Bildegalleri
Må i nettbutikken for priser
(1/308)
Draktspenne, herre sølje, hals sølje, særegen bunads sølv
Til salgs
Beskrivelse
Besøk gjerne vår nettbutikk, ved å trykke "Kjøp i nettbutikk"!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Herre sølje, dame søljer, unisex draktspenne, hals sølje, brystsølje, vestspenner i 830 sølv, med drage motiv, eventyr stil, eventyrlig brosje i sølv.
Antikk herresølje, herre drakt sølv, bunadsølv, brosje, norrøn drakt spenne i 830 sølv, med bla akantus dekor. Store og flotte søljer, men også mindre halssmykker, halsknapper, halssøljer. Draktspenne, bunadssmykke, bunad smykke. Domkirkehode, domkirkesølv.
Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Bunad sølv. Sølv til herre bunad. Antikk drakt sølv. Vikingbrosje. Flere inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden, hellerissinger og sagalitteraturen. Herre halsknapp, norrøn nål i sølv. Solid herre sølv, drage sølv, vikingsølv. Bunadsølje, bunad spenne. Nasjonalromantisk brosje i sølv. Samleobjekt, samlerobjekt. Medieval Viking Shield brooch.
Sølje til mann, til herrebunad, bunadssølv, bunad sølje, draktsølv. Flotte og vakre sølv brosjer.
Nr 1. Nydelig Pillarguri nål i sølv, brosje, i 830S av Ivar T. Holth / Solgt
Nr 2. Flott antikk firkantet halsnål, med englebarn som trekker kjerre, romersk motiv
Nr 3. Antikk herresølje, norrøn drakt spenne fra Frithjof & Ingeborg
Nr 4. Sølv sommerfugl av Einar Modahl
Nr 5. Antikk draktspenne, med dragemotiv, mrk N.H. 830S
Nr 6. Antikk sølv brosje m to blå steiner som øyne, grønn stein som nese
Nr 7. Firkantet, gjennombrutt og antikk liten hals sølje, mannsengel spiller harpe for en dame
Nr 8. Drakt spenne, bladbrosje fra Aksel Holmsen
Nr 9. Domkirkehode, domkirkesølv av ukjent mester, mrk E.E.
Nr 10. Ridder til hest, med sverd og skjold, en antikk, liten sølv nål
Nr 11. Nytt og noe større domkirkehode av Staudenmann /
Nr 12. Draktspenne fra finske Kalevala Koru mrk 916H for sølv (Hopea)
Nr 13. Noe mindre draktsølje fra Kalevala Koru mrk 916H, L 3,7 cm
Nr 14. Sølv emalje merke, nål "VÆRG DIT LAND", 925S av A. FRISCH
Nr 15. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte mrk 830
Nr 16. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte m perle
Nr 17. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte
Nr 18. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte
Nr 19. Trondheim Domkirke med domkirke hoder, diam ca 4,4 cm
Nr 20. Peer Gynt rir på rein H 5,9 cm, Fra Nils M. Elvik
Nr 21. Jugend skønvirke anheng, E&M, Eiler & Marloe, Danmark
Nr 22. Trefliket norrøn brosje, med ring i stedet for nål, Saga, ca 4 cm
Nr 23. Sølv brosje med to drager, norrøn S.E. i 925S / kopi År 800, 4,2 cm
Nr 24. Liten rund halssølje, engel som lukter på blomstene, diam ca 2,9 cm
Nr 25. Særegen og sjelden Midgardsormen brosje + anheng PS 925 Kopi 5,5 cm
Nr 26. Pins i tinn kors med øks på hver side
Nr 27. Vakker forgylt halsnål, rund og avlang på samme tid
Nr 28. Stor dragesølje + anheng, Sigmund Espeland, ca 5,7 cm
Nr 29. Sjelden jugend brosje fra D-A, stemplet "DAVID-ANDERSEN NORWAY STERLING"
Nr 30. Flott antikk drakt sølje med utstående hjul i midten, diam på 4,7 cm
Nr 31. Antikk sølv herre sølje med drage motiv i front. Midgardsormen
Nr 32. Trefliket draktspenne, fra D-A. Gull forgylt og som nål og anheng
Nr 33. Øredobber med cabochon-slipt ametyst, fra Yngvar O. Kristiansen
Nr 34. Antikk, stor, rund kerub brosje fra Hans Christian Østrem, Ø. Ca 7 cm / Solgt
Nr 35. Antikk sølje i sølv, ustemplet, men solid dekorert med anker og snor i midten
Nr 36. Utrolig filigran hals nål, liten men plenty med detaljer og sjarm, L 3,5 cm
Så litt mer info til de som ønsker det..
Nr 1. Nydelig Pillarguri nål i sølv, brosje, i 830S av Ivar T. Holth (1909-1977). Flott dekorert, med bla en sæter nede til venstre i bildet. Et godt bilde av Pillarguri som blåser i luren. På en høyde ved et vakkert tre. Fin ramme rundt.
Så litt om historien fra wikipedia;
"Pillarguri, eller Prillar-Guri, er en av de mest berømte personene fra slaget ved Kringen ("skotteslaget") like sør for Otta i Sel kommune i Gudbrandsdalen i 1612. Ifølge historien var hennes oppgave å gi signal når den norske bondehæren kunne starte angrepet på skottehæren, 300 skotske leiesoldatene som hadde kommet i land i Romsdalsfjorden og var på vandring i "skottetoget" gjennom dalen på vei videre til Sverige for å delta i Kalmarkrigen. Dette skal hun ha gjort ved å stå på en høyde og blåse i en lur. Høyden, som fram til på 1800-tallet ble kalt Selsjordkampen, ligger rett ovenfor gården Selsjord, på vestsiden av Gudbrandsdalslågen, vis-à-vis Kringen. I dag kalles høyden Pillarguritoppen (852 moh.)".
Passer flott som en hals nål, en halsknapp, til å sette blusen litt sammen eller bare ha på blusen, jakken eller på et sjal et skjerf. God nål, som går lett inn og ut av eldre c- lås.
Denne søljen, brosjen måler ca 3 cm i lengden, og 1,8 cm i høyden. Vekt 5,54 gram.
Nr 2. Flott og noe spesiell, robust nål. Solid og firkantet i formen. Som et bilde i sølv av grekere, eller romere på kjerre, kerub figurer som svever og trekker kjerren. Virkelig et romantisk skue! Smykket er ustemplet og har slett bakside. Måler ca 4,4 cm på det lengste, ca 3,5 cm i høyden og veier 19,4 gram.
Nr 3. Antikk herresølje, herre drakt sølv, brosje, norrøn drakt spenne i 830 sølv, inspirert av Norrøn, gotisk stil og vikingtiden. Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Sølv til herre bunad. Antikk vikingsølv, dragesølv, drakt sølv. Vikingbrosje. Viking nål, sølv brosje. Inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden og sagalitteraturen. Flott, stor og vakker sølv brosje, med bonderomantisk motiv av sagaen om Frithjof & Ingeborg. Samleobjekt, samlerobjekt.
Så historien, slik wikipedia forteller;
Frithiofs Saga er en legendarisk saga fra Island, som i sin nåværende form er fra ca. 1300. Det er en fortsettelse fra The Saga of Thorstein Víkingsson (Þorsteins saga Víkingssonar). Det foregår hovedsakelig i Norge på 700- tallet.
Kong Beli av Sogn (på Vestlandet) hadde to sønner og en datter. Datteren het Ingeborg. Helgi var hans første sønn, og Halfdan hans andre.
På den andre siden av fjorden, bodde kongens venn Thorstein (Þorsteinn Víkingsson). Thorstein hadde en sønn ved navn Frithjof (Friðþjófr), som ble kalt den modige (hinn fr?kni). Frithiof var den høyeste, og den sterkeste, og han var den modigste blant menn.
Da kong Balis barn var små, døde moren.
En god mann av Sogn, ved navn Hilding (Hildingr) ba om å få fostre opp kongedatteren. Frithjof ble så fosterbror til kongedatteren, da han også ble oppdratt sammen med Ingeborg (Ingibjörg), av fosterfar Hilding.
Både Beli og Thorsteinn døde i krig, hvorpå Helgi og Halfdan overtok riket. De to kongene var misunnelige på Frithjofs fremragende egenskaper, og derfor nektet de ham Ingeborgs hånd. De tok henne med til Baldrs hellige innhegning, Baldrshagi, der ingen våget å skade en annen og der ingen kvinne og mann hadde samleie. Fortsatt besøkte Frithjof Ingeborg, og de fortsatte å elske hverandre. Dette førte til at Helgi og Halfdan sendte Frithjof bort til Orkney for å få en hyllest. Og mens han var borte, brente de hjemstedet hans, og giftet bort Ingeborg med kong Ring, den gamle kongen av Ringerike.
Da Frithjof kom tilbake med hyllesten, brente han ned Baldrs tempel i Baldrshagi, og gikk bort for å leve som viking. Etter tre år kom han til kong Ring og tilbrakte vinteren med ham. Like før den gamle kongen døde, var Frithjofs identitet åpenbar for alle. Og kong Ring utnevnte derfor Frithjof jarl, og gjorde ham til omsorgspersonen for Rings og Ingeborgs barn.
Da Ring var død giftet Frithjof og Ingeborg seg, og han ble kongen av Ringerike. Så erklærte han krig mot Ingeborgs brødre, drepte en av dem og gjorde den andre til sin trell.
Draktspenne i 830 sølv med nasjonalromantisk motiv, eventyr stil, eventyrlig brosje i sølv med bildet av Fritjof og Ingeborg, fra den norrøne sagaen. Fantastisk dekor og design.
Det står skrevet på søljen under motivet; "FRIDTJOF & INGEBORG".
Søljen antas å være fra slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900 og navnet skrevet på noe fordansket måte.
Brosjen er stemplet på baksiden, med et mestermerke og 830S for sølv. Ukjent mesterstempel.
N.M. er stemplet for Norsk Mønster, 830S for sølv og 152B kan være et produksjonsnummer. Brosjen er flott som drakt sølv. Er oval i formen, og har en lengde på ca 8 cm. Høyde ca 5,8 cm. Vekt på denne sølv pryden, er drøye 32 gram.
Nr 4. Sølv sommerfugl av Einar Modahl. Godt stemplet på baksiden med en E og en M satt sammen og 830S
for sølv. Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
"Einar Modahl (1889-1951) var utdannet i filigransarbeide hos Marius Hammer i Bergen. Han arbeidet en tid hos gullsmed Clemet Berg i Oslo, og avla svenneprøve i 1920 på Norsk Filigransfabrikk. Samme året løste han sitt håndverksbrev og etablerte et verksted for emaljevarer i eget navn, Einar Modahl.
I 1937 gikk verkstedet over til aksjeselskap med Odd Frisch som medaksjonær.
Da Einar Modahl døde i 1951 fortsatte firmaet under ledelse av Odd Frisch. Han døde i 1970, og firmaet opphørte i 1987".
Sølv emalje sommerfugler er jo så populære, så hvorfor ikke en sommerfugl, bare i sølv?
Sommerfuglen er nesten noe firkantet i formen, 4,3 cm x 4,2 cm og veier nesten 10 gram.
Nr 5. Grådig fin draktspenne, draktsølje, med herlig dragedekor, som går igjen fire ganger gjennom søljen. Helt rund, noe oval i formen, som et skjold, og åpen i midten. Stemplet med mesterstempel "N.H." og "830:S". Denne søljen er antikk, antatt laget rundt 1890. Oksidert sølje, kan naturligvis pusses fin og blank igjen. Søljen har en diameter på ca 6 cm og veier 9,75 gram.
Nr 6. Antikk og stor, sølv norrøn brosje med to blå steiner som øyne, og en grønn stein som nese. Sølvbrosje. Meget spesiell, stor og flott norrøn sølv brosje, nål med steiner. Norrøn brosje, antikk fabeldyr, vikinginspirert formet som et mer koselig vesen, en fantasi figur til en av de mange fortalte eventyr langt, langt tilbake i tiden..
Aldeles nydelig lite vesen. En eventyrfigur. Brosjen er godt formet i en kurve, slik at snuten og øynene blir fremhevet i front, og får den til å se vennligsinnet ut.. Som en søt liten hund med noe bredt ansikt. Stemplet på baksiden med G. som mestermerke, og 830 S for finheten på sølvet. Kan være det skulle vært stemplet noe før G.-en, men det er for utydelig å se. Sterk, rett nål på denne brosjen. Liten slakk, men nålen har godt spenn, og går enkelt inn og ut av gammel C- lås. Sitter godt i lås, pga den gode spenn nålen har.
Denne vakre søljen måler ca 7 cm på det lengste, og har en høyde på ca 6 cm. Veier 27,48 gram.
Nr 7. Bedårende smykke, firkantet ustemplet, men antatt i sølv. Gjennombrutt ramme med motiv av en mann med vinger, en engel, som for oss ser ut som han spiller på en harpe for en noe sky og beskjeden dame. Motivet står noe ut av smykket, og det er blitt perfekt polert i ytterkantene. Mannen og kvinnen kan skimtes, deres ansikter er blitt noe utydelig med tidens tann. Vi vet dessverre ikke hvorfra eller når smykket er fra, siden det ikke er stemplet. Men flott oksidert, og kan være meget gammelt. Måler ca 3,9 cm i lengden og ca 2,1 cm i høyden. Veier 7,2 gram.
Nr 8. Drakt spenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, kan brukes som bunad sølv. Herre sølje. Drakt sølv. Sølv brosje. Halsknapp, sølv smykke, nydelig som en sølje, hals nål, til å sette blusen litt sammen i halsen, eller et sted man vil vise frem et flott sølv smykke. Hals smykke.
Motivet på brosjen er et par forskjellige plante blad, vakre blader som slynger seg. Vakker brosje i oksidert sølv av bregneblad og et rogneblad. Stemplet på baksiden "NORWAY STERLING", "WM", som står sidelengs mot hverandre, og er et av mestermerkene til Aksel Holmsen. (Ser noen skriver Axel Holmsen, men det er ikke riktig). Også stemplet 925S for flotteste sølv, sterling silver.
Smykket måler ca 5 cm den ene veien og ca 3,5 cm den andre. Vekt 7,7 gram.
Nr 9. Domkirkehode, domkirkesølv. Domkirke hode, inspirert av Nidaros domkirke. Slike domkirkehoder er virkelig flotte som herresøljer, og er også stort som samlerobjekt, samleobjekt. Fantastisk flotte detaljer i denne sølv brosjen, hvor hodet nærmest står ut av smykket.. Godt stemplet på baksiden med ukjent mester stempel E.E. og 830S for sølv. Domkirkehodet er ganske rund i formen, bare hatten som stikker litt opp på toppen, og litt pynt på side. Har en diameter ca 4,5 cm, men måler ca 5,5 cm på det bredeste og ca 4,8 på det høyeste. Sterk og rett nål, godt spenn som går lett inn og ut av enkel c-lås. Veier 18,04 gram.
Nr 10. Helt særegen, antikk og liten halsnål. Noe dramatisk motiv, ridder i rustning, klar til hugg med sverd og tatt opp skjold. Ridder til hest, i full galopp og noe diffus bunn. Men utrolig flott laget, godt stemplet på baksiden 830S for sølv og K i en sirkel. Kjenner dessverre ikke til denne mesteren. Smykket måler ca 3 cm i lengden og ca 3,3 cm i høyden. Vekt 8,58 gram
Nr 11. Nytt og noe større domkirkehode, som nevnt er inspirert av Nidarosdomen og antar at brosjen skal forestille Øystein Erlendsson / Eystein Erlendsson.
Øystein Erlendsson (1120-1188) var erkebiskop fra 1157 og helt til sin død i 1188. (Norrøn: Eystein Erlendsson, lat.: Augustinus Nidrosiensis) Av alle de 27 erkebiskopene som ledet Nidaros fra 1153 til 1537, var Øystein den mest fremtredende, og den eneste som var ærverdig som helgen etter hans død. "Den hellige Eystein av Nidaros" Erlendsson kom fra en velstående Trønder-familie. Hans besteforeldre var den islandske Ulf Uspaksson, en god venn av Harald Hardrådes. Hardråde hadde tatt søsteren til kongen; Tora til kone, og Øystein fikk derfor talerett hos kongens slektskap. Øysteins far Erlend Himalde var andrefaren til Kong Magnus Berrføtt, og Øystein selv var den tredje fetteren til Sigurd Jorsalfar. Så han hadde mange å vende til, og stor innflytelse i tiden han levde. Bla var Øystein Erlendsson en av Kong Sverre Sigurdssons fremste kirkelige motstandere. Fantastisk flott og detaljert brosje, hvor erkebiskopen står ut av brosjen! Smykke i relieff. Godt stemplet på baksiden "STAUDENMANN 830 TRONDHJÆM".
Karl Rudolf Staudenmann (1874-1939) kom fra Stuttgart i Tyskland, men ble en Trondheimsbasert gullsmed. Han jobbet som siselør og var formann hos Henrik Møller i 12 år, før han startet sin egen bedrift i oktober 1908, til han døde i 1939. Forretningen fortsatte under samme navn og med eget verksted for reparasjoner, samt eget gull- og sølvarbeide. Domkirkehodet er drøye 6 cm bred, ca 5 cm høy og veier 32,48 gram.
Nr 12. Vakker draktspenne, draktsølje med norrøn design og et sverd som går på tvers over ringen. En utrolig flott nål, med massevis av detaljer, et ordentlig stykke arbeid. Et bastant og mild brosje på en gang, med nesten rune detaljer som preger halve av den ovale sirkel. Helt særegen design, og meget godt stemplet i sverdets bakre del. Bla stemplet med symbolsk kk i en sirkel, som er mestermerket til Kalevala Koru i Finland. Og dette er et utdrag av hva jeg har funnet;
"Kalevala Koru er en del av finsk kultur.
Hvert stykke Kalevala-smykker forteller en historie: sagn fra historien, historier fra vår tid, glimt av fremtiden.
Sterke visjoner kan gå langt. I 1935, inspirert av hundreårsdagen for det finske nasjonale epos, kom Kalevala, forfatteren Elsa Heporauta (1883–1960) som kom på ideen om å sette opp en statue for den finske kvinnen. Hun opprettet en komité av innflytelsesrike kvinner for å skaffe midler til statueprosjektet. Komiteen bestemte seg for å produsere og selge smykker basert på eldgamle modeller som ble valgt fra samlingene til Nasjonalmuseet i Finland. Den første kolleksjonen på 40 modeller ble introdusert i desember 1937, og det var en øyeblikkelig hit. Smykkeproduksjonen ble utvidet, og innsamlings prosjektet utviklet seg til det mest elskede smykkemerket i Finland - en mye større måte å hylle finske kvinner på, enn en eneste statue!
Kalevala Koru Oy er i dag et finsk smykkebedrift som designer, produserer og markedsfører gull , sølv og bronse smykker . Selskapet er det største innen sitt felt i Finland. Kalevala Koru Oy og Lapponia Jewelry Oy utgjør sammen Koru Group. Alle smykkene deres er laget i Finland".
Dette er solid Finsk design! Søljen er ca 5,2 cm i lengden (med sverdet stikkende ut. Måler ca 4 cm andre veien, og veier 19,11 gram.
Nr 13. Noe mindre draktspenne fra Finland, Kalevala Koru også i 916 sølv, som stemplet 916H (Hopea=sølv). Flott pynt på brosjen, som også er godt stemplet på baksiden. Flere stempler også her, som vi ikke har satt oss videre inn i. Sølje smykket er ca 3,5 cm på det lengste og ca 3,4 cm i høyden. Veier akkurat 9 gram.
Nr 14. Sølv emalje merke, nål "VÆRG DIT LAND", 925S av A. FRISCH
Det militære marsjmerket, stort merke. Medalje, Nål, Utmerkelse, Det militære marsjmerke, Idrettsmerke Norges idrettsforbunds idrettsmerke, Premie, Forsvaret Idrett, Sport, Ferdighetsmerke. Nydelig og særdeles godt bevart emaljert militært marsjmerke i sølv. Samleobjekt, samlerobjekt. Dette merket er fantastisk detaljert, og har sterk, vakker blå emalje i to nyanser. Innskrift i toppen "VÆRG DIT LAND", med vakker sølv bord med flotte detaljer rundt. I midten i sølv og emalje en turgåer i naturen med geværet over skulderen, og tursekk på ryggen. Flott landskap og trær i bakgrunnen. Merket er laget hos Anthonius Frisch sin forretning. Vakre detaljer også i emaljen. Helt og flott, ingen skader. Disse merkene i sølv og emalje ble introdusert i 1915 og i 1937 kom det ut ett marsjmerke uten emalje. Men året 1937, ble også det siste året dette merket ble gitt ut. Merkets formål var å stimulere marsjinteressen blant militært og sivilt personell. Nålen på baksiden er sterk og rett. Sitter godt, knapp slakk, og går godt inn og ut av enkel C- lås. Merket måler ca 3,8 cm høyt og ca 2,8 cm bredt. Veier 7,58 gram.
15. 16. 17. og 18. Rimelig like brosjer med bronse eller messing topp, og sølvplate på undersiden. Alle med motiv av Anker, Kors og hjerte, symbolet for Tro, håp og kjærlighet.
Baksiden av nr 15, er stemplet 830 på baksiden for sølv. De andre er ikke stemplet og 15 og 17, skulle hatt en liten perle i hjertet, men det mangler. Nr 16 har en liten perle i midten. Alle rimelig flotte i formen, og med nål til å feste som en brosje, et lite smykke. Følg med på bildene for mål og detaljer.
Nr 19. Trondheim Domkirke med domkirke hoder. En helt utrolig flott og detaljert brosje, av Trondheim domkirke. To domkirkehoder pryder rammen, sammen med store vindrueblader. Stemplet på baksiden 830S og ukjent mesterstempel "PIP" diam ca 4,4 cm, 4,4 gram.
Nr 20. Peer Gynt rir på rein H 5,9 cm.
Peer Gynt er et dramatisk dikt av Henrik Ibsen, skrevet i 1986 og oppført som skuespill på Christiania Theater I Christiania i 1867, med musikk av Edvard Grieg. Det er det mest kjente norske teaterstykket gjennom tidene, og blir fremdeles spilt over hele verden, både i klassisk nasjonalromantiske og i kunstnerisk, eksperimentelle oppsetninger. Godt stemplet 830S og E i en firkant, som er mestermerket til Nils M. Elvik (1887-1948).
Nr 21. Vakkert anheng med kjede i sølv i Jugend Skønvirke stil. Laget av kjente Eiler & Marløe, i Danmark, Eiler & Marloe var virksomme i perioden fra 1920 til ca 1967. Nydelig ovalt anheng med stilistiske blomster og planter. Godt stemplet på baksiden "830S" E&M" og et antatt produktnummer "333". Halskjedet er et flott panserlenke i 835 sølv og måler ca 50 cm fra ene enden til den andre. Anhenget måler ca 6 cm med øsken, og har en bredde på ca 3,2 cm. Vekt på hele smykket er på 22,44 gram, kun anhenget veier 16,60 gram.
Nr 22. Trefliket SAGA anheng fra David-Andersen. Denne har kun en ring på baksiden, og har lest at denne brukes til å lukke halsåpningen til skjorten med, eller serken som hørte til tidens kvinnedrakt. Men flott ormantenert med tre masker, og er en kopi fra viking tiden. De tre maskene sies å være symbol for høyere makter. Godt stemplet på baksiden "REPROD.ORIGIN. FROM VIKING PERIOD" og "D-A NORWAY 925S STERLING" med en H i midten, se bilder. Funnsted : Kvarberg , Vågå, Oppland. Diameter ca 4,1 cm / 10,46 gram.
Nr 23. Helt særegen drakt sølje fra Sigmund Espeland, en kopi fra år 800. Med to fabeldyr satt fast i en ring. Godt stemplet på baksiden "925S STERLING S.E. MADE IN NORWAY KOPI ÅR 800". Draktspennen har en diameter på ca 4,2 cm og veier 12,32 gram.
Nr 24. Nydelig rund, liten halsnål, med motiv av en engel som lukter på storvokste blomster. Smykket er ustemplet, så vi vet dessverre ikke når og hvem som har laget det. Men utrolig flotte detaljer i smykket, i rammen av trær og planter. Diameter på ca 2,9 cm.
Nr 25. Ble fortalt at dette var en sjelden variant sølv brosje (og kan brukes som anheng) av Midgardsormen. Det var ormen, som etter norrøn mytologi omkranset hele verden. Sjøormen som var avlet av Loke og Angerboda, og som spiste seg større og større til den gikk rundt verden, og biter seg i halen. Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land og bukter seg over åker og eng. Da Tor med hammeren skal prøve å drepe den, blir Tor selv skadet og dør. Godt stemplet med ukjent mesterstempel R.S. 925 for sterlingsølv og KOPI, for å være en vikingsmykke kopi. Denne har en høyde på 5,5 cm og en bredde på ca 4,9 cm. Vekt 16,48 gram.
Nr 26. En pin med nordisk design. Har to kors med en øks på hver side av korset. Materialet er i tinn, og den er godt stemplet på baksiden. "PEWTER" og kanskje et mestermerke "R. KO" Meget flott. Ca 2,3 cm høy, og 1,9 cm bred.
Nr 27. Nydelig forgylt liten halsnål Stemplet på baksiden kun med 830 for sølv. Smykket er nok antikk, laget før 1892. Meget flotte detaljer, måler ca 4 cm i lengden, ca 1,8 cm andre veien.
Nr 28. Håndlaget sølv brosje og anheng fra Sigmund Espeland. Fantastisk vakker og god tyngde på denne. To drager med lange tunger i en ring, synkront fra hverandre. Godt stemplet på baksiden "SIGMUND ESPELAND 835 S.E. MADE IN NORWAY". Denne draktspennen skal også være en kopi fra vikingtiden. Har en diameter på ca 5,7 cm og veier 36,62 gram.
Nr 29. Utrolig flott brosje i jugendstil, formet med buer og små kuler, meget spesiell, antatt fra slutten av 1920-tallet. Godt stemplet på baksiden; "DAVID-ANDERSEN NORWAY STERLING". Helt spesiell og særegen design. Måler ca 5,3 cm på det lengste og ca 2,8 cm andre veien. Brosjen er i oksidert sølv, meget flott og veier 9,3 gram.
Nr 30. Flott, antikk og håndlaget rund sølje, draktsølje, herresølje. Helt spesiell, i solid filigran arbeid og et utstående hjul i midten. På denne pryden, har den filigran prestekrage design innerst. Søljen virker robust, godt brukt. Er stemplet på baksiden, inne i hjulet i midten, men stemplene er for utydelig. Søljen er i sølv, antatt 830S. Draktspennen har en diameter på ca 4,7 cm og den veier 14,12 gram.
Nr 31. Antikk sølv herresølje med dragemotiv i front. Sølvnål i dragestil, dragebrosje. Dragen som biter seg i halen er Midgardsormen, se historien i nr 25. Kun stemplet 830S for sølv, ikke funnet mesterstempel. Diameter på 5,6 cm og veier akkurat 26 gram.
Nr 32. Trefliket draktspenne, fra D-A. Akkurat den samme som nr 22, bare denne er med nål og kan også brukes som anheng. Så er den i gull forgylt 925 sølv, meget flott. Jevnt og sterkt forgylt, noe oksidert, men jevnt og pent. Diameter ca 4,2 cm, vekt 10,66.
Nr 33. Meget flott eksemplar av runde øredobber i 925 sølv, laget av Yngvar O. Kristiansen, med hver sin cabochon-slipt ametyst i midten. Begge øredobbene er stemplet på baksiden med 925 YOK VIKING. Øredobbene er antatt laget rundt år 2000. Diameter på ca 3,2 cm og veier 16,45 gram til sammen.
Nr 34. Stor rund, gjennombrutt brosje med tre kerub figurer på. Solid dekorert, og er helt særegen i sin form. Brosjen er antikk, godt stemplet på baksiden med OXO 830 S og N.M. OXO er mesterstempelet til H. C. Østrem. Igjen lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Hans Christian Østrem (1842-1912) etablerte sin grossistvirksomhet i 1875 i Carl Johansgate (Thune-gården). Dette var det første norske grossistfirmaet i gullsmedbransjen.
Han begynte som ene-representant for Die Württembergische Metallwarefabrik, men førte etter hvert kun varer for gullsmedforretninger. Firmaet var i mange år den ledende grossisten i gullsmedbransjen.
Hans sønn (med samme navn) overtok firmaet ved farens død, men det ble senere solgt ut av familien. Firmaet ble til slutt lagt ned i 2002.
Denne fantastiske draktspennen har en diameter på ca 7 cm og veier 31,65 gram.
Nr 35. Enda en flott sølje i sølv, solid dekorert med anker og snor i midten, og flott oksidet, flere detaljer med border og ornamenter, se bilder. Enda en rund brosje, er ustemplet, og helt klart antikk, med en diameter på ca 4 cm. Vekt 9,96 gram.
Nr 36. Et utrolig flott og antikk filigran arbeid, en unik liten sølje, halsnål med fantastiske detaljer. Vi har ikke funnet stempler på denne, men et slik arbeid, gjøres neppe i noe annet enn sølv. Vi vet jo derfor ikke når eller hvem som har laget denne. Men et unikt og fantastisk smykke, som vil gjøre seg på en hvit bluse, skjorte. Smykket måler ca 3,5 cm i lengden, ca 1,8 cm andre veien og veier 4,53 gram.
Se bilder for mål og detaljer.
Selges i nettbutikken!
Det er der prisene er, og salget skjer fra.
Vi har flere spennende objekter i nettbutikken!
Vi har ingen fysisk butikk, kun en liten nettbutikk. Vi har beskjedent med varer, og er relativt nyetablerte. Men vi prøver å være tilgjengelige, og her kan du hente varen fra morgen til kveld, så sant vi er hjemme. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
---
Herre sølje, dame søljer, unisex draktspenne, hals sølje, brystsølje, vestspenner i 830 sølv, med drage motiv, eventyr stil, eventyrlig brosje i sølv.
Antikk herresølje, herre drakt sølv, bunadsølv, brosje, norrøn drakt spenne i 830 sølv, med bla akantus dekor. Store og flotte søljer, men også mindre halssmykker, halsknapper, halssøljer. Draktspenne, bunadssmykke, bunad smykke. Domkirkehode, domkirkesølv.
Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Bunad sølv. Sølv til herre bunad. Antikk drakt sølv. Vikingbrosje. Flere inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden, hellerissinger og sagalitteraturen. Herre halsknapp, norrøn nål i sølv. Solid herre sølv, drage sølv, vikingsølv. Bunadsølje, bunad spenne. Nasjonalromantisk brosje i sølv. Samleobjekt, samlerobjekt. Medieval Viking Shield brooch.
Sølje til mann, til herrebunad, bunadssølv, bunad sølje, draktsølv. Flotte og vakre sølv brosjer.
Nr 1. Nydelig Pillarguri nål i sølv, brosje, i 830S av Ivar T. Holth / Solgt
Nr 2. Flott antikk firkantet halsnål, med englebarn som trekker kjerre, romersk motiv
Nr 3. Antikk herresølje, norrøn drakt spenne fra Frithjof & Ingeborg
Nr 4. Sølv sommerfugl av Einar Modahl
Nr 5. Antikk draktspenne, med dragemotiv, mrk N.H. 830S
Nr 6. Antikk sølv brosje m to blå steiner som øyne, grønn stein som nese
Nr 7. Firkantet, gjennombrutt og antikk liten hals sølje, mannsengel spiller harpe for en dame
Nr 8. Drakt spenne, bladbrosje fra Aksel Holmsen
Nr 9. Domkirkehode, domkirkesølv av ukjent mester, mrk E.E.
Nr 10. Ridder til hest, med sverd og skjold, en antikk, liten sølv nål
Nr 11. Nytt og noe større domkirkehode av Staudenmann /
Nr 12. Draktspenne fra finske Kalevala Koru mrk 916H for sølv (Hopea)
Nr 13. Noe mindre draktsølje fra Kalevala Koru mrk 916H, L 3,7 cm
Nr 14. Sølv emalje merke, nål "VÆRG DIT LAND", 925S av A. FRISCH
Nr 15. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte mrk 830
Nr 16. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte m perle
Nr 17. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte
Nr 18. Tro håp og kjærlighet nål i bronse og sølv / anker kors hjerte
Nr 19. Trondheim Domkirke med domkirke hoder, diam ca 4,4 cm
Nr 20. Peer Gynt rir på rein H 5,9 cm, Fra Nils M. Elvik
Nr 21. Jugend skønvirke anheng, E&M, Eiler & Marloe, Danmark
Nr 22. Trefliket norrøn brosje, med ring i stedet for nål, Saga, ca 4 cm
Nr 23. Sølv brosje med to drager, norrøn S.E. i 925S / kopi År 800, 4,2 cm
Nr 24. Liten rund halssølje, engel som lukter på blomstene, diam ca 2,9 cm
Nr 25. Særegen og sjelden Midgardsormen brosje + anheng PS 925 Kopi 5,5 cm
Nr 26. Pins i tinn kors med øks på hver side
Nr 27. Vakker forgylt halsnål, rund og avlang på samme tid
Nr 28. Stor dragesølje + anheng, Sigmund Espeland, ca 5,7 cm
Nr 29. Sjelden jugend brosje fra D-A, stemplet "DAVID-ANDERSEN NORWAY STERLING"
Nr 30. Flott antikk drakt sølje med utstående hjul i midten, diam på 4,7 cm
Nr 31. Antikk sølv herre sølje med drage motiv i front. Midgardsormen
Nr 32. Trefliket draktspenne, fra D-A. Gull forgylt og som nål og anheng
Nr 33. Øredobber med cabochon-slipt ametyst, fra Yngvar O. Kristiansen
Nr 34. Antikk, stor, rund kerub brosje fra Hans Christian Østrem, Ø. Ca 7 cm / Solgt
Nr 35. Antikk sølje i sølv, ustemplet, men solid dekorert med anker og snor i midten
Nr 36. Utrolig filigran hals nål, liten men plenty med detaljer og sjarm, L 3,5 cm
Så litt mer info til de som ønsker det..
Nr 1. Nydelig Pillarguri nål i sølv, brosje, i 830S av Ivar T. Holth (1909-1977). Flott dekorert, med bla en sæter nede til venstre i bildet. Et godt bilde av Pillarguri som blåser i luren. På en høyde ved et vakkert tre. Fin ramme rundt.
Så litt om historien fra wikipedia;
"Pillarguri, eller Prillar-Guri, er en av de mest berømte personene fra slaget ved Kringen ("skotteslaget") like sør for Otta i Sel kommune i Gudbrandsdalen i 1612. Ifølge historien var hennes oppgave å gi signal når den norske bondehæren kunne starte angrepet på skottehæren, 300 skotske leiesoldatene som hadde kommet i land i Romsdalsfjorden og var på vandring i "skottetoget" gjennom dalen på vei videre til Sverige for å delta i Kalmarkrigen. Dette skal hun ha gjort ved å stå på en høyde og blåse i en lur. Høyden, som fram til på 1800-tallet ble kalt Selsjordkampen, ligger rett ovenfor gården Selsjord, på vestsiden av Gudbrandsdalslågen, vis-à-vis Kringen. I dag kalles høyden Pillarguritoppen (852 moh.)".
Passer flott som en hals nål, en halsknapp, til å sette blusen litt sammen eller bare ha på blusen, jakken eller på et sjal et skjerf. God nål, som går lett inn og ut av eldre c- lås.
Denne søljen, brosjen måler ca 3 cm i lengden, og 1,8 cm i høyden. Vekt 5,54 gram.
Nr 2. Flott og noe spesiell, robust nål. Solid og firkantet i formen. Som et bilde i sølv av grekere, eller romere på kjerre, kerub figurer som svever og trekker kjerren. Virkelig et romantisk skue! Smykket er ustemplet og har slett bakside. Måler ca 4,4 cm på det lengste, ca 3,5 cm i høyden og veier 19,4 gram.
Nr 3. Antikk herresølje, herre drakt sølv, brosje, norrøn drakt spenne i 830 sølv, inspirert av Norrøn, gotisk stil og vikingtiden. Sølvbrosje. Bunadssølv, draktspenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, bunad sølv. Sølv til herre bunad. Antikk vikingsølv, dragesølv, drakt sølv. Vikingbrosje. Viking nål, sølv brosje. Inspirert av norrøn mytologi, vikingtiden og sagalitteraturen. Flott, stor og vakker sølv brosje, med bonderomantisk motiv av sagaen om Frithjof & Ingeborg. Samleobjekt, samlerobjekt.
Så historien, slik wikipedia forteller;
Frithiofs Saga er en legendarisk saga fra Island, som i sin nåværende form er fra ca. 1300. Det er en fortsettelse fra The Saga of Thorstein Víkingsson (Þorsteins saga Víkingssonar). Det foregår hovedsakelig i Norge på 700- tallet.
Kong Beli av Sogn (på Vestlandet) hadde to sønner og en datter. Datteren het Ingeborg. Helgi var hans første sønn, og Halfdan hans andre.
På den andre siden av fjorden, bodde kongens venn Thorstein (Þorsteinn Víkingsson). Thorstein hadde en sønn ved navn Frithjof (Friðþjófr), som ble kalt den modige (hinn fr?kni). Frithiof var den høyeste, og den sterkeste, og han var den modigste blant menn.
Da kong Balis barn var små, døde moren.
En god mann av Sogn, ved navn Hilding (Hildingr) ba om å få fostre opp kongedatteren. Frithjof ble så fosterbror til kongedatteren, da han også ble oppdratt sammen med Ingeborg (Ingibjörg), av fosterfar Hilding.
Både Beli og Thorsteinn døde i krig, hvorpå Helgi og Halfdan overtok riket. De to kongene var misunnelige på Frithjofs fremragende egenskaper, og derfor nektet de ham Ingeborgs hånd. De tok henne med til Baldrs hellige innhegning, Baldrshagi, der ingen våget å skade en annen og der ingen kvinne og mann hadde samleie. Fortsatt besøkte Frithjof Ingeborg, og de fortsatte å elske hverandre. Dette førte til at Helgi og Halfdan sendte Frithjof bort til Orkney for å få en hyllest. Og mens han var borte, brente de hjemstedet hans, og giftet bort Ingeborg med kong Ring, den gamle kongen av Ringerike.
Da Frithjof kom tilbake med hyllesten, brente han ned Baldrs tempel i Baldrshagi, og gikk bort for å leve som viking. Etter tre år kom han til kong Ring og tilbrakte vinteren med ham. Like før den gamle kongen døde, var Frithjofs identitet åpenbar for alle. Og kong Ring utnevnte derfor Frithjof jarl, og gjorde ham til omsorgspersonen for Rings og Ingeborgs barn.
Da Ring var død giftet Frithjof og Ingeborg seg, og han ble kongen av Ringerike. Så erklærte han krig mot Ingeborgs brødre, drepte en av dem og gjorde den andre til sin trell.
Draktspenne i 830 sølv med nasjonalromantisk motiv, eventyr stil, eventyrlig brosje i sølv med bildet av Fritjof og Ingeborg, fra den norrøne sagaen. Fantastisk dekor og design.
Det står skrevet på søljen under motivet; "FRIDTJOF & INGEBORG".
Søljen antas å være fra slutten av 1800-tallet, begynnelsen av 1900 og navnet skrevet på noe fordansket måte.
Brosjen er stemplet på baksiden, med et mestermerke og 830S for sølv. Ukjent mesterstempel.
N.M. er stemplet for Norsk Mønster, 830S for sølv og 152B kan være et produksjonsnummer. Brosjen er flott som drakt sølv. Er oval i formen, og har en lengde på ca 8 cm. Høyde ca 5,8 cm. Vekt på denne sølv pryden, er drøye 32 gram.
Nr 4. Sølv sommerfugl av Einar Modahl. Godt stemplet på baksiden med en E og en M satt sammen og 830S
for sølv. Så lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider);
"Einar Modahl (1889-1951) var utdannet i filigransarbeide hos Marius Hammer i Bergen. Han arbeidet en tid hos gullsmed Clemet Berg i Oslo, og avla svenneprøve i 1920 på Norsk Filigransfabrikk. Samme året løste han sitt håndverksbrev og etablerte et verksted for emaljevarer i eget navn, Einar Modahl.
I 1937 gikk verkstedet over til aksjeselskap med Odd Frisch som medaksjonær.
Da Einar Modahl døde i 1951 fortsatte firmaet under ledelse av Odd Frisch. Han døde i 1970, og firmaet opphørte i 1987".
Sølv emalje sommerfugler er jo så populære, så hvorfor ikke en sommerfugl, bare i sølv?
Sommerfuglen er nesten noe firkantet i formen, 4,3 cm x 4,2 cm og veier nesten 10 gram.
Nr 5. Grådig fin draktspenne, draktsølje, med herlig dragedekor, som går igjen fire ganger gjennom søljen. Helt rund, noe oval i formen, som et skjold, og åpen i midten. Stemplet med mesterstempel "N.H." og "830:S". Denne søljen er antikk, antatt laget rundt 1890. Oksidert sølje, kan naturligvis pusses fin og blank igjen. Søljen har en diameter på ca 6 cm og veier 9,75 gram.
Nr 6. Antikk og stor, sølv norrøn brosje med to blå steiner som øyne, og en grønn stein som nese. Sølvbrosje. Meget spesiell, stor og flott norrøn sølv brosje, nål med steiner. Norrøn brosje, antikk fabeldyr, vikinginspirert formet som et mer koselig vesen, en fantasi figur til en av de mange fortalte eventyr langt, langt tilbake i tiden..
Aldeles nydelig lite vesen. En eventyrfigur. Brosjen er godt formet i en kurve, slik at snuten og øynene blir fremhevet i front, og får den til å se vennligsinnet ut.. Som en søt liten hund med noe bredt ansikt. Stemplet på baksiden med G. som mestermerke, og 830 S for finheten på sølvet. Kan være det skulle vært stemplet noe før G.-en, men det er for utydelig å se. Sterk, rett nål på denne brosjen. Liten slakk, men nålen har godt spenn, og går enkelt inn og ut av gammel C- lås. Sitter godt i lås, pga den gode spenn nålen har.
Denne vakre søljen måler ca 7 cm på det lengste, og har en høyde på ca 6 cm. Veier 27,48 gram.
Nr 7. Bedårende smykke, firkantet ustemplet, men antatt i sølv. Gjennombrutt ramme med motiv av en mann med vinger, en engel, som for oss ser ut som han spiller på en harpe for en noe sky og beskjeden dame. Motivet står noe ut av smykket, og det er blitt perfekt polert i ytterkantene. Mannen og kvinnen kan skimtes, deres ansikter er blitt noe utydelig med tidens tann. Vi vet dessverre ikke hvorfra eller når smykket er fra, siden det ikke er stemplet. Men flott oksidert, og kan være meget gammelt. Måler ca 3,9 cm i lengden og ca 2,1 cm i høyden. Veier 7,2 gram.
Nr 8. Drakt spenne, brosje til kvinne eller mann. Herresølje, kan brukes som bunad sølv. Herre sølje. Drakt sølv. Sølv brosje. Halsknapp, sølv smykke, nydelig som en sølje, hals nål, til å sette blusen litt sammen i halsen, eller et sted man vil vise frem et flott sølv smykke. Hals smykke.
Motivet på brosjen er et par forskjellige plante blad, vakre blader som slynger seg. Vakker brosje i oksidert sølv av bregneblad og et rogneblad. Stemplet på baksiden "NORWAY STERLING", "WM", som står sidelengs mot hverandre, og er et av mestermerkene til Aksel Holmsen. (Ser noen skriver Axel Holmsen, men det er ikke riktig). Også stemplet 925S for flotteste sølv, sterling silver.
Smykket måler ca 5 cm den ene veien og ca 3,5 cm den andre. Vekt 7,7 gram.
Nr 9. Domkirkehode, domkirkesølv. Domkirke hode, inspirert av Nidaros domkirke. Slike domkirkehoder er virkelig flotte som herresøljer, og er også stort som samlerobjekt, samleobjekt. Fantastisk flotte detaljer i denne sølv brosjen, hvor hodet nærmest står ut av smykket.. Godt stemplet på baksiden med ukjent mester stempel E.E. og 830S for sølv. Domkirkehodet er ganske rund i formen, bare hatten som stikker litt opp på toppen, og litt pynt på side. Har en diameter ca 4,5 cm, men måler ca 5,5 cm på det bredeste og ca 4,8 på det høyeste. Sterk og rett nål, godt spenn som går lett inn og ut av enkel c-lås. Veier 18,04 gram.
Nr 10. Helt særegen, antikk og liten halsnål. Noe dramatisk motiv, ridder i rustning, klar til hugg med sverd og tatt opp skjold. Ridder til hest, i full galopp og noe diffus bunn. Men utrolig flott laget, godt stemplet på baksiden 830S for sølv og K i en sirkel. Kjenner dessverre ikke til denne mesteren. Smykket måler ca 3 cm i lengden og ca 3,3 cm i høyden. Vekt 8,58 gram
Nr 11. Nytt og noe større domkirkehode, som nevnt er inspirert av Nidarosdomen og antar at brosjen skal forestille Øystein Erlendsson / Eystein Erlendsson.
Øystein Erlendsson (1120-1188) var erkebiskop fra 1157 og helt til sin død i 1188. (Norrøn: Eystein Erlendsson, lat.: Augustinus Nidrosiensis) Av alle de 27 erkebiskopene som ledet Nidaros fra 1153 til 1537, var Øystein den mest fremtredende, og den eneste som var ærverdig som helgen etter hans død. "Den hellige Eystein av Nidaros" Erlendsson kom fra en velstående Trønder-familie. Hans besteforeldre var den islandske Ulf Uspaksson, en god venn av Harald Hardrådes. Hardråde hadde tatt søsteren til kongen; Tora til kone, og Øystein fikk derfor talerett hos kongens slektskap. Øysteins far Erlend Himalde var andrefaren til Kong Magnus Berrføtt, og Øystein selv var den tredje fetteren til Sigurd Jorsalfar. Så han hadde mange å vende til, og stor innflytelse i tiden han levde. Bla var Øystein Erlendsson en av Kong Sverre Sigurdssons fremste kirkelige motstandere. Fantastisk flott og detaljert brosje, hvor erkebiskopen står ut av brosjen! Smykke i relieff. Godt stemplet på baksiden "STAUDENMANN 830 TRONDHJÆM".
Karl Rudolf Staudenmann (1874-1939) kom fra Stuttgart i Tyskland, men ble en Trondheimsbasert gullsmed. Han jobbet som siselør og var formann hos Henrik Møller i 12 år, før han startet sin egen bedrift i oktober 1908, til han døde i 1939. Forretningen fortsatte under samme navn og med eget verksted for reparasjoner, samt eget gull- og sølvarbeide. Domkirkehodet er drøye 6 cm bred, ca 5 cm høy og veier 32,48 gram.
Nr 12. Vakker draktspenne, draktsølje med norrøn design og et sverd som går på tvers over ringen. En utrolig flott nål, med massevis av detaljer, et ordentlig stykke arbeid. Et bastant og mild brosje på en gang, med nesten rune detaljer som preger halve av den ovale sirkel. Helt særegen design, og meget godt stemplet i sverdets bakre del. Bla stemplet med symbolsk kk i en sirkel, som er mestermerket til Kalevala Koru i Finland. Og dette er et utdrag av hva jeg har funnet;
"Kalevala Koru er en del av finsk kultur.
Hvert stykke Kalevala-smykker forteller en historie: sagn fra historien, historier fra vår tid, glimt av fremtiden.
Sterke visjoner kan gå langt. I 1935, inspirert av hundreårsdagen for det finske nasjonale epos, kom Kalevala, forfatteren Elsa Heporauta (1883–1960) som kom på ideen om å sette opp en statue for den finske kvinnen. Hun opprettet en komité av innflytelsesrike kvinner for å skaffe midler til statueprosjektet. Komiteen bestemte seg for å produsere og selge smykker basert på eldgamle modeller som ble valgt fra samlingene til Nasjonalmuseet i Finland. Den første kolleksjonen på 40 modeller ble introdusert i desember 1937, og det var en øyeblikkelig hit. Smykkeproduksjonen ble utvidet, og innsamlings prosjektet utviklet seg til det mest elskede smykkemerket i Finland - en mye større måte å hylle finske kvinner på, enn en eneste statue!
Kalevala Koru Oy er i dag et finsk smykkebedrift som designer, produserer og markedsfører gull , sølv og bronse smykker . Selskapet er det største innen sitt felt i Finland. Kalevala Koru Oy og Lapponia Jewelry Oy utgjør sammen Koru Group. Alle smykkene deres er laget i Finland".
Dette er solid Finsk design! Søljen er ca 5,2 cm i lengden (med sverdet stikkende ut. Måler ca 4 cm andre veien, og veier 19,11 gram.
Nr 13. Noe mindre draktspenne fra Finland, Kalevala Koru også i 916 sølv, som stemplet 916H (Hopea=sølv). Flott pynt på brosjen, som også er godt stemplet på baksiden. Flere stempler også her, som vi ikke har satt oss videre inn i. Sølje smykket er ca 3,5 cm på det lengste og ca 3,4 cm i høyden. Veier akkurat 9 gram.
Nr 14. Sølv emalje merke, nål "VÆRG DIT LAND", 925S av A. FRISCH
Det militære marsjmerket, stort merke. Medalje, Nål, Utmerkelse, Det militære marsjmerke, Idrettsmerke Norges idrettsforbunds idrettsmerke, Premie, Forsvaret Idrett, Sport, Ferdighetsmerke. Nydelig og særdeles godt bevart emaljert militært marsjmerke i sølv. Samleobjekt, samlerobjekt. Dette merket er fantastisk detaljert, og har sterk, vakker blå emalje i to nyanser. Innskrift i toppen "VÆRG DIT LAND", med vakker sølv bord med flotte detaljer rundt. I midten i sølv og emalje en turgåer i naturen med geværet over skulderen, og tursekk på ryggen. Flott landskap og trær i bakgrunnen. Merket er laget hos Anthonius Frisch sin forretning. Vakre detaljer også i emaljen. Helt og flott, ingen skader. Disse merkene i sølv og emalje ble introdusert i 1915 og i 1937 kom det ut ett marsjmerke uten emalje. Men året 1937, ble også det siste året dette merket ble gitt ut. Merkets formål var å stimulere marsjinteressen blant militært og sivilt personell. Nålen på baksiden er sterk og rett. Sitter godt, knapp slakk, og går godt inn og ut av enkel C- lås. Merket måler ca 3,8 cm høyt og ca 2,8 cm bredt. Veier 7,58 gram.
15. 16. 17. og 18. Rimelig like brosjer med bronse eller messing topp, og sølvplate på undersiden. Alle med motiv av Anker, Kors og hjerte, symbolet for Tro, håp og kjærlighet.
Baksiden av nr 15, er stemplet 830 på baksiden for sølv. De andre er ikke stemplet og 15 og 17, skulle hatt en liten perle i hjertet, men det mangler. Nr 16 har en liten perle i midten. Alle rimelig flotte i formen, og med nål til å feste som en brosje, et lite smykke. Følg med på bildene for mål og detaljer.
Nr 19. Trondheim Domkirke med domkirke hoder. En helt utrolig flott og detaljert brosje, av Trondheim domkirke. To domkirkehoder pryder rammen, sammen med store vindrueblader. Stemplet på baksiden 830S og ukjent mesterstempel "PIP" diam ca 4,4 cm, 4,4 gram.
Nr 20. Peer Gynt rir på rein H 5,9 cm.
Peer Gynt er et dramatisk dikt av Henrik Ibsen, skrevet i 1986 og oppført som skuespill på Christiania Theater I Christiania i 1867, med musikk av Edvard Grieg. Det er det mest kjente norske teaterstykket gjennom tidene, og blir fremdeles spilt over hele verden, både i klassisk nasjonalromantiske og i kunstnerisk, eksperimentelle oppsetninger. Godt stemplet 830S og E i en firkant, som er mestermerket til Nils M. Elvik (1887-1948).
Nr 21. Vakkert anheng med kjede i sølv i Jugend Skønvirke stil. Laget av kjente Eiler & Marløe, i Danmark, Eiler & Marloe var virksomme i perioden fra 1920 til ca 1967. Nydelig ovalt anheng med stilistiske blomster og planter. Godt stemplet på baksiden "830S" E&M" og et antatt produktnummer "333". Halskjedet er et flott panserlenke i 835 sølv og måler ca 50 cm fra ene enden til den andre. Anhenget måler ca 6 cm med øsken, og har en bredde på ca 3,2 cm. Vekt på hele smykket er på 22,44 gram, kun anhenget veier 16,60 gram.
Nr 22. Trefliket SAGA anheng fra David-Andersen. Denne har kun en ring på baksiden, og har lest at denne brukes til å lukke halsåpningen til skjorten med, eller serken som hørte til tidens kvinnedrakt. Men flott ormantenert med tre masker, og er en kopi fra viking tiden. De tre maskene sies å være symbol for høyere makter. Godt stemplet på baksiden "REPROD.ORIGIN. FROM VIKING PERIOD" og "D-A NORWAY 925S STERLING" med en H i midten, se bilder. Funnsted : Kvarberg , Vågå, Oppland. Diameter ca 4,1 cm / 10,46 gram.
Nr 23. Helt særegen drakt sølje fra Sigmund Espeland, en kopi fra år 800. Med to fabeldyr satt fast i en ring. Godt stemplet på baksiden "925S STERLING S.E. MADE IN NORWAY KOPI ÅR 800". Draktspennen har en diameter på ca 4,2 cm og veier 12,32 gram.
Nr 24. Nydelig rund, liten halsnål, med motiv av en engel som lukter på storvokste blomster. Smykket er ustemplet, så vi vet dessverre ikke når og hvem som har laget det. Men utrolig flotte detaljer i smykket, i rammen av trær og planter. Diameter på ca 2,9 cm.
Nr 25. Ble fortalt at dette var en sjelden variant sølv brosje (og kan brukes som anheng) av Midgardsormen. Det var ormen, som etter norrøn mytologi omkranset hele verden. Sjøormen som var avlet av Loke og Angerboda, og som spiste seg større og større til den gikk rundt verden, og biter seg i halen. Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land og bukter seg over åker og eng. Da Tor med hammeren skal prøve å drepe den, blir Tor selv skadet og dør. Godt stemplet med ukjent mesterstempel R.S. 925 for sterlingsølv og KOPI, for å være en vikingsmykke kopi. Denne har en høyde på 5,5 cm og en bredde på ca 4,9 cm. Vekt 16,48 gram.
Nr 26. En pin med nordisk design. Har to kors med en øks på hver side av korset. Materialet er i tinn, og den er godt stemplet på baksiden. "PEWTER" og kanskje et mestermerke "R. KO" Meget flott. Ca 2,3 cm høy, og 1,9 cm bred.
Nr 27. Nydelig forgylt liten halsnål Stemplet på baksiden kun med 830 for sølv. Smykket er nok antikk, laget før 1892. Meget flotte detaljer, måler ca 4 cm i lengden, ca 1,8 cm andre veien.
Nr 28. Håndlaget sølv brosje og anheng fra Sigmund Espeland. Fantastisk vakker og god tyngde på denne. To drager med lange tunger i en ring, synkront fra hverandre. Godt stemplet på baksiden "SIGMUND ESPELAND 835 S.E. MADE IN NORWAY". Denne draktspennen skal også være en kopi fra vikingtiden. Har en diameter på ca 5,7 cm og veier 36,62 gram.
Nr 29. Utrolig flott brosje i jugendstil, formet med buer og små kuler, meget spesiell, antatt fra slutten av 1920-tallet. Godt stemplet på baksiden; "DAVID-ANDERSEN NORWAY STERLING". Helt spesiell og særegen design. Måler ca 5,3 cm på det lengste og ca 2,8 cm andre veien. Brosjen er i oksidert sølv, meget flott og veier 9,3 gram.
Nr 30. Flott, antikk og håndlaget rund sølje, draktsølje, herresølje. Helt spesiell, i solid filigran arbeid og et utstående hjul i midten. På denne pryden, har den filigran prestekrage design innerst. Søljen virker robust, godt brukt. Er stemplet på baksiden, inne i hjulet i midten, men stemplene er for utydelig. Søljen er i sølv, antatt 830S. Draktspennen har en diameter på ca 4,7 cm og den veier 14,12 gram.
Nr 31. Antikk sølv herresølje med dragemotiv i front. Sølvnål i dragestil, dragebrosje. Dragen som biter seg i halen er Midgardsormen, se historien i nr 25. Kun stemplet 830S for sølv, ikke funnet mesterstempel. Diameter på 5,6 cm og veier akkurat 26 gram.
Nr 32. Trefliket draktspenne, fra D-A. Akkurat den samme som nr 22, bare denne er med nål og kan også brukes som anheng. Så er den i gull forgylt 925 sølv, meget flott. Jevnt og sterkt forgylt, noe oksidert, men jevnt og pent. Diameter ca 4,2 cm, vekt 10,66.
Nr 33. Meget flott eksemplar av runde øredobber i 925 sølv, laget av Yngvar O. Kristiansen, med hver sin cabochon-slipt ametyst i midten. Begge øredobbene er stemplet på baksiden med 925 YOK VIKING. Øredobbene er antatt laget rundt år 2000. Diameter på ca 3,2 cm og veier 16,45 gram til sammen.
Nr 34. Stor rund, gjennombrutt brosje med tre kerub figurer på. Solid dekorert, og er helt særegen i sin form. Brosjen er antikk, godt stemplet på baksiden med OXO 830 S og N.M. OXO er mesterstempelet til H. C. Østrem. Igjen lånt info fra solvstempler.no (Per Bredo Østby sine nettsider); Hans Christian Østrem (1842-1912) etablerte sin grossistvirksomhet i 1875 i Carl Johansgate (Thune-gården). Dette var det første norske grossistfirmaet i gullsmedbransjen.
Han begynte som ene-representant for Die Württembergische Metallwarefabrik, men førte etter hvert kun varer for gullsmedforretninger. Firmaet var i mange år den ledende grossisten i gullsmedbransjen.
Hans sønn (med samme navn) overtok firmaet ved farens død, men det ble senere solgt ut av familien. Firmaet ble til slutt lagt ned i 2002.
Denne fantastiske draktspennen har en diameter på ca 7 cm og veier 31,65 gram.
Nr 35. Enda en flott sølje i sølv, solid dekorert med anker og snor i midten, og flott oksidet, flere detaljer med border og ornamenter, se bilder. Enda en rund brosje, er ustemplet, og helt klart antikk, med en diameter på ca 4 cm. Vekt 9,96 gram.
Nr 36. Et utrolig flott og antikk filigran arbeid, en unik liten sølje, halsnål med fantastiske detaljer. Vi har ikke funnet stempler på denne, men et slik arbeid, gjøres neppe i noe annet enn sølv. Vi vet jo derfor ikke når eller hvem som har laget denne. Men et unikt og fantastisk smykke, som vil gjøre seg på en hvit bluse, skjorte. Smykket måler ca 3,5 cm i lengden, ca 1,8 cm andre veien og veier 4,53 gram.
Se bilder for mål og detaljer.
Selges i nettbutikken!
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Nøkkelinfo
- Tilstand
- Brukt
Generell info
Det hele startet med at vi mistet svigermor, og det ble båret inn esker med sølvtøy, sølv ting og flotte sølv emalje smykker, serviser og noen vesker. Jeg hjalp min mann (og hans bror) og la ut på Finn. Og fikk så interessen for antikk og brukt gjenstander. Pga en hodeskade etter et fall i 2015, så er min hverdag noe begrenset, men Finn annonser, det kunne jeg holde på med. Uten støy og ytre påvirkninger. Min mann og jeg begynte å gå på auksjoner, og jeg satte meg inn i objektenes materiale og opprinnelse. Hobbyen som vokste seg større enn jeg hadde tenkt, og har nå blitt til vårt lille firma, Ringhoff Antikk & Brukt. Satt sammen av våre etternavn fra; Pål Ringnes og Bente C. Ranhoff. Vi holder vårt firma lite, ved annonser på Finn, og nå vår nettbutikk. Men har ingen butikk, men du må gjerne gjøre en avtale, for å se noe du er interessert i. Og vi tar det som kommer. Har vi det inne, så selger vi gjerne til deg!
Bare å spørre..
Bare å spørre..
Beliggenhet
Ringhoff Antikk & Brukt
FINN-kode | 350603031 |
---|---|
Sist endret | 10.11.2024, 09:25 |
Ringhoff Antikk & Brukt
Mer som dette
5 999 kr
Fiks Ferdig
Oslo