Bildegalleri
Økologiske kefirkorn
Beskrivelse av varen
Økologiske kefirkorn selges for 120 kr. pr. porsjon.
Økologiske aktive kefirkorn fra egen kefir-produksjon, selges til andre som ønsker å utforske fordelene med et probiotisk kosthold. Det er sikkert tusen fordeler med egenprodusert kefir😅 Listen er lang i hvert fall.
Jeg selger porsjoner som tilsvarer en stor spiseskje med aktive kefirkorn, sånn at du starter med å ha til produksjonen av 1/2 - 1 L kefir. Så kan du teste litt og få feelingen på det i starten, mens dine kefirkorn vokser😊
Jeg har funnet bilder fra nett hvor det selges tørkete kefirkorn. De skal aktiveres og det brukes mellom 3-10 dager med bytte av melk. Du får også kun rundt 2,5 dl kefir. Dvs. ved å kjøpe ferdig aktiverte kefirkorn kan du gå igang med en gang og får mellom en halv og en hel liter av gangen😊
Jeg følger Gry Hammer sin fremgangsmetode:
Grunnoppskrift kefir
Du trenger: Helmelk eller helst upasteurisert fersk melk, kefirkorn, glass, klede og gummistrikk
-2 ss kefirkorn
-1 liter melk, helst upasteurisert (økologisk)
-1 literglass med lokk
Ha kefirkorn i glass med melk og tett med lokk og gummistrikk. Pass på at det er 3 cm klaring fra væsken og opp til lokket.
La stå i romtemperatur i 1-3 døgn.
Når du ser at melken har tyknet og smaker syrlig og friskt, tar du ut kefirkorna med en skje, rene hender, eller du siler massen gjennom en sil.
Etter endt fermentering kan du legge kefirkorna i ny melk, eller du lagrer dem i kjøleskap i litt fersk melk. Slik kan de stå i ca. 14 dager, men de liker best å være i sving hele tiden og lager best kefir da.
Det er viktig at du fermenterer kefir i mørke omgivelser for at melken ikke skal tape seg i næringsverdi, spesielt B-vitaminer er ømtålige for lys. Velg derfor gjerne et skap som du vet holder jevn og stabil romtemperatur.
Ta kontakt ved spørsmål og så sender jeg fint i posten😊
Mvh. Bianca Louise Larsen.
Kombucha? Se min annonse her😊 https://www.finn.no/376054500
Surdeig? Se min annonse her😊 https://www.finn.no/354769297
Søkeord: probiotisk kosthold, hobby, mat, helse, godt for tarmen og magen, fermentering, økologisk, melk, helmelk, kefir, kaukasus, tradisjonell kosthold.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 28.10.2024, 20:51 ・ FINN-kode: 377643586