Bildegalleri
Håndbygget japansk sushikniv - Fuguhiki/ Yanagiba
Trygg handel med Fiks ferdig
Varen blir sendt til deg, og du har 24 timer på deg til å inspisere den før pengene overføres til selger.
Beskrivelse av varen
Tilstand: Helt ny - Uåpnet/med lapp
Jeg er en knivbygger og profesjonell knivsliper som kjøper nye og brukte håndsmidde knivblader fra Japan og bygger disse opp for salg. Denne kniven kalles en Yanagiba Fuguhiki, og er en kniv beregnet for å skjære tynne skiver av fisk til sashimi og sushi. Fuguhikien er smidd spesielt tynn og hard for å kunne filetere den svært giftige Fugu-fisken, som er svært kostbar og ettertraktet som sashimi i Japan, men kniven er selvsagt også svært velegnet til å skjære alle andre fiskeslag råvarer brukt til sushi og sashimi. Kniven er dessuten betydelig lettere i vekt sammenlignet med de tradisjoinelle yanagiba og sakimaru-knivene, som ofte har et tykkere blad.
Bladet er smidd "Honyaki" av mestersmeden Yoshikazu Ikeda. At bladet er smidd Honyaki betyr at bladet er smidd i ett stykke stål (kun eggstål), som er herdet som de tradisjonelle samuraisverdene. Dette gjøres ved å dekke den øverste delen av bladet med en spesiell type leire under oppvarming i smia og nedkjøling i kaldt vann, og gjør at eggen blir svært hard mens ryggen blir mykere og seigere. Den mykere ryggen gjør at bladet ikke skal brekke ved belastning, da eggen er svært hard. Denne metoden gir også en vakker bølgete linje langs hele bladet, som du også vil se på håndsmidde samuraisverd av høy kvalitet.
Yoshikazu Ikeda er ekspert på å smi Honyaki, som regnes som den vanskeligste og mest eksklusive måten å smi på i Japan. Mange betegner alle helstålkniver som Honyaki, men kun ekte honyakismidde kniver får den bølgete herdingslinjen du ser på bildene.
Skaftet og tresliret (sayaen) er bygget av meg i Amboyna-tre, som er et hardt, asiatisk rosentre med høy tetthet og et fantastisk fargespill. Skaftet, som har en tradisjonell åttekantet form, har frontholk av moskusokse pannebrask fra Grønland. Dette hornet er mer holdbart enn ku-horn og vannbøffelhorn, og har vakre mønstre som matcher mønsteret i treverket.
Dette er en svært eksklusiv kniv til hjemmekokken eller den profesjonelle som ønsker et smykke av en kniv på kjøkkenet.
Kniven leveres selvsagt nyslipt på japansk naturslipestein, og er klar til bruk. Kniven sendes fraktfritt til kjøper, med sporing i Norge.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 8.10.2024, 11:24 ・ FINN-kode: 374394633