Bildegalleri
Akevitt. Livets vann. +div om kaffe, aquavit, cognac og whisky
Beskrivelse av varen
SOLGT. Torkjell Berulfsen; Edle dråper. Utg. 2001. Illustrert. 177 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-.
Omtale: Forfatteren tar oss med på en reise i lynne og historie, kultur og politikk. I tolv frittstående kapitler skisseres alkoholens kulturhistorie gjennom forfatterens helt spesielle humoristiske skråblikk. Han gir oss dypere innsikt i tilblivelsen av akevitt, cognac, whisky, tequilla, vodka, rom, sherry, gin, absint, calvados og champagne.
ANDRÉ DOMINÉ; Den komplette barboken. Alt om brennevin, sterkvin, likører og cocktailer. Utg. 2009. Illustrert. 816 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 250,-.
Omtale: I denne boken får du vite det aller meste om utstyret man bør ha i en bar, berømte barer gjennom historien, de ulike bartypene - fra tradisjonelle puber til supertrendy designerbarer, bar-anekdotene, brennevinets historie, hvordan man lager de kjente brennevinstypene - og hvordan de skal nytes, verdens likører og sterkviner, cocktailenes historie, de ulike cocktailkategoriene, og klassiske og nyskapende cocktailer. Inkl oppskrifter. Med register.
SOLGT. Jens M. Alm; Den norske dram. Norsk brennevinshistorie. Utg. 1985. 304 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-
SOLGT. Henry Notaker (red.); Viser og vers om mat og drikke. Utg. 1989. 148 sider. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Utvalget i denne boken spenner fra drikkeviser til bordvers, fra te til brennevin og fra Nordland i nord til Afrika i sør.
Mariann Erlandsson; Den store boken om drinker og andre drikker. Utg. 1986. 186 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-
KAFFE
Rasmus Kjær m fl.; Kaffe. Nytelse i kopp og på tallerken. Utg. 2004. 145 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Bok om kaffens tradisjoner, typer og kvalitet. Her er det gode råd til oppbevaring og tilberedelser av ulike drikker og drinker. I boken er det også oppskrifter på desserter, småretter og middager med kaffen som en ingrediens.
Bodil Stenseth; Kaffe. Utg. av Norsk kaffeinformasjon. 96 sider, Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
Torkjell Winje; Kaffe. Utg. 2002. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren er en av Norges fremste kaffekjennere, og i denne boken forteller han om ulike typer kaffedrikker, både varme, kalde, med og uten alkohol. Han forteller også om kaffebøndene, prosessen fra busk til butikk, espressomaskinen og hvordan du kan lage god kaffe hjemme. Det er også et mål med boken å sette fokus på etisk handel, i denne sammenheng kaffebøndenes livs- og arbeidsvilkår.
AKEVITT
Lene Aarnes Westerhaug; Akevitt. Livets vann. Utg. på Pegasus forlag i 2012. 207 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-
Omtale: En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor.
Per Lars Tonstad m fl.; En guide til akevitt. - og historien om sjøreisen som skapte den norske nasjonaldrikken. Utg. 2007. Illustrert. 167 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-.
Omtale: Akevitten havner på toppen av pallen når nordmenn skal rangere sin nasjonaldrikk. I over to hundre år har vi elsket vår akevitt; Det er et selvsagt tilbehør til kraftige retter og i julehøytiden. Etter hvert er den blitt minst like populær til sjømat og annet godt om sommeren, eller bare bar - når som helst. Før i tiden var akevitt godt gjemt og kom kun opp på bordet for en snarvisitt eller to før den måtte tilbake i skammekroken. Mange akevittvenner har jobbet hardt og lenge for å innlemme sin favoritt i det gode selskap. Nå ser det ut til at vi er i ferd med å opparbeide en stolthet og kanskje til og med en positiv drikkekultur i Norge. Det hele begynte med en lang sjøreise tur-retur Trondheim for 200 år siden. Denne boka loser deg gjennom den farefull ferden, introduserer deg for det nesten utdødde bøkkerfaget og tar deg med på en vakkert illustrert reise gjennom en del av den norske kulturhistorien. Som en smakfull avslutning lærer du om akevitt som ingredienser i matoppskrifter og drinker, og du får en nyttig guide til de fleste av akevittene som er i salg hos Vinmonopolet, med forslag til hvordan de best kan nytes.
WHISKY
Charles Maclean; World Whisky. A Nation-by-Nation Guide to the Best. Over 700 Whiskies . Distillerey secrets. Tours. Utg. 2009. Engelsk tekst. sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Jens Tholstrup m fl; 50 whiskyer du skal smage før du dør. Utg. 2008. Dansk tekst. 231 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Daniel Lerner; Utvalgte Single Malt og Skotsk Whisky. Håndbok for kjennere og nybegynnere. Velg blant mer enn 200 merker og tappinger. Utg. 1997. Mer enn 100 fargebilder. Heftet. 184 sider. Som ny m/omslag. kr 30,-
Michael Jackson; Whisky. Den store kulturguiden om whisky. Skotsk, bourbon, irsk. Utg. 2007. 288 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Boken gir en oversikt over verdens beste whiskyer, både de klassiske og nykommere. Den tar deg med på en tidsreise, fra pionértiden i Skottland for mange hundre år siden til i dag. Boken er den ultimate guiden for å oppdage og glede seg over verdens mest elegante brennevin. Den tar blant annet for seg whiskyens historie, aroma, smak, destillerier, coctailer og serveringsforslag. Med litteraturliste og register.
GILBERT DELOS: Schibsteds store bok om WHISKY. Utg. 1998. 160 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
COGNAC
Per Asbjørn Risnes jr.; Cognac. Historien, guiden og de norske cognaceventyrerne. Utg. 2006. 180 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Guiden, historien og de norske cognaceventyrerne. Det er bare å fastslå; det er noe med nordmenn og cognac! Visste du at det på 1870-tallet jobbet minst én nordmann på hvert cognachus i Frankrike? - I denne praktboken får du en underholdende og informativ tur gjennom regionen, fremstillingen og historien, rikt illustrert med fantastiske bilder fra området. Samtidig får du en oversiktlig guide til 70 av de mest populære cognacene i Norge.
GILBERT DELOS: Schibsteds store bok om konjakk. Utg. 1998. 160 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 50,-
KUNSTNERVIN
Kunstnervin. Utg. på Stenersens forlag i 1992. Bidrag av Einar Joys, Brikt Jensen, Gunvor Gjessing, Rie Bistrup, Jahn Otto Johansen , Bo Bramsen m.fl. Tegninger av Ellen Auensen. Omtale av de fem første årgangene med kunstnervin fra 1998. 141 sider. Illustrert. Utklipp av omslag foran lagt inn løst i boka. Kr 70,-.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Profilinformasjon
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger
InnloggingAnnonsens metadata
Sist endret: 27.7.2024, 12:35 ・ FINN-kode: 319944359