Bildegalleri
Indledning til indisk kokekunst (1925 - første norske indiske kokebok)
Beskrivelse av varen
Tilstand: Godt brukt - Synlig brukt
Swami Sri Ananda Acharya:
Indledning til indisk kokekunst.
Fabritius og sønners forlag. Oslo 1925.
Originalbind med omslag av trepermer. Innhold noe preget av gammel fuktskjold i yttre kanter. Siste friblad med liten rift. "Ryggstripe" løsnet, men boken holder fint sammen av trådene. Bokpermene med noe slitasje. Uvanlig bok.
Den aller første indiske kokeboken på norsk, Indledning til indisk kokkekunst av Swami Sri Ananda Acharya, bedre kjent som Baral. Baral var en indisk filosof og professor som levde og virket på Tronsvangen fra i Alvdal fra 1917 til sin død i 1945. Han skal ha vært den første forfatteren som skrev om indisk filosofi for et vestlig publikum, og ga flere titalls bøker – blant annet på Macmillan og Oxford University press. Kjell Aukrust sa en gang i et radiointervju at «å se’n Baral komme ridende ned på Steia på sin hvite hest med turban, langt hår og skjegg, og flagrende, oransje silkegevanter, ja, det var selve eventyret for steiryssen (guttene på Steia)!
Selges kr 500,-
Kan hentes i Oslo eller sendes mot forhåndsbetaling + porto.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 3.3.2025 kl. 16:44 ・ FINN-kode: 377669500