Bildegalleri
Trine Hahnemann; 365 hverdagsretter. + div bøker om mat
Beskrivelse av varen
Else Rønnevig; Mat og hus. Kulturhistorisk kokebok. Utg. 1995. 157 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-.
Omtale: Boka forteller om familiene som har bodd i Villa Snøringsmoen i Lillesand fra 1800-tallet og frem til i dag, og deres mattradisjoner. Boken er bygd opp rundt husfruene. Forfatteren er den sjette i rekken. Menyene er tilpasset de enkelte årstider samt spesielle anledninger som jul og bryllup, og er komponert av Trond Moi, nordisk mester i kokekunst. Som ekstra krydder gis bl.a. praktiske råd om bevaring av verneverdige hus. Illustrert. Har litteraturliste.
Jan-Lauritz Opstad; Paa trondhjemsk vis. Selskapskultur og skjulte matskatter fra 1700 til 1900. Med egen kokebokdel. Utg. 2003. 203 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Boka handler om selskapskultur og skjulte matskatter i Trondheim fra 1700 til 1900. Egen kokebokdel gjør deg i stand til å gjenskape en kulinarisk storhetstid som var fullt på høyde med resten av Europa. Det var mektige øyeblikk i nasjonens historie, og kanskje den mest glitrende perioden i byens storhetstid. Med litteraturliste.
Brith Bakken; Vilt og velsmakende. Utg. 2000. 173 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Vilt og velsmakende Er en kokebok som springer ut av en ekte kjærlighet til naturen. Brith Bakken er selv både jeger, fisker, sanker, turgåer, kokk, familiemor og halvt trønder, og på dette grunnlaget har hun skrevet en viltkokebok for alle nordmenn. Enten du er jeger eller fisker selv og liker å ferdes i skog og fjell, eller du kjøper dine råvarer i butikken, vil du finne et vell av tradisjonelle, lekre oppskrifter med kjøtt, fisk, sopp, bær og urter, og en rekke gode brød . og lefseoppskrifter. Herlige retter som springer ut av norsk matkultur, og som kan spises i godt lag med familie og venner, enten det er ved bålet , på hytta eller hjemme. Har også med oppskrifter på kanadagås, bjørn og bever for å nevne noe mer uvanlige retter.
Finn Edvin Hansen og Kåre Vidar Pedersen; Det smaker av fugl, fra fjell, skog og kyst. Utg. 1999. 176 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: Boka forener mat, jakt og naturopplevelser. Samtidig blåses det liv i en del gamle mattradisjoner som mer eller mindre er i ferd med å dø ut. Her er det oppskrifter på gravet rypebryst, farsert orrfuglbryst, mandelpanert jerpe, marinert trostebryst i gelé og flere andre oppskrifter.
Arne Brimi; Frå naturens kjøken. Mat og matkultur frå kjøkenet under Lomseggen (storvilt, småvilt, fisk m m). Utg. 1991. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,-.
Omtale: I denne kokeboka presenterer Brimi retter der norske råvarer står i høysetet. Her har tradisjonsrik hverdagsmat fått sin plass sammen med spennende gourmet-retter: rømmegrøt og reinsdyrstek, laks i mousselinesaus og jordbærcharlotte, jegersuppe og øl av einelog.... I tillegg til instruktive oppskrifter har Arne Brimi knyttet kommentarer til norske mattradisjoner og matkultur, skrevet i en personlig form, på hans egen dialekt. En annerledes kokebok som vil glede og begeistre alle matglade.
Bodil Nordjore; Bodils fjellmat. Vilt, rått, godt. Utg. 2005. 174 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 150,-.
Omtale: Forfatteren ønsker med denne boka å formidle mattradisjoner som fortsatt er levende i mange fjellbygder. Inneholder oppskrifter på alt fra vilt og kjøtt mat, til grøt og nevamat. Her finner du også historier om mat og mennesker fra fjellbygder. Har litteraturliste og register.
Trine Hahnemann; 365 hverdagsretter. Utg. 2009. 416 sider. Dansk tekst. Illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-.
Omtale: En kogebog med en middagsret til hver dag i året. I alt 365 opskrifter, der alle tager udgangspunkt i det danske hverdagskøkken, som Trine Hahnemann er en fornem eksponent for. Bogen følger årets gang med udgangspunkt i sæsonernes friske råvarer og fokus på en god varieret hverdagskost som en del af en sund og fornuftig levevis. Flere af opskrifterne i bogen er tilrettelagt sådan, at man i en travl hverdag vil kunne lave et fornuftigt aftensmåltid på et sted mellem 15 og 45 minutter efter dem.
Patrik Jaros og Günther Beer; FISK OG SJØMAT. Fra kaviar via kråkeboller til abbor, laks og reker. Utg. 2004. 192 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 100,-.
Omtale: Boka inneholder oppskrifter med fisk og sjømat med forskjellig vanskelighetsgrad. Av de enkle rettene er blåskjell i hvitvinssaus, breiflabb på grønnsakseng og stekte reker. Retter med middels vanskelighetsgrad er bl.a. bouillabaisse, salat med marinert blekksprut og stekt langust med spagetti. Blant de mer kompliserte rettene finner man gratinert kråkebolle, breiflabbmedaljonger og pot au feu.
Martin Nordin; Fra kalde farvann. Laks, sild, reker og tangkaviar. Utg. av IKEA 2017. 184 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Åse Kongsvik; Ta kaka. Utg. 2013. 223 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-.
Omtale: TA KAKA Frå hellebakst til kunstferdige konditorkaker. Frå julekaker til lekre dessertar. Rikhaldige kakebord er tradisjon når noko skal feirast på Vestlandet. TA KAKA serverer for første gong vestlandskakene på eitt brett. Dette er ei norsk kakebok der kakene vert sette inn i ein større kulturhistorisk og geografisk samanheng. TA KAKA er ei reise i tid og rom: vi ser på utviklinga frå dei første enkle bakverk i tidleg mellomalder og fram til dagens moderne kakekunst. Boka er òg ei reise på Vestlandet, frå Egersund i sør til Kristiansund i nord. Kaketradisjonar frå bygd og by er med, ikkje minst frå "kakehovudstaden" Bergen. TA KAKA inneheld kring 200 oppskrifter frå heile Vestlandet og er rikt illustrert. Lat deg inspirere av flotte bilete til spennande kakebakst!
Kan sende etter avtale.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 12.1.2025, 11:42 ・ FINN-kode: 380079728