Bildegalleri
Økologiske vannkefirkorn
Beskrivelse av varen
Aktive vannkefirkorn til fremstilling av herlig velsmakende probiotisk drikk.
Leveres 1 spsk økologiske korn som passer til fremstilling av 1 liter vannkefir.
Kan hentes i Sandnes eller sendes med post.
Hva er vannkefirkorn?
Vannkefirkorn er ikke korn, men en sammensetning av gunstig bakterier og gjær som lever sammen i kulturer. Disse kulturene ligner på små krystaller eller små klumper av korn, derav navnet.
Hvordan lage vannkefir selv
Vannkefir kan du enkelt lage hjemme, ved å tilføre kefirkorn i sukkervann. Kefirkornene omdanner sukkeret til melkesyre og organisk syre. Og etter ca 2 dager vil du ha en probiotisk drikk som ikke bare magen din vil takke deg for. Den smaker også utrolig godt. Vannkefir er et godt alternativ til brus, og det er bare fantasien som setter stopper for smakene du kan lage.
Oppskrift på vannkefir:
Dette er grunnoppskriften på vannkefir.
- 1 liter vann
- 1 spsk vannkefirkorn
- 2 skiver økologisk sitron
- 1 liten håndfull økologiske rosiner
- 4 ss økologisk rørsukker/ hvitt sukkker
- Evt. 1/2 tsk økologisk melassesukker
Hell vannet og sukkeret i en krukke og rør ut sukkeret, så du får sukkervann. Tilsett deretter vannkefirkornene, sitronen og rosinene. Skru på lokket løst, eller bruk et håndkle med strikk til å dekke krukken.
La krukkene stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager. Det kan være lurt å smake på den etter 1 dag. Jo lenger du venter jo syrligere blir den, fordi vannkefirkornet løpende spiser opp sukkeret for til sist å forsvinne.
Når du synes smaken er tilpass, da sil blandingen, så du får ut sitronene, rosinene og vannkefirkornene. Nå er vannkefiren klar til å drikkes.
Jeg vil anbefale å karbonere den 2 dager i patentglass. Da får du en herlig forfriskende kullsyre i din kefir, akkurat som du kjenner fra brus og øl.
Oppbevar på benken, men på i kjøleskap før den skal drikkes.
Hvis du trenger help i prosessen, kan du kontakte meg på telefon, mail eller sms og få hjelp og veiledning underveis.
Hvis du har ytterligere interesse for probiotiske drikke, har jeg mange andre typer tilgjengelig. F.eks.: Melkekefir, Skyr, Kombutcha, June, osv.
Videre selger jeg også aktive surdeig startere og villgjær startere.
Se melkekefir annonse her:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=123501747
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 16.12.2024, 10:56 ・ FINN-kode: 369379434