En DIB-statement, mangfoldserklæring på norsk, fungerer som et bevis på at arbeid med mangfold og inkludering er forankret i selskapets ledelse og strategi. Det handler også om hvordan du ser på dette området i selskapet, og hva tilnærmingen og fokuset deres er.
Det er selvsagt aller best dersom man klarer å flette inn bedriftens holdninger til inkludering og mangfold i hele stillingsannonsen, gjennom hvordan man omtaler arbeidsplassen og stillingen. Det er likevel en god idé å inkludere en mangfoldserklæring.
Mangfoldserklæringen bør være ærlig, spesifikk, og bør gjenspeile faktiske forhold og tiltak gjort på arbeidsplassen. Denne mangfoldserklæringen bør også være synlig i flere former på andre flater, slik som sosiale medier og egne hjemmesider - gjennom testimonials fra kunder og ansatte, bilder, videoer, tekst, og lignende.
Her er noen eksempler:
Statens personalhåndbok:
«Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.
Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.»
VG.no:
«For at vi skal kunne formidle nyhetsbildet enda bedre og mer innsiktsfullt, trenger vi journalister med ulik bakgrunn og erfaring. Mangfold, inkludering og tilhørighet er viktige verdier i en bærekraftig nyhetsredaksjon, og vi ønsker at våre journalister skal utfordre det etablerte og utforske nye ideer for at vi sammen kan gjøre en forskjell.
Derfor ønsker vi å lage innhold som engasjerer målgrupper som VG ikke treffer godt nok i dag. Om du kan bruke din identitet, innsikt og erfaring til å se nye perspektiver i journalistikken, har vi lyst til å høre fra deg.»