Bildegalleri
Div. Viestad, Barmen, Hellstrøm, Stiansen, Brimi m m
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
- Arne Brimi ; Tid til overs. Matfilosofi fra Vianvang. Utg. 2000. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Vianvang er Arne Brimis serveringssted i Jotunheimen. Her blir kontinentale impulsar blanda med norsk tradisjon, og resultatet er mykje god mat og tid til å nyte samlinga ved bordet. I denne boka skriver Brimi om ting som er viktig for han: fridomen i fjellet, mattradisjonar i inn- og utland, om mennesker han har møtt og om jakta på dei gode råvarene og det perfekte måltidet. Innimellom serverer han oppskrifter med kjøt, fisk, kaker, brød, salat og dessertar. Med oppskriftregister.
- Arne Brimi; Frå naturens kjøken. Mat og matkultur frå kjøkenet under Lomseggen (storvilt, småvilt, fisk mm). Utg. 1991. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: I denne kokeboka presenterer Brimi retter der norske råvarer står i høysetet. Her har tradisjonsrik hverdagsmat fått sin plass sammen med spennende gourmet-retter: rømmegrøt og reinsdyrstek, laks i mousselinesaus og jordbærcharlotte, jegersuppe og øl av einelog.... I tillegg til instruktive oppskrifter har Arne Brimi knyttet kommentarer til norske mattradisjoner og matkultur, skrevet i en personlig form, på hans egen dialekt. En annerledes kokebok som vil glede og begeistre alle matglade.
- Arne Brimi; Brimis Beste. Dei beste oppskriftene. Den beste smaken. Den norske opplevinga. Utg. 2006. 259 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Boka inneheld om lag 200 av Arne Brimis aller beste oppskrifter. Her finn du rettar som har utvikla seg gjennom meir enn tjue år, og som utgjer plattforma i Brimis filosofi, naturens kjøken. Brimi har alltid vore oppteken av å leite etter den rette smaken, smaken av det opphavlege, av norsk natur, luft og vatn. Råvarene har stort sett vore dei same, men framgangsmåten har endra seg over tid og står i dag fram som betre og enklare. Har register.
- Andreas Viestad; Nord for Eden - ny norsk mat med Andreas Viestad. Utg. 2003. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: I denne praktfulle kokeboken slår Andreas Viestad et slag for de gode og særpregede norske råvarene og for våre flotte mattradisjoner. Han representerer den nye skandinaviske matkunsten samtidig som han henter inspirasjon i den tradisjonelle måten å tilberede maten på. I sin personlige fortellerstil og ved hjelp av mer enn 100 oppskrifter gir Viestad oss det beste av Norges natur og matkultur.
-Andreas Viestad; Norsk mat med Andreas Viestad. Utg. 2010. 247 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Her finner du mer enn 100 oppskrifter på de viktigste rettene for hverdag og fest: Kokt laks med agurksalat og pepperrotrømme, men også bakt laks med ingefær og soyasaus. Den klassiske fårikålen står side om side med honningglasert lammelår. Du får oppskrift på den beste bacalaoen, rypebryst, finnbiff og reinsdyrcarpaccio, hjemmelaget krokanis og akevittsorbet. Trå til med lapskaus, seibiff med løk, medisterkaker, ertesuppe og rødspette med remulade til hverdagsmiddagen.
-Andreas Viestad; Ekte mat. Utg. 2016. 512 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
Omtale: Med denne boken kan du lage ekte mat. Er det ikke det vi alle egentlig vil ha? Mer enn 250 oppskrifter. Presentasjon av mer enn 25 forskjellige grønnsaker og 20 forskjellige fisk og skalldyr. Maten skal ha en historie, et opphav, og har vi vært med på å gjøre noe ekstra for måltidet vi spiser, som å dyrke noe i hagen, i balkongkassen eller sanke noe av det som finnes i naturen rundt oss, har vi skapt ekstra stor glede over måltidet.
- Lars Barmen; Norsk mat. Utg. 2002. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boka har oppskrifter på tradisjonell norsk mat, både fisk, kjøtt, grønnsaker, desserter, kaker, sylting og hermetisering. Her er tradisjonsrike norske retter til både hverdags og fest, bl.a. fiskegrateng, fiskesuppe, kjøttkaker, kalvefrikassé, kålrulletter, agurksalat, ertestuing, eplekake, riskrem og forskjellige sorter syltetøy. Har register.
- Lars Barmen; Norsk sjømat. Fisk, skjell, skalldyr. Utg. 2001. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boka inneholder oppskrifter på norsk fisk og sjømat, og Barmen gir i tillegg råd og tips om hvordan råvaren bør behandles før den kan nytes, filetering av de ulike fisketypene, gode fiskesesonger og fiskenes næringsinnhold. Har register.
- Lars Barmen; Norsk mat med ny vri. Utg. 2000. 140 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Tradisjonelle norske retter og gode norske råvarer blir laget og brukt på en annerledes måte. Her får du en rekke oppskrifter på hvordan man kan lage nye og spennende retter av både de norske tradisjonelle rettene og de gode norske råvarene. Fra sine mange opphold i utlandet kombinerer Lars Barmen erfaringene sine med våre norske tradisjoner og råvarer. Hva med fenalår med selleriremulade eller kanskje ertesuppe med timianskum?
- Holger Koefoed og Lars Barmen; Lystens kokebok. Mat, kjærlighet og kjærlighet til mat. Utg. 1998. 158 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Omtale: Boken byr på et møte med tre forskjellige kulturers holdninger og tradisjoner knyttet til forbindelsen mat og kjærlighet: Norden, Frankrike og Østen. Har stikkordregister.
- Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm; Ingrid og Eyvinds livretter. Utg. 2012. 263 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Ingrid og Eyvind har samlet sine beste oppskrifter! I denne boken får du lære å tilberede Ingrids og Eyvinds livretter på en slik måte at du kan lage maten i ditt eget kjøkken. Her finner du klassiske retter som coq au vin, den aller beste smørstekte sjøtungen og den deiligste crème brûlée. I tillegg til alle favorittene inneholder boken en sauseskole og et stort utvalg spennende tilbehør.
- Eyvind Hellstrøm; Hellstrøm jr. - 60 oppskrifter & gode tips. Utg. 2012. 189 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: Denne kokeboka er en stjernekokks arv til kommende generasjoner. For Eyvind Hellstrøm er mat essensen i livet. Kan du lage mat, sier Eyvind, er det supert. Kan du lage god mat, derimot, åpner det dørene til et liv med gode opplevelser. Eyvind vil gjøre tenåringer interessert i mat og matlagning. Til å hjelpe seg har han fått med seg sitt fadderbarn Elise på 15 og hennes venner. Sammen har de laget en kokebok med 60 oppskrifter på frokost, lunsjretter, hverdagsmiddag, søndagsmiddag, festmat, buffémat samt fristende snacks og godsaker. Oppskriftene er enkle, og rettene er tilpasset råvarer man får i årets sesonger. Boka er full av geniale tips, og steg-for-steg bilder viser hvordan man best skjærer, hakker, rører, ruller, baker .
- Eyvind Hellstrøm; Enkle & perfekte menyer. Utg. 2009. 336 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: I denne boken gir mesterkokken Eyvind Hellstrøm deg inspirasjon til å skape den perfekte menyen for enhver anledning. Her vil du finne et rikt utvalg av sammensatte menyer med lettfattelige trinn-for-trinn-forklaringer. I tillegg får du gode vinforslag til hver enkelt rett samt uunnværlige tips som vil løfte retten til nye kulinariske høyder. Denne boken får enhver hobbykokk til å fremstå som en chef. Vakkert illustrert av lekre og utsøkte fargefotografier som vil gi deg vann i munnen. Har register og ordforklaringer.
- BENT STIANSEN: Stiansen til hverdags. Utg. på Dinamo forlag i 2004. 287 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,- NB: Signert. "Mathilsen fra ..."
Omtale: Kokeboken inneholder et utvalg av forfatterens hverdagsretter. Her finner leseren også tips til valg av råvarer, utstyr og innredning. Med oppskriftsregister.
- Anette Stiansen og Bent Stiansen; Stiansen inviterer til fest. Utg. 2008. 341 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,- NB: Signert. "Mathilsen fra ..."
Omtale: Boken inneholder 150 oppskrifter og 20 festmenyer som dekker alt fra årets høytider og anledninger til temafester, piknik og vennemiddager. Den gir en innføring i alle forberedelser til en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord. Har oppskriftsregister.
- Bent Stiansen; Alene hjemme - kokebok for små husholdninger. Utg. 2012. 345 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: De fleste kokebøker har oppskrifter for fire personer. Stiansen har derfor laget en kokebok med oppskrifter for én og to personer. Her får du 160 nylagde hverdagsretter som er enkle, gode, raske og næringsrike. I tillegg får du: Tips og råd om kjøkkenutstyr og viktige basisråvarer Basisteknikker for matlaging og råd om organisering av kjøkkenet Bents ti matvettregler Nærmere 100 illustrerte steg-for-steg-beskrivelser Oppskriftsregister og råvareregister Egen webside med filmer, handlelister m.m.
- Bent Stiansen m fl: Stiansens kulinariske koffert. Utg. 2002. Stort format. 303 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: Bent og Annette Stiansen har besøkt Italia, Vietnam, Lyon, Thailand, Provence og Danmark . og byr på fantastiske matbilder, små anekdoter, trivelige steder å spise og bo, samt oppskrifter fra stedene. Rettene er komponert slik at du ikke trenger å være verdensmester i kokkekunst, selv om Bent er nettopp det!
- Bent Stiansen; Stiansen i boks. Utg. 2012. Heftet. 94+96+95+79 sider. Meget pene eksemplarer (som nye). Kr 180,-
Omtale: Boksen inneholder fire kokebøker med oppskrifter på småretter, kjøtt-, fisk- og skalldyrretter og desserter.
- Ingrid Espelid Hovig; Ingrids matminner. Utg. 2007. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: En lekker og brukervennlig kokebok En biografisk kokebok fra vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig. I denne nye kokeboken tar hun oss med på en kulinarisk reise gjennom barndom, oppvekst og tiden i NRK. Vi får møte kjente gjester fra programmene hennes og kan prøve yndlingsoppskriftene deres på vårt eget kjøkken. Her får vi også innblikk i hvordan det var å vokse opp i et hjem der hjemmelaget mat var et meget viktig element både til hverdag og fest.
- Ingrid Espelid Hovig; Ingrid og kokkene. Utg. 2000. 323 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
I denne boken forteller forfatteren om sine kokkesønner, tolv i tallet. De er Norges beste kokker. Alle er, eller har vært, på Det norske kokkelandslaget, og de fleste har vært gjester hos Ingrid i Fjernsynskjøkkenet. På besøk hos sine sønner i deres respektive restaurantkjøkkener har Ingrid fått oppskrifter og menyer som lett kan brukes når vi inviterer til gjestebud hjemme. Kokkenes livretter fra gamle dager er også med. Her avsløres hemmeligheten med kjøttkaker, komle med og uten dott, fårikål og lammefrikassé, slik mor lager det. Med oppskriftsregister.
(Lars Barmen, Bent Stiansen, Hans Robert Brun, Harald Osa, Morten Schakenda, Jørn Lie, Lars Erik Underthun, Odd Ivar Solvold, Trond Moi, Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Terje Ness)
- Hugo Lauritz Jenssen; Kokkelandslagets store kokebok. Utg. 2004. 360 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Kokkelandslaget byr på sine aller beste matretter, og hjelper deg forbi kjøkkenets mange fallgruver og feller. Oppskriftene er ikke forenklet, men forklaringer og fremgangsmåter gjør det mulig for vanlige hverdagskokker å lage landslagsmaten. Boken har et eget kapittel med basisoppskrifter og ordforklaringer. Med register.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 11.11.2024, 12:34 ・ FINN-kode: 370026089