Bildegalleri
Jan Ove Ekeberg; Vikingtiden på 200 sider. + div. bøker om norsk historie
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100,-.
Reservert. -Jan Ove Ekeberg; Vikingtiden på 200 sider - fra høvdingstyre til rikskongedømme. Utg. 2022. 199 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Vikingtiden forandret Norge for all ettertid. Vi fikk de første byene, de første skrevne lovene og med kristendommen et nytt tankesett. Les den fascinerende historien om hvorfor vikingtiden, til tross for blodige tokt, ble en opplysningstid i Norge. Jan Ove Ekeberg tar oss med på hærtokt til fremmede land, med blodige slag, plyndring og herjing. Men han forteller også om andre sider ved vikingenes liv, og viser hvordan vikingtiden var en rik opplysningstid som la grunnlaget for den senere nasjonen Norge. Vikingene tok med seg viktig kunnskap hjem og moderniserte landet. De første byene vokste frem, vi fikk et enhetlig myntsystem, de første skrevne lovene, et moderne skriftspråk, og kristendommen fikk varig fotfeste i landet vårt. Dette er en lettlest innføring i 250 år med norsk vikingtid. Vi hører om de første blodige angrepene, om vikingene som grunnleggere av små riker i England, Irland, Normandie og på øyene i Vesterhavet, om hvordan Island befolkes og om oppdagelsene av Grønland og Amerika. Hva satte vikingene i stand til dette? Og hva var vi blitt som land da vikingtiden var over?
Magnus Magnusson; Liv og tro i vikingtiden. Utg. 1978. 128 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
-Karsten Alnæs; Historien om Norge.
I. Det ligger et land.
II. Under fremmed styre.
III. Mot moderne tider.
IV. En ny hverdag.
V. Femti rike år.
Utg 1996-2000. 495+547+685+638+587 sider. Meget pene eksemplarer. m/omslag.
Kr 90,- pr stk for enkeltbind. Kr 250,- for alle 5.
-Nordiske guder og helter. Myter og sagn fra førkristen tid. Utg. 2002. 296 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 200,-.
Omtale: Boken inneholder fortellinger om Tor, Odin, Frøy og de andre norrøne gudene, men er også en bok som trenger dypere inn i den førkristne kulturens verdenssyn. Har ord- og navneforklaringer, litteraturliste og register.
- Snorre. Norges kongesagaer, del 1 og 2 i ett bind utgitt på Forlag LibriArte i 1997. Språklig bearbeidet av Kjeld-Willy Hansen, John Larsen og Dyre Vaa på grunnlag av Gustav Storms oversettelse 1899. Illustrert av Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Petersen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen. 362 + 320 sider. Meget pent eks Kr 100,-
- Snorres kongesagaer (SNORRE) Oversatt av Anne Holtsmark og Didrik Arup Seip. Med tegninger av: Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Petersen, Erik Werenskiold, Wilhelm Wetlesen. Utg på den norske bokklubben i 1981. 733 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
- Norges kongesagaer, bind 1 og 2 utgitt på Forlag LibriArte i 1995. Språklig bearbeidet av Kjeld-Willy Hansen, John Larsen og Dyre Vaa på grunnlag av Gustav Storms oversettelse 1899. Illustrert av Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Petersen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen. 362 + 320 sider. Meget pene eksemplarer m/omslag. Kr 120,-
- Snorre Sturlasons kongesagaer (Stormutgaven) v/Finn Hødnebø (red.) og Snorre Sturlason. Utg. på J. M. Stenersens Forlag i 2009. 687 sider. Et mindre (ubetydelgi) merke etter en etikett på fribladet, ellers er boka som ny. Kr 350,-.
Omtale: Dette er den såkalte "Stormutgaven" med illustrasjoner av Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen, Erik Werenskiold og Wilhelm Wetlesen. + Anne Holtsmark (Oversetter) og Didrik Arup Seip (Oversetter). Designen inne i boken er identisk med den originale praktutgaven fra 1899. Dette er Norges viktigste bok, og bør finnes i alle hjem.
Solgt. Anne Holtsmark; Norrøn mytologi : tro og myter i vikingtiden. Utg. 1970. Heftet. 193 sider. Illustrert. Pent eks. kr 50,-.
- Helge Ingstad; Vesterveg til Vinland. Oppdagelsen av norrøne boplasser i Nord-Amerika. Utg. 1965. 284 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Boken skildrer Helge Ingstads største vitenskapelige seier som vakte internasjonal oppmerksomhet. Utgravningen av de norrøne tuftene på L'Anse aux Meadows ved nordspissen av Newfoundland, gjorde Ingstad i samarbeid med sin kone, Anne Stine Ingstad. Resultatene underbygget teorien om at det var Leiv Eirikson som oppdaget Amerika.
Solgt. - P. A. Munch; Norrøne gude- og heltesagn (revidert utgave ved Jørgen Haavardsholm. Utg. 1996. 316 sider. Illustrert. Meget pent eksemplar. Kr 150,-.
Omtale: Boka kom første gang i 1841 med tittelen "Nordens gamle Gude- og Heltesagn". Sagnene var supplert med grundige kommentarer og henvisninger til litteratur om det enkelte sagn. Gjennom de senere utgavene har gjenfortellingene av sagnene holdt seg noenlunde uendret, mens kommentarene er blitt skrevet om. Har bibliografi, kildefortegnelse over illustrasjoner og register.
- James Graham-Campbell (red.) m fl.; .Vikingenes verden. Utg. 1996. 240 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boka baserer seg på ny vikingtidsforskning og gir en bred innføring i vikingenes verden. I fire hoveddeler tar boka for seg 1) Vikingenes opprinnelse 2) Vikingtiden i Skandinavia. 3) Vikingtoktene 4) Slutten på vikingtiden. Mange spesialkart illustrerer vikingenes ferdsel og utvikling. Boka er dessuten gjennomillustrert med egne oppslag om særtrekk og arkeologiske funn. Ordforklaringer. Litteraturliste. Illustrasjons-, kart-, og stikkordregister.
Regesta Norvegica. I. 822 - 1263. Utg. 1989. 368 sider. Som ny. Kr 180,-.
Omtale: Regesta Norvegica er en publikasjon fra Kjeldeskriftfondet, under Kjeldeskriftavdelingen i Riksarkivet. Hensikten med Regesta Norvegica er å gi en kronologisk ordnet fortegnelse over alle kjente aktstykker til Norges middelalderhistorie. Det dreier seg om brev og andre dokumenter, bevarte og tapte, trykte og utrykte, som har med Norge, nordmenn og norske forhold å gjøre.
- H.R. Ellis Davidson; Nordisk mytologi. Utg. 1984. 143 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
- Thor Heyerdahl og Per Lillieström; Jakten på Odin. På sporet av vår fortid. Utg. 2001. 319 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Forfatterne setter søkelyset på Odin, og følger kongsættene fra Odin via Odins navngitte sønner og andre etterkommere inn i Europas øvrige kongsætter. Med utgangspunkt i Snorre og nylig utført felt- og utgravingsarbeid i Kaukausområdet gir forfatterne oss innblikk i en tid da all verdens folk var på vandring. Har litteraturliste og register.
- Thor Heyerdahl Skjebnemøte vest for havet. De beseiredes historie. Utg. 1992. 260 sider. Illustrert. Navn på friblad, ellers meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: I år (1992) "feirer" man at det er 500 år siden Columbus oppdaget Amerika. Denne boken handler ikke om Heyerdahls eventyrlige oppdagelsesreiser. Det er indianerne, urbefolkningene i Nord- og Sør-Amerika, som kommer til orde. Deres møte med den hvite mann etter Columbus` skjellsettende reise 1492.
-Thor Heyerdahl og Per Lillieström; Ingen grenser. Utg. 1999. 395 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Boka er formet som en samtale mellom to forfattere som inviterer leseren med på en nytenkning omkring vedtatte sannheter om vår historie. Har person- og stedsregister og litteraturliste.
Solgt. - Gro Steinsland; Eros og død i norrøne myter. Utg. 1997. 175 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: I denne boka gir religionshistorikeren Gro Steinsland en personlig tolkning av de norrøne mytene. Hun finner en oppfatning av verden som et innfløkt samspill mellom gudene, de ordnende kreftene og jotnene, de energifylte og kreative motkreftene. For vikingtidens mennesker var begge kreftene like nødvendige. Både liv og død ble opplevd erotisk: samspillet, tiltrekningen, motsetningen og spenningen i forholdet mellom mann og kvinne var en grunnkraft i tilværelsen. Har litteraturliste og navneregister. Illustrert.
- Arne Bakken; Nidarosdomen. En pilegrimsvandring. Utg. 1997. 187 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-.
Omtale: Arne Bakken var pilegrimsprest i Nidarosdomen. I denne boka forsøker han å fange tankene bak utformingen av dette byggverket. Her diskuteres også hva katedralen har å si for dagens mennesker. Med litteraturliste.
Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø; Tusen års Europahistorie - romere, germanere og nordboere. Utg. på Pax i 2001. 328 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. kr 150,-
Omtale: Dagens Europa og det særegent europeiske oppstod i det kraftfulle møte mellom romere, germanere og nordboere ved begynnelsen av vår tidsregning. Denne bredt anlagte europahistorie utgjør et viktig bidrag til vår europeiske selvforståelse og forteller en felles europeisk historie som er lite kjent i Norge; en historie der Norden spiller en langt mer fremtredende rolle enn de fleste vil være klar over. En bevissthet om et Europa som et hele ble født etter slaget vet Teutoburg i år 9 e.kr., da germanske stammekriger vant en knusende seier over den romerske har. Romernes ekspansjon mot nord ble stanset, og det europeiske kontinent ble delt, men også samlet. Geografisk, kulturelt og politisk kom grensen til å gå fra vest til øst, langs Rhinen og Donau, men det germanske nord og det latinske syd ble samtidig en dualistisk enhet. En ny verdensdel var blitt til.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 12.12.2024, 16:40 ・ FINN-kode: 374784173