Bildegalleri
PJOLTER + div. bøker om kaffe, aquavit, cognac og whisky
Beskrivelse av varen
Hanne Stensvold m. fl.; Pjolter. Den norske cocktailrevolusjonen. Utg. 2014. 148 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Har du lyst til å lære og blande velsmakende drinker, servere den perfekte Dry Martinien, eller å overraske vennene dine med en norsk kongepjolter? Eller hva med fancy karsk? La deg inspirere av Norges beste bartendere med bombesikre oppskrifter på moderne PJOLTERE! Pjolteren, drinken som ble populær på slutten av 1800-tallet, er et norsk klenodium. I dag mikses og blandes det helt andre type drinker i Norge. Les den underholdende historien om alkohol i Norge og lær deg knippet av klassiske, velsmakende drinker og moderne COCKTAILS laget av Norges mest kreative bartendere.
André Dominé m. fl.; Den komplette barboken. Alt om brennevin, sterkvin, likører og cocktailer. Utg. 2009. 816 sider. Illustrert. eget pent eks. m/omslag. Kr 250.
Omtale: I denne boken får du vite det aller meste om utstyret man bør ha i en bar, berømte barer gjennom historien, de ulike bartypene - fra tradisjonelle puber til supertrendy designerbarer, bar-anekdotene, brennevinets historie, hvordan man lager de kjente brennevinstypene - og hvordan de skal nytes, verdens likører og sterkviner, cocktailenes historie, de ulike cocktailkategoriene, og klassiske og nyskapende cocktailer. Med register.
Hva finner du i Den komplette barboken?
Utrustning og verktøy: En grundig gjennomgang av alt utstyr du trenger for å sette opp den perfekte baren hjemme.
Historiske barer: Utforsk berømte barer som har hatt en impact på cocktailkulturen.
Brennevinets utvikling: Få med deg den fascinerende historien bak de mest kjente brennevinstypene.
Cocktailhistorie: Dyk inn i opprinnelsen til dine favorittcocktailer, samt lære om ulike cocktailkategorier.
Oppskrifter på klassiske og moderne cocktailer: Boken inneholder tips og triks for å lage både tradisjonelle favoritter og nyskapende drinker.
AKEVITT
Arnt Steffensen; Akevittboka - den nordiske akevittrevolusjonen. Utg. 2007. 290 sider. Illustrert. Som ny. Kr 120,-
Omtale: Akevittboka - Den nordiske akevittrevolusjonen er den unike og inspirerende fortellingen om akevittens historie med fokus på Norge, Sverige og Danmark, samt Island, Finland og Færøyene. I denne praktboken presenteres historien til over 40 akevittmerker og et utvalg av deres beste og mest spennende akevitter i en flott visuell fremstilling. Du finner også en oversikt over hvordan akevitten lages, hvordan den skal drikkes og hvilke trender som finnes på markedet akkurat nå. I tillegg får du oppskrifter på de beste akevittdrinkene, info om forskjellige typer krydder som brukes i akevitt, og mye mer i denne omfattende guiden til akevitt.
Lene Aarnes Westerhaug; Akevitt. Livets vann. Utg. 2010. 207 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 120,-
Omtale: En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor.
......
KAFFE
Rasmus Kjær m fl.; Kaffe. Nytelse i kopp og på tallerken. Utg. 2004. 145 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Bok om kaffens tradisjoner, typer og kvalitet. Her er det gode råd til oppbevaring og tilberedelser av ulike drikker og drinker. I boken er det også oppskrifter på desserter, småretter og middager med kaffen som en ingrediens.
Bodil Stenseth; Kaffe. Utg. av Norsk kaffeinformasjon. 96 sider, Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Torkjell Winje; Kaffe. Utg. 2002. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren er en av Norges fremste kaffekjennere, og i denne boken forteller han om ulike typer kaffedrikker, både varme, kalde, med og uten alkohol. Han forteller også om kaffebøndene, prosessen fra busk til butikk, espressomaskinen og hvordan du kan lage god kaffe hjemme. Det er også et mål med boken å sette fokus på etisk handel, i denne sammenheng kaffebøndenes livs- og arbeidsvilkår.
WHISKY
Örjan Westerlund; 101 whisky du må smake før du dør. Utg. , 2012. 224 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Å ha whisky som hobby er hyggelig og interessant, og akter du å følge opp denne bokens anbefalinger, så har du et tett program fremover. Hele 101 ulike whiskyer beskrives i denne boken. Og her er mye godt for ganen og smaksløkene. Det er mye interessant smakserfaring å hente i forfatterens rikholdige vokabular. Beskrivelsene er basert på tre hovedområder. Først beskrives lukten inngående, så bedømmes smakens mange fasetter og til slutt beskrives ettersmaken. De fleste whiskyene i denne boken er prøvesmakt uten å blande med vann i første omgang.
Charles Maclean; World Whisky. A Nation-by-Nation Guide to the Best. Over 700 Whiskies . Distillerey secrets. Tours. Utg. 2009. Engelsk tekst. sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Daniel Lerner; Utvalgte Single Malt og Skotsk Whisky. Håndbok for kjennere og nybegynnere. Velg blant mer enn 200 merker og tappinger. Utg. 1997. Mer enn 100 fargebilder. Heftet. 184 sider. Som ny m/omslag. kr 30,-
Michael Jackson; Whisky. Den store kulturguiden om whisky. Skotsk, bourbon, irsk. Utg. 2007. 288 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Boken gir en oversikt over verdens beste whiskyer, både de klassiske og nykommere. Den tar deg med på en tidsreise, fra pionértiden i Skottland for mange hundre år siden til i dag. Boken er den ultimate guiden for å oppdage og glede seg over verdens mest elegante brennevin. Den tar blant annet for seg whiskyens historie, aroma, smak, destillerier, coctailer og serveringsforslag. Med litteraturliste og register.
GILBERT DELOS: Schibsteds store bok om WHISKY. Utg. 1998. 160 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
COGNAC
GILBERT DELOS: Schibsteds store bok om konjakk. Utg. 1998. 160 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Cathrin Brandes m. fl. (red.); Out of the Jar: Crafted Spirits and Liqueurs. Bok om smådestillerier. Utg. 2015. Engelsk tekst. Rikt illustrert. 240 sider. Som ny. Kr 150.
Omtale: Creative handcrafted spirits presents an inspiring overview of the best distilleries around the world. Gin from Berlin, whiskey from New York's oldest distillery, herbal liqueurs from the Chiemgau foothills: Out of the Jar features a wide array of spirits from small manufacturers and private distilleries that produce regional products using premium ingredients. The revolution experienced over the last few years in the fields of coffee, bread, and craft beer is influencing the production of spirits too. The characteristics of different spirits are explained, and insights into their production are offered along with original recipe ideas. Last but not least, these drinks' witty labels and imaginative packaging are also explored. Out of the Jar is a guide book for professionals, gourmet enthusiasts, and people who are interested in craft spirits and liqueurs.
KUNSTNERVIN
Kunstnervin. Utg. på Stenersens forlag i 1992. Bidrag av Einar Joys, Brikt Jensen, Gunvor Gjessing, Rie Bistrup, Jahn Otto Johansen , Bo Bramsen m.fl. Tegninger av Ellen Auensen. Omtale av de fem første årgangene med kunstnervin fra 1998. 141 sider. Illustrert. Utklipp av omslag foran lagt inn løst i boka. Kr 70,-.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 29.3.2025 kl. 08:53 ・ FINN-kode: 319944359