Bildegalleri
Aktive vannkefirkorn
Beskrivelse av varen
23.01.25: Det har vært stor pågang i etterspørsel som er kjempe artig 😊 Nå må kornene her bare få lov til å bli litt flere så er jeg straks klar for å sende avgårde mye igjen. Skriv gjerne til meg så setter jeg deg på liste og sender snart - pleier ikke å ta for lang tid😊
Selger aktive vannkefirkorn som produserer deilig vannkefir til oss her hjemme 😊
De formerer seg fort så derfor vil jeg gjerne selge videre til de som ønsker å forsøke - det er gøy å drive med egenproduksjon!
Selger 1 god spiseskje som gir deg 0,5 liter i første omgang. Dette vil av erfaring raskt øke.
Du halverer oppskriften under til du har nok til å produsere 1 liter 😊 Gi kornene litt tid til å vokse og formere seg hos deg som ny eier, så skal du se at du får masse god vannkefir 😊
Det finnes mange oppskrifter der ute, men selv har jeg godt resultat med følgende:
Til 1 liter vannkefir:
- 1 liter vann
- 2 ss kefirkorn
- 2 ss rårørsukker eller kokosblomstsukker (kan også bruke agave)
- 1 god skrive appelsin eller sitron (når du har ferdig vannkefir stående etter hvert, kan du for enkelhetens skyld tilsette en liten klunk av den i stede for frukt - det gjør jeg)
- 1 liten neve økologiske rosiner
Fremgangsmåte:
- Fyll vann i et glass som rommer litt mer enn 1 liter (norgesglass uten gummi i lokket, eller bruk et klede med strikk rundt). Rør sukkeret til det er så godt som oppløst
- Ha i kefirkorn, sitrus og rosiner
- La stå i romtemperatur (jeg har de på kjøkkenbenken) i ca. 48 timer, eller til rosinene ligger i toppen ferdig "spist"
- Sil av og fyll på glassflasker du oppbevarer i kjøleslap 😊
Annengangsfermentering:
Ønsker du dette kan du tilsette bær, ingefær o.l til vannkefiren etter den er silt av og la den stå under tett lokk i romtemperatur i 24 timer (da får du enda mer kullsyre).
Jeg pleier å annengangsfermentere på fryste bær (bærblanding fra Rema 1000) da vi liker den best da, den får også mer kullsyre😊
Skal du ha en pause i å lage vannkefir kan du legge vannkefirkornene i et tett glass i kjøleskapet i sukkervann. Jeg pleier å fylle et glass godt med vann, tilsette 1 ss sukker og la de stå i dette. Da går de i dvale. De liker selvsagt best å være i action hele tiden 😊
Tips:
- Har du krukker uten lokk så kan du bruke folie med strikk som tett lokk for annengangsfermentering
- Kornene er ikke glad i metallredkaper, så bruk tre eller silikon (plast).
Sending;
Kan sendes mot frakt (kr 82) eller hentes i Grimstad - legger de ut i postkassen så du kan hente når det passer deg 😊
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 23.1.2025, 19:31 ・ FINN-kode: 343576032