Bildegalleri
Melkekefir korn, økologiske
Beskrivelse av varen
Oppdag gleden av å skape din egen sunne og smakfulle melkekefir med mine aktive kefirkorn. Sammen med 1 ss økologiske kefirkorn startkulturer får du også en nøyaktig oppskrift som vil veilede deg gjennom prosessen og øke sjansene dine for å lykkes.
Kornene sendes med Fiks ferdig.
Jeg kan også levere vannkefirkorn (egen annonse) og fersk eller tørket surdeig starter(rug, hvete eller glutenfri) inkl. bruksanvisninger/oppskrifter i samme pakke så du sparer på frakten.
Kefir - fra det tyrkiske språket betyr lykke eller tilfredshet. Denne drikken begynte å bli produsert i Kaukasus. Folk laget det hjemme av kumelk eller geitemelk gjennom naturlig gjæring. Senere spredte den seg til områdene i Øst-Europa og Asia. Den kjennetegnes av en sterkt sur, tydelig gjæraktig smak og er sterkt kullsyreholdig.
I dag bruker man kefirkorn, som inneholder bakterier og gjær som fermenterer laktose, til å produsere kefir. Forbrukerundersøkelser viser også at dette er den mest populære fermenterte melkebaserte drikken.
Kefir inneholder gunstige melkesyrebakterier og små mengder alkohol, da kefirkornene er i stand til både melkesyre- og alkoholfermentering. Sammensetningen og smaksprofilen til kefir avhenger av mengden brukte kefirkorn og de spesifikke gjæringsforholdene til hver produsent. Kefir produseres vanligvis med ku-, geit- og sauemelk. Imidlertid kan den også lages med plantebaserte drikker som kokos-, mandel-, soya-, havre-, rismelk, og til og med ved å bruke fruktjuicer og vann.
Denne drikken med en karakteristisk smak har mange gunstige egenskaper, og påvirker positivt tarmperistaltikken samt produksjonen av galle og fordøyelsessaftene.
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 22.2.2025 kl. 15:56 ・ FINN-kode: 394483085