vi se et hjerte formet i noe hvitt, se bildene.
Dette er en jugendstil brosje, som man skal bære med stolthet! Kan fint brukes som drakt sølje, eller til å sette noe i antrekket litt sammen.
Godt stemplet på baksiden med et ukjent mesterstempel og 830S for sølv.
Smykket måler ca 6,3 cm på det lengste, ca 2,9 cm andre veien. Vekt 11,8 gram.
Nr 13. Sølv brosje, Viking brosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Vikingsølv, Jugendstil smykke.
Helt særegen og flott, oval med store formede blomster, kan ligne på tulipaner. Stor, oval og med flotte detaljer og mystisk grønn stein. Meget spesiell, stor og flott Art Nouveau sølv brosje, nål med en større grønn stein, mest sannsynlig en grønn agat eller en grønn ametrine.
Og dette finner jeg om steinen Agat; Agat tilhører klassen Kalsedon og kommer i mange nyanser av farge og gjennomskinnelighet. Dette er en stein som har vært forbundet med kraftig healing og foryngelse. I historisk tid ble denne steinen ofte plassert i en gryte for å fjerne sykdom. Agat har utmerket beskyttende og healing energi, og stimulere analytiske evner og presisjon.
Smykket er godt stemplet på baksiden med et mestermerke og RBH, som tilhører Rasmus Bjørn Halvordersen, og 900S for kvaliteten i sølvet. Smykket har blitt laget en gang mellom 1900 og 1930, da Halvordersen var virksom i Danmark, og hans arbeider sammenlignes oftest med Georg Jensen arbeider.
Nålen er rett, har et godt spenn, ingen slakk og sitter godt. Her er det god lås, med en eldre sikkerhets bøyle, som presses mot nålen i låsen. Brosjen måler ca 5,5 cm på det lengste og ca 4,3 cm andre veien. Smykket veier 20,14 gram.
Nr 14. Antikk, herlig sølv nål med vakre detaljer. Vi antar at de grønne steinene er agater, ligner godt på smaragder. Den midtre steinen, antar vi er perlemor. Godt stemplet på baksiden med "830" for sølv og et ukjent mesterstempel. Vi mener dette vakre, lille smykket er fra slutten av 1800-tallet. Vakre detaljer i stangen, med masse sjarm. Nydelig som en sølje, hals nål, til å sette blusen litt sammen i halsen, eller et sted man vil vise frem et nydelig jugendstil stangnål i sølv. Siden det mangler en "S" etter 830, så antar vi smykket er fra før 1892.
Smykket måler ca 5 cm på det lengste og ca 1,7 cm på det bredeste. Smykket veier 2,84 gram.
Nr 15. Nydelig forgylt liten halsnål Stemplet på baksiden kun med 830S for sølv. Smykket er nok antikk, og siden det mangler stempel, så vet vi ikke hvem som har laget det. Tre flotte slipte ametyster til. Og en stang gjennom midten, kan ligne på et septer, kanskje noe kongelig!?
Meget flotte detaljer, og en perle i midten. Måler ca 3,5 cm i lengden, ca 2 cm andre veien. Veier akkurat 3 gram.
Nr 16. Nydelig antikk, Art Nouveau-brosje, bysølje i sølv emalje, med hengende pendler. Særegen i turkis base og hvit emalje dråper. Heng i ertekjede og filigranheng med turkise emalje perler, fantastisk og forseggjort. Denne er utrolig flott! En vakker bit av Norsk historie! Stemplet på basens bakside med mestermerket; ambolten med to slegger, som står mot hverandre. Det er mestermerket til Clemet Berg.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Clemet Berg (1852-1941) tok borgerskap som gullsmed i Oslo i 1889. Sammen med Samuel Holm (1852-1894) startet han i 1889 Norsk Filigransfabrikk. De opparbeidet et betydelig marked for filigransarbeider i hele Skandinavia. Samuel Holm døde allerede i 1894 og Clemet Berg etablerte snart etter, en gullsmedforretning med verksted i eget navn. Etter hvert opparbeidet han seg en større produksjon, særlig på emaljesmykker. Han trakk seg helt ut av Norsk Filigransfabrikk i 1897. I 1920 trakk Clemet Berg seg tilbake og overdro forretning og verksted til gullsmed Emil Marthinsen som fortsatte under navnet C. Bergs Eftf. Dette verkstedet ble en av de større emaljeprodusentene i Oslo.
Også stemplet "925" og ingen S, som betyr at denne herlige søljen er laget en gang før 1892. Etter den tid, var det veldig strengt med at S skal stå etter gehalten, altså finheten i sølv, som her er 925/1000.
Henger ca 7,3 cm fra toppen og ned og er drøye 4 cm på det bredeste. Veier 5,22 gram, pur glede!
17. Litt av en overraskelse, da vi sjekket stempelet på dette vakre korset. Antikt kors, med onyx-plater og en ekte topas. Kan være en aquamarine, men testet uansett positivt på smykkestein hos gullsmeden. Stemplet på baksiden med "830" for sølv og "J.T.", et av mesterstemplene til Jacob Tostrup.
Så lånt noe av info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Jacob Ulrich Holfeldt Tostrup (1806 -1890) var juveler og gullsmed i Christiania, grunnlegger av firmaet J. Tostrup i 1832, som ble et av landets ledende i sin bransje, og som forble i familiens eie helt til 1980-tallet. Tostrup var en pioner både innen mekanisering av gullsmedhåndverket og moderne markedsføring av produktene. Han kom 17 år gammel i gullsmedlære i Bergen. Etter læretiden oppholder han seg en årrekke i Danmark, Russland og Tyskland. Han tar borgerskap i Christiania i 1832 og begynner samtidig verksted i Øvre Vollgate. I 1838 kjøper han gård i Kirkegaten 20 hvor han også åpner forretning. Her blir firmaet til 1890 da de kjøper Karl Johans gate 25 og flytter verksted og forretning dit. Samme året dør Jacob Tostrup. Jacob Tostrup var utvilsomt sin tids dyktigste gullsmed.
Vakre detaljer rundt smykkesteinene. Dette kan være et av hans tidligere smykker. Vi kan datere smykket tilbake til tiden mellom 1882 og 1892. Ca 140 år gammelt, og så godt tatt vare på. Original Tostrup smykke, vil jeg kalle denne en nydelig skatt! Smykket har en høyde på ca 4,8 cm med øsken, og måler ca 2,6 cm på det bredeste. Veier 4,72 gram.
18. Vidunderlig og eksotisk kame av en nydelig kvinne i 800 sølv ramme. Dette er både et anheng og en nål, brosje. Bruker man den som en nål, kan øsken brettes tilbake og behøver ikke være synlig. Og smykket har en fantastisk ramme med 20 små markasitter, som sitter i den ovale rammen rundt. Nydelig satt sammen! Stemplet på baksiden, kun 800 for sølv. Vakkert og verdig smykke.
Anhenget har en bredde på ca 3,2 cm og en høyde med øsken på ca 4,6 cm. Smykket veier 7,77 gram.
19. Flott sølv smykke, stemplet 800 eller 900 for sølv, og med noen flere, noe utydelige stempler. Nydelig halslenke med tilsittende sølv og markasitter i flere ledd.
Fra wikipedia har jeg følgende om markasitter; "Markasitt er et mineral som består av både jern og svovel. Det tilhører mineralgruppen sulfider. Markasitt blir dannet hydrotermalt, ved at væske renner gjennom vertsbergarten og løser opp enkelte element som igjen blir avsatt når væsken når et metningspunkt. Elementene som blir avsatt kan være jern og svovel, som sammen kan danne mineralet markasitt. Markasitt er konsentrert i avgrensede soner, årer, der væske er blitt transportert gjennom vertsbergarten. Markasitt danner messing-gule og litt grønne, rombiske krystaller".
Usikker på hvem som har laget det, da vi ikke kjenner stempelet. Men mener det er fra 1920-1930-tallet. Halskjedet er altså i sølv og måler ca 43,5 cm, og veier 5,9 gram.
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken
Besøk gjerne vår nettbutikk, ved å trykke "Kjøp i nettbutikk"!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Henrik Møller domkirkehode, smykker med agater, rav, came, jugendstil smykker, bysølje, osv..
Dette er det vi har i denne annonsen;
1. Fantastisk vakkert kors med store (antatt) Madeira citrin
2. Nydelig viktoriansk sten mosaikk nål, med gull forgylt fortryllende ramme
3. Nydelig norrøn sølje med forgylte skåler, fra DA ca 1940
4. Nydelig halssmykke, brosje, nål i sølv med stor rav stein
5. Norrøn draktsølje fra Henrik Møller, fra historien om Sigurd Fåvnesbane
6. Jugendstil halsknapp, bysølje, med nydelige, gule emalje-dråper
7. Domkirkehode fra Nidarosdomen, av Henrik Møller
8. Antikk gull forgylt sølvbrosje med mørk lilla ametyst
9. Nydelig, eksotisk og ekte kame i gull forgylt sølv, anheng og nål
10. Georg Albert Halling, Jugend stil brosje i 830 sølv
11. Staselig stangnål i forgylt sølv med tre vakre ametyster
12. Jugend Skønvirke nål med en stor, mørk ametyst, eller en lapis lazuli stein
13. Eksklusiv jugend skønvirke nål, med klar, grønn agat eller en ametrine
14. Utsøkt Jugendstil stangnål i sølv, med perlemor og 3 grønne agater
15. Vakker forgylt halsnål, rund og avlang på samme tid, med tre ametyster
16. Nydelig antikk bysølje av Clemet Berg før 1892, i turkis og hvit emalje, L ca 7,3 cm
17. Nydelig kors i sølv, antikk fra J. Tostrup med ekte topas
18. Herlig anheng og nål, kame i sølv med noen markasitter i 800 sølv
19. Nydelig hals- sølvsmykke med markasitter, i 800 sølv
Så litt mer om de forskjellige objektene, for dem som ønsker det;
Nr 1. Helt vidunderlig vakkert kors, i gullfarget metall, holder 6 relativt store gyllengule steiner, som vi mistenker kan være madeira citrin. Korset er meget flott laget hvor steinene er det hovedsakelige i smykket. Men vi er ikke helt sikre på hva steinene er, kan faktisk også bare være meget raffinert slipt glass i nydelig oransje farge. Her kan man bare spekulere. Smykket kommer med et gullfarget halskjede, også ustemplet, så det er nok ikke noe edelt metall det heller. Vi selger smykket som det er.
Smykket, anhenget, korset har en høyde på ca 7 cm, med øsken. Ca 4,8 cm i bredden og steinene har en dybde på opptil 0,5 cm. Halskjedet måler ca 53 cm fra den ene til den andre enden. Hele smykket veier 15,84 gram.
Nr 2. Nydelig mosaikk motiv, med vakker gull forgylt ramme. Vi har ikke funnet stempler på dette vakre smykket, så vi tror ikke at rammen er i rent gull, selv om det faktisk kan se slik ut.
Vi har funnet disse fra tid til annen, både i gull, eller kun forgylt, og vi har ikke sjekket akkurat denne.
Motivet er steiner i forskjellige farger, satt i mønster på en svart stein-plate, et smykke som noen har brukt svært god tid på å få laget. En helt utsøkt ramme, men utrolig flotte detaljer, hvor det bla er gjennombrutt design i de fire ytterpunktene. Rammen har også tvunnet tråd-design, og en god del vidunderlige detaljer rundt midtpartiet.
Smykket er antatt fra Viktoriatiden. Høy, detaljrik ramme og innsatte steiner. Fra tiden mellom 1837 og 1901, og absolutt antikt.
Smykket er godt velholdt, meget flott!
Smykket har en god nål på baksiden, med godt spenn, sitter godt i eldre c- lås. Smykket måler ca 4,4 cm på det lengste, og ca 3,7 cm andre veien.
Nr 3. Nydelig sølje med solid, norrøn ramme og flotte 8 forgylte skåler. Godt stemplet på baksiden med "830S" og vekten til David-Andersen. Dette stempelet ble brukt fra 1939 hos DA.
Søljen har en diameter i rammen på ca 4 cm og henger ca 4,5 cm ned. Vekt 11,20 gram
Nr 4. Herlig antikt smykke, en rund sølv brosje med relativt stor rav stein. Godt stemplet på baksiden med "830" for sølv og mesterstempel "VCL" eller "VCE". Uansett en ukjent mester for oss. Rav steinen er nydelig slipt, rund og står litt ut av smykket.
Vakker hånd-formet ramme rundt. Smykket har en diameter på ca 3,7 cm og veier 10,42 gram.
Nr 5. Antikk herresølje, drakt sølje, brosje i 830 sølv, inspirert av Norrøn, gotisk stil og vikingtiden. Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Herre sølje. Vikingsølv, dragesølv, drakt sølv. Monster i sølv, drake sølv, dragen overvinnes! Vikingbrosje. Viking nål, sølv brosje. Inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden og sagalitteraturen. Godt stemplet på baksiden; "H. MØLLER 830 TRONDHJEM".
Helt spesiell, etter stempelet å dømme, så er dette smykket fra før 1892, da det etter den tid, ble veldig strengt å få med "S" stemplet etter gehalten, finhetsgraden i sølv. Her står kun "830", og ingen "S" for sølv.
Brosjen er laget av Henrik Møller, altså mellom 1890 og 1892.
Låner informasjon fra: http://nmf.nu/museum/funn/gjenstander/knapper/portrettknapp-2/
"Henrik Bertram Møller (1858-1937) er blant dragestilens fremste representanter i norsk gullsmedkunst. Hans arbeider var svært populære så vel i Trondheim, som blant rike kunder og kongelige rundt om i verden. Møller var fjerde generasjon av en gullsmedfamilie, som slo rot i Trondheim 1770.
Etter 1 ½ år til sjøs i 14-årsalderen begynte han som gullsmedlærling på morens verksted (Jacob A. Møllers Enke). Svenneprøven tok han i København 1879. I slutten av 1870-årene lærte Møller korpusarbeid og siselering hos Bernhard Hertz i København; om kveldene studerte han modellering, tegning osv. på kunstakademiet. Fra København drog han til Wien for å lære mer, og han var også i New York i 1 ½ år før han 1884 slo seg ned for godt i Trondheim. 1890 tok han borgerskap som sølvarbeider, siselør og modellør.
Helt frem til 1930-årene var Møllers arbeider preget av den romantiske fortidsbegeistringen i dragestilen fra slutten av 1800-tallet. På grunnlag av egne tegninger skapte han fantasifulle arbeider med drager og andre fabeldyr, kompakt ranke- og dyreornamentikk, motiver inspirert av norrøn mytologi og sagalitteratur, stavkirkene og Nidarosdomen. Ifølge Møller symboliserte dragene kampen mot det onde. Motivrikdommen ble fulgt opp av en fremragende håndverksmessig utførelse.
De første årene hadde Møller egne montre i morens butikk i Dronningens gate 28. Fra 1892 holdt han til i nr. 16 i samme gate. Butikkfasaden ble prydet med fantastiske friser og stolper skåret av Anders Lie etter Møllers tegninger; gården med den romantiske fasaden ble revet 1954. Familien Møller har under ulike navn og eierforhold drevet denne forretningen og fra 1911 også gullsmedbutikken med ny rokokko fasade i Munkegata 3, like nedenfor Nidarosdomen. Fra Møllers verksted gikk en lang rekke arbeider til velstående turister og andre kunder i storhetstiden før den første verdenskrig. I kundekretsen fantes bl.a. hertugen av Hamilton, Andrew Carnegie, dronning Wilhelmina av Nederland, og kong Chulalongkorn av Siam. Blant de største arbeidene var en 1 m høy og 20 kg tung bordoppsats med drager og motiver fra Hyllestadportalen, kjøpt av Carl Neufeldt i Wien 1897. Henrik B. Møller hadde også en rekke verv i håndverksorganisasjonene og var medlem av flere offentlige kommisjoner. Han mottok Kongens fortjenstmedalje i gull 1922 og ble æresmedlem av Norges Gullsmedforbund 1932".
-Viking brosje, klassisk eldre antikk norsk brosje i sølv, om Sigurd Fåvnesbane. Sølv brosje med drage motiv etter sagnet, sagaen om Sigurd Fåvnesbane. Samleobjekt, samlerobjekt.
Historien hentet fra NRK.no;
"Sigurd (eller Siegfried som han også er kjent som) Volsung fikk høre av dvergen Regin at han skulle vinne berømmelse og makt ved å drepe en fryktelig drage som het Fåvne som passet på en veldig skatt. Sigurd begynte å interessere seg for denne dragen og arvet faren Sigmunds gamle, brukne sverd, Gram. Regin smidde det om slik at det ble helt igjen, og så red han sammen med Sigurd for å finne den fryktløse dragen. Det Sigurd ikke visste, var at Regins bror, som het Fåvne, hadde drept deres felles far for å skaffe seg tilgang til landets rikdom. På grunn av sin store griskhet etter sølv og gull, skapte Fåvne seg om til en kjempestor drage for bedre å kunne passe på skattene sine. Sigurd hadde lært at dragene var usårbar mot et hvert våpen fordi de hadde et tykt panser over kroppen. Sverdet måtte derfor slåes inn i magen og ikke overkroppen. Regin foreslo at de skulle lage en grop som Sigurd kunne gjemme seg i. De grov så et gjemmested rett utenfor dragens hule, Sigurd hoppet oppi og Regin la grener over åpningen. Sigurd ventet i timevis på at dragen skulle komme tilbake fra sin daglige tur til kilden hvor den drakk vann. Til slutt kom det en stor skygge over gropen der Sigurd satt, og han tok det store sverdet Gram og støtte det så hardt han kunne oppover og inn i den myke magen til dragen som sto over gropen. Dragen døde, og Sigurd kunne klatre ut av gjemmestedet sitt. Regin tok ut dragens hjerte for å steke det. Da Sigurd fikk sin bit av hjertet, brente han hånden sin og stakk den i munnen. På hånden var det noen dråper drageblod, og med ett hørte han at noen snakket. Han oppdaget at det var fuglene i trærne han hørte. De snakket om hvordan Regin planla å drepe Sigurd for å ta over skatten selv. Sigurd så i dvergens øyne at det var sant, grep sverdet og kappet hodet av Regin. Han gikk så inn i hulen for å ta vare på skatten. Etter det fikk Sigurd tilnavnet Fåvnesbane".
Fantastisk detaljert brosje av både Sigurd Fåvnesbane, dragen og sverdet "Gram".
Søljen, brosjen er godt stemplet på baksiden.
Herre søljen måler ca 6 cm på det lengste, og ca 5,5 cm på det korteste. Veier 19,66 gram. Flott og gjennombrutt design, noe som gir den en lettere og luftigere følelse.
Nr 6. Fantastisk vakkert sølv emalje smykke i Jugend stil. By søljen er laget med en flott halsknapp med to filigran kupler. Under et ertekjede heng med 3 prydelige filigran flate kløverheng, og med fire hengende pendler i gule emalje dråper. Dette smykket er antikk, kun stemplet 830S, så vi vet ikke hvem som har laget denne. Men vi antar at smykket er laget en gang på slutten av 1800-tallet.
Smykket har en bredde ved knappene på ca 3,8 cm og har en høyde på ca 6,7 cm. Veier 6,62 gram.
Nr 7. Fabelaktig flott antikk domkirke smykke, inspirert av Nidaros domkirke i Dragestilen, Norrøn, gotisk og viking inspirert.
Denne er godt stemplet fra Henrik Møller på baksiden.
Helt spesiell etter stempelet å dømme. Dette er smykket fra før 1892, for etter den tid, ble veldig strengt å få med "S" stemplet etter gehalten, finhetsgraden i sølv. Her står kun "830", og ingen "S" for sølv.
Disse typer brosjene er svært sjeldne og ettertraktet.
Fantastisk flotte detaljer i denne sølv brosjen. Ingen skader, solid god stand!
Fra Øystein Ekroll sin skildring, nettsted https://issuu.com/bk.no/docs/ndr_rbok_2021_150dpi/s/14168900
står det følgende om en skulptur på Trondheims domkirke;
"Utvendig på oktogonen, under vindauget på søndre oktogonkapell, står ein liten skulptur av ein biskop med krokstav i venstre hand og høgre handa løfta til velsigning. Før 1872 mangla både hodet og høgre handa, som Ole Laulo gjenskapte".
Og Henrik Møller har gjenskapt denne figuren i denne brosjen, i tiden mellom 1890 til 1892.
Les om Henrik Bertram Møller (1858-1937) i objekt nr 5.
Fantastisk flott og detaljert brosje, hvor biskopen står ut av brosjen!
Brosjen har en diameter på ca 3,8 cm og veier ca 16,35 gram.
Nr 8. Antikt smykke, nål, brosje, flott som skjerf nål, skjorte nål, bunads nål.
Antatt å være fra siste halvdel av 1800-tallet, eller tidlig 1900.
Flott antikk brosje. Vi antar at det er en ametyst i midten. Brosjen er nok veldig gammel, den har to stempler, klarer ikke helt å tyde disse, men skal komme frem på noen av bildene. Kan være mesterstempel "E.F."
Stenen er har noen bruksriper, som kommer bedre frem på våre klare bilder, enn det gjør med det blotte øyet. Nydelig slipt ametyst, som passer godt inn i dette smykket. Flott lilla farge!
Smykket har en bredde på ca 3 cm, en høyde på ca 3,3 cm. Nålen sitter godt, har en fin spenn, og går lett inn og ut av enkel, gammel c- lås.
Nr 9. Vidunderlig og eksotisk kame av romersk mann i gull forgylt 800 sølv ramme. Dette er både et anheng og en nål, brosje. Bruker man den som en nål, kan øsken brettes tilbake og behøver ikke være synlig. Og smykket har en fantastisk ramme med 3 håndlagde tvinnede tråder, samt bølget ramme som holder cameen fast. Nydelig satt sammen! Stemplet på baksiden 800 for sølv, og tydelig forgylt. Vakkert og verdig smykke.
Anhenget har en bredde på ca 3,5 cm og en høyde med øsken på ca 4,7 cm. Vekt på smykket er akkurat 15 gram.
Nr 10. Flott og typisk jugendstil smykke, denne kun i 830 sølv, uten stein. Nydelige svulmende blomster formet for hånd, og med en hengende pendel med blomst. Vi antar at blomstene kan være roser, eller kanskje pioner, som ikke har åpnet seg helt.
Godt stemplet på baksiden 830S for sølv og med mesterstempel G.A.H. som tilhører Georg Albert Halling, som var virksom i København i tiden 1914 til 1937. DA står her for Dansk Arbeide.
Sølvbrosjen er stor og flott, i åpent / gjennombrutt design, noe som gir den en lettere og luftigere følelse. Kan absolutt brukes som sølje, bunadssølv, draktspenne, bunad sølv.
Dette smykket har en god størrelse, måler ca 6,3 cm i bredden, og ca 7,3 cm i høyden. Vekt ca 14,64 gram.
Nr 11. Elegant og flott stangnål med tre nydelig og rikt slipte ametyster. Her skulle det nok sitte en liten perle i midten, som har falt av. Men det bør være enkelt å få satt inn hos en gullsmed, og vi overlater det til ny eier. Smykket virker å være ustemplet, men kan ha blitt satt på ny nål, eller satt på en forsterkning, hvor stempelet har blitt borte bak.
Stang nålen måler ca 4,6 cm på det lengste ca 2,5 cm andre veien. Smykket veier 6,35 gram.
Nr 12. Noe særegent smykke i sølv, med en mystisk stein. Vi antar at steinen er en lapis lazuli stein eller en mørk, lilla ametyst. Nesten så mørk at den grenser til sort. Men steinen har dybde, og har sikkert flere hemmeligheter i seg.. Bla kan vi se et hjerte formet i noe hvitt, se bildene.
Dette er en jugendstil brosje, som man skal bære med stolthet! Kan fint brukes som drakt sølje, eller til å sette noe i antrekket litt sammen.
Godt stemplet på baksiden med et ukjent mesterstempel og 830S for sølv.
Smykket måler ca 6,3 cm på det lengste, ca 2,9 cm andre veien. Vekt 11,8 gram.
Nr 13. Sølv brosje, Viking brosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Vikingsølv, Jugendstil smykke.
Helt særegen og flott, oval med store formede blomster, kan ligne på tulipaner. Stor, oval og med flotte detaljer og mystisk grønn stein. Meget spesiell, stor og flott Art Nouveau sølv brosje, nål med en større grønn stein, mest sannsynlig en grønn agat eller en grønn ametrine.
Og dette finner jeg om steinen Agat; Agat tilhører klassen Kalsedon og kommer i mange nyanser av farge og gjennomskinnelighet. Dette er en stein som har vært forbundet med kraftig healing og foryngelse. I historisk tid ble denne steinen ofte plassert i en gryte for å fjerne sykdom. Agat har utmerket beskyttende og healing energi, og stimulere analytiske evner og presisjon.
Smykket er godt stemplet på baksiden med et mestermerke og RBH, som tilhører Rasmus Bjørn Halvordersen, og 900S for kvaliteten i sølvet. Smykket har blitt laget en gang mellom 1900 og 1930, da Halvordersen var virksom i Danmark, og hans arbeider sammenlignes oftest med Georg Jensen arbeider.
Nålen er rett, har et godt spenn, ingen slakk og sitter godt. Her er det god lås, med en eldre sikkerhets bøyle, som presses mot nålen i låsen. Brosjen måler ca 5,5 cm på det lengste og ca 4,3 cm andre veien. Smykket veier 20,14 gram.
Nr 14. Antikk, herlig sølv nål med vakre detaljer. Vi antar at de grønne steinene er agater, ligner godt på smaragder. Den midtre steinen, antar vi er perlemor. Godt stemplet på baksiden med "830" for sølv og et ukjent mesterstempel. Vi mener dette vakre, lille smykket er fra slutten av 1800-tallet. Vakre detaljer i stangen, med masse sjarm. Nydelig som en sølje, hals nål, til å sette blusen litt sammen i halsen, eller et sted man vil vise frem et nydelig jugendstil stangnål i sølv. Siden det mangler en "S" etter 830, så antar vi smykket er fra før 1892.
Smykket måler ca 5 cm på det lengste og ca 1,7 cm på det bredeste. Smykket veier 2,84 gram.
Nr 15. Nydelig forgylt liten halsnål Stemplet på baksiden kun med 830S for sølv. Smykket er nok antikk, og siden det mangler stempel, så vet vi ikke hvem som har laget det. Tre flotte slipte ametyster til. Og en stang gjennom midten, kan ligne på et septer, kanskje noe kongelig!?
Meget flotte detaljer, og en perle i midten. Måler ca 3,5 cm i lengden, ca 2 cm andre veien. Veier akkurat 3 gram.
Nr 16. Nydelig antikk, Art Nouveau-brosje, bysølje i sølv emalje, med hengende pendler. Særegen i turkis base og hvit emalje dråper. Heng i ertekjede og filigranheng med turkise emalje perler, fantastisk og forseggjort. Denne er utrolig flott! En vakker bit av Norsk historie! Stemplet på basens bakside med mestermerket; ambolten med to slegger, som står mot hverandre. Det er mestermerket til Clemet Berg.
Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Clemet Berg (1852-1941) tok borgerskap som gullsmed i Oslo i 1889. Sammen med Samuel Holm (1852-1894) startet han i 1889 Norsk Filigransfabrikk. De opparbeidet et betydelig marked for filigransarbeider i hele Skandinavia. Samuel Holm døde allerede i 1894 og Clemet Berg etablerte snart etter, en gullsmedforretning med verksted i eget navn. Etter hvert opparbeidet han seg en større produksjon, særlig på emaljesmykker. Han trakk seg helt ut av Norsk Filigransfabrikk i 1897. I 1920 trakk Clemet Berg seg tilbake og overdro forretning og verksted til gullsmed Emil Marthinsen som fortsatte under navnet C. Bergs Eftf. Dette verkstedet ble en av de større emaljeprodusentene i Oslo.
Også stemplet "925" og ingen S, som betyr at denne herlige søljen er laget en gang før 1892. Etter den tid, var det veldig strengt med at S skal stå etter gehalten, altså finheten i sølv, som her er 925/1000.
Henger ca 7,3 cm fra toppen og ned og er drøye 4 cm på det bredeste. Veier 5,22 gram, pur glede!
17. Litt av en overraskelse, da vi sjekket stempelet på dette vakre korset. Antikt kors, med onyx-plater og en ekte topas. Kan være en aquamarine, men testet uansett positivt på smykkestein hos gullsmeden. Stemplet på baksiden med "830" for sølv og "J.T.", et av mesterstemplene til Jacob Tostrup.
Så lånt noe av info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
Jacob Ulrich Holfeldt Tostrup (1806 -1890) var juveler og gullsmed i Christiania, grunnlegger av firmaet J. Tostrup i 1832, som ble et av landets ledende i sin bransje, og som forble i familiens eie helt til 1980-tallet. Tostrup var en pioner både innen mekanisering av gullsmedhåndverket og moderne markedsføring av produktene. Han kom 17 år gammel i gullsmedlære i Bergen. Etter læretiden oppholder han seg en årrekke i Danmark, Russland og Tyskland. Han tar borgerskap i Christiania i 1832 og begynner samtidig verksted i Øvre Vollgate. I 1838 kjøper han gård i Kirkegaten 20 hvor han også åpner forretning. Her blir firmaet til 1890 da de kjøper Karl Johans gate 25 og flytter verksted og forretning dit. Samme året dør Jacob Tostrup. Jacob Tostrup var utvilsomt sin tids dyktigste gullsmed.
Vakre detaljer rundt smykkesteinene. Dette kan være et av hans tidligere smykker. Vi kan datere smykket tilbake til tiden mellom 1882 og 1892. Ca 140 år gammelt, og så godt tatt vare på. Original Tostrup smykke, vil jeg kalle denne en nydelig skatt! Smykket har en høyde på ca 4,8 cm med øsken, og måler ca 2,6 cm på det bredeste. Veier 4,72 gram.
18. Vidunderlig og eksotisk kame av en nydelig kvinne i 800 sølv ramme. Dette er både et anheng og en nål, brosje. Bruker man den som en nål, kan øsken brettes tilbake og behøver ikke være synlig. Og smykket har en fantastisk ramme med 20 små markasitter, som sitter i den ovale rammen rundt. Nydelig satt sammen! Stemplet på baksiden, kun 800 for sølv. Vakkert og verdig smykke.
Anhenget har en bredde på ca 3,2 cm og en høyde med øsken på ca 4,6 cm. Smykket veier 7,77 gram.
19. Flott sølv smykke, stemplet 800 eller 900 for sølv, og med noen flere, noe utydelige stempler. Nydelig halslenke med tilsittende sølv og markasitter i flere ledd.
Fra wikipedia har jeg følgende om markasitter; "Markasitt er et mineral som består av både jern og svovel. Det tilhører mineralgruppen sulfider. Markasitt blir dannet hydrotermalt, ved at væske renner gjennom vertsbergarten og løser opp enkelte element som igjen blir avsatt når væsken når et metningspunkt. Elementene som blir avsatt kan være jern og svovel, som sammen kan danne mineralet markasitt. Markasitt er konsentrert i avgrensede soner, årer, der væske er blitt transportert gjennom vertsbergarten. Markasitt danner messing-gule og litt grønne, rombiske krystaller".
Usikker på hvem som har laget det, da vi ikke kjenner stempelet. Men mener det er fra 1920-1930-tallet. Halskjedet er altså i sølv og måler ca 43,5 cm, og veier 5,9 gram.
Se bilder for flere detaljer.
Selges i nettbutikken
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Nøkkelinfo
- Tilstand
- Brukt
Generell info
Det hele startet med at vi mistet svigermor, og det ble båret inn esker med sølvtøy, sølv ting og flotte sølv emalje smykker, serviser og noen vesker. Jeg hjalp min mann (og hans bror) og la ut på Finn. Og fikk så interessen for antikk og brukt gjenstander. Pga en hodeskade etter et fall i 2015, så er min hverdag noe begrenset, men Finn annonser, det kunne jeg holde på med. Uten støy og ytre påvirkninger. Min mann og jeg begynte å gå på auksjoner, og jeg satte meg inn i objektenes materiale og opprinnelse. Hobbyen som vokste seg større enn jeg hadde tenkt, og har nå blitt til vårt lille firma, Ringhoff Antikk & Brukt. Satt sammen av våre etternavn fra; Pål Ringnes og Bente C. Ranhoff. Vi holder vårt firma lite, ved annonser på Finn, og nå vår nettbutikk. Men har ingen butikk, men du må gjerne gjøre en avtale, for å se noe du er interessert i. Og vi tar det som kommer. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
Bare å spørre..
Bare å spørre..
Beliggenhet
Ringhoff Antikk & Brukt
FINN-kode | 368027335 |
---|---|
Sist endret | 31.12.2024, 09:37 |