Bildegalleri
Hinduisme, buddhisme, konfutsianisme, islam, kristendom, filosofi, mytologi
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100,-.
Birger Sivertsen; Mari Vassause og den hellige Margareta. Gamle norske merkedager. Utg. på Andresen & Butenschøn 2000. 261 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Boka tar for seg tro og folketro, legender og eventyr, værtegn og varsler knyttet til de gamle merkedagene i norsk tradisjon. Stoffet er ordnet etter kalenderen - dag for dag, måned for måned. Med litteraturliste og register over merkedagsnavnene med henvisning til riktig dato.
Jahn Børe Jahnsen (red); Slidredomen 800 år. Utg. av Slidre Sokneråd 1987. 128 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
C. Scott Littleton (red.); Østens visdom. Hinduisme, buddhisme, konfutsianisme, daoisme, shintoisme. Utg. 1988. 176 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Boken kaster lys over de viktigste filosofiske og religiøse systemene i Asia, og den tar for seg den historiske og mytiske opprinnelsen for disse gamle trosretningene. Med ordforklaringer, litteraturliste og stikkordregister. Illustrert.
- Terje Nordby; Gresk mytologi. Utg. 2013. 409 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
Omtale: Terje Nordby tar leseren med på en oppdagelsesreise gjennom de greske mytenes fascinerende verden ? fra det første kjærlighetsmøte mellom himmelen og jorden, heltenes fødsel til dødsriket, sirenesang og trojanerkrigen. Nordby gjenforteller de viktigste mytene på en elegant måte og setter de samtidig inn i en kulturhistorisk ramme. Mytene er forunderlig moderne, og kjennskap til mytene åpner for en bredere forståelse og innsikt i vår egen historie, kunst, litteratur og filosofi.
- Hege Storhaug; Islam. Den 11. landeplage. Utg. 2015. 335 sider. Meget pent eks. Kr 50.-.
Omtale: Høsten 2015 opplever Norge og Europa en dramatisk høy folkevandring fra Midtøsten, Afrika og Asia. Vår frihetsorienterte kultur er under stadig sterkere press fra islam. Islam er i kamp med kvinner, jøder, homofile, frihetsorienterte muslimer og enhver som ikke underkaster seg dens doktriner. Folk er med rette bekymret for fremtiden. Vårt politiske lederskap både tier og lyver om islams motstand mot frihet. I denne engasjerende boken er Hege Storhaugs budskap at Norge og Europa nå beveger seg inn i en ukultivert og udemokratisk tidsepoke. For å bevare vår livsform trenger vi at folket tar til motmæle og bruker det Arnulf Øverland kalte Den første menneskeretten: Ytringsfriheten.
- Salman Rushdie; Sataniske vers. Utg. i serien Århundrets bibliotek 1996 . 522 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Denne romanen fra 1988 er blitt en merkestein i kampen for ytringsfriheten etter at det iranske regimet utlyste sin fatwa over forfatteren i 1989. Den har en kaleidoskopisk handling. En tidlig vintermorgen blir en kapret jumbojet sprengt i luften over Den engelske kanal. Gjennom skydekket faller to personer: Gabreel Farishta, Indias legendariske filmstjerne, og den mer beskjedne skuespilleren og britiske statsborgeren Saladin Chamcha. Som ved et mirakel skylles de opp på en snødekket engelsk strandbredd. Men snart viser det seg at de har gjennomgått merkverdige forandringer.
- Per Kværne, Kari Vogt m fl.; Religionsleksikon. Religion og religiøse bevegelser i vår tid. Utg. 2002. 400 sider. Illustrert. Noe tekst merket med blått på et par sider, ellers meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Leksikonet dekker alle religioner og religiøse bevegelser som er av betydning i dag, og behandler hver enkelt religion også ut fra et historisk perspektiv. De fleste av verdens land har fått en artikkel hvor det religiøse livet blir beskrevet, og en kan også finne definisjoner på en rekke religionsvitenskapelige begreper.
Lunden kloster (Oslo)1950 - 2009. En reise i 50 års klosterhistorie. Utg. 2009. Heftet. 143 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-.
- Arne Bakken; Nidarosdomen. En pilegrimsvandring. Utg. 1997. 187 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Arne Bakken var pilegrimsprest i Nidarosdomen. I denne boka forsøker han å fange tankene bak utformingen av dette byggverket. Her diskuteres også hva katedralen har å si for dagens mennesker. Med litteraturliste.
- Olav Bø; Vår norske jul. Utg. 1993. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
- Illustreret missionshistorie (bind 1). Utg. 1894. Bl a om lappemisjonen i Norge, Sverige, Finland og Russland (se bilde av innholdsfortegnelse. Bruksspor på perm, ellers pent eksemplar. Kr 50,-.
- Leo Hjortsø; Greske guder og helter. Utg. 1998. 297 sider. Register. Meget pent eks. Kr 50,-.
Omtale: Boken er både et oppslagsverk og en samling fortellinger fra den antikke gudeverdenen. Den gir en fullstendig oversikt over alle kjente greske guder og helter, og over sagn og myter fra den greske antikken. Har litteraturliste og stikkordregister.
- Terje Nordby ; Forvandlinger. Et moderne møte med greske myter. Utg. 1999. 381 sider. Illustrert. Litt rift i omslaget, ellers meget pent eks. Kr 90,- .
Omtale: Forfatteren forteller om de greske mytene, om guder og helter, om mennesker og krefter. Han viser hvordan mytene har et nært og levende budskap til oss moderne mennesker. Med stikkordregister.
- Terje Nordby; Mytekalender. Vinter. Utg. 2006. 295 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Boka inneholder ei fortelling fra mytenes verden for hver dag i desember, januar og februar. Mytene, som har røtter i gresk, romersk, egyptisk, indisk og norrøn mytologi, verdensreligionene, russiske folkeeventyr, indiansk folklore, litterære skikkelser og historiske personer, kobler vårt daglige liv til kulturhistoriens univers. Har tema- og stikkordregister.
- Arthur Cotterell; Classical Mythology. The Ancient Myths an Legends of Greece and Rome. Utg. 1997. Engelsk tekst. 96 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
- Stewart Perowne; Romersk mytologi. Utg. 1986. 144 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
- H.R. Ellis Davidson; Nordisk mytologi. Utg. 1984. 143 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
- Anne Holtsmark; Norrøn mytologi : tro og myter i vikingtiden. Utg. 1970. Heftet. 193 sider. Illustrert. Pent eks. kr 30,-.
- Thor Heyerdahl og Per Lillieström; Jakten på Odin. På sporet av vår fortid. Utg. 2001. 319 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Forfatterne setter søkelyset på Odin, og følger kongsættene fra Odin via Odins navngitte sønner og andre etterkommere inn i Europas øvrige kongsætter. Med utgangspunkt i Snorre og nylig utført felt- og utgravingsarbeid i Kaukausområdet gir forfatterne oss innblikk i en tid da all verdens folk var på vandring. Har litteraturliste og register.
- P. A. Munch; Norrøne gude- og heltesagn (revidert utgave ved Jørgen Haavardsholm. Utg. 1996. 316 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar. Kr 150,-.
Omtale: Boka kom første gang i 1841 med tittelen "Nordens gamle Gude- og Heltesagn". Sagnene var supplert med grundige kommentarer og henvisninger til litteratur om det enkelte sagn. Gjennom de senere utgavene har gjenfortellingene av sagnene holdt seg noenlunde uendret, mens kommentarene er blitt skrevet om. Har bibliografi, kildefortegnelse over illustrasjoner og register.
- Gro Steinsland; Eros og død i norrøne myter. Utg. 1997. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: I denne boka gir religionshistorikeren Gro Steinsland en personlig tolkning av de norrøne mytene. Hun finner en oppfatning av verden som et innfløkt samspill mellom gudene, de ordnende kreftene og jotnene, de energifylte og kreative motkreftene. For vikingtidens mennesker var begge kreftene like nødvendige. Både liv og død ble opplevd erotisk: samspillet, tiltrekningen, motsetningen og spenningen i forholdet mellom mann og kvinne var en grunnkraft i tilværelsen. Har litteraturliste og navneregister. Illustrert.
- Olav Christensen (red.); Bergteken. Nye vegar til gamle segner. Utg. 2000. 132 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Boka inneheld segner om huldrer, gygrer, troll, hendingar, stader og namn frå Indre Sogn. Forteljingane handlar om ein røyndom bakanfor det geografiske og materielle, og fortel oss kva ein stad har hatt å seie, både når det gjeld kultur-samanhengar og kjenslelivet til dei menneska som budde der.
- Ane Ohrvik; Nisser. Fra helgen til sinnatagg. Utg. 2013. Illustrert. 233 sider. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: Nissen finnes over alt! I dag møter vi rødkledde julenisser som kommer med cola og julegaver til barna, miljøbevisste blånisser som rydder søppel, og mange steder settes det fremdeles ut grøt til nissen på låven. I middelalderen møter vi en godhjertet helgenfigur som redder mennesker i nød, mens nissen i pietismens mørkealder er en skrekkinngytende skikkelse som straffer slemme barn. På 1800-tallet får nissen reinsdyrslede og sklir ned skorsteinen med gavesekken, mens vi i Norge har vårt kortvokste sinnatagg av en fjøsnisse. Nissen er alltid med på lasset i en eller annen form! Her er fortellingen om dem.
Birger Sivertsen; For noen troll. Vesener og uvesener i folketroen. Utg. 2000. 319 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
Omtale: Forfatteren har arbeidet seg gjennom tradisjonsamlere over hele landet, og presenterer i denne boken 20 ulike vesener fra den gamle folktroen. Vi stifter bekjentskap med såvel tusser og huldrer, nisser og byttinger som draugen og sjøormen, heksene og fanden. Men fremst i rekken står trollene som de mest populærer av dem alle. Har litteraturliste.
- Joann Fletcher; De gamle egypterne. Myter, kunst og levende symboler. Utg. 2000. Illustrert. 144 sider. Meget pent eks. Kr 50,-.
Omtale: I mer enn 3000 år, under de gudeliknende faraoene absolutte styre, utviklet Egypt en kultur som overvelder og forbløffer oss den dag i dag. Boka innvier oss i pyramidenes og sfinksens hemmeligheter, den tar for seg faraoene, vi får høre om de religiøse mysteriene og de merkelige hieroglyffene. Bildene i boka tar for seg ikonografien, mønstrene, motivene og symbolene som kan fortelle oss noe mer om de gamle egypternes forestillingsverden. Med ordliste, litteraturliste og stikkordregister.
- Erik Christiansen (red.); Arven fra Ægypten. I-II. Utg. 2001. Dansk tekst. 326 + 336 sider. Illustrerte. Meget pene eksemplarer m/omslag. Kr 300,- for begge to.
Innhold: Bind I: Beundring og frykt. Kristendom og visdom.
Bind II: Genopdagelse. Mystik og videnskab. “Monumentene fra det Gamle Ægypten er gennem tiderne blevet taget til indtægt for vidt forskellige opfattelser af virkeligheden. Arven fra Ægypten fortæller historien om, hvordan dette er gået til, og giver dermed et fascinerende indblik i vor egen kulturhistorie”
- Friedrich Nietzsche; Moralens genealogi. Utg. på Spartacus i 2010. 184 sider. Som ny m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: Moralens genealogi er boken hvor Nietzsche innfører det berømte skillet mellom herremoral og slavemoral. Slavemoralen fremtrer som misunnelse overfor den som er kreativ og livsdyktig. Nietzsche dyrker den sterke som lever sitt liv uavhengig av den gjengse moral, uten samvittighetsnag. Den dårlige samvittigheten er en sykdom, sier han. Boken er delt inn i tre avhandlinger hvor Nietzsche søker etter moralens opprinnelse: Hvem har skapt «godt» og «ondt»? Gud? Nei, sier Nietzsche. Metafysikken hjelper oss ikke når vi skal forsøke å besvare livets store spørsmål. Moral er noe rent historisk og basert på menneskelig erfaring. Genealogien viser oss at vi aldri kan komme fram til en sann, egentlig moral fri for de begrensningene tid og sted legger på den. Moralens genealogi utkom for første gang i 1887 og er regnet som et hovedverk i vestlig moralfilosofi.
Solgt. - Svante Nordin; Filosofene - vesterlandsk tenkning siden 1900. Utg. 2014. 787 sider. Meget pent eks. m/omslag. Som ny. Kr 120,-.
Omtale: Hva er egentlig moderne filosofi? Hva har filosofene drevet med de siste 110 årene? Hva har vært de store spørsmålene? Hvilke retninger har dominert og hvilke filosofiske problemer har skapt splittelser mellom ulike land og miljøer? Hvor viktig er enkeltpersoner, og hvilken rolle spiller nasjonal og historisk tilhørighet for å forstå hva de har tenkt? Er det sant at det finnes en forskjell mellom kontinental og anglosaksisk filosofi og hva består den i så fall i? Kan det sies at filosofien har nådd et sluttpunkt? Eller er filosofien fremdeles livskraftig og kanskje viktigere enn noensinne? Svaret på disse spørsmålene og en rekke andre finner du i Svante Nordins bok Filosofene. Her kan du lese om filosofenes liv og tanker. Men Nordin forteller også om miljøene de virket i, de begivenhetene som gav opphav til filosofiske problemstillinger, de konfliktene de ble viklet inn i, vanskelighetene de støtte på og løsningene de søkte. Enkelte navn er kjente og mye omtalt, andre er relativt ukjente. I sin tid bidro de imidlertid alle til å fylle det filosofiske landskapet med levende skikkelser. Spørsmålene deres - og noen ganger svarene - utfordrer oss fremdeles.
- Arne Næss; Livsfilosofi : et personlig bidrag om følelser og fornuft. Ny utgave 1999. 196 sider. Meget pent eks. m/omslag (som ny). Kr 120,-
Omtale: Arne Næss skriver han bl.a.: Følelsene blir ofte undervurdert i liv og samfunn i dag. Jeg ønsker større bevissthet om den avgjørende rolle som følelsene faktisk spiller i menneskets tanker og handlinger. Jeg tror svært mange reflekterer altfor lite over sitt liv og sin tilværelse. Eller de begynner med det for sent. Det er stor forskjell på å fungere som menneske oå være bevisst om at det er akkurat nå du lever". Boken er blitt til i et samarbeid med Per Ingvar Haukeland. Dette er ingen fagfilosofisk bok, men en personlig bok om følelsene som et sentralt utgangspunkt for livet.
- Edward W. Said; Orientalismen. Vestlige oppfatninger av Orienten. Utg. 2001. 412 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Gjennom sin analyse av hvordan vestlige forfattere, malere, korsfarer, og senere politikere og samfunnsvitere har skapt vårt bilde av Orienten, retter Said skarp kulturkritikk mot vestlig imperalisme. Her kartlegger han hvordan "orientalisen" har formet sine romantiske og eksotiske forestillinger og lagt grunnlaget for vår moderne mangelfulle innsikt i Midt-Østens kulturer. Boken utkom første gang i USA i 1978. Har register.
- Pierre Bourdieu; Distinksjonen. En sosiologisk kritikk av dømmekraften. Utg. 2002. 281 sider. Mindre rift i omslaget, ellers meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Med utgangspunkt i konkrete eksempler på smak når det gjelder musikk, film og hvordan en innreder sitt eget hjem, behandler boka hvordan smak og behag er forskjellig innen samfunnets klasser og lag.
- Stein Mehren; Myten og den irrasjonelle fornuft. Utg. 2005. 447 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Dette er en ny ettbindsutgave av Stein Mehrens formidable idéhistoriske verk, som utkom i to bind i 1977 og 1980. I bokens første del gjennomgår forfatteren tenkere og kunstnere som Brecht, Clausewitz, Adorno og Sartre, og han behandler forholdet mellom verdensbilde og menneskebilde. I annen del viser han hvordan surrealismen demonstrerer splittelsen mellom rasjonalitet og irrasjonalitet i vår tekniske sivilisasjon. Han viser også hvordan økosofien ender i motsigelser der dens natursyn ser bort fra det spesifikt menneskelige - å overskride naturen. I et nytt etterord plasserer professor Jan-Erik Ebbestad Hansen tenkeren Stein Mehren i en større sammenheng i vår tids idéhistorie.
Olga Kharitidi; Inn i sirkelen. En russisk psykiaters møte med sibirsk sjamanistisk visdom. Utg. på Hilt og Hansteen 2002. 215 sider. Kr 90,-.
Omtale: Dette er en selvbiografisk beretning om forfatterens opplevelser og åpenbaringer i Altaj-fjellene i Sibir. Hun ble veiledet av en sjaman, og i denne boka presenterer hun oss for vår indre veileder som kan hjelpe oss til skape vårt sanne selv.
Lisa Williams; Livet blant de døde. Utg. 2009. 253 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-.
Omtale: I denne boken forteller forfatteren om livet sitt og sine evner som klarsynt og medium.
x
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100,-.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 13.11.2024, 17:09 ・ FINN-kode: 374522932