Bildegalleri
Svært etablert surdeigsstarter.
Beskrivelse av varen
En surdeig med en spennende historie! Den stammer fra den lille bygda Oberammergau i Tyskland. Den ble startet omkring 1633. På denne tiden kom svartedauen til landsbyen og derfor kalles den derfor for «Black death». I 400 år har den blitt holdt i live av samme familie. Den er en av verdens eldste surdeigsstarter.
En gammel starter gir en mer kompleks smak til baksen enn yngre startere. Den gir aroma av nøtt, parmesan og gjærbakst. Ved å kjøpe en ferdig surdeigsstarter, blir det mulig å bake fortere.
Den leveres som tørket (dehydrert) , men som enkelt vekkes til liv igjen. Den er tørr for å kunne lagres over lenger tid, og er garantert levende når du mottar den. Du får ved siden av pulveret et papir med detaljert fremgangsmåte for gjenoppliving.
Å ha en god starter er viktig for et godt sluttresultat. Siden det er denne som gjør at deigen hever og blir luftig.
Starteren min er kun matet med økologisk hvetemel og med en liten prosentandel økologisk rugmel fra Sigdal Mølle.
Sender gjerne oppskrifter på både brød, surdeigskjeks og svarer på andre spørsmål du har🥰
Sender gjerne mot porto, pris fra kr 40.
Jeg kam også selge aktiv starter som du kam bake med innen par dager. Send meg forespørsel om pris og ønsket mengde. Jeg peaker starteren før sending.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 3.2.2025 kl. 22:34 ・ FINN-kode: 391720963